För en vecka sedan, minus typ 5 timmar


3 minuter in började gåshuden. Han har svårt att sluta den goda Ola, är det sista gången så är det

Virre M om 3 h.

Imon vankas flytt till Vall en tuna, där var 5e invånare är en häst.

// ss

Giffarna (inte sundsvall)

Kan någon hjälpa mig med hur man lägger upp en gif på en blogg? alternativt sparar ner en gif till datorn, helst både och för jag vet att ingen kommer klicka på denna länken. Okej några tappra kanske

Men det är värd att klickas på! Denna länken asså

// ss


FF

Frusna Fötter asså

Blev idag utelåst från en jävligt fet, lägenhet i hägersten, som säkerhet så att jag säkert vet att jag kommer bli lycklig nu.

Nej men jag blev iallafall utelåst, med blöta skor utan vetskap om när jag skulle få komma in i värmen. Efter 1 timme kom jag så till slut in och sen skrev jag det här och sen var min dag slut

// ss

Seminarie

Just nu är jag stolt innehavare av känslan:

"Stolt över att ha gjort alla uppgifter till räkne-seminariet, men ändå någonstans i bakhuvet veta att man har högst 2 rätt"

Vi råkar också ha en extremt opedagogisk lärare just idag. Förra gången fick en stackare (läs inte jag) stå och skriva en av uppgifterna på tavlan och någonstans gjorde han fel berättade läraren... efter 5 min utan att ha sagt nånting när svaret inte stämde i slutet och eleven våndats i 4.55 min av dessa 5 minuter.

Håll en labb

// ss som förmodligen får redovisa framme vid tavlan idag, till saken hör också att det inte är whiteboard utan krita det ska skrivas med. Jag vet inte vad jag ryser mest av, att skriva en krita eller ha mjöliga händer


Dagen idag var planerad, men planen var grusad

Idag hade jag tänkt, eftersom skolan är inne i ett småhektiskt skede (eller ja, det var lugnt och nu är det hektiskhet resten av de 3 år som är kvar), att plugga helt enkelt

Såhär halvvägs in på dagen har jag alltså inte gjort något, jag har däremot fått en del arga facebookchattmeddelanden om att jag (ja, jag. Jonas är ju mer en gästskribent tråkigt nog) bloggar för dåligt. (kommentar om häng på facebook överflödig, det gör väl alla coola människor?)

I torsdags blev jag iallafall ganska sjuk, så då tog jag det lugnt.
Med konsertbesök torsdag fredag och sjukligt dyra drinkar däremellan. Straffet har kommit med hosta så dålig att grannen bröt sig in med yxa och undrade om "personen som dödsrosslar inte skulle ha skjuts till sjukhuset/personen som dödsrosslar ska ha en yxa i pannan så jag kan sova för helvetes jävlar!"

Igår var jag på arkens sista spelning evah, ola grät efter en halv låt. Sen tog Ola på sig ängelvingar och sjöng min bästa låt: The Ark – Laurel Wreath . Tyvärr inte min andra bra låt: The Ark – You, Who Stole My Solitude.
Sammanfattning konsert:
Mimmin bölade en hel hink med tårar och Felix ansåg via sms att detta var sista dagen vi var unga. Jag kanske fick en tår i ögat när bandet, under sista låten, alla gick fram och ställde sig jämte varann och lät publiken sjunga klart Calleth you, Cometh I.

Vila i frid

Som fotnot vill jag meddela att deras första skiva snurrade i Felix walkman och i mitt ena öra en hel vår under mattelektionerna för sisådär 10 år sen. Säck ihopknuten

Jaja. Nu har jag bloggat och varit duktig, dags för videolektioner för Analys I och Algebra I.

// ss som hatar att påbörja pluggandet när man så gärna vill läsa den där sista familjelivstråden

Idag har jag lärt mig 2 saker

Efter nästan 2 hela timmar på Stockholms Universitet, närmare bestämt i Kräftriket (det är den del av universitetet som jag meteorologerar i) kom jag idag, den 12e september fram till följande:

- Om man undrar om det är enkelt, eller svårt att räkna med komplexa tal kan man titta på dess namn. Dvs det är synnerligen komplext ap-svårt och alla fattar allt och jag fattar noll (typ)
Bad iallafall killen framför mig ta en bild på hur jag ser ut när jag är på en föreläsning:
Resultat

Någon som har en fråga? sa läraren
Ss satt tyst eftersom han hade 321 frågor

- Det andra jag lärde mig idag var att folk inte är intresserade av vad du gör på dagarna med ditt barn/jobb/utbildning även om du tycker det är döintressant

// ss som inför seminariet imon kommer spela tigaärsilver-kortet till läraren imon. Om det inte funkar så har jag ingen backup plan

Google is your friend

Om man inte vet var man ska så får man ta reda på det. Oftast orkar man inte. Då sätter man sig i bussen och en timme eller två senare kliver man ur. Då pratar vi ändå bara om Götaland. Min koll på lokalgeografi är inte den bästa men inför dagens match vet jag minsann vart jag ska:
"Gullringen är en tätort i Vimmerby kommun i Kalmar län belägen vid Vervelån cirka två mil norr om centralorten Vimmerby"

