Såja

Tänkte skriva några rader om gårdagen men Hjalles inlägg får räcka tills jag orkar ge er miraklet från tomteverkstans synvinkel. Vad man kan säga är att det var ett One Tree Hill-moment. Skillnaden var att Hjalles "Peyton" var Tosse.

Senaste 12 timmarna i punktform:

* Efterfest med VM-krönikan 94 (såklart)

* Somnade i Tosses säng klockan 06

* Vaknade i Tosses säng klockan 12 och ville dö en aning

*  Tittade på Love Actually i Tosses säng och ville fortfarande dö en aning

* Blev upphämtade av Jonna för att stoppa i oss hamburgare och hämta bil, överlevnadsinstinkten satte in

* Tankar på att vara nykter ikväll tänktes

* Besökte systemet, tankarna på nykter kväll slogs genast bort

* Sitter och bajsar och bloggar

/ Jonas

Vi gör såhär

Jag kapar Hjalles blogginlägg helt:

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Sandet blev till guld!

Länk - Kommentarer (1 st)av hjalmar den 28 februari 2009 kl 12:00

Måste bara dra en snabb summering av den sjukaste kvällen i mitt liv, 27/2 2009.


Inför gårdagens avslutande omgång såg det inte särskilt lovande ut för Barnarp. Vi låg trea och var tvugna att vinna för att avancera till tvåan. Men inte nog med det, vi var tvugna att få hjälp från antingen Hovslätt eller Älmhult (som mötte HIK och Westervik som låg precis ovanför oss i serien)


Plats ett och två spelar i division två nästa säsong.


När vår egen match drar igång var det nog ingen som verkligen TRODDE att vi hade en chans på uppflyttning, inte efter de senaste tre matcherna. Men hoppet är det sista som överger en och så var fallet även en kväll som denna.


Vi börjar matchen jättebra och leder ganska snart med 5-1. I det läget visste vi inte vad det stod i de andra matcherna, men Hovslätt ledde med 3-1 mot HIK.


Sedan går allt åt skogen. Helt oförklarligt tappar vi matchen, Stockaryd gör 6-6. Samtidigt släpper Hovslätt sin match och förlorar ledningen, 5-3 till HIK, men det hade vi spelare fortfarande inte en aning om.


 Med sex-sju minuter kvar på klockan lyckas vi göra 7-6 och därefter följer ett par dramatiska minuter. Helt plötsligt får vi en straff. Vi gör mål, 8-6 med två min kvar.


I det här läget springer alla in på planen för att fira målet, utan jag själv som springer raka vägen till Tosse, som sitter på läktaren och pratar i telefon med en kille på Hovslätt-HIK. Jag frågar vad det står, Tosse vägrar svara eftersom de fått strika order om att inte berätta något.


Men jag förstår ändå, att han inte vill säga beror på att det fortfarande finns hopp.


Vår match tar slut och vi får reda på att det blev 5-5 efter tre perioder i den andra matchen. (Westervik vann sin match och var redan klara.)


Nu väntade förlängning och alla visste vad som gällde: Om HIK gör mål går de upp och inte vi.


Majoriten av laget och publiken är ute i hallen. Själv klarar jag inte av den här nervositeten utan går in i omklädningsrummet för att slippa den, jag mår inte bra av den här typen av stress. Men när jag kliver in i omklädningsrummet sitter Tosse likblek och lyssnar på matchen via telefonen.


Jag sitter och skakar på marken. Det står så mycket på spel och att inte ha det i egna händer kändes för jävligt. Förlängningen drar igång. Hjärtat slår både snabbt och ojämnt.


Det kommer in och ut folk i omklädningsrummet. Jag flippar och skriker åt dom att hålla käften. Det ironiska här är att det förmodligen var jag själv som väsnades mest. HIK får enligt vår telefonkontakt läge efter läge och jag tänker att det är kört när de får ett frislag i drömläge. Men de missar.


Mycket nervöst nu, klarar Hovslätt tre minuter till är vi klara. Hovslätt hade egentligen ingenting att spela för, ändå slet de som djur för att vi skulle få en chans att gå upp i tvåan. Det ryktas att de till och med höll i bollen i förlängningen för att fördröja spelet. Så magiskt stort att se, tack Hovslätt!


Plötsligt hör man en massa skrikande i telefonen, det har blivit mål. Ingen uppfattar direkt vilka som gjort mål, Hovslätt eller HIK? Alla är helt knäpptysta, sen så förstår vi: Hovslätt har gjort mål, vi är klara för division två!


Och då bara brister det. Euforin är total. Man försvinner ur både tid och rum. Jag vet inte vad som hände timmen därefter, allt är tomt.


