Ekhagen-Barnarp 4-4

Idag var det dags för Barnarps tappra trupper att slåss på det gröna
slagfältet på Ekhagen. Sälen placerades sedvanligt på vänsterkanten i en
3-5-2 uppställning och fick se sitt lag ta ledning med både 1 och 2-0.
Nygge hängde en lobb när Ekhagens målvakt var ute och fladdrade, och
stora stjärnan pierre nickade in 2an på hörna.
Ekhagen reducerade, kvitterade, och tog ledningen med 3-2 innan matchens
stora ögonblick infann sig. Sälen tar inkast djupt på Ekhagens planhalva
och hittar stora stjärnan pierre strax utanför straffområdet. Sälen gör
en ljungberg-löpning in i straffområdet och får bollen i farten.
Lurar ner kvarvarande back och spelar snett inåt bakåt till en fristående
Ville som hänger dit bollen i bortre krysset. Matchens delikatess enligt
tränar Johnny. Sen tog ekhagen ledningen igen innan barnarp kvitterar (Ville igen).
Slut på matchen.


Skrivet enbart för att Jonas ville ha referat (red. anm.)


Såhär såg det ut när Sälen dribblade igenom försvaret(obs. dramatisering)


//Sälen


Värmen tär på min späda kropp

Sitter i en alldeles för varm lägenhet. Är i Växjö för att plugga till en tenta och kan inte vara med på kvällens fotbollsmatch. Penis. Allmänt sur och mår dåligt. Riktigt otäck vecka. Försöker plugga. Var i biblioteket en stund men fick ångest och gick hem. Legat i sängen några timmar och läst och hävt i mig Power King.

Det här är början på Jonas tv-serie tipsande. Jag kommer tipsa er om (enligt mig) sevärda serier. Serie 1:

Entourage:Entourage handlar om Vincent Chase och hans barndomsvänner som alla har en roll att spela runt Vincents skådespelarkarriär. En skön serie utan direkt seriös handling. Roliga karaktärer och producerad av HBO så den är välgjord. Helt klart sevärd.  Säsong 5 börjar sändas i september så ni har lite att ta igen. Vet för övrigt att vår vän Kollo följer serien och är kär i Ari Gold.

Åter till Marknadsföringslagen och Artikel 81 och 82 i EG-rätten. Skjut mig.

/ Jonas

Handling

Kollade i mitt kylskåp som bestod av följande:

Ett halvt paket After Eight, 3 öl, 1 cider, ketchup, 1 flak Pepsi Max och någon konstig taco-sås.

Slutsats: Det behövde handlas.

Åtgärd: Åkte och handlade.

Tankar i mataffären: Är inte gamla människor jävligt äckliga? och är det inte så att gamla tanter är aningen äckligare än gamla gubbar?

/ Jonas

En sen kväll

Det som jag skriver nedan och som ni (våra ack så trogna läsare) läser i detta nu är sanning och inget annan än sanning. Jag låg i soffan och spanade på tv, eller egentligen musik inspelat på tv:n, när plötsligt jag hörde ett ljud i natten. Jag kastade lite ögon runtomkring mig, bildligt talat givetvis, men fann inte källan till ljudet.
Som ni förstår blev det lite läskigt och vi bor trots allt på randen till en stor, mörk skog vars tryckande närhet ständigt är närvarande.
Jag begav mig ut i natten med ingen annan beväpning än en tv-dosa och mitt sunda förnuft. Jag lämnade snabbt huset bakom mig och begav mig utåt i natten, nånstans hördes en uggla hoandes. Jag förstod att jag närmade mig ljudets källa då det sakta ökade i intensitet och jag började så sakteliga smyga mig från träd till sten för att inte bli överfallen av landande utomjordingar från någon annanstans än jorden. PLÖTSLIGT! kom jag fram till ett hus som det läs i källaren på. Mitt hjärta gick i 200 och svetten bröt fram på pannan och det började så sakteliga sticka i ögonen när den salta vätskan började påverkas av tyngdlagen (som f.ö. inte kristna tror på enligt Peter Griffin). Jag kikade in genom fönstret för att identifiera ljudet jag hade hört från mil bort.
Synen var horrible! Ångest och apati låg som krutrök över rummet där en Jonas i fosterställning låg och stirrade på sin dator. Det var datorfläkten jag hade hört från där jag låg i hemmets trygga vrå. Det såg ut som att datorn hade överarbetats med musiksortering, harpan-läggningar och allmänt abuse. Jag frågade Jonas hur det va fatt men fick bara en glasliknande blick till svar.
Jag läste på skärmen och läste följande :

från svenska spel
"Käre konsument, då du har överskridit din spelgräns för denna veckan spärrar vi med omedelbar verkan ditt pokerkonto till midnatt på söndagen den 3e Augusti. Syns på spelborden nästa vecka."

Okej det jag ville ha fram var att Jonas förlorat så mycket på pokern denna veckan så hans konto spärrades och nu kan man reta honom som fan om detta eftersom spelberoendet kickade in 10 minuter efter bannen. Mkt stor humor


Inget mer sånt här på ett tag nu Jonas. Enjoy pokerfriheten!