/ JonasFör 189 kronor kan man få mycket

189 Spänn kan ge dig mycket här i livet. Faktiskt så kommer man en ganska bra bit på nästan 2 hundralappar:

Den hungrige kan köpa en familjepizza och 2 liter cola

Den förstoppade kan köpa tabletter som mjukar upp bajset

Den uttråkade kan köpa en nyutgiven roman

Den resesugna kan köpa en envägsbiljett till typ, stockholm (antag att du är i jönköping)

Den surfsugna kan köpa mobilt bredband (på ett (surf)bräde)

Den hemlöse kan bli rånad när han sover (på  strax under 200 kr, vanligtvis inte mer(pga ej innehavande av mer))

Den frusna kan köpa en topp/tröja alternativt 4 st 10-pack strumpor

..eller

Om du är musiksugen kan du köpa Gröna Lund-kortet och få se följande artister för 189 kr:

Oskar Linnros
Håkan Hellström
The Ark
Daniel Adams-Ray
Veronica Maggio

Ja, och då köpte jag alltså Gröna Lund-kortet med 1 månad kvar på sommaren. Winning!

// ss som ikväll går på Håkan (och kanske in i spökhuset också)

Sorg// Sälen med en och annan rännil längs med kinderna

Sambo med "Matschema"

När Jonna har "matschema" och morgondagens lunch består av fyra knäckebröd och en halv avokado gav jag upp och tog fram majonäsen och senapen. Äta bör man.

/ Jonas

En insikt om herren Gud Runn

Runn har länge framstått som en bloggerska med märkliga värderingar.

Mycket mattjat liksom, choklad, lösgodis och bara allmänna fetmafasoner. (Utan att ha läst så ser jag att hennes översta inlägg handlar om mat)

Idag såg jag en bild på det här:

Jag såg den och tänkte "Nu förstår jag (bättre) varför hon(runnaflickan) alltid är så exalterad av att komma hem till Jönköping(Jkpg)". (<--Egen slutledning, inte svåruträknad dock)
För att förtydliga är det alltså inte så att jag aldrig har drabbats av kebbelängtet tidigare, men när jag har varit borta från kristdemokraternas starka fäste förut så har man alltid vetat (+- 1 dag)när man skulle få tillfredställa kebbelängtet.

Nu vet jag hur den känslan är, den där känslan av ovisshet: NÄR??, och min fråga till er läsare är:
Finns det något skäl öht som motiverar lämnandet av Jönköping och i och med det lämnandet även lämnandet av den jönköpingska kebabpizzan?

// ss vars mun (fortfarande 5 min efter först såg bilden) överproducerar saliv

Svar: Ja, men bara om du kan stå ut med att gråta in i kudden av [insert: stad du bor i]:s[/insert] äckliga sås och platt smakande kebbe.


Shoppingsälen är ingen ekonomisk Säl

Igår var jag och handlade med m&m. Det blev dyrt, men först en sammanfattning av Sälens shoppingliv:

Köpa inget
Köpa inget
Köpa inget

5 månaders paus

Köpa inget
Köpa inget, men kände på en tröja

3 månaders paus

In comes Shoppingsälen och köper sönder sitt (kontos )liv

Framförallt behövdes en väska allt enligt (mimmin) sälen själv, den förra mursen (man-purse) köptes faktiskt tillsammans med Camme för 3 år sen typ. Den ser ut såhär nu:

Sönder mao, den nya ser ut såhär. Och jag ber om ursäkt för modeblogg men.. ja

Samt jag och väska.. samt rum Sälen bor i, 
 
samt det rum han bor i tillsammans med mimmin i hufvudstaden (som gör Sälen till ss, ss ser tydligen jävligt läskig ut, ss=skräcksälen?)

Nog om väskan.

Mer om, ja.. vad? Jag bor.. eller, här har ni en karta över hufvudstaden med viktigaste informationen utmärkt:


Vårberg alltså (det står det typ där strecket slutar), nära Skärholmen. 9e farligaste delen av Sverige mätt i antal våldsbrott/100 000 invånare. Waggeryd är f.ö. näst säkrast i Sverige. (ja med W)

Vill ni veta nåt så ta upp det med vår sponsor johanna larzzon. I övrigt massa att rapportera, men då det här var menat som ett roligt inlägg (från början, inte efter 100 tecken) så kan ni ju tänka er hur bajstråkigt allt annat som jag skulle tänkas skriva om är.

Ja just det! Såg Melancholia igår. Nedan följer en anledning till att se filmen (2h 15 min lång)

Jag tror jag dör. Om du läser det här kirsten.. nej,
If you are reading this Kirsten, I love you. Lets do it sealstyle?

// ss som kodar sitt inlägg på engelska så Mimmin inte fattar mitt frieri

ps. Ms Dunst är numera etta på min "okej jag kan ligga med dig då"-lista

RSS 2.0