Det är en sån känsla av lättnad, glädje och i mitt fall även revanch efter mina sejourer i HIK. Det var det här man drömde om när man skrev på för BIF: att i allra sista omgången avgöra och samtidigt hindra HIK att gå upp.


Jag kunde inte skrivit en vackrare saga. Och det här hade aldrig varit möjligt utan er i Barnarp! Och då menar jag inte bara spelarna i laget. Jag pratar om ledarna, publiken, fikapersonalen, La Cardinale,sekretariatet etc. Maskinen såklart också!


Den här säsongen är den sjukaste jag varit med om. Ni ska ha tack för att ni har gjort den möjligt!


Barnarp har för alltid en stor plats i mitt hjärta.


Matchen!


Vi ses i Nangiala

""""""""""""""""""

// Sälen


Vi återfinns numera i nummer 2

Jag bränner iväg ett inlägg lite snabbt här.

Barnarp spelar numera i division 2 i innebandy.
 
Hovslätt med Robin Bäck (av alla!! föredetta svikarn, numera kungen) kvitterar i slutskedet mot husqvarna och ger Barnarp chansen att gå upp en division och... Nej fan jag orkar inte dra det hela nu, men fyfan vad gott alltså.

// Sälen

Mange

Jag har en vän, tro det eller ej. Det är inte Sälen, tro det eller ej. Hans namn är Magnus. Eller Mange som jag kallar honom. Själv påstår han att han kallas för Tosse men det ska ni inte gå på.

Han skriver om tomteverkstan lite då och då på sin blogg så jag tänkte att han ska få ett omnämnande här på bloggen. Tidigt i begynnelsen av bloggen stod detta att läsa om honom. Här kommer lite mer:

Mange är en lustig pojk. Lustig i den mening att han är lite annorlunda. Han skulle behöva leva ett specialliv så som annorlunda barn får gå i specialklass. Men han är inte korkad. Han är bara annorlunda men ändå en vän som jag lätt skulle kunna äta en liten klick bajs för om det skulle rädda honom från något ont (eller kanske inte, men en bra vän, ni förstår nog).

Förövrigt så gillar Mange långt hår och fotboll. Det ultimata är alltså långhåriga fotbollsspelare.



Förra veckan gjorde sig  hungern påmind och vi var på väg ut genom dörren för att leta föda när Mange säger:

"Kolla Dansken (som jag också lystrar till), Jag har hittat en magnet!"

Han visar glatt som ett barn upp hur han kan plocka upp en femkrona med den lilla magneten. Efter det lägger han ner den i sin plånbok igen.

Jonas: Så du har din lilla magnet i plånboken du?

Mange: Ehh...

Jonas: I plånboken...

Mange: Hmm?

Jonas: Med dina kort med magnetremsor och sånt trevligt på?

Mange: Näääääeeeeäää (panikartat grävande i plånboken)

Det var Mange det.

/ Jonas

Sälen funderar

Varför har Jonas roffat åt sig all livsklonk som förmodligen fördelas jämnt mellan upphovsmakarna på en gemensam blogg?

Jag blir så trött

// Sälen

Att resa bakåt i tiden

Igår var min morfar här på besök. Han hade med sig en pärm som det stog "DU och WW" på. WW stod visst för Wennergren-Williams, men det var inte det intressanta märkligt nog. Det var det som fanns i pärmen som var det intressanta, nämligen hans släktforskning av en speciell gren i släkten.
Lite stolt är jag också över att man inte får byta efternamn till det Sälen innehar annat än genom giftermål eftersom det är skyddat av lag. 

Innehållet i pärmen handlade om diverse knektar som tjänstgjort, och som det nu slår mig att alla i just det ledet han följt och ingår i har tjänstgjort, vid något regemente eller iallafall gjort lumpen. Tills jag och bror ralle kom in i bilden vill säga. Trist tradition att bryta.

Iallafall fanns det en hel del svartvita bilder på folk som har levt och dött. Det fanns bilder på mamma och morfar när dem var små och helt plötsligt inser man att "shit pommes frites, jag ska ju med bli gammal och dödas brutalt av invaderande utomjordingar". Läskigt att se att en del var väldigt lika en själv, även ifall det nu inte fanns någon som var lik mig men dock min bror ralle. Dem här adoptivryktena som bror ralle sa fanns om mitt ursprung börjar ta fart igen.. eller?

Roligt anekdoter från samlingen:
Peter Rask som föddes 1787 blev döv och drunknade i en sjö efter avskedet från regementet
Det fanns en kille, hmm snarare min morfars farfar hette Gustav Ferdinand, jag sitter hellre här liksom!!
Folk dog oftare förr

Lite svårläsligt är det också, vimmerbyska på hög nivå. Såhär kunde man läsa:
"Där fanns Brunnstorget brunