Inför Matchen

Dagens invasion inleds med förfest hos Jönsson, men det ska vi inte prata om nu.

Istället ska vi prata om matchens profil.En mycket händig kille som har bra klubbteknik och dessutom bra med häftapparaten på bilden.
Jobbar mycket hårt runt kassen och det är där hans kvaliteer kommer fram, gillar att slå in returer och gillar när det är trångt och tight. Han är 1 av 3 spelare i barnarp som kysser tomteverkstan-loggan på ärmen, mkt uppskattat.
Detta blir hjalmarssons första match mot sin gamla klubb husqvarna fitt-if och lite extra känslor givetvis för barnarps egen Totti..
Lycka till med att hålla sviten intakt Bif. Stödet från läktaren kommer bli grymt

// Sälen o Jonas

Dagen i 2 bilder och 1 enbart text

Sälen har under året mumsat i sig godis och slarvat med tandborstning och tandtråd osv

Precis som Gunde uppenbarligen

Sälens Års-horoskop i Metro lyder: "Hitta en kung att respektera"
alla bilder blir mkt oskarpa.. =(

Hans Tandläkare (som f.ö. är mkt het) skickade med Sälen följande bild hem


Mycket stor! Är det beskrivning av Jonas? Ne skämt åsido, 11 hål tydligen. Det är ej skoj.
Återbesök hos "tandis" på onsdag, ska försöka få till en bild av min tandhygienist då. mmm, blondin..

// Sälen


Ett inlägg som andas ilska och frustration?

Jag tror aldrig jag har pluggat på så fel områden inför en tenta. Examinatorn ville sätta ditt mig! Det är en komplott! Jag har ju för fan pluggat!

Sen kommer man hem och vad får man se i brevlådan? Ett jävla propaganda-blad från TROvärdigt. Jag läser såklart inte skiten. Man ska inte läsa saker från sekter. Det har min far lärt mig. Religion är ett maktmedel. Se tillbaks på historien. Religion är till för att kuva folket. Kan inte människor finna styrka i annat än lögner?

Karl Marx
uttrycker behovet av religion ganska intressant:

"Religion is the sigh of the oppressed creature, the heart of a heartless world, just as it is the spirit of a spiritless situation. It is the opium of the people. The abolition of religion as the illusory happiness of the people is required for their real happiness. The demand to give up the illusion about its condition is the demand to give up a condition which needs illusions."

Jag sympatiserar för övrigt inte med marxsismen. Jag har dålig koll på politik i allmänhet och marxsismen i synnerhet.
Jävlar vad seriöst det här inlägget blev. Kan bero på att jag är arg. Så för att lätta upp stämningen lite:Förtydligande: Tomteverkstan är inte seriösa, vi låtsas bara som det ibland?

/ Jonas

"Plugg"

Tankar som snurrar igenom huvudet när jag egentligen borde plugga:

* Vilken av Turtles-karaktärerna skulle man vara om man fick välja? Michelangelo tror jag nog efter en stunds betänketid.

* Kommer Scrubs vara lika roligt nästa säsong utan J.D?

* Vem gömde alla porrtidningar som man hittade i skogen när man var liten? En snuskgubbe? En äldre "tuffare" kille? En god fe? Har inte svaret. Någon läsare som vet?

* Ibland letar sig tentan igenom: Var det "utilitarian needs" som var påtagliga attribut av produkten, eller var det tvärtom?

* Varför ger inte mina övningar med leksakspistolen mig några "skills"? Missar vart tredje skott mot garderoben. Illa. Måste bättra mig.

Tenta imorgon klockan 08 så har nästan 9 timmar på mig för fler tankar. Åter till pluggandet.Jo just det. Imorgon smäller det. Huskvarna IK - Barnarps IF, i Huskvarna Sporthall.

Kiss kiss på Huskvarna.Tackar Jönsson för den fina bilden.

/ Jonas

Inget att läsa för Affe

Sälen. Vad ska det bli av dig?

Jag vill bli bra på något. Mina options är inte särskilt många.

Pokern går sådär liksom, det går varken upp eller neråt.

Musik är roligt, men jag kan ju inte spela

Det finns inget jobb direkt som lockar. Fan vad kul om man skulle veta, shit det här vill jag jobba med resten av livet. Eller den här linjen vill jag plugga. Känns som plugga gör man bara för att skjut upp arbetslivets slentrian. Rätta mig om jag har fel

En fobi är ju att det aldrig kommer bli något av mig. Was there never more to life ni vet

Jag vill resa runt och bara va. Ha roligt. Bo i en bergstad i Italien eller nåt. Något annat än gråa Sverige och gråare Jönköping. Jag vill leva i en film

// Sälen

(O)Taggad

För att försöka ta död på Fejk-Jonas så får jag ta och skriva ett inlägg. Följande har hänt under min dag än så länge:

Uppstigning tidigt. Målet med detta var att trycka in lite teorier i ämnet Consumer Behaviour. Jag kom upp och har faktiskt läst lite. Så här ser en supertaggad Jonas ut 1 minut efter vaknande. Med valkar och allt:Ser ni hur otroligt glad jag ser ut för att jag under dagen har möjligheten att lära mig saker. Oj oj oj vad kul det är att lära sig saker. Nu väntar en dag i biblioteket. Kan knappt bärga mig!

/ Jonas

Angående Jonas landsflykt

Idag var jag ut och spatserade gågatorna ner ackompanjerad av min hund, Non-existing-Joppe. Jag hade med min ipod och svängde glatt inombords men med ett ansikte av sten utåt när jag hälsade med en liten lätt nick och ett framkrystat hej på eventuella människor som jag har haft (o)turen att lära känna lite halvt efter 22 år

Jag funderade på mitt äventyr i Växjö där jag försökte framheja mitt favoritlag i bataljen Öster-J-södra gällande kval till superettan. Mina sympatier ligger tvärtemot vad många tror hos Öster. Det är ett fint gäng

Iallafall träffade jag i Växjö både Sälen, Pusen, Martin Nilsson och Ordentligt. Jag frågade lite försiktigt var Jonas befann sig och följande historia rullade fram:

Ungefär halv 10 på Södagkvällen fick Jonas ett samtal från utlandet. Han hade precis bloggat klart och var matt och trött i skallen.

Någon skäller i andra änden av luren på ett främmande språk som ändå verkar bekant. Jonas gissar på skånska, vilket iofs är nära men det visar sig vara någon dansk tomte som ringer och skäller.

Jonas farbror hade nämligen besökt familjen danielsen föregående vecka där det kom fram att Jonas danska rötter tyckte Jonas viktproblem vad pinsamt för släkten. Han fångades, samt skickades in i danska främlingslegionen, och jag vet ej var han befinner sig men vi hoppas det går bra.

Fick ett vykort från tomten där han skrev att det var "häftiga" strider och att han hade svårt att hitta skydd för skottsalvorna som far. Han hade tom varit nära att bli tillfångatagen(!) men han visade upp en bild där han hade självmordsbombar-sjalen på sig så israelerna hade låtit honom gå.

Jag hoppas inte han återfinns på bloggen inom kort (Men det gör Sälen) eftersom mina 15 minuter i rampljuset inte är slut.

Väl mött min trogna (?) läsarskara

/// Fejk-Jonas


HEJ HEJ PÅ ER

Idag var jag ut och spatserade gågatorna ner ackompanjerad av min hund, Non-existing-Joppe. Jag hade med min ipod och svängde glatt inombords men med ett ansikte av sten utåt när jag hälsade med en liten lätt nick och ett framkrystat hej på eventuella människor som jag har haft (o)turen att lära känna lite halvt efter 22 år

Jag går och tänker på hur jag har lyckats med livet sen jag först föddes för 20 dar sen. Jag har succesfully röjt undan både Sälen och Jonas under en tid  och äger därmed bloggen till erat nöje och världens fördärv.
Sälen är på okänd ort och kan inte komma åt bloggen medan Jonas är i främmande land. Mer om detta imon..

Jag som ensam tomte på verkstan måste ändå hålla en seriös framtoning och skriver ett inlägg mest för sakens skull.
Pressen att blogga är nåt som lever och finns med oss seriösa bloggare och skrivkramp är inte ovanligt och något som måste ges tillbörlig uppmärksamhet. Jag slår härmed ett slag åt alla författare som inte levererar böcker snabbt nog, eller för dem många Journalister som bara glider runt, får jobb på aftonbladet, glider runt ännu mer och inser att "shit deadline är snart, dags att skriva ngn sista minuten grej".

Lilla fettskolan, haha. Skäms

/// Fejk-Jonas

Om Jonas och hans plötsliga försvinnande

Sälen stannade alltså uppe hela natten för att ta reda på var redaktionens andra hälft har tagit vägen.

Fakta:

Han tog en bloggpaus för några veckor sedan
Han drog till Växjö förra onsdagen

Han har inte skrivit ett inlägg på 2 dar!


