Nyhet

Fick precis reda på att när poker spelas online blandas korten konstant, allt för att förhindra fusk. En lagd hand hade gett en annorlunda flop. En tiondels tvekan innan du agerar ger en helt annorlunda bräda än om du väntat lite längre, eller varit lite snabbare.

Detta innebär alltså att det är ens egna jävla fel när man förlorar. Kul

// Sälen

Lödda

Så var det helg och den inleddes igår med att jobba till klockan 20. Idag har Joppe varit på besök. Han bjöd på frallor. Med sig hade han mina föräldrar.
Funderar på om man inte skulle inhandla sig ett husdjur. På hotellet i Turkiet fanns en rolig papegoja.


En turkisk papegoja kanske skulle vara något? Eller turkisk och turkisk, en papegoja som bor i Turkiet. Svart att ha någon nytta av den då i och för sig. Om den bor i Turkiet menar jag...

/ Jonas

Ja, jag är rolig

Jag vet att ni alla velat kommentera förra inlägget, såsom jag och Mimmin gjorde:

Postat av: Mimmi
Är inte istuggandet något som förekommer i serier där människor av någon anledning i en sjukhussäng blir iproppade med is för att dom inte kan dricka vätska? Jag förstår dock inte logiken i det hela att all. Eller så är det bara ljug, har hört att allt man ser på tv tydligen inte stämmer.

Postat av: Sälen
Får inte folk på tv is att "dricka" för att dem senare ska befinna sig i en pressad situation?

// Sälen som hintar om att man tuggar på is för att få is i magen

Samtal

Jag ligger i soffan och tuggar på en isbit.

Jonald: Det är inte bra att tugga på is!
Jonas: Va? Varför inte?
Jonald: Det är hårt och kallt samtidigt.. Ehh, tänderna kan spricka!
Jonas: Eh?
Jonald: Eller jag vet inte, jag hittade på...
Jonas: ...
Jonald: Men det är inte bra!

Note: Inte hittat några källor som bekräftar det dåliga med att tugga på is. Dock säger min gode vän Millan att barn inte ska tugga på is. Oklart varför inte. 


Vet ni något i ärendet? Ring 08-702 00 90. Eller gör inte det. Men skriv gärna en kommentar om ni tror er veta!


/ Jonas

Balkong

Eftersom Sälen babblar något obegripligt om överraskningssex så får jag ta och visa vad jag har sysselsatt mig med efter jobbet:


Ett balkonggolv blidde de.

Var ett jävla pillande i kanterna för att spinna vidare på Sälens inlägg.

/ Jonas

Kom ihåg!

Att kyssas betyder inte ja till sex.
Att säga ja till en sorts sex betyder inte ja till andra typer av sex.
Att ha sex en dag betyder inte ja till sex nästa dag.
Att vara full betyder inte ja till sex.
Att vara ihop med någon betyder inte ja till sex.
Att följa med någon hem betyder inte ja till sex.
Att inte skrika eller slåss betyder inte ja till sex.
Att flirta betyder inte ja till sex.
Att inte säga nej betyder inte ja till sex.

Jag hittade det där på en sida för skolan. Det är är ju såklart så sant som det var skrivet. Jag säger inget om det. MEN. Hur funkar det i praktiken?

Om en tjej är ihop med en kille, de är hemma hos honom, har druckit litegrann, flirtat, kyssts och anspelat på sex tidigare under kvällen. När det kommer till kritan är hon tveksam om hon egentligen vill. Hon säger inte nej och inte skriker eller slåss... Hon vaknar upp dagen efter och känner att det där inte var något som hon ville och att hon inte borde ha gjort det. Hon mår dåligt. Senare pratar hon med sin kompis och kompisen säger: "Han hade sex med dig utan att du ville, man behöver inte säga nej, det är våldtäkt". Tjejen anmäler till polisen.

Men hur ska killen veta? Vad tycker ni?

PS. Det där kan faktiskt hända. Och händer.

// Sälen som har skrivit allt det här alldeles själv


J-Södra!!

Nu vet jag ju inte hur pass många av verkstans läsare som bryr sig den minsta fjärt om fotboll, men om den siffran är låg är ju säkert siffran ännu lägre för hur många som bryr sig den minsta smygare om J-Södra. Jönköpings stolthe... nej.. nej, snarare Jönköpings främsta fotbollslag.