//Sälen som inte har mkt att göra en natt som den här

Jonas - Mazarinen, 1-0

Var ute och sprang en kvällsrunda innan (bäst att tillägga att många anser det vara lunkande jag håller på med) och när jag duschat och ätit en banan var det dags att bege mig till Sälen för att se Sveriges hopp i Champions Leauge-kvalet. Jag tog på mig skorna men kände att något var fel. Jag vände mig om mot kylskåpet och gick sakta fram för att öppna det. Familjens kylskåps översta hylla används för kakor, chocklad och andra godsaker. På senare tid har jag dock blivit lurad ett antal gånger av min brors tobak som ligger i en burk som enlig mig är alldeles för lik en kakburk. I vilket fall, där på översta hyllan låg ett paket med mazariner. Hallonmazariner. Jag tittade mig omkring som om fettmapolisen fått nys om min aktivitet och var beredd på ett tillslag. Kusten var klar. Jag tog mazarinen och förde den mot munnen. Men då kände jag kraften. Jag ville inte äta den. Jag stoppade tillbaks mazarinen och gick ut genom dörren.Jonas - Mazarinen, 1-0

Det var trots allt ingen muffin, bara en simpel mazarin, tänkte jag på bilresan till Sälen. Vem vet vad som hade hänt om det var en muffin. Det får vi aldrig veta.

Jag hade ätit den. 100%. Vi fick veta.


/ Jonas

Plugga vs. Poker, msn-konversation

Saelen säger:

idag jävlar ska d plussas?

Cheer Up Jonas Your Makeup Is Running | säger:

idag ska de inte spelas så mkt... idag sitter jag med näsan i marknadsrättsboken

Saelen säger:

bloggade lite

Cheer Up Jonas Your Makeup Is Running | säger:

går det bra med ginden eller?

Saelen säger:

plus minus 0 sammanlagt

Saelen säger:

men lirar bubbel i en gers

Cheer Up Jonas Your Makeup Is Running | säger:

ska nog lira lite ikväll istället.. blir plugg under dagen

Cheer Up Jonas Your Makeup Is Running | säger:

tror jag

Saelen säger:

haha

Saelen säger:

gör så

Saelen säger:

jag var tvungen att lägga upp en bild på utomhusgrinden på bloggen

Saelen säger:

här ska jag ligga hela dan

Cheer Up Jonas Your Makeup Is Running | säger:

hehe

Cheer Up Jonas Your Makeup Is Running | säger:

ska fan in o spela en Id

Cheer Up Jonas Your Makeup Is Running | säger:

se om man kan klonka

Saelen säger:

haha, du skulle ju plugga

Saelen säger:

tomte

Cheer Up Jonas Your Makeup Is Running | säger:

tar en paus eller?

Saelen säger:

hehe

Saelen säger:

I like it/ Jonas


Utomhus

"Finns det något bättre än att vara utomhus en sån här dag? Nä, det finns det inte" sa jag till mig själv.Så ut gick jag med datorn. La mig i soffan på altanen med kudde för huvet, täcke för mjukhet, och stolen att ha en fot på (soffan är lite kort) och njöt av det fina vädret 3 meter längre ut från skuggan där jag befinner mig. Sommaren är härlig!

//Sälen


Morgonstunden har guld i munden

Tråkigt att läsa om dina bravader på pokerborden Jonas. Även om en sadistisk sida av mig tycker det är skönt att även en klonk-räv som du kan backa iallafall en dag. (plussade själv 1400 igår, skulle varit så mkt mer)

För dem som inte visste det var jag I Beerduck förra veckan. Fint väder, fint boende, fin italiensk sorbet-glass. Ska inte bli långrandig och berätta knappt nånting egentligen. Ville bara lista pusens 3 bästa citat från veckan, eller pussen som han blev känd som allt eftersom:

"Det här luktar illa" ; Pusen diskar sin sönderbrända kastrull

"Då kissar jag i din säng Sälen" ; apropå att jag låg i hans säng och kollade tv

"Penis smakar bättre i munnen" ; random statement

                          Pusen tänker djupa tankar om Jessie RainHåller helt med dig Jonas angående träningen i värmen, huvudvärk hela kvällen eller?

//Sälen


Saker jag hatar:

1. Pokerkvällar som tär på psyket. Där man vet hur jävla tur alla idioter ska ha mot just precis mig. Uttagningsriggen existerar, jag börjar faktiskt tro Sälen.

2. Fotbollsträning med löpning i 30 graders värme.

3. Shell´s  Coca Cola Light som skummar som fan. Ingen orkar stå och vänta på att det lägger sig och sen trycka på knappen igen. De lär göra en jävla vinst på det blasket.

Nu gäller det att skapa positiva bilder i huvudet. Eftersom jag är smått efterbliven så tittar jag på bilder utanför huvudet istället. Här är en som lindrar dagens förlust i kassakistan. Från fisketuren förra veckan. Enjoy:- ca 2000 ikväll. (Orkar inte titta efter. Kan vara 1500, kan vara 2500. Alltid velat säga godnatt i en parentes. Godnatt!)

Note to self:

Försök inte ta med datorn när du bajsar för att spela poker. Du blir bara pausad på alla bord.

1a delen i Sälens topp 3 fobier

trumvirvel,

dun

dun
                               Äcklig skabbig potatissallad, och dylikt


Jag menar, hur äckligt är inte: Potatissallad, cremefraiche, gräddfil, turkisk yoghurt, dipps till chips osv. Precis, sjukt äckligt!!

Klarar inte av att sitta jämnte skiten om jag ska käka. Om jag mot förmdan skulle plocka fram en skål, eller tvingas ta i äcklet av ett eller annat skäl måste jag förvrida ansiktet i en grimas som visar hur äckligt det är. Annars skulle jag kaskadspy ungefär såhär. (kollo-chris är minst rolig i klippet)
 Går alltid förklara livet med family guy klipp, kommer ett senare om Jonas även.