Sälen ringde några samtal och kallade in några tjänster från FRA och fick reda på denna helt sensationella sanna historian:

Jonas åker alltså bilen ner mot växjö på onsdagen. Han har flytt sin hemby mkt hastigt och bestämmer sig för att vara borta i 1.5 vecka för att saker och ting ska lugna ner sig. Han ska alltså stanna i Växjö över helgen! Här kan den redan nu den uppmärksamma ana ugglor i mossen..
Hans tillvaro flyter fram som ett vanligt studentliv tills han på lördagen får ett samtal som enligt bekräftade uppgifter fick honom att ragla hem på kvällen och tacka nej till sitt vanliga svampintag på lördagnatten. Hans vänner är oroliga över hans frånvarande blick och hans ovanliga beteende.
TIdigare under kvällen hade Jonas tom. begett sig ut på Dansgolvet självmant (!!!), "ett slags farväl" hade han mumlat fram har ett vittne sagt i efterhand.

Förhör hos polisen:

Polis: Vad var så ovanligt med hans dans?
Vittne från Leksand: Hans armar och ben for åt alla håll, han hade tappat kontroll
Polis: Över sin kropp eller kanske har något hänt i hans liv?
Vitte från Leksand: Haha, hans kropp förlorade han kontroll över för ett tag sen.
Polis: Jaha?
Vittne från Leksand: Ja i och med hans lavinartade vikökning
Polis: Ok, tack då
Vitte från Leksand: Tack då

Sälen gräver vidare och ska under dagen presentera vidare teorier om Jonas plötsliga flykt

// Sälen


Nej, redaktionen (iallafall Sälen) är inte gay

Frågan vi alla undrar över just nu: Var har Jonas tagit vägen?
Sälen gör i detta nu allt för att hitta svaren åt er läsare.

Nej Emma det är stenar som låg i glaset. Och mullti, jag vägrar besöka din blogg eftersom du uppdaterar så dåligt.

Idag har jag varit hemma, dubbelt ledig från skolan, både praktiskt och teoretiskt. http://hoppat.av.com

Ska f.ö. med sannolika skäl bege mig till växjö och söka efter den försvunna dansken så redaktionen kan sammastråla. Vi är lite som Hancock och bruden..
Hur mycket du än flyr så dras vi till varandra. Som + och - magneter, som Ikeamöbler till studentlägenheter, som jorden till Solen.
Du kommer inte undan Jonas. Fortsättning följer

Sälen ber inte till mecka. Mecka ber till Sälen

// Sälen

Save the tits!

I min dagliga bloggläsning stötte jag på följande insamling till Bröstcancerfonden.

Klicka HÄR för att gratis hjälpa till med insamlingen. För varje klick skänker Pause.se och Bwin pengar till Bröstcancerfonden. Du behöver alltså inte skänka något själv och ansträngningen är föga då det räcker med ett litet klick. 

Nästa gång du tar på ett par bröst kan du alltså tänka "Jag har gjort mig förtjänt av det här!" (Ett litet tips bara: Fråga om lov först, det brukar uppskattas).

/ Jonas

En önskan

När jag var liten Säl tomtade jag tydligen runt ganska mycket. Lill-Sälen önskade sig bla snö på sin födelsedag. Rent nonsens eftersom yttringen aldrig nådde fram till tomten som i sin tur kunde vidarebefodra önskningen till Jesus.

Men nu är det ju såhär att tomten med största sannolikhet sitter och googlar sitt namn from time to time och finner således tomteverkstan, och finner således my wish:

Hi Mr. Claus.
Let it snow on novembre the 3rd. Please?
I know its not christmas eve (or day in some countries) and you rarely grant wishes 2 months ahead.
But I did write please so.. [If] no snow=I´ll shoot your deers.

(engelska så han fattar, han är ju inte svensk den jävla idioten)

// Sälen

Usch

If you got bad breath no one will talk to you
If you got pimples no girls wanna fuck you

Bowling for Columbine, alla har sett den. Den är bra, underhållande, intressant och vinklad.
Marylin Manson är förresten sjukt vettig person utan ironi med i bilden.

Europe? Australia? Or other countries?

Barnarp vann idag igen i serielunken. Matchens profil plockade 1+1.

En blogg jag f.ö. mkt varmt rekommenderar är Lias som är en lokal tjej som har liknande tomtehumor som återfinns på verkstan, Hoppas bara hon börjar skriva snart igen.

Blä utfyllnadsinlägg. Mest så Jonas har nåt att läsa när han snubblar hemåt om några timmar.

Imon Ville.. Då möter ni ett klasslag. Ett lag man inte vänder matchen mot sista kvarten (Man city, red.anm.)
Tipset blir 0/1/2/3-0. Lycka till med att hålla nollan

// Sälen


Tosse - Passion for Fashion

Enligt rykten så är Crazy Klonk Tosse speaker i dagens innebandymatch. När jag läste Sälens inlägg så kom jag på att alla läsare kanske inte vet vem han är. Han är såhär:Tosse bor på Ekhagen. Där bor även fashion. Fashion ut i fingerspetsarna. Tosse kan hitta i fashion-djungeln bättre än de flesta. Lägg märke till de otroligt heta och moderiktiga "Philadelphia Flyers"-kalsongerna. Gah! Craaavings! Vill ha! Men han vägrar tyvärr att berätta var han köpt dem.

/ Jonas


Matchens profil!

Idag möts alltså Barnarp och Sandbäckshult i "palatset"(vafan det nu kallas så för?).

Kortdraget kan man säga att detta är en tidig seriefinal även om Barnarp haft tufft motstånd förut i form av Ljungby och Wedeby. Det enda som skiljer lagen åt är att Bif vunnit 1 match i sudden medan Sandbäckshult har torskat just 1 match i förlängning.
Speaker för dagen är, inlånasd från Hovslätt, allas våran Crazyklonk-Unatosse-Tosse vilket innebär att det inte är bara på planen som underhållning kommer utspelas.

DAGENS PROFIL, ÄTER INTE FIL!

Det är sålunda den mest stabila killen i laget, killen som alltid har rätt och som man inte går på för att det finns småsten. Gustaf Berg!
Han är född och uppvuxen strax utanför Barnarp men har ändå allt det som representerar bygden söder om Jönköping. Styrkan, intelligensen, kamratskapen, ledarförmågan, ett vackert leende, gyllengult hår som fladdrar i vinden när han spanar ut över Barnarpssjön, vackra ögon som man bara vill drunka i osv. Det här är killen med allt som gärna delar med sig och utan Gurra hade Barnarps innebandylag inte varit där dem är idag, 100% säkert.
Här ser vi honom under ett argument med (okänd) och Gustaf har precis fått ett mycket starkt motargument. Han tar då till blicken som tvingar motståndaren att vika sig.. Gustaf har alltid rätt även när han har fel.


Han ligger 2a i Poängligan och delar förstaplatsen i skytteligan med kedjekamraten Nygge. En hårt jobbande center(föredrar iofs plopp) som aldrig viker ner sig och jobbar stenhårt för sina ytterforwards, Nygge och Sollet (som enligt sig själv är lagets stjärna men som inte återfinns på topp 5 i poängligan??)
Som avslutning kan nämnas att ingen blir förvånad om Barnarps eget kärnkraftverk återigen återfinns i målprotokollet när poängen räknas ihop efter slutsignalen.

// Sälen

Det var inte kul

Skulle "göra mig iordning för natten" och ska således dra ner persiennen, lite som Richie gör när han kollar Las Vegas.. Drar ner persiennen så han slipper bli störd.

Anywho, såhär ser min balkong framför fönstret ut:


Denna växt som jag har har tagit hand om i massa år nu har nåt medelåldern. Dvs blivit fet (nej Jonas du är inte 40) och väger en hel jävla del. Den är också så vidlyftig så man får inte ner persiennen om man inte lutar planthelvetet lite innåt.
Effekten det fick idag var att hela skivan som blomman står på "lutade med" och down crashing kom:


Ett långt glas med stenar i som min mamma ställt där. Det var ingen rolig bild med bara krossat glas och hela historien är ju hemsk så jag piggade upp med en skugg-dinosaur. Ser ni ögat? Ser ni att han försöker äta glaset? Haha, den vet inte att glas är vasst

// Sälen

Hihi

Rudeseal has left the tournament in 1st place, winning entry to tournament Poker-SM Online Main Event (2044181)

// Oförskämd Säl

Om kvällen

Medan Jonas befinner sig på socialt uppdrag i verkligheten, något han uttryckligen känner stor motvilja inför.
Eller som han själv uttrycker sig:

"Jag gillar inte att umgås med okända människor i en stel omgivning"

På annan ort tog Sälen och hans B-lagskompisar 3e raka segern av 3 möjliga. Ville P öppnar målskyttet i en mkt rolig och hård match som slutar 3-2 där avgörandet kommer med 13 sekunder kvar. Som belöning får han tvätta allas matchkläder, något som han hade tänkt göra ändå med tanke på invasionen i Husqvarna där fyllesvin får ikläda sig matchdräkter med ursäkten "scvi hållerrr påh baanapp". Kommer bli nåt d där..