"Södra" vann hur som haver över Bajen idag. Bajen (Hammarby) som det var så hippt att hålla på för bara några år sen åkte alltså ur Sveriges finrum (vad gäller fotboll iallafall) Allsvenskan och idag fick dem alltså pisk av Jönköpings främsta fotbollslag. Det gillade jag faktiskt, gillaknappen på det.

Som avslutning på denna djupa fotbollsanalys kan jag meddela att det var värsta promotionen om "Södra" på stan häromdagen. Man fick en nyckelring eller nåt och det enda som krävdes var att man gav ut namn och sitt kreditkortnummer.
2 gånger ryckte dem jävlarna i mig för en jävla nyckelring, båda gångerna gick samtalet ungefär såhär:

Tjej: Hej vill ni ha (sludder sludder)
Säl: Va?
Tjej: En nyckelring
Säl: Jaha, får jag se på den?
Tjej: Här är de...
Säl: Nej inte J-södra på. För helvete vad äckligt
Tjej: ...

Jag kan tänka mig att medgångssupportra om ni går upp i Allsvenskan "Södra".
Aldrig alltså, som Nygge sa.

// Sälen


Skäjv

Borde det väl heta på engelska. Skoskav alltså. Shoe Skäjv. Fast med annan stavning.
Okej. Inte det.
Vem fan kan ärligt talat säga att dom vet vad skoskav heter på engelska då? Va? Orka googla.
Skoskav har jag i alla fall:


Okej, nu syntes det inte så mycket. Eller inget alls. Men det gör ont. Och nu har jag ont i ljumsken också. 

/ Jonas

Sälens nattliga bekymmer

Inatt slog pollenet till mot Sälens ena näsborre, det rann något jävulskt och lösningen är såklart en papperstuss upp i borren (han har inte papper jämte sängen egentligen, bara på våren när pollen slår till) (Okej året om av andra anledningar).
När då ena borren var tilltäppt dröjde det bara någon minut innan nästa började rinna, upp med ännu en tuss som löste problemet och bekymmersfritt som ett outnyttjat barn somnar Sälen.

Lyckligt torr i snoken vaknar han någon gång senare på natten och tar ut tussarna, i anslutningen till detta börjar återigen ena borren rinna. Upp med en ny tuss och somna om på nytt.

På morgonen vaknar Sälen och inser "Var fan tog den tussen vägen?".
Jag funderar nu på vad som är bäst, om snorpappret gled upp i näsborren och att jag sen svalde den, eller att den helt sonika sitter fastmejslad uppe i hjärnan nånstans.

// Sälen

Helg

Så var det fredag. Fredag har de senaste åren varit lika med att alla andra också är lediga och kanske en och annan fotbollsmatch. Nu är fredag annorlunda. Jag känner fredagspeppet... Eller jag borde det. Tyvärr så består min helg av hemtenta. Det är mindre roligt.
Tankar just nu:
Det var ett misstag att ladda ner senaste The Hills till sambo-Jonald. Heidi hit och Spencer dit. Jävla Kullar.

/ Jonas

Äntligen är det fina vädret här.. eller?

Tydligen ska folk vara nöjda med att värmen är här.

Tydligen njuter nämnda folk av årets första sitta-ute-i-solen-dag och vanligtvist gör ju såklart även Sälen detta, faktiskt så är sommaren hans bästa årstid!
Jag sammanfattade dock Sälens problem med våren ganska okej förra året så det får publiceras ännu en gång, som gick att läsa i inlägget nedan. Förmodligen kommer jag försöka piffa upp årets hat mot våren med en genomskinligt-snor-bild när det finns läge.

Okej det här inlägget skrivs enbart för att en ctrl+c & ctrl+v kändes lite tattigt

// Sälen

Våren är här

Den är tydligen här med fullt besked, och det är först nu när vädret är sådär som jag hinner med att skriva mina tankar om Våren.

Våren är alltså nånting som hälsas goddag (återigen) av varje lustig gubbe med spretande armar, eller som välkomnas med öppen famn av 70 åriga damer som återigen kan spana in ungdomarnas slanka, släta kroppar och drömma tillbaka till den tiden när de själva var unga. 

Våra bleka (och i hjalles fall även feta) kroppar exponeras för första gången på det nya året för sol. "Vi har överlevt en vinter till" helt enkelt, spelar ingen roll om vi spenderade den i ide eller om vi härdade stog pall vinternmörkrets långa klo som kramade om oss.

"Vårkänslorna spritter" är verkligen ett applicerbart uttryck.