There you go mina topp 3 fobier ligger ute i bloggen, känner mig så naken plötsligt bla bla, nåt djupt ordspråk av oscar wilde bla bla

//Sälen

Hittade en rolig sak

Hade tråkigt innan när det bara är varmt ute och man tvingas sitta inne.
 
Rankar sidorna följande:

Kolla detta, får den inte riktigt att funka så försök med denna istället?

Kommer inlägg senare när jag har tid att skriva längre.

//Sälen


Vill bara säga en sak.

Ni klagar på att jag bara skriver om plusdagarna.

Träffar topp-set med TT och Fi synar mina reraise på flopp och turn. River är K och jag vet så jävla väl att han har KK...  Potten blir väl lite över 2 lökar.

- 1800 ikväll. Ville bara säga det.


Lika som bär

Under gårdagens fisketur fick jag se en slående likhet mellan Mr Kollo och Chris Griffin... Döm själva:

Lika som bär


/ Jonas

Semesteräventyr

Idag åkte ett gäng småpojkar iväg till Bondstorp. I Bondstorp har Martin sin båt. Jag har känt Martin i många år och aldrig har han yppat ett ord om denna båt förens idag. Anyway, det skulle iaf fiskas och drickas lite öl.

Bilresan till Bondstorp började med ett stopp på Shell för en daglig ranson av blåbärsmuffins. Bilresan slutade på en enslig väg med tjock skog på båda sidor. Jag trodde att jag blivit utsatt för ett dåligt skämt, men pojkarna börja forcera den tjocka skogen i ca 2,3 km innan vi nådde "stranden". Där låg den vackra båten och vi kunde bege oss ut på öppet vatten. Eftersom jag anser att fiske är djurplågeri och djupt omoraliskt så satt jag mest och tittade på. Johan var mycket nära att få upp en fäsk efter bara några minuter men den smet. Bäck var näst på tur och lyckades få upp en ståtlig gren. Inte mycket roligt hände mer än att vi uppmärksammade att Kollo är mycket lik "Family Guy"-Chris. Bildbevis kommer.

Under slutet av turen fick Martin upp en gädda på minst 6 kg. Men den släpptes då han på lördag ska på en romantisk resa för två till Mallorca med Jompa. Jag har satsat 1 öl till oddset 27 ggr pengarna på att dem kommer knulla under veckan. Väl investerade pengar. 

Det var också under slutet av resan som äventyret började. Natten hade smygit sig på oss och vi skulle tillbaka till bilarna. Det var lättare sagt än gjort då vi irrade runt i de djupa skogarna i ungefär en timme. Kollo tog denna traumatiska upplevelse väldigt hårt och hade man befunnit sig i dem Bondstorpska skogarna under kvällen så hade man hört desperata "Marco"-rop i hopp om att få ett "Polo" svar och lokalisera oss andra.

Jag får passa på att tacka Martin för en trevlig kväll även om han under veckan hade mycket tur när han vann över mig i schack.

/ Jonas

Inlägg efter tjatande från Bruno

Bruno har legat på mig som en igel... Känner mig därför tvungen att skriva några rader.

Inget kul att blogga när inte Sälen är närvarande (det var inte ett uttryck för saknad! eller kanske lite). Efter mitt monsterplus i lördags så har allt gått åt helvete. Mina raketer får inte stå mot random skithänder och seten får släppas mot stegar och färger.

1200 minus i söndags och några hundra igår. Idag gick det lite bättre. Plusade marginellt i cashgamet, men vem dyker upp då om inte Crazy Klonk Tosse som kommit hem från kvällsskiftet på El Gig. Det slutade med att jag reggade i samma 100kr x-tra snabb. Kom tvåa av 100+ så blev 2800 där.

Pokern idag +2790

Kommer något intressantare inom kort.

/ Jonas

Tråkig natt/angående spelberoende

Har inget att göra och är inte trött. Sälen har gått och lagt sig då han ska upp vid den högst okristliga tiden kl 11.00. Här följer Jonas dag (som även innefattar en del av Sälens dag):

Gårdagens festande skulle avslutas med lite efterfest. Dock blev det inte så mycket fest på efterfesten. Den inleddes med att undertecknad fick en smäll på käften och ramlade ihop utanför Ängsbacken. Den slutade med att undertecknad framåt 05.30 somnade med Crazy Klonk Tosse. Trots Tosses långa hår så kunde jag inte få upp den.

Dagens poker inleddes efter 12 då jag inte orkade ligga kvar i sängen och gick således mot datorn för att stilla beroendet en aning. Istället för att ligga kvar i en skön säng kämpade jag mig upp. Idioti? Kanske. Låt oss kalla det ett lättare spelberoende. Plussade iaf 400 och hittade också Dejanov (a.k.a Bruno, Kollo, Drulle, Klejan mm mm) vid ett 1/2-bord. Lyckades bluffa honom i en hyfsad pott så lämnade sessionen nöjd. Dejanov höjer upp pre till 8 och jag re-raisar till  24 med 2-2. Floppen kommer 7 hög och jag betar ut 55. Dejanov tänker länge och lägger tillslut vad jag har fått veta i efterhand J-J. Great Succes! Tomte-Dejanov :)

Under dagen har jag också lyckats förlora grovt i Monopol, förtära en kebabpizza, skrattat åt ett antal Family Guy-avsnitt med Sälen och Tosse samt klonkat ett fyrtal i Omaha i en fyrvägspott mot Sälen och Tosse live.

Nattgrinden började inte så bra men efter ett antal K-K och set med mellanpocket vände det rejält. En riktigt bra session. + totalt 3994.

/ Jonas


Dagens hatade uttryck

Ibland stöter man på uttryck som man finner mycket efterblivna. Uttryck som om en kompis hade använt sig av det, skulle man antagligen säga upp bekantskapen med denne. Utrycket hittades i en veckotidning på sista arbetsdagen:

"Som balsam för själen"

Det där uttrycket våldför sig på min hjärna. Jag mår illa när jag ser och hör det. Smaka på det en gång till: "Som balsam för själen". Hemskt. Riktigt hemskt. Men det kanske bara är jag.

/ Jonas (tomten)

Som en riktig man

Nyligen kunde man läsa i Aftonblaskan om hur kvinnor föredrar män med skäggstubb, dem gillade varken helskägget eller helrakat in the face.  Detta leder mig till dagens problem:

Som en människa med testoteron i kroppen har jag hår i ansiktet, något som Sälen själv anser inte ser helt för jävligt ut på sig själv, in fact det ser bättre ut än slätfacat så att säga.

Mitt problem är att när det börjat växa lite för långt och man ska raka sig har jag ännu inte listat ut hur min rakapparat fungerar vilket skapar problem eftersom jag bara har en hyvel att jobba med för att korta ner skiten.
Tyvärr innebär även detta att jag gradvis förstör och tar bort för mkt vilket i slutändan alltid leder till (och utan undantag) att jag endar up med helrakat. Jävla bajsigt problem är det.

Jonas slutade på fläckten (med ck) idag. Ett nöje borta ur Sälens liv.

Täntke skriva följande till han i morse när jag vaknade vid 10: haha, nu vaknade jag. dags att somna om.

Tyvärr slutade mitt mobbningssms olyckligt med att jag somnade innan jag hann skicka skiten, hållandes mobilen i handen... Jag vaknade aprubt en tid senare med att jag fick ett sms (vaknar normalt inte av sånt, men nu höll jag ju mobben i handen) från Jonas där han skrev:

"pressmeddelande från Jonas: Sista fläkten (med enkel-k; red. anm.) i mitt liv (förhoppningsvis;inte red.anm) börjar monteras just nu!!! nästan orgasm här på fläkten(enkel-k igen;red.anm.)! orgasm fanns f.ö. inte i min t9, lustigt lustigt."

Slutsats: Mitt sista mobbnings-sms föregicks av insikten om att jag aldrig kommer vakna en vardag klockan 12 igen och tänka: "haha, nu har jonas 3 timmar kvar att jobba. Dags att skicka mobbnings-sms."

//Sälen

Snart är det över!

Snart är helvetet på industrin över. Jag har monterat fläktar "for a living" under 5 (!) sommrar samt några månader under höst och vinter. Om 2 dagar aldrig mer. Förhoppningsvis.

Sommarjobbets topp och botten 3:

Topp 3

1. Jag jobbar 4 veckor mindre än jag "borde".

2. En dag gick brandlarmet. Det var skoj. Då fick vi gå ut och se en brandbil IRL. Mycket intressant. Tyvärr brann det inte.

3. Mutter och skruvräknar-tävling. Är jävligt bra på att uppskatta skruvar i en låda samt att låta andra räkna dem.


Botten 3

1. Jag står med skruvdragare, mutterdragare, borrmaskiner, traverser hit och traverser dit istället för att tjäna smidigare pengar på poker.

2. Minst 75% på alla industriarbetare i hela Sverige är helt IQ-befriade och har absolut inga gemensamma intressen med mig. Jobbarkompisar är stor del av trivseln. Mina är dumma i huvudet.

3. Jag blir ständigt hånad av Sälen som kan vara uppe och spela poker hela natten utan att behöva stiga upp innan 06.

/ Jonas


Tisdagar

På Tisdagar är det midsommer murders som gäller på kvällen. Både Jonas och Sälen anser att denna serien inte är tomtig vilket är ekvivalent med att den är bra.

Idag var det dessutom en bonus i programmet, Garth (hette han så?(iallafall han som gjorde kol i skogen och som brände den oskyldiga mördaren som satt i fängelse i 14 år och som skulle hämnas på traktens lokala journalist(som f.ö. var mördaren i slutändan))) är ju såklart Deagol i Sagan om Ringen!
Tänka sig, en Hob (jaja en försläkting, jag vet fan att du kommer klaga på det om jag inte skriver denna onödiga parentesen som inte en jävel bryr sig om förutom du, tomte) i midsommer. Vi måste åka dit för blogg-research.

+772 idag. Igår hamnade jag äntligen plus i Juli.

Glömde nästan bort att nämna att jag sitter och grindar på ett hotell i Halmstad. Skitgött. Dock dåligt väder, det suger bäver .Johny Depp är på tv, han hade nåt långt fångnummer i nån film. Så ska duscha och sen raila tv3 ett tag.

En sista grej, IFK vann i champions league idag! De spelade inte i Prag(nödrimm a lá Lasse Winnerbäck))

//Sälen

Holmgren

Det finns en kommentator på Canal+ som troligtvis sitter och bajsar samtidigt som han kommenterar matcherna. Jag ogillar hans överdrivna skrikande starkt. Dock med några undantag så som den klassiska "Geerrraaaaaaaarrd!!!" och det här klippet som är riktigt roligt:
/ Jonas

Snabbt går det. Kul är det

Så sammanfattas dagen på Casino Cosmopol dit The Legends of Boo hade tagit sig en gudförgäten söndag som also råkar vara den dagen Sälens pappa fylelr år, grattis grattis. Som ni alla förstår måste berret stillas därför blev det en kort visit med hurra hurra och tårtätning innan resan påbörjades mot göteborg. Enda incidenten innan ankomst var att vi passerade en bil vars nummerplåt var Manutd. Pekade givetvis åt fanskapet. Sen bar det av in i göteborg med Hamnstaden som riktmärket..

Väl i götet intogs en buffé bestående av pasta, dvs pasta-buffé. Den var god.

Sedan bar det av till pokerborden och Cosmopols söndagliga turnering (500+100kr(sinnes rake!)). 70 pers var med. Nu skulle här spelas poker med dealers och med ett seriöst startfält.

Sälen åkte efter 20 minuter som nummer 70. Var missnöjd direkt med hur jag åkte ut. 77 mot x8 på 885Q3 eller nåt liknande. Fick aldrig se vad han hade men någon sa att fienden hade 8 så jag muckade snabbt och sa jävla AA och gick därifrån (obs. överdramatiserat). Efter detta lilla snedsteg tärde berret i buken men ville inte ge mig ut i slots-djungeln själv så läste lite pokertidningar och railade Jonas och Kanten som genom guds försyn hade kommit på samma bord och nästan jämnte varandra.

Kanten var nästa man att åka ut. Han hade tidigt dubblat upp med något slags pocket som träffade set om jag fattade rätt. Gick sen ner sig med AK på Kxx mot fd all in flop. Fick sedan KK och mötte QQ, hamnade givetvis all in preflop.. A just det, AA mötte han också. Alltid lika jävla riggat. Rök till sist med AQo mot AKo som shortstack, kom kanske runt 50-60. Sälen fick äntligen en spelberr-kompis att ge sig ut och spela bort pengar med.

Jonas hade aldrig riktigt mkt marker och ålade till slut med K9s från knappen. Både sb och bb hittar AQ men givetvis ramlar A på floppen och legends of boo:s hopp stog till den alltid lika bombande Unatosse. Om du känner att du har ngt att redogöra för om din pokerturnering får du fan göra det imon Jonas. tomte

Unatosse satt lite avskilt från repen där åskådarna får stå men berättade att hans bord dominerades av 2 stycken uber-lösa bra spelare som klonkade hem den ena potten efter den andra. Sin vana trogen (eller hur) blev han främste Boo men lyckades missa att vinna med AQ mot AT all in pre där AT drar in bakdörren för nötfärg.


Iallafall så begav sig som sagt Sälen och Kanten ut bland automater och satte sig vid kvällens favoritmaskin, en 10kr videopoker automat. Och praise the lord vi hittar fyrtal i åttor och vinner 50 spänn! dvs 50*10, dvs 500 spänn.

Nu ska pengarna investeras och vi beger oss till Black jacken och sätter oss sist på bordet där vi snabbt ådrog oss bordets ogillande då vi tycktes ge dealern 21 några gånger för ofta. Det roligaste som hände var att vi fick en ny dealer och att Kanten svarade Hellu på typiskt kant-sätt när dealern sa "hej hej". Kantens svar resulterade i att dealern trodde vi var engelskbördiga och resten av tiden vi satt där svarade vi "I stand" eller "hit me". Fast egentligen sa vi bara "stand" en gång innan Black Jack-hökarnas blickar tvingade brot oss från bordet. Vi var dock fortfarande vid god vigör och hade fortfarande en 5-hunka i fickan.

Nästa anhalt var rouletten(by now hade alla legends åkt ut). Vi lyckades inte riktigt få uppmärksamheten från dealern(heter så på roullen med va?) men till slut lutade sig Kanten framåt med våra tio 50-marker och sa: "Kan jag få demma växlade till marker?", och syftar givetvis på markerna man lägger på spelplanen. Istället får vi en 500 mark, Kanten och Sälen dumkollar på varandra innan vi börjar skratta åt våran (fast egentligen dealerns) okunnighet. Okej upp på hästen igen. När kulan ånyo rullat i runden sträcker sig matte fram och säger ngt liknande som förra gången men pekar mot spelmarkerna. Nu lackar dealer-kärringen igen och säger att hon nyss växlade till en 500-mark, vafan-ska-jag-växla-den-igen-?-kunden-har-fan-alltid-fel--jag-har-rätt-attityd. Till slut får vi fram vad vi vill göra mer pengarna och får ltei skamset ta emot marker medan dealern muttrar "why didnt you say what you wanted the first time". På 2 rundor var pengarna borta och enda gången vi vann var när jag satte 40 spänn på rött. När Kulan faller på rött säger kärringfittan att mimumbeten på 2-1 odds är 100. SOM OM VI SKULLE FÅTT TILLBAKA INSATSEN OM DET BLIVIT SVART. tomte

Bilfärden går som en enda lågn allsång med skrålande sång från baksätet, Kanten och Sälen tar i så det knakar. Unatosse i egenskap av förare börjar hota med diverse saker men får egentligen aldrig tyst på oss. Snabb hemfärd med ett snabbstopp i Bårre för njutning av McDonalds, way better then MAX!

Kom hem och plussade 800 innan jag skrev detta, nästan inte minus i Juli snart!