Just nu sitter Sälen och gottar sig med poker och tomtegröt, kan inte bli mer tomtigt. Jag är ledsen att du inte är med mig Jones(men jag myser vid tanken på din kväll, haha hoppas du har tråkigt =)

// Sälen

Ska ej tappa bort, ska ej tappa bort.

Medan jag läser om Jonas tomterier i Växjö har jag själv varit ute och otomtat mig i jönköping idag. Lite mer precist i området runt a6, mer exakt inne i a6.

Sälen råkade ju (som bekant) slarva bort 2 mobiler inom 1 vecka och har sedan dess varit mobil-lös. (Fast inte egentligen, det är simkortet som har saknat)
Sälen gillar att dra ut på saker så det är först nu efter 1 månad som han fick för sig att hämta ut ett nytt simkort. (Det är inte heller helt sant för jag var uppe och ville ha ett nytt för några dagar sen, men fick då beskedet att jag var tvungen att legitimera mig. Då jag den dagen inte planerat att färdas utomlands fick jag åka hem tomhänt.)

Iallafall så fixade jag även ny mobil. Det gick till ungefär såhär:

Sälen: Ralle! Vilken mobil ska jag ha?
Ralle: Denna skulle jag ta
Sälen: OkFärgen på den bestämdes snabbt, jag ångrade mig givetvis efter en nanosekund men vågade inte säga till om ändring när han hade hämtat lådan och allt.
Men det är en aaaaaaaaas-sjyst mobil asså. Den har ett livslångt batteri bla, även ett trådlöst simkort. Jag lovar. Hur jag vet detta? Tja jag antar att så är fallet eftersom hur jag än försöker så får jag inte upp baksidan och kan därmed inte sätta i varken simkort eller vanligt batteri.
Värsta grymma fett coola mobben asså, ey len!

// Sälen

Anders & Måns

Idag träffade jag projektgruppen vid 10-tiden. Det går till på följande vis:

1. Träffas vid bibliotekets tidningsställ och läser diverse dagstidningar, allt för att försöka undvika det vi egentligen är där för att göra.

2. Gå till ett café för att frukostera, också detta för att fördröja verklighetens bekymmer som stavas projektarbete.

3. Pallra sig till en plats för att skriva projektarbete.

Idag hände något alldeles otroligt lustigt och roligt. Lite spännande var det nog också, har inte kunnat smälta alla intryck än. När vi står i kön för att köpa vår frukost får jag syn på Anders Johansson ifrån Anders & Måns. Anders & Måns-Anders helt enkelt. Fast i 20-års åldern. "En fucking klon!" tänker jag. Jag tittar på min kamrat för att få det bekräftat. Jo, han har också sett det! Vi viskar: "Fy fan vad lik han är Anders & Måns-Anders!".

Men historien tar inte slut där. Neeejdå, det blir bara bättre. Anders & Måns-Anders står med en grupp studenter när en annan människa närmar sig. De ser ut att känna varandra. Den andra människan vänder sig om och visst fan är det en Anders & Måns-Måns klon! Fast i 20-års åldern! Helt otroligt. Lätt Oktober månads upplevelse.

Feg som jag är vågar jag inte fota dem. Men när vi sitter i bibioteket och sliter så får jag se att Anders & Måns-Måns klonen går förbi utanför:För er som inte vet vilka Anders & Måns är:/ Jonas

Tidlöst

Appropå ingenting eller att Sälen brukar kalla mig Jones:Sagt under kvällen om Aqua:

"asså om dem släppte den skivan nu, skulle den bli lika populär igen." - Sälen

"Tidlösa är dem" - Sälen igen

/
Dr Jones

Ich habe Kopfgeont

Hur många huvudvärkstabletter kan man ta innan det blir ohälsosamt? Känns lite som att jag konsumerat dem som TicTac idag. Inte de med mintsmak, de med apelsinsmak naturligtvis.

Ska i alla fall göra ett litet försök till att tjäna pengar nu, om huvudet tillåter.

/ Jonas


Dagens tips

Äta man bör, annars man dör.

// Sälen

CAPS LOCK

DET HAR KOMMIT TILL MIN VETSKAP ATT IDAG DEN 22 OKTOBER ÄR DET INTERNATIONELLA "CAPS LOCK"-DAGEN. DET FIRAR VI NATURLIGTVIS HÄR PÅ TOMTEVERKSTAN. DÄRAV DETTA OTROLIGT CRAZY INLÄGG MED ENBART VERSALER. HELT FANTASTIKT KONSTIGT, JAG VET.

HAPPY CAPS LOCK DAY PÅ ER ALLA DÄR UTE!

/ JONAS


Lek och skoj

Kände mig leksugen i morse,och what else to do än att bege sig ut till den närbelägna lekplatsen bakom huset.

Länge sen jag var där, men sjukt mycket bättre leksaker barnen har nu för tiden?Var en jävla kö till skövlingsmaskinen, gav upp efter en halvtimme och åkte nerför rutschkanan 1 gång istället. Lommade missnöjd tillbaka in i huset

// Sälen


Vinden har vänt?

Kanske för tidigt att säga, men jag plussade fyrsiffrigt ikväll och när hände det sist? Poker är roligt ibland. I alla fall när man sitter 3 efterblivna killar med laptops kring en tv som visar fotboll och skriker in korten åt varandra. Jag har gått ner lite i nivå och känner att jag inte är sämst kring bordet, kan vara det som gör att jag plussar.

Sen är det alltid trevligt när turen hälsar på. Eller klonken som vi kallar det. Klonken får göra vad den vill med mig så länge den infinner sig. Jag säger stopp vid bajssex. Men allt annat: Give me your best shot Mr Klonk!

Sälen får inte träffa Mr Klonk så ofta påstår han. Det kan bero på att han är för pryd. Klonken vill komma till. Sälen släpper nog inte till helt enkelt.

/ Jonas

Det är löv i luften

"Come fall and bring joy
come winter and snow"
okänd

Fan vad allt känns bra ibland, precis allt känns som det ska lösa sig och man tror att det kommer vara såhär för alltid. Men innerst inne vet man att det är för bra för att vara sant och att man snart har en känsla of despair och undrar om livet alltid kommer vara miserabelt. Transitionen mellan dem 2 faserna är det som kallas slentrian eller vardag.

Jag befinner mig i den första fasen just nu, jag vill nämligen avslöja att jag har träffat någon. Vi har liksom mötts förut men det har inte luggit ngn romantik i luften direkt. Men idag så jävlar hände det saker. Jag dokumenterade det hela med bilder:

Vi pratade om dittan och dattan


Vi skrattade och hade trevligt


Vi myshånglade i soffan


// Sälen

Lagfest i bilder

Lagfesten började som sig bör med diverse hån om att jag är tjock. Mycket underhållande för alla förutom mig. Sen började "din mamma"-skämten hagla och då fick de flesta höra hemska ord om sina mödrar. Som sig bör när 30 killar samlas för att dricka öl alltså.

Vi hade prisutdelning:Priser för "årets målvakt" och "årets spelare" hamnade i min ägo. Det sistnämnda var enligt mig själv inte helt välförtjänt utan borde tillfallit Viktor "Valter Melon" Petterson som ofta sliter i det tysta men är oerhört viktig för laget.

Men jag motsätter mig inte ett framröstat pris (Tack Sälen för dina röster, vet att du avgudar mig!)Efter prisutdelning, gratis mat, frågesport (som Jonas och Pusen kom tvåa i medans Sälen kom ungefär sist) och ölspel spelades det något roligt spel där man fick satsa pengar. Jag var med som finansiär åt Sälen.När Sälen såg ut såhär så fick jag komma och diskutera om vi hade odds för att satsa pengar. Det hade vi ibland och jag plussade några hundralappar......som jag såklart förlorade på det otroligt idiotiska spelet Black Jack när vi väl kom ner till staden.

Summering av kvällen:

Jonas: 2 priser och 2a i frågesporten.
Sälen: 0 priser och typ 12a i frågesporten. 

Sälen kommer troligen påstå i senare inlägg att han vann skytteligan. Det gjorde han också. 4 mål på en säsong. Imponerande må jag säga. Dessutom delad vinnare med två andra.

Han kommer också skriva: "som yttermittfältare!". Undrar varför han får spela där ute på kanten?

Men mycket trevlig lagfest. Nu ska det funderas om och var det ska spelas fotboll nästa säsong.


/ Jonas

Black mamas searchin for

Hello,

How are you today? I hope you are fine.If so thank be to God almigthy.My name is Suzan Patrick,26 years from Sierra leone in West Africa. I am single girl looking for honest and nice person. Somebody who care and fear God whom i can partner with .I don't care about your colour or ethnicity.