Kärleken is in the air minst sagt, det ska knullas och det ska sökas efter partners och det är polygami till tusen. Först på våren blommar de allra flesta ut och blir till en fröjd för ögat samtidigtr som de enbart verkar finnas till för allmänheten att beskådas. Se, men inte röras i de allra flesta fall. De klär sig i vackra färger och dofterna som insups är räknade i miljontal.. Dofter som vi svagt förnimmer från åren som flytt
De som har överlevt och lyckats framhärda genom kylan som grep oss, får återigen möta Solen

Så ni som gillar våren och som hälsar den välkommen, jag hatar faktiskt er lite i smyg. Kan vi inte bara skippa allt fram till sommaren och skita i den dåliga luft som Sälen tvingas andas in under flera månaders tid? 
Som ni alla förstått pratar jag naturligtvis om blommors, trädens och alla andra växters förbannat irriterande pollen som tydligen ska släppas ut i tid och otid

Helvetets portar öppnas återigen för allmän beskådning


// Sälen som inte orkar skriva ett nytt inlägg om vårhelvetet..just pga pollenallergin

Pollen är en bitch// Sälen som är iallafall lite röd i ögat. Inte ledsen, bara rörd

Försenad söndagsvits/ordvits helt enkelt

Vilken är den dyraste sporten/hobbyn att utöva?


Biljard

// Sälen


Dagens tips, alalalala dagens tips

Zeppelinarnas bästa. Alla andra zeppelinlåtar släng er i väggen


// Sälen som slänger iväg inlägg för slängandets skull

WhiteboardSå var [Vaajtbådän] inhandlad och uppsatt på väggen. Känns bra. Vet inte vad jag ska ha den till men det upptäcker man nog. 

/ Jonas

Sälen konstaterar

Jag trodde jag lite kommit ur det här med att gå och lägga sig vid 3 och gå upp strax innan 13. Det visar sig nu att det finns lurande i bakgrunden, redo att slå till, precis som det alltid gjorde alla år min dygnsrytm var slängd i skogen.
Så fort jag är ensam hemma så blir det såhär, det är inte nyttigt....
...
...men jävlar att jag gjorde en sweep mot Kings när jag vann Stanley Cup för 3e gången i rad med Washington i GM mode på All-Starnivån!(Plus hann slå Nygge innan han skulle åka hem och sova. Lycka till med operationen eller vad det nu var)

Nu känner jag kaffedoften. Serier är hemdragna. Börsen har återhämtat sig lite. Dio är död. Kudden ligger under armen och det är snart dags att fortsätta lateriet

// Sälen


Helgens roligaste rykte

Zlatan och Pique är gay-homosexuella med varandra.
Man får inte ens mysa lite med varandra innan gay-ryktena tar fart:/ Jonas

Gurra tipsar igen

Vissa saker får man fan inte skämta om. Det är inte ens lite kul. Fan va lågt. Riktigt barnsligt.

Jag skrattar:/ Jonas

United States of Pop

Gurra tipsar:/ Jonas

Vit bräda

Idag ska jag inhandla en whiteboard. Alltid önskat mig en sådan. Sen ska jag har lektioner för Sälen i hur man är normal. Alltid önskat mig en normal kompis.
/ Jonas

Jag har haft en whiteboard i flera år. Det är inte lika kul när du är den enda som använder den kan jag meddela, så se till att Jonald också skriver på den. Kom också ihåg att det blir roligare om du skriver snorre istället för penis
// Kapar-Sälen

Är det bara jag som trodde Jonas skulle skriva nåt i stil med hans mage efter att ha läst rubriken? Kan inte bara varit jag..
// Kapar-Sälen II


Sälen är ingen praktiskt lagd säl

Handtaget till badrumsdörren sitter inte riktigt som det ska. Något saknas så själva handtagen ramlar ner då och då.

Gissa hur Sälen lyckas lösa det problemet?


Så ja

// Sälen

Seeegaaaa

Jag och mimmin har pratat på sistone om sonic, sonic som fanns på sega megadrive-konsolen. Våra familjer förstod tidigt att playstation var den sämre konsolen av dem 2 och skaffade alltså sega istället.
Tyvärr hade Sälen inte mega driven utan 4 bitar mindre-sega och fick låna hem ett från sälpappans jobb istället. Som en följd av detta visar sig Sälens farhågor stämma, Mimmin äger nämligen sönder Sälens liv när vi nu hittat en emulator på Sonic på megadriven online.

Surt sa Tails


// Sälen

Work work

Ursäkta mitt obloggande men jag har förutom otroligt intressanta studier råkat halka in på ett heltidsjobb. Sämre än att Sälens jobb men bättre än att montera fläktar. Jag sitter vid en dator och trycker på knappar. Då och då kommer en polsk/dansk/tysk/rumänsk/svensk lastbilschaufför och skriker något och viftar med papper. Intressant än så länge helt klart.Nu ska jag iväg på kvällskurs. Aliens står på dagens schema.

/ Jonas

Upptäckt

Använde inte benskydd på fylle-student-fotboll-turneringen. Upptäckte idag att det har resulterat i ett 10 cm långt och 5 cm brett blåmärke på smalbenet.
Det är nog rekord för mig tror jag

I övrigt väntar vi läsare andaktigt på att Jonas ska skriva om sitt nya jobb

// Sälen


Bästa bästa

Mottagna sms under söndagen:

"Grattis ditt jävla as"

"Är det för tidigt att känna en viss glädje över att du kanske kommer vara på bra humör framöver"

"Grattis Bubban"

"8-0, hyfsat bra va?"

Skickade sms under söndagen

"Ämen little hoo" (fick precis svaret på detta):
"Dö din jävla Hora! Du är fan äckligast på norra halvklotet"

Bilder tagna på en pixlig tv, fast egentligen pixlig mobilkamera:
// En mycket lycklig säl


Bästa söndagslåten// Sälen

Vedertagna uttryck i göteborg

Hett i Göteborg:

- Fisk

- Uttrycket "Trycka dig som en blodapelsin"

- Uppehåll av regn

- Roadtrippen till staden ifråga (framförallt allsången till oasis)

Ohett i Göteborg:

- Allt gåande

- Oförståning av att jag inte vill ha någon jävla gräddfil klafsad rakt på maten

- Frånvaro av solen

// Sälen

So Yes// Sälen

Rebus - The revenge

Jonas lär vi inte höra av på något dygn efter gårdagens batalj i Premier Leauge.

Vi kör en tävling för att muntra upp honom. Vi söker en spelare. Hans efternamn får du fram om du sätter in bokstäverna som saknas: ......ing tiger hidden dragon. Hans förnamn är Peter. Vem söker jag?

// Sälen

Såja campione

Idag jobbar Jonas för första gången. Sälen är hemma som vanligt (eller ja)

Igår var det 3 matcher kvar för säsongen för Chelsea. Varje vunnen match betyder en titelvinst, och igår kom den första av dem 3 efter mål av bland annat Chelseas ende svensk, Marko Mitrovic:


Needless to say så är jag en ganska glad Säl idag.

// Sälen som kommer fotbollerablogga några gånger till närmsta veckan

South Park

Rödhårig kille gråter ut på You Tube efter South Park-avsnittet som handlade om gingers.

South Park svarar:


South Park är roligt.

UPDATE:Han verkar lite labil. Men till South Parks försvar så gör man narr av alla, inte bara rödgåriga utan tjocka, svarta, handikappade, mongoloida, judar, nazister, religion, homosexuella, white trash, medelklassen, överklassen, underklassen + ungefär varenda kändis man kan komma på. Jag tror knappt någon har undkommit South Park. 

Dessutom är det knappast bevisat att rödhåriga har själ.

/ Jonas

Hemfärd

Sista dagen i Turkiet och jag har äntligen orkat släpa mig till Lobbyn för lite gratis wi-fi. En vecka tog det, men nu är jag här. Dagen har tillbringats på toaletten så nu är veckans bufféer ur kroppen. Ville bara säga det. Kändes viktigt att berätta.

Nu ska jag fördriva tiden med lite sol, bad och mat fram till 19.30 när vi ska åka till flygplatsen. 
/ Jonas

Sälen lär ut läran om Sälar

Fenomenet "pracka på ungar sina drömmar" är ett vedertaget uttryck. Sälen drar sitt strå till stacken.

Lär han sina brorsbarn

- Att spela fotboll?

- Att spela Poker?

- Att bli arbetslösa?

- Att starta en framgångsrik blogg?

Nej nej, Sälen prackar på sina brorsbarn sälgosedjur.. Och som han gör det!!

Silja-Line-Sälen, numera ett stående inslag i Lovisas säng. Såja

// Sälen

RSS 2.0