//Sälen (referenser till gud gjorde i ovanskriva inlägg är helt och hållet ironiska då Sälen inte tror på Gubben)

Efter paintball, räkan har lagt sig

Här kommer ett av få gemensamma inlägg. Sälen och Jonas har intagit diverse alkoholhaltiga drycker och sitter just nu och skriver trevliga saker på lilla Nygges msn. För det första, det är inga otrevliga saker. För det andra, vår definition på "inga otrevliga saker" stämmer inte överens med vad Nygge kommer anse vara otrevligt. Med detta sagt tar vi bloggen ett steg längre och kommer nedanför redogöra hur msn-konversationerna utspelades:

Nygge: "Lotten, varför särar du inte på skinkorna för mig när du gör det on a daily basis?"

Lotten: "Va?"

Nygge: "Ja, du är ju för fan frigid"

Lotten: "Va?"

Nygge: "Jag ringer dig sen när jag är ensam och vill dra i den"

Lotten: " Vad är det med dig!? du är ju fan störd!"

Utloggning

Iallafall idags spelades paintball i skogen runt fiskebäck. Lagen delades snabbt in i stan mot skogen där nygge omgående tradades bort från skogsmullarna till stadslaget mot en kotte. Fair trade ansåg vi.

Spelandet resulterade i diverse blåmärken och skavanker. Vi har dålig koll på resultatet men vi tror skogen vann med 8-1.

Liverapportering från mobilen just nu: En buss har kört över en moped. Mopeden fick ont. Bussen kör inte längre. Passagerarna är förbannade. Ingen är egentligen intresserad av hur det gick med mopedisten.

Just nu sitter Jonas och Sälen och skriver varannan mening. Vi testar något nytt... Dubbel fylleblogg är arbetsnamnet men kom gärna med bättre namnförslag. Sälen börjar se suddigt, Jonas är tomtig. Eller tvärtom. Tomte.

Ny mening. Paintballen var de ja. Jompa fick in ett sjukt headshot på Jonas. Stadslaget bestod av Albin, Jompa, Martin Nilsson, Nygge och Albins skånekompis. Skogslagen innehöll klassiska namn så som Jonas, Sälen, Fejk-Sollet och Richie Rich. Nygge visste allt om säkringen på vapnet. Under kvällen har det debatterats om Nygge möjligtvis är dummare än Sollet (den riktiga, the original soll). Jonas tror att så är fallet.

Liveuppdatering, Jonas öppnar en av bräälos öl, som pusen stal men glömde hos nämnda Jonas.

Martin Nilsson var en stor besvikelse på paintballen då han gjort lumpen och borde kunna leka krig. Han såg mest ut som en vilsen grå korv, dock lite lik en statist från Top Gun filmerna. Vi diskuterar nu om det bara finns en Top Gun film? Sälen anser att blogginlägget borde avbrytas pga. svammel om diverse fummel-grejer. Detta kan varadet sista inlägget i bloggen. dun dun duuuun.

Imorgon kommer troligtvis reglerna angående fylle-inlägg gås igenom grundligt och väldigt noggrant. Sälen kommer även hålla en svenska-lektion för tomten (Jonas).

Sälen har redan tjatat om sitt sug för fylle-grind. Troligtvis kommer han inatt spela 2,5-5 Omaha och backa en sisådär 7 inköp. tomte.

Det var allt för oss. Nu ska mer alkohol förtäras.

Inför Paintball

Tomteverkstan har aldrig gjort lumpen så eftermiddagens aktivitet kommer troligtvis bli det närmsta vi någonsin kommer komma krig. Sälen kommer troligtvis börja gråta. Eller ganska säkert. Vi får se.

/ Jonas

Vafan

  ***** Hand 743196588 *****
2.50/5.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 11 juli 2008 00:24:25
David 12 (Vanlig /Cash Game )
Plats 1: Abdodino (468.58)
Plats 2: SSU-FYLLO (300.50)
Plats 3: pappi1 (594.33)
Plats 4: =PJH= (2710.70)
Plats 5: CarlCash (992.50)
Plats 6: Saelenn (980.00)
Plats 7: TH3 (861.44)
Plats 8: Ricky76 (1110.00)
Plats 9: lindi19 (411.15)
Plats 10: JonnyBolle (942.01)
Saelenn lägg LM 2.50
TH3 lägg SM 5.00
** Giv **
Abdodino [N/A, N/A]
SSU-FYLLO [N/A, N/A]
pappi1 [N/A, N/A]
=PJH= [N/A, N/A]
CarlCash [N/A, N/A]
Saelenn [Eh, Kr]
TH3 [N/A, N/A]
Ricky76 [N/A, N/A]
lindi19 [N/A, N/A]
JonnyBolle [N/A, N/A]
*** Bet Runda 1 ***
Ricky76 Syna 5.00
lindi19 Lägg
JonnyBolle Syna 5.00
Abdodino Höj till 20.00
SSU-FYLLO Lägg
pappi1 Lägg
=PJH= Syna 20.00
CarlCash Lägg
Saelenn Höj till 100.00
TH3 Lägg
Ricky76 Lägg
JonnyBolle Syna 100.00
Abdodino Lägg
=PJH= Lägg
*** Flop(Board): *** : [Ds, Dh, 8k]
*** Bet Runda 2 ***
Saelenn Satsa 130.00
JonnyBolle Syna 130.00
*** Turn(Board): *** : [Ds, Dh, 8k, Er]
*** Bet Runda 3 ***
Saelenn Passa
JonnyBolle Passa
*** River(Board): *** : [Ds, Dh, 8k, Er, 5r]
*** Bet Runda 4 ***
Saelenn Satsa 150.00
JonnyBolle All-in 712.01
Saelenn Syna 712.01
*** Showdown *** : Rake: 20.00 Totalpott: 1914.02

Hur äckligt är inte poker?

jävla gersar och idar backade jag 900 spänn på idag

totalt dock +1400. men bulle asså, vafan gör Jonny

Dagen igår

Igår var jag som skilsmässobarn ute och umgicks med pappa i kaxholmen. Jag hade blivit lovad en lugn vistelse så intet ont anade kom jag dit glad i hågen och med humöret på topp. Jag togs emot med en kram och ett "idag ska vi måla". Det svartnade självklart för ögonen vid tanke på kroppsarbete men jag tänkte äh vafan nåt att skriva om på bloggen.

Efter att ha slitit ut mig i säkert 1.5 timme var jobbet klart, eller några plankor var målade iallafall. Då kom nästa chock: "jaha" sa pappa, "nu ska vi bygga tak över altanen". Sen började han snacka i termer som takstolar och smygvinklar allt medan vi la en slags grund för skiten, där stod jag rätt upp och ner och hade inte en jävla aning om vad som försigick. Så jag tog en fotboll och sparkade lite istället. Då trampade jag givetvis på en fucking geting eller nåt, så jag blev arbetsinvalid. Gjorde fan ont asså och lagom till när jag hade trampat på getingen var det mat.

Då berättade pappa om massa saker som hände när jag var liten, massa olyckor och annat. VIlket leder mig till min nästa fobi, nämligen att jag tror jag har en....


//Sälen

2a delen i Sälens topp 3 fobier

..Tumör i hjärnan. Det kanske inte är någon klassisk fobi direkt men jag tänker då och då att nog fan finns det nåt däruppe som gör det omöjligt för mig att komma ihåg mer än brottsstycken från 0-15 års åldern. typ. Satt och snackade med farsan häromdan och följande huvudskador har jag råkat ut för medan jag var ung(2-5 år):

1. Hoppar i soffan, hoppar snett in i bordet. In till akuten, sy ett stygn.
2. Åker trampebil. Bror välter trampebil baklänges. Massa blod från bakhuvet ut på gatan.
3. Som nyfödd sitter inte skallbenet ihop utan det växer ihop senare. Sälens huvud börjar en dag bukta ut, ryggmärgsprovet är inte grumligt=ingen infektion. Men vad det var för nåt, vet ingen än idag.
Räknas plaströr som huvudskada? jag tror det. alltså
4. Fick plaströr.

Okej kanske inte så himla lång lista såhär i efterhand, men kombinerat med allmänt märklig i huvet + det där med minnesförlusterna så känns det ibland som att om jag bara scannade skallen i en datascanner skulle man se en bautatumör som bara växte sig större och större och snor alla mina minnen. I fobin kan man också räkna in rädsla för at få alzheimers innan jag är 30.Olika riggar enligt begäran från Jonas:
motrigg=man är ofördelad av pokersiten
medrigg=man är fördelad av pokersiten
insättningsrigg=man får motrigg efter insättning
uttagsrigg=man får medrigg efter uttag
nybörjarrigg=man får medrigg

//Sälen


Trötta tankar

Det finns en maträtt som står över alla andra maträtter. Om maträtter hade levt i ett eget land (låt oss för enkelhetens skull kalla det för Matlandet) så hade denna maträtt varit väldigt framgångsrik. I en planekonomi hade den här maträtten varit en diktator som styrt över alla andra maträtter med hjärnhand i sann kommunistisk anda. I en marknadsekonomi hade den varit VD för ett mycket hypat företag eller möjligtvis en välbetald supermodell. I vilket fall som helst så hade denna maträtt dominerat fullständigt i Matlandet

Det är ingen vanlig maträtt och det är sjukt nog inte kebabpizza. Maträtten heter blåbärsmuffin.

Blåbärsmuffin fungerar som både frukost, lunch och middag. Det finns varianter som mättar och det finns de med sylt i som passar bättre till fikat.
Ursäkta utsvävningen, är aningen trött.

Sälen lyser med sin frånvaro på pokerborden ikväll. Dock var jag tvungen att slå mig ner på ett 0.50/1 bord där Jompa (nick: Jompet) satt och hade enligt sig själv "plussat en hel öl".

Spelade själv en stund. +355

/ Jonas

Idar, Gersar och annan fisk. En historia om riggen

På Svenska Spel heter SNG-turrarna fisknamn vilket är ganska passande.

Sälen gillar inte Idar den här veckan (200kr). Han gillar inte heller att jag gillar dem. Och han gillar absolut inte när det går bra för mig. Han är missunsam. Vissa skulle kalla det hat. Jag kallar det Tilt. Ett fenomen som drabbar otursförföljda pokerspelare. Det är då Sälen får utlopp för sina aggressioner genom att påstå att det är Svenska Spel som ställer till det för honom. Han kallar det rigg. Svenska Spel har alltså riggat sin sida så att just stackars Sälen inte kan vinna. Varför är oklart.

Någon gång kommer Sälen gå igenom alla riggar här på bloggen. Vi snackar alltså om "insättningsriggen", uttagsriggen", turneringsvinstriggen" och många fler.

Dagens resultat hittills: +923

/ Jonas

Sällskapsdjur

Det var en gång en hund...

Hunden heter Joppe. Joppe bor hos familjen Danielsen och tror att han är äldste sonen i huset. Han tror också att Ipods fungerar alldeles utmärkt som mellanmål.
Senaste halvtimmen har gått åt att jaga honom, brotta ner honom och stoppa handen i hans otäcka mun.

Följande inträffade:

Jonas - Joppe inte papperskorgen!!

Joppe - (Tro fan jag ska rota efter snus, ölburkar och shellmat!)

Jonas lyckas stoppa Joppe precis innan papperskorgen välter.

Jonas - Gå för fan! Kan nån hämta hunden!!!

Joppe - (Vem är hunden?)

Jonas sätter sig lugnt och börjar spela lite musik.

Jonas - Neeeeeeeeeeeej, inte Ipo...

Joppe - (Inte lika bra som att knulla med Jompas ben men det är roligt att bli jagad)


/ Jonas


3e delen i Sälens Topp 3 Fobier

Idag klippte jag gräset efter att vid ett svagt ögonblick (Det var under Perfume, bara första delen. Andra delen hade mamma inte fått från random arbetskamrat som stolt hade bränt ut filmen på skiva) igår lovat mamma att göra något åt det i höjden skjutande gräset.

Anywho, efter att jag kommit halvvägs var jag ungefär en millimeter från att köra över en humla, men chose not to. Uppskrämd flög den iväg halvt vingklippt.
5 minuter senare kröp en skalbagge upp ur gräset. En såndär äcklig lång, svart sak ni vet (min första referens till er läsare. Jonas första referens till läsarna var hans utspel om er lägre intelligens. Bra gjort jonas). Denna gången visades ingen nåd utan jag drog över den snabbt som fan med min mördarmaskin. Här har vi 1 av 3 stora fobier jag har. Insekter, men framförallt kackerlackor, skalbaggar och liknande. (Humlor trotsar tyngdlagen men sina små vingar, det gör att dem står över begreppet insekt)

3 Förklaringar varför:

1. Dem är äckliga för att dem är små och lömska. Jämnför gärna med vår kompis Jocke L:s dvärg-fobi
2. Dem är små så dem kan va i kläderna på morgonen. Dem kan även krypa in i öron och andra obekväma öppningar
3. Dem kryper upp på en när man ligger i gräset.
 

Oops glömde bort att Veronica fyllde år idag, om det fortfarande är 7 juli. Läs om det här

//Sälen

Nämen tjaaa (som Fredrik säger innan Filip spottar på honom)

Nu är det Sälens tur att tas ifrån sin blogg-oskuld och iom att det här inlägget postas så är tomteverkstan bebodd av 2 tomtar inte bara officiellt utan även skriftligt.

Som sagt tidigare handlar bloggen mest om mig eftersom mitt liv är slightly more interesting än Jonas.  En sak han gjorde bra nu i början var dock initiativet med att göra saker feta i texterna. Såhär.

Nu ligger jag iallafall här i soffan framför tv:n (som f.ö. visar Eragon) och tänkte köra lite i punktform en sammanfattning om Sälens liv just nu:

  • Han ska snart ta körkort (21 år)
  • Han har kommit in på Marin Teknik på Göteborgs Universitet
  • Han vet inte än om han ska läsa Marin Teknik på Göteborgs Universitet
  • Han blev för 4 månader sen Gudfar till Lovisa Rask (thats right!)
  • Hans bror och dennes sambo kan inom kort bli Barnarps-Grannar(flytta till Barnarp)
  • Han går bara hemma (hos mamma) och spelar Poker-->arbetslös.
  • Han vill vara nyttig och träna på egen hand, men är svag i sinnet och vek i handlingskraft (Lat)
  • Tycker att Veronica Wagner är ganska het. Sälen är singel, så miss Wagner vet.
  • Skriver låttexter åt bandet Red Shakers. En musikaliskt unik duo med vännen(?) Jompa som förstefiolspelare.
  • Precis startat en blogg

//Sälen


Introduktion

Jag förlorade (om än med väldigt liten marginal) på tv-spel och därför hamnade introduktionsskrivandet på min lott.


Vi vet inte varför vi ska ha en blogg. En idé som slog oss när vi inte hade något att göra låter som en bra ursäkt. För ursäkta sig måste man tydligen ha för att få blogga i vår umgängeskrets. Själv ser jag det mer som ett tidsfördriv, framförallt för Sälen som inte gör så mycket på dagarna, men också för mig när jag tröttnat på att plugga.


Bloggen kommer att handla om både stort och smått. Mestadels kommer ni nog inte förstå er på vår briljanta humor men det tar vi tyvärr ingen hänsyn till. Man skulle kunna säga att bloggen är till för oss själva och dem i vår närhet (och naturligtvis några tomtar som råkar snubbla in genom världens vida nät) som uppskattar två genier som för länge sedan trampat över gränsen till idioti. Vissa kallar oss efterblivna men det anser jag vara direkt elakt.


Ett ämne som kommer att tas upp mer frekvent än andra är förmodligen poker. Sälen säger minst några gånger i veckan till mig hur mycket han hatar poker. Dock har stackaren inget jobb så han måste bli utdragen dag efter dag för att tjäna ihop till brödfödan. Själv är jag sponsrad av CSN så jag har inte samma krav på att gå plus.


Ni kan förvänta er diverse presentationer av oss själva och vår omgivning inom en snar framtid. Vi tar den här bloggen på så litet allvar som möjligt så vi får se hur den utvecklas.


/Jonas


Två tomtars blogg

Två tomtar, inte så jättemycket verkstad.

Men tomteverkstan.blogg.se har i alla fall startats. Förmodligen kommer vi inom en snar framtid att skriva saker här. Troligen kommer ni häpna över våra fulländade liv och åsikter. Tills dess får ni vara nöjda med era egna gråa liv.

/ Jonas & Sälen


RSS 2.0