I would like to know you more,most especially what you like and what you dislike.I'm sending you this beautiful mail, with a wish for much happiness. I am looking forward to hear from you.

Thanks and God bless.
Love from,
Suzan

Svarar man på såna här mail? and if so, vad svarar man?

shit måste iväg till innebandy snabbt som fan

// Sälen

Innebandy!

Sälen och diverse komplementspelare drog alltså mot ekenässjön igår. Vägen dit gick lite fortare tack vare att högtalarna pumpade ut gamla klassiker-covers på spanska. Enda riktigt bra vad dock California drea som får 2 tomtar av 3 möjliga.

Barnarp vinner matchen med 5-3 med periodsiffror på 1-2, 0-1, 2-2. Det mest noticeable i matchen var:

Kapten Pusinho, vilken karl, vilket huvud. 1+1!
Villes slit på centern, mycket gnäll
Sälen och Jompa tar sina första poäng i innebandy på denna sidan milleniumet
Kusens 2 mål, som borde varit ett hattrick efter ett makalöst lir av Sälen och Ville fram till Kusens öppna mål,
Kanten var sjuk, hade det med lördagens 12-timmars hävarpass att göra?


Kommer hem runt 6 och mår lite illa av bakfyllan. Jompa ringer och säger att "du är ju killen som alltid ställer upp" hehe jaaa? "ja så det är inomhusfotboll klockan 9. Sjyst hämtar dig om en kvart". Dem var ont om folk tydligen. Visar sig att vi är precis 5 man som ska spela, dvs inga avbytare. Och inga klasspelare heller för den delen. Och vi möter J-södras veteraner, ja vi förlorade med 17-3.

Annars har jag kollat mycket på tv i helgen:


Har även köpt ny mössa idag:


Glad helg

// Sälen

Gå fort, traska kraftfullt, promenera i rask takt - Neeeej, Power Walk heter det visst!

Idag hände något sinnesjukt. Jag motionerade och höll mig undan från all skräpmat på en söndag! Förstår ni bedriften? Det är inte friskt.

Löpning efter lunch och promenad med hund och vän på kvällen. Vännens namn är Pusen. Pusen har pratat i veckor om något som han kallar "Power Walking".

Själva konceptet är alltså att man ska ut och gå. Fast med "power". Kraftfullt. Jag har ingenting emot att folk går runt och går kraftfullt men jag sätter mig emot att man ska kalla det för Power Walking. Allt som görs är att man går i rask takt. Det behövs inget engelskt uttryck. 

Dessutom tror jag att det är förbjudet för män att "Power Walka". Därför tittade jag mig lite över axeln när jag var ute. Tänk om man blivit påkommen? Pinsamt. Tur att det var mörkt.

Övrig som kan vara värt att nämna är att det delades ut priser på gårdagens avslutningsfest, mer om det i morgon.

Priser:

Sälen 0
Jonas 2

/ Jonas

Lagfest

Då var det dags för årets avslutningsfest med fotbollslaget. Jag har egentligen inga övriga kommentarer kring det mer än att medvetslöshet kan komma att inträffa någon gång under kvällen. Vem blir fullast? Jonas eller Sälen?

Jag får bjuda på ett You-tube klipp istället. Tittade på Numbers någon natt i veckan (eller Numb3ers som dem så fiffigt skriver) och blev förvånad över hur jag inte kunde slita mig från denna ganska mediokra serie. Men så i slutscenen kom jag på det. Det var ju musiken som gjorde det. Under hela avsnittet hade Band of Horses - The Funeral spelats i bakgrunden.

Njut eller något:


/ Jonas

Jag vill ha piiiiizzaaaa

Fyfan.

Dagens Rossling: Sälen när han slet sig ur sängen för att upptäcka att klockan inte var över 12

Dagens Riskerar att få en spark på smalbenet: Sälens bror som tycker lördagmornar är en bra tidpunkt att slira runt på gräsmattan med sin cross

// Sälen

Freeeeeze!

Nämnde för några veckor sedan hur jag inte vågade köpa ett "polisleksak-set" när jag var och handlade på Willys. Det blev för pinsamt helt enkelt när folk tittade ner i min korg.

Men så förra veckan tog jag mod till mig:


29:90:-, som hittat.

Under veckan har jag gått runt i lägenheten och jagat tjuvar och banditer. Ställt mig med ryggen mot väggen och pistolen mot bröstet i häftigaste FBI-stil. Snabbt snurrat runt hörnet och siktat samtidigt som jag ropat: "Freeeeze!".

Men tjuvarna stannade inte alls. De vill inte bli tagna. Då får man skjuta dem!

Förstå min besvikelse när pistolen inte klarade av att skjuta de orangea roliga plastpilarna. Vad göra nu? Borde jag reklamera?

/ Jonas

Dagens modefluga

Är tydligen inne att blogga i bilder. Så här kommer ett matinlägg.

Okej godiskålen är tom, eller ja en Bounty. Men det är ju inte så himla gott.. mer än i ett bett


Så plocka upp telefonen och ring mamma som äter på Gyllene Uttern


Och reep the benefits när mamman kommer hem


// Sälen

Dead or alive

Lägg märke till den dubbla innebörden av rubriken när ni läser inlägget.

Började kolla en film (wanted!) precis där killen, wesley eller nåt, söker på sitt eget namn på google. Impulsivt pausade jag filmen och gjorde detsamma. Upptäcker att det finns artiklar om mig, eller iallafall mitt namn.

De översta länkarna var om en kille i sundsvall som hade dött när han genade över ett järnvägsspår och fick massa el i sig. Jag läser om min namne och till min fasa börjar jag skratta å detta:

- Han var en så levnadsglad och snäll kille. Jag tror inte han någonsin har bråkat med någon. "BEEEP"s motto var: Man lever bara en gång, och det är nu, berättar Olle.

Känner mig som en idiot att jag skrattade, så jävla tragiskt.

Nästa googlesökning handlar om idol-"BEEP". De länkarna klickar vi inte på ens. Jag förstår varför det kommer upp, men orkar inte förklara och antar att ni också förstår varför.

Sen kommer massa om en kille född 92 som tydligen är bra på hockey.

Slutsats: Jag har inte heller lyckats göra något mark här i livet är väl

// Sälen


Coincidence?

Förr om tiden när jag slet på ensos skiftarbete handlade häflten om tiden att lyckas vara sjuk ibland så man kunde spela Sunday mill med mr cunt (som av en tillfällighet även han slet på enso, fast på andra skiftet).

Nu visar det sig att han är sjuk och hemma från jobbet medan jag ligger här och inte vill bege mig in för en ny värdelös lektion, flashbacks till enso-tiden mao.

Vad vill jag då ha sagt med det här? 
Stay in school kids

// Sälen

Sett från andra sidan

Jonas förlorar pengar på poker och skriver till Sälen.
Sälen har inget att blogga om och kapar konversationen rakt av

Jonas |  says:

jag suger ju fan på det

Jonas | says:

suger på poker

Jonas | says:

jag har insett

Jonas | says:

jag lägger ner
Jonas | says:
börja spela bingo istället

Saelen |  says:

sluta spela ikvääääll säger jaaag

Saelen | says:

Jooonaaas?

Jonas | says:

ja

Saelen |says:

är du gul eller spelar du?

Jonas | says:

jag blir utdragen på 1/2 shorthanded

Saelen |  says:

sluta spela nu!

Jonas | says:

jo, har 800 kvar... ska starta om med två fulla inköp på 1/2 imorn

Jonas |  says:

bara skotta med mina sista 60kr över det

Saelen | says:

ämen fan vad surt

Saelen | says:

har du slutat för kvällen då eller?

Jonas |  says:

reggade en Lake 20 pers

Jonas | says:

blir sista jag gör på pokerbordet idag

Jonas |  says:

50kr 20p

Saelen |  says:

oook

Jonas | says:

så surt att jag hade typ 110d på stars igen

Jonas | says:

och jävla KK får inte ståååå

Saelen | says:

höjde du för lite preflop?

Jonas | says:

en raisade typ 2d... han höjde 4.5 och jag typ till 22

Jonas | says:

han ställde och jag synade

Saelen | says:

en så kallad bad beat

Jonas | says:

du har ju ingen grindkompis mer iaf

Jonas | says:

jävla piss

Jonas |  says:

sååå surt

Jonas | says:

jag vill skooootta
Saelen | says:

sluta spela ffs

Jonas | says:

så inte min dag

Saelen | says:

om denna pokerdagen var ett ord, vilket ord skulle det va?

Jonas |  says:

analfistad är passande

Saelen | says:

skönt med skola imon kanske? lite verklighetsförankring mitt i skiten

Jonas |  says:

fy fan säger jag bara

Jonas | says:

vad fan ska jag göra nu då?

Jonas |  says:

sova?

Saelen |  says:

ne

Jonas | says:

sugen på att spela... helt sjukt

Jonas | says:

men skaaaaaa inte
Saelen |  says:
lira nåt ihop?

Jonas | says:
skiter i det ikväll

Jonas | says:

blir bara skit

Saelen | says:

ooook
Jonas | says:

tror jag tiltade sönder min dammsugare innan

Jonas |says:

slängde skiten i väggen

Saelen |  says:

hahaha, för pokertilten?

Saelen |  says:

sick som  axel skulle sagt

Jonas | says:

mm

Jonas | says:

var aningen arg

Jonas | says:

höll mig ifrån värdefulla saker dock

Jonas | says:

jävla berr jag äääär

Saelen |  says:

mm kan tänka

Jonas | says:

stars kan jag ju lika väl försöka klonka på

Saelen | says:

har du några pengar där?

Jonas | says:

22 ddddd

Saelen | says:

you go girl

Jonas | says:

fast nu har jag gulat där

Jonas | says:

så nu ska jag kolla serier

Lite väl långt kanske

// Sälen


Bad Beat-VM

Kan man anmäla en pokersite för våldtäkt? Pokerstars.com våldför sig på mig analt. Och på Svenska Spel spelar jag som en jävla tomte.

Jag ska aldrig spela poker mer.

I alla fall inte förens imorn.

/ Jonas


Skämt hela inlägget igenom

Dålig aktivitet från min sida på bloggen belös Jonas nyss. Vid hot om en Fejk-Säl började jag dock skriva direkt

Ungefär vid den här tiden på den här dagen borde jag befinna mig i skolan. Men mår inte helt a-okey så sitter här istället, dessutom känner jag inte mig lockad av att attenda skolan längre. Börjar bli mer och mer tveksam om det är värt att gå kvar mkt längre.
Första tentan ska jag nog gå till och se vad som händer, men ryktet säger att den är ruggigt svår och med min effort nerlagd hittills i självstudierna ser det mörkt ut.

Jag äter inte frukt så ofta, därför tar jag såna där brustabletter med massa vitaminer i. Igår hade mamma köpt MultiMan brustabletter till mig för hon "tänkte på min lilla pojke när jag såg dem". Funderar fortfarande på om det är ett illa dolt hån eller ej, degrading var det iallafall.

My smile is a rifle
Im pointing ít at you

Varför kan jag inte komma på såna textrader?

// Sälen

The world is changed; I can feel it in the water, I can feel it in the earth, I can smell it in the air

Att bajsa är ett nödvändigt ont.

Eller?

Jag ser det mest som förlust av värdefull tid.

Men som alltid finns det undantag. När man köpt en tidning som man finner intressant så blir det helt plötsligt roligt att bajsa. Jag skulle nog kalla det en fröjd. Inte för luktsinnet och definitivt inte för ögat men helhetsupplevelsen blir en fröjd i vilket fall. Tyvärr inträffar detta allt för sällan i denna digitala tidsålder.

Så vad ville jag ha sagt med det här inlägget? Jo, förstår ni, nu ska jag och min tidning gå och baja.

(Blir nog bara Sälen som skrattar åt min rubrik)

/ Jonas

Hösten medför vårkänslor

Är det inte så att man trots allt längtar lite efter någon att hålla handen med när löven blir gula och saggiga på hösten? Kvittar egentligen om det är med en tjej eller en kompis, det är okej att hålla handen Jonas. Bara fråga

Iallafall så kommer jag då alltid att tänka på min eviga kärlek Virre, eller Veronica Wagner som hon kallas i folkmun

Vilken tjej va? Mums

// Sälen

The bird is the word!

Jag trodde ju att alla hade hört, men så verkar inte vara fallet!

Oh, have you not heard? It was my understanding that everyone had heard?


Kossan.se


/ Jonas

Till min käre affe

Säger som Alex: väl rutet affe!

Varifrån kommer all ilska undrar man?

Kommer iallafall fram till några alternativ efter 1 sekunds betänketid:

Affe blev våldtagen som liten av sin pappa men höll tyst för "det är våran hemlighet affe=)"
Affes favoritlag harvar i allsvenskan
Affe är från Dalarna
Affe är rödhårig
Affe har svårt att göra sig förstådd pga sitt uttal
Affe mobbades svårt för allt ovan under uppväxten. Enda utvägen är ju då att bli mobbare själv

Svaret är givetvis allt ovan. Och anmäl inte hans pappa, affe gillar kuk från farsgubben.

Varsågod nu fick du uppmärksamhet i bloggen, gz och wp

// Sälen

Supporterresa

Tänkte bara nämna: Barnarp vann igår mot Kvillsfors med 7-3. Vår profil Sollet gjorde två assist och svarade för en godkänd insats.

För att Jönsson ska lugna ner sig lite så presenteras också följande:

Tomteverkstan anordnar tillsammans med Jönsson och Tosse en bortaresa för att se Huskvarna - Barnarp den 31 oktober. Planen är för tillfället som följer:

* Förfest hos Jönsson eller Tosse eller båda där alkohol ska förtäras och ramsor läras ut.

* Abonnerad linjebuss nr 1 mot Huskvarna åks efter 19 någon gång.

* Matchstart: 20.00

Anmälan samt tips om Tifo och kringaktiviteter tas tacksamt emot i kommentarerna!


// Sälen och Jonas


En vän med en bil

Idag ringde den här killen och väckte mig och berättade att han planerade att komma förbi:


Axel

Vi har gjort oerhört manliga saker så som att titta på ett avsnitt av Desperate Housewives samt försökt hitta en jacka till stackars frusna Axel. Vi begav oss således tillsammans med Sälen mot ett av stadens affärskomplex för att som Axel uttryckte det "Se om man kan hitta nån liten fining som vill smeka på våran snase".

Sälen satte sig (som brukligt för husdjur) i baksätet och fiskade fram den ena efter den andra lustiga attiraljen.


Sälen och Axels attiraljer

Det stod ganska klart för oss med en gång att Axel höll på att sortera i hans rape-kit. En trasa (för att droga dem jävlarna), ett rep (ifall de är starkare än Axel) och en spegel (oklart till vad, men nog har vi våra aningar).

Nu åter till Consumer Behaviour-boken, eller?

/ Jonas

Linda bengtzing och Magnus Hedman

Jodå, som Jurist har man höga krav på sig. Eller man har krav på sig. Äh, snarare begärs minsta möjliga

"
 
Jag har nu fått in era rättsfallskoncentrat. I något fall har koncentratet inkommit efter den 17 september: dessa koncentrat kommer jag inte att rätta, då de inlämnats efter den kungjorda fristen. Som jurister måste ni åtminstone kunna hålla frister.

"

Läraren är redan trött på oss, 4.5 år kvar gubbs. Sen kan man äntligen slappna av och se fram mot pensionen

Vad gör Sälen uppe den här tiden förresten? Jo han vänjer kroppen vid tidiga tider inför morgondagens lektion. Känner direkt att det hade gett mer effekt om det skrivit vid 6ish. Den tiden jag gick upp idag, för att vänja kroppen vid morgondagens lektion

// Sälen

Till Cammomills ära(för hon försvarade mig)

Mamma är hemma..

Mocka-Kaka?

Eller äppelpaj?


// Sälen

Matchens Profil

Det föll på min lott att skriva ett inlägg inför dagens match mellan Barnarp och Kvillsfors. Tomteverkstans profil inför den här matchen är Joakim Nordén eller kort och gott Sollet.

Sollet anser själv att han är stjärnan i laget. Troligtvis har någon lurat i honom att man blir stjärna om man råkar få ett skott på sig som styrs in i mål.

Kort fakta om Joakim:

Namn: Sollet
Ålder: Fyllde 12 år i fredags
Skriks ofta åt honom: Men Jocke för helvete! Tänk en extra gång innan du öppnar munnen!
Mål i livet: Att bli innebandyproffs eller turnera i USA med sina grymma beatbox-skills.
Civilstatus: Idiot.

Hittade ingen bild på honom men en video kanske ger en bättre bild av Herr Nordén, helt nykter enligt bekräftade rykten:/ Jonas

Dålig vana

Under åren man växer upp kan man, nej, man skaffar sig vanor. Vissa är helt okej andra kan vara helt otroligt idiotiska eller irriterande.
Exemplen är obegränsade men dem dummaste måste ändå vara röka eller snusa(Jonas). Men det är inte pga de tunga grejerna jag skriver detta inlägget. Man kanske måste kniva ner ngn varje gång ngn nämner ens fru? "stab the liver", man kanske måste göra upp en lägereld varje kväll och sjunga ngn struntlåt man lärde sig från scouttiden.
En dålig vana jag har är att efter varje toabesök dricker jag en liten liten skvätt vatten. Den lilla vätskepåfyllningen går till som så att jag kupar handen och dricker, men jag tar inte vattnet till mig, nej jag kommer till vattnet. Detta är lysande av mig för när håret hänger ner så det blir blött och äckligt (om man borstat tänderna och tandborstvätskan ligger kvar) vet jag att det är dags att klippa mig.
Det funkar förresten när jag dricker kaffe eller (varm) oboy också, jävla hår ner i kaffekoppen jämnt

Ser det ut som jag är nyduschad? Ska testa att inte duscha i 1 vecka from nu

F.ö. ska jag till tandläkaren på fredag, det är nu man får igen för man har slackat med tandborstning hela året. Min tandhygienist är het, det ville jag ha också ha fram.

// Sälen

Rättelse

Allt som stog i förra inlägget var ren och skär lögn. Enda fullträffen han hade var att det blev 4-1 till oss och att jag inte gjorde poäng. Och att jag var topp 5 sämst, och att jag blev tunnlad när jag försökte täcka skott och random gränna skjöt från backposition.

Allt annat var fel mao

Gränna-spelaren med damp missade förresten straff. Följande konversation utspelades:

Damp-ungen: Fan första gången nånsin jag missat straff
Barnarpspelarna: hhahahaaa
Damp-ungen: Men jag spelar i div 4 iallafall.
Barnarpsspelarna: oooooh

fotnot: Barnarp leder division 3

// Sälen

B-lag

Igår kväll gjorde Sälen debut i innebandyns b-lagsserie och jag var naturligtvis där för att stötta (?). Mina åsikter om sporten innebandy har drastiskt ändrats på några år efter att ha följt vårt kära lag från förorten upp genom seriesystemet. Innebandymatcher var enligt min mening bäst när de tog slut. Igår satt då alltså och tittade på ett b-lag i innebandy! Jag hade skrikit otäcka skällsord åt mig själv om detta inträffat för något år sedan.

Matchen vanns av Barnarp med 4-1 eller 5-1 eller nånting liknande. Det var svårt att komma ihåg när man precis sett Sälen bli tunnlad och allmänt gjord till åtlöje. Inte ens ett ynka poäng mäktade han med.

Övrigt intressant att nämna om matchen:

Bäst på plan var Pusen som på något mystiskt sätt hade limmat på insidan av kaptensbindeln så att den skulle sitta kvar. Men ett klart plus för det stora huvudet. Det är inte ofta man ser ett så praktfullt huvud.

Sälen var topp-5 sämst på plan enligt rykten på läktaren.

Grännaspelaren med ett roligt dubbelnamn var rolig att se dampa loss. Har lite roliga minnen från fotbollens försäsong där han skrek en del roligt. Det ryktades även på läktaren att hans mor och far bytte bort honom till morföräldrarna mot en hund. Jag kan nästan förstå varför.

Håll utkik i bloggen imorgon innan matchen (Barnarps IF - Kvillsfors vid kl 14.00). Då presenteras matchens profil samt information om Tomteverkstans anordning av bortaresa i slutet av månaden.

/ Jonas


There and back again...

Så var man nog tillbaka. Lyckades inte fundera ut ett skit. Vet inte vad en bloggpaus skulle ha hjälpt... dålig idé. 

Det hjälpte i alla fall Sälen att få några dagar ensam i spotlighten. Han verkade trivas men hade ändå ett stort behov att dela med sig av sina äventyr via msn. Laptops är bra om man måste spela poker samtidigt som naturen kallar. Men ibland blir det bara otäckt:

Saelen | http://tomteverkstan.blogg.se säger:

jag baajsar nuu

Jonas | http://tomteverkstan.blogg.se | säger:

fy fan

Saelen | http://tomteverkstan.blogg.se säger:

fast mesta är ute

Saelen | http://tomteverkstan.blogg.se säger:

bara kiss kvar

Saelen | http://tomteverkstan.blogg.se säger:

=)


/ Jonas


Börjar så smått

Varför beställa telefonväckning vid 10 när man sen inte går upp ur sängen förrän 13.20?

Det vill jag veta

// Sälen

Kung fu, hiiiiyaaaa, panda

Mamma har allstå varit i Kina. Sedan i Spanien.

Vid dessa 2 tillfällen hade jag velat vara med

Sitta jämnte den lille parveln, fyfan vad livet skulle vara bra


Han vill bara ut från zooet och hem till min bakgård. =(

Nu blev jag nere så hämtade följande

Vindruvor, glas vatten och choklad med 3 lager på, mörk, vit och mjölchoklad. Mumsch

// Sälen

Avbrott i studier, för er skull

Sitta och stirra ut i fjärran. Vara oconnectad till verkligheten, det är skitskönt.
Ibland får man moments då man tror sig fattat nått mer, man har kommit till insikt på en hel ny level. Man snuddar vid något omänskligt, men det blir aldrig mer än snuddning, man når inte Nirvana. Hjärnan med 10% funktionsduglighet kan inte thinka outside boxen i det hänseendet.

Jag värdesätter ändå dem där gångerna där man helt kan slappna av och bara stirra tomt med blicken. Utan att ha en tanke i huvet.
Det är lite samma grej som att borsta tänderna på kvällen. Man står där och har egentligen inget att göra medan handen rör sig reflexmässigt, hehe, och kollar på sig själv i spegelbilden. Gör man det tillräckligt länge börjar man tro att det inte är man själv som kollar tillbaka. Det är en främmande person från en annan dimension (lägg märke till rimmet) med blanka ögon som stirrar tillbaka.

Tillbaka till läsandet efter denna reflektionen.

Oj, glömde nämna det som jag satte mig här för. Skiter i det också. Men det handlade om John Frusciantes första album Nianda Lades and usually just a tshirt som just nu är albumet att lyssna på. Makes me go gah. Särskilt då #2, #15 och #23. Här kommer den nerknarkade live-versionen av #23... 
 

// Sälen

Kort och onyttigt

Såg Resident evil 3 igår, längtat efter den ett år nästan nu. Den kom olägligt mitt under Aus-resan och sen dess, tja det har ej blivit av. Zombies som tar över jorden, mm.

Är inte rödhåriga slightly more attractive, och mörkhåriga lite mer än blondiner? sen finns ju undantag som bekfräftar regeln. För att vara politiskt korrekt.

Hehe, friterade bananer är tydligen inte nyttigt. Shocking news indeed! Inte kina-mat heller, det visste inte jag.

// Sälen

Innebanndue

På söndag är det dags igen för innebandy. Redan på fredag kanske Sälen kommer representera b-lagets färger då dem har premiär.
Men på söndag spelar a-laget, flygreklamen ser ut som följer:

Just det, matchsponsorer igen. SKönt att vi får vara det efter missen senast.

Kapar denna skrivna text från en rivaliserande blogg:
" Det känns verkligen tryggt att se fler och fler ta på sig palestinasjalarna för att visa att dom står upp mot sionisterna. Undrar om palestinierna vet exakt hur mycket vi faktiskt engagerar oss för att dom ska få tillbaka sin ockuperade mark?"

EN till som inser hur jävla idiotiskt det där är egentligen, heja heja. Nötter

// Sälen

Guess whos backattackcake!

Hej på er läsare.

Idag var jag ut och spatserade gågatorna ner ackompanjerad av min hund, Non-existing-Joppe. Jag hade med min ipod och svängde glatt inombords men med ett ansikte av sten utåt när jag hälsade med en liten lätt nick och ett framkrystat hej på eventuella människor som jag har haft (o)turen att lära känna lite halvt efter 22 år.

Jag mötte en speciellt fet person när jag strollade fram på grusvägen och vred ansiktet i en grimas när jag undrade hur människan kan sjunka såhär lågt. Såna tankar kan jag tänka då jag saknar självinsikt..
Anywhoo, så läste jag en artikel på aftonblaskan om en grej som jag också råkat ut för en gång. Artikeln är som vanligt  poorly poorly written men ändå klart läsvärd så klicka länken. Den avslutas med orden:
- Nu skäms jag inte över att gå ombord på ett plan igen. Vi mår så bra att vi skulle kunna flyga jord-en runt.


Något annat nytt på västfronten? japp.

Idag tänkte jag även komma med ett tips om tv-serier. Känner att jag behöver upplysa den oupplysta skaran därute ur min välfyllda källa av knowingness.

Dagens serietips är Jakt och Fiske på tv4plus. Om ni inte har den kanalen är det hög tid att köpa den för att kunna följa denna eminenta serie


Mmmm(nu blir jag sugen på choklad), jag blir glad inombords(hämtat chokladen) åt detta härliga dödande av djur. Oöverträffad serie inom döda-genren helt enkelt. Nu är jag trött(gick ju i trappan efter chokladen) so lets call it a night

/// Fejk-Jonas

Förseeenat om innebandyn

Här kommer kort om veckans bortamatch(inte fullt så lätt och skoj att skriva om bortamatcherna då redaktionen bara attendar hemmamatcherna och ngn occasional bortamatch):

Äggs brorsa nätade tydligen i inledningen av den svåra bortamatchen mot det ur division 2 fallna laget Wedeby. Direkt efter det tappade Barnarp initiativet och förlorar perioden med 2-1. Matchen vänds i andra perioden med, vad som beskrivs, matchens delikatess där hälleflundran nätar och ytterliggare ett mål vilket ger periodsiffror på 2-0 till laget från förorten.
Wedeby som är erkänt starka på hemmaplan gör 2 mål varefter Barnarp kvitterar varefter Wedeby gör 4-5 varefter Barnarp kvitterar. Hälleflundran kontrar in 6-5 med 3 minuter kvar på pass av nygge och trots att Wedeby tar ut myllisfyllis ur kassen står resultatet 5-6 och Barnarp har 6 poäng av 6 möjliga. Tomteverkstans redaktion erkänns som den drivande faktorn bakom den utmärkta starten.

Dagens skratt: Ni har väl läst om Blondinbellas supande? Det står bla att Nils är 8 år äldre än Blondinbella(som är 17).
Konversation med Camme:
Sälen:Va? är han 8 år äldre
Camme:Jag vet det är sjukt
Sälen: mm
Camme:Hur gammal är han då? 26, ne 27.
Sälen: Va? ne 25
Camme:Kollar på mig skumt som jag är dum i huvet  26 är han då, ne 28
Sälen: 25...
Camme:....
Sälen: 25
Camme: A just det haha, jag tänkte hon var 18, och räknade från 20.
Sälen:Va?
Camme:haaha. Jag har fan dyslexi på matte
Sälen:Skrattar med(?) camme

Jompa har f.ö. köpt ny bil idag:


Den jäveln..

// Sälen

Ett i mängden

Idag ska jag iväg och testträna på ett gym igen i stan. Sense den här gången, det känns bra. hahaha, Im so fucking funny

Hade egentligen planerat att läsa i mina affärsjurist-böcker idag, men det har blivit att ligga i soffan so far. Frukost eller middag funderar jag också på. Ont i huvet pga inget födointag även, allt går emot.

Pratade med en Hanna i skolan, hon hade varit på coldplay, hon sa att dem hade varit bra. Då sa jag: "A jo hanna". Då visslade jag till och kom att tänka på en kompis som heter Johanna. Och ur johanna kan man få fram anna, och anna är ju som bekant likt emma. Och det finns ju en stad som heter emmaboda, och ur det kan man få fram boda, som är kantens tjej. Som bloggar roligt här

Hösten är här förresten.

// Sälen


Debuten avklarad

Idag var jag ut och spatserade gågatorna ner ackompanjerad av min hund, Non-existing-Joppe. Jag hade med min ipod och svängde glatt inombords men med ett ansikte av sten utåt när jag hälsade med en liten lätt nick och ett framkrystat hej på eventuella människor som jag har haft (o)turen att lära känna lite halvt efter 22 år.

När jag gick där och lyssnade på nödrimmens fader Lasse W och brisen smekte mitt raka råttfärgade hår bakåt kom jag att tänka på det här med hundar. Tillgivna jäklar verkar det som, lojala.
Det är ofta det framhålls till hundens fördel att den är människans bästa vän. Man kan leka, skoja, håna, busa, larva sig och bete sig som en komplett idiot med en hund i ett koppel jämnte sig. Man kommer undan pga att hunden är där. Det är den man leker med och kastar bolljäveln till. Det är den man köper ett tuggben åt så han kan bita ihjäl ngn stackare på kortare tid. Det är den man skrattar med så det skvätter till i brallan när hunden lyckas spela död. Fucking Ha Haa.

Jag dryftar ämnet ifråga med Non-existing-Joppe men han kollar med all den dumhet han kan uppbåda i ögonen på mig och jag inser med en suck att den enda intelligenta personen söder om Jönköping troligtvis är Sälen.

Jag går vidare, vidare förbi dungen där jag hade en koja när jag var liten. Hemma igen. Non-existing-Joppe har fått motionen han behöver så väl och same goes för mig antar jag. Blev 2 pizzor i helgen för mig. Tjockisbeteende har jag fått höra men å andra sidan var jag ute och löpte i sönd.. Äsch, inte ens jag går på det. Nu ska jag gå till kylskåpet och ta en nattmacka. Sweet dreams mina fans!

/// Fejk-Jonas

EN NY FIGUR!

Jonas tar en tillfällig(?) timeout alltså.

Mao måste Sälen creata en fiktiv figur att leka med på bloggen då han är ett bloggflockdjur.

Creatad figur: Fejk-Jonas.

Fejk-Jonas kommer skriva liknande som Ofejk-Jonas skriver och om det han tycker är viktigt. Fejk-Jonas kommer vara Ofejk-Jonas sedd ur Sälens perspektiv. Fejk-Jonas kommer inte representera åsikter som Sälen eller Ofejk-Jonas har. Fejk-Jonas är troligen dum i huvet, vi får se hur det blir.

Idag är jag upprörd över finanskrisen, man förlorar massa pengar på det ju? Det är bajs hela skiten. AHHAAAHA

Drack mjölk för första gången på 3 veckor idag, dushade med stängd dörr för första gången på 3 veckor. Ja ni fattar det rätt. Mamma är hemkommen från Kina respektive Spanien.

Presenter:
3 deo
3öl
1 chokladask
3 kalsonger
1 t-shirt
3 tröjor
1 privat terracotta armé

Slutsats: Jag ska inte lukta illa, jag ska bli packad som fan på 3 öl och mumsa upp mina chokladbitar. Jag ska nånstans kallt där det behövs massa kalsonger och massor tröjor. Sen är troligen inte tröjorna nog för visst fan behöver man byxor i kylan också och därmed kommer jag dö. Men var lugna! Jag kommer vaktas av mina terracotta-soldater. Haha, no heaven for me era jävlar

// Sälen

Brb

Tar någon eller några dagars paus från den här hålan. Sälen får hålla i ställningarna tills jag har klurat ut en del saker.

/ Jonas

Pengar, who needs it?

Som sagt, grindat hela dan. Resultat:

Pokerstars: -350d just nu (3 mtt igång iofs, men kommer inte komma itm i ngn)
Svenska Spel: -1400 kr
Unibet: +500

Slutsats: Fattig student getting poorer

Uppdatering: Final table i en mtt, men bara 140d efter AK mot chipleaderns QQ. Dagens sanning: Möt chileadern i ett coin på final table=tacka motspelarna och lämna arenan.

Alltså Pokerstars: -210d

// Sälen

3 tattare

Här sitter vi 3 tattare hemma hos Sälen och grindar. Det är vad som kommer ske idag, städandet skjuts upp ett tag. (märkte ni rimmet!)

Camme och Ralle är här, dem hjälper inte till att städa. Det är trist, men uppdateringar kommer löpande.

// Sälen

Speciell dag(som to slut för 2h 22 min sen)

Ni som känner tomteverktans redaktion kommer nedan få veta något mkt chockerande och upprörande så kanske borde ni redan nu sluta läsa för att undvika hjärtstillestånd och/eller slaganfall av det grövre slaget.

Idag har f.ö. varit mkt dåligt med inlägg på bloggen, Redaktionen ber om ursäkt och lovar bättring.

Imon ska Sälen städa huset. Han har under 3 veckors tid grisat, slabbat, ätit, kastat, vomerat, skräpat ner ett i vanliga fall rent hus med kläder, smulor, mat, papper, spya och naveludd.

Diskberget är inte så imense som det kanske hade kunnat vara om han inte hade kört 3 diskmaskiner, men det är ingrott med rester och diverse påbörjad ruttnad så den matchen kommer bli den svåraste.

Kläder finns det gott om spritt i huset. Framför diskmaskinen ligger träningskläder som är 2 veckor gamla, på köksbordet ligger en hög med tvätt som Sälen ambitiöst ordnade 3 dar in på ensamheten. På datorstolen (inte numer då jag slängde ner allt på golvet) ligger så pass mkt kläder att den är lika hög som jag är lång (nääästan). Smutskläder finns det gott om mao. Blir en hel del maskinkörningar imon..

Golvet är såpass smutsigt, då Sälen absolut inte gjort tillstymmelse till ansats att ta fram dammsugaren att man ser mer smuts än golv. Kommer bli en diger jakt efter elefanter imon var så säkra. Tror dessutom att soffan är paj nånstans för det ligger lite ludd som ser ut som isolering här på golvet. Någon som vet vad det kan vara?

Till chocken: Varken Sälen eller Jonas har ätit kanelbulle idag. PÅ KANELBULLENS DAG! Det går ju fan inte en dag annars att nån av oss klämmer en. Jag fattar inte hur detta gick till

Kolla på den, oäten och kvarglömd. Min mage skriker efter vedergällning, jag tystar den med lugnande ord om att morgondagen inte kommer levas i nyttighetens tecken. Magen lugnar ner sig litegrann men jag vet samtidigt att den kommer ge igen när jag sitter ner på toaletten och magen ska sammarbeta med baken (visst låter röven för grovt och rumpan för..Barnsligt? Gay? Under min nivå vokabulärt? Politiskt korrekt?)  för att avlägsna biprodukter från kroppen.


// Sälen


Utekväll

Fast inne mest.

// Sälen

Skola

Satt igår i 5.5 timme och slet (hahahaha) med seminarie-uppgifter till imorse. Beställde väckning av Jonas, mkt riktigt ringde han vid 8 som bestämt. Tyvärr kände jag inte det var värt att åka till skolan så jag sa hej till andra sidan av kudden och tryckte ner ansiktet i densamma.

Drömde mkt som vanligt när man vaknar på morgonen och somnar om, drömmarna innehöll damhandboll!. Att bli jagad av en haj. Jag(som tjej) och en kille blev jagade. Först i vattnet, sen på land. Vi hade en shotgun och skjöt av fenorna på hajen, visade sig bli perfekta ben för hajen, sen snodde han shotgunnen och jagade mig(nu som liten pojke) på land. Han mejade ner massa folk men jag flydde över ett stängsel ut i skogen så jag kom undan.

Det var ungefär allt jag hade att skriva. sååå... Kanske har ni skitit i jobbet/skola, kanske yeah right. NÄR ni sket i skolan eller jobbet så hade ni en ursäkt för er själv och vad var isåfall er bästa ursäkt?  Min såg ut såhär i morse:

Ähvafan jag lär ju ha alla rätt på uppgifterna, ska jag verkligen slösa bort 4 timmar på att ta mig in till stan, sitta där, och sen hem igen för att få det bekfräftat för mig? Nej, och därför: Hallå Kuddens andra sida.

// Sälen som försöker fylla ut inlägget med uppmaning till kommentarer från läsarna.

Ännu ett kval åt helvete

Försökte återigen komma till final i Bahamas-kvalet. Den här gången gick det bra. Men inte tillräckligt. 3 spelare fick platser. Jag kom fucking jävla helvetes 4a. Blev ju en liten peng för besväret ändå, men så jävla trist. Trist tristi trist trist.

Behövde skriva av mig lite. Åkte ut med A9 mot J9 all-in pre... Jävla Kneicht på turn som ska sabba allt.

Men Manchester City är klara för UEFA-cupens gruppspel. Det gillar vi här på tomteverkstan. Särskilt Sälen. Och säkert de här snubbarna från Afrika också:/ Jonas

Inläggskapning! Jag vill inte blogga så tätt inpå Jonas senaste inlägg och förstöra hans top of the page-moment så jag håller till här nere under honom.

Idag hade jag tänkt plugga och göra seminarieuppgifter. Istället satt jag i ca 5 timmar och spelade cm08. Iallafall så går det bra och jag är i semi i italienska cupen och leder liga.. va sa ni? Det var inte intressant? ok

Givna program att följa just nu;
Fringe!
Färjan!

Missa inte dem

Nu ska jag äta kvällsmat, det blev popcorn och Loka. Cola är inte nyttigt ungdomar!

Hann f.ö. inte klart med Seminarieuppgifterna.

Och man ska inte kommentera i andras namn Boda!, eller ska jag skriva Mattias W?

// Sälen


Fika och utövning av "sporten" biljard

Jag har länge varit avundsjuk på Sälens matinlägg så tänkte att nu jävlar ska jag ta en bild på mat. Jag var och fikade på cafét som drivs med hjälp av mentalt handikappade som jag nämnt i något tidigare inlägg.


Blåbärspaj.

I kassan fick jag frågan om jag ville ha den varm. Det tog mig ungefär 37 sekunder att fundera ut att jag nog allt ville ha den kall. Tjejen i kassan, som var en av de mentalt handikappade, såg ut att tänka: "Men för fan, bestäm dig! Mongo!"

 
 
Det här är trots vad man kan tro inte en av de arbetande på cafét. Det är bara Patrik som njuter av sås.

Så till biljarden. Vissa kallar det för sport. Jag vill kalla det för "sport". Det sänds ju trots allt på Eurosport så någon likhet med sport måste den ju ha.

För er som aldrig spelat så går det ut på följande:  Två personer petar ner bollar i hål med hjälp av  långa pinnar. Tillslut är det en svart boll kvar. När man petat ner den i fel hål skriker man "Faaan" och sen har man förlorat matchen.3-0 förlorade jag med. Hade ledningen i samtliga matcher men jävlar vad svårt det ska vara att hitta hålet ibland!

/ Jonas


Trött

Vaknade upp i morse och tittar jämnte mig. I dimman från den sena gårnatten börjar jag vakna till liv..
Känner lite på brösten, tittar lite under täcket. Ser bra och känns bra ut.

Stapplar upp till toaletten och pissar, gult kiss. Jag tycker om gult kiss, mer karaktär än det genomskinliga.

Hostar lite lätt, försöker kväva hosten för att inte störa någon.

Sen inser jag att det kanske var lite gay att ta mig själv på brösten, ville ju bara känns om träningsvärken var kvar innan jag rörde på mig.

// Sälen


Gammal historia tas upp i den lokala affären

Skulle ner och köpa coca cola nyss i den lokala affären. Det är nämligen tacos på gång..

Kliver in i affären och killen bakom disken har någon slags USA-tskjorta på sig. Ni vet en såndär med stripes på magen och ena ärmen, medans andra ärmen är beklädd med starsen. En stars and stripes skjorta helt enkelt.

In kommer jag Iklädd följande:


Alltså möts 2 gamla titaner över shopping-disken. Sovjet mot USA. Kan det bli mer klassiskt? Stämningen var tryckt och det kändes som the re-awakenning av Kalla kriget(det var mellan USA och C.C.C.P. va?). Jag komplimerar hans tröja och han säger tack. Kommunisten fick betala för material från staternas represenatant helt enkelt.

On a different subject och i blogghorningens tecken länkar jag till följande aftonblaska-artikel. NHL på gång att börja alltså, först möts Europa-mästaren mot klassiska rangers i en clash of the titans även på is. Vem som går segrande ut den matchen blir spännande (fast inte). Jag ser att kommunisterna leder iom att jag fick handla hos amerikanen i livsmedelaffären, 1-0 alltså. Kan Magnitorsk(ryska hockeylaget) kvittera? Fortsättning att vänta...

// Sälen

Ny kurs

Började en ny kurs idag. Consumer Behaviour. Kanske kan jag lära mig varför jag alltid blir lurad till att köpa vad jag anser är "häftiga prylar". Jag snöar lätt in mig på saker som jag vill ha. Tänker jag efter en extra gång så köper jag inte skiten. Jag blir allt som ofta grundlurad av marknadsföring. Jag tror jag kommer bli en bra marknadsförare.

Försökte mig på att mobilblogga innan när jag hade tråkigt på föreläsningen. Har ju sett att blondinbella och andra modetjejer gör sånt. Man vill ju vara som sina idoler liksom... Eller? I vilket fall så ville inte inlägget publiceras.


Gårdagens poker gick bra. Satte mig på PokerStars $1/$2 bord och det verkade funka bra. Efter ganska mycket plus så bestämde jag mig för att spela en 114 dollars Sit & Go. Det skulle jag kanske inte gjort såhär med facit i hand. På den nivån kissade dem på mig. Och allt jag kunde göra var att blunda för att inte få kiss i ögat. Men det hjälpte inte.

Jag hade nog hellre spelat mot de här mysiga damerna, de ser ut att ha så trevligt:Men totalt tresiffrigt plus blev det för kvällen iaf.

/ Jonas

Svintrist inlägg, läs ej!

Tränade alltså igår igen. Gratis på Nordic club gym eftersom det är gratis "första" gången. Frågan är bara när det slutar vara första gången för mig och Jompa..

Enligt rykten menar Martin Nilsson på att det finns ett gym i skolan, som han själv har sett. Finns ingen som tror på hans ljug.

Utvecklade ett system igår så jag skulle lyckas läsa mer i skolböckerna. Läsa ett uppslag sen spela en match i cm08. Det höll i 6-8 sidor. Sen tänkte jag, äh jag läser sen. Det blev inget sen som ni alla förstår.

Åt sushi igår också, inte fullt lika gott som jag minns från aus, kära aus...

Spöade Jompa på pes6 även, när ska jag hitta en värdig motståndare egentligen?

Mkt smått om olika saker märker jag, känns inte som en positiv grej men går inte utveckla något av ovan till mer fullödiga meningar, även om jag inte har försökt.

Tom ursäkten ovan blev kort och boring.

Ska iväg till Legal English sen om 1.5hora. Det kommer nog bli skoj men inte fullt så värdefullt kanske, lika vädelöst som det här fucking inlägget.

ps. träningsvärk: check

// Sälen

RSS 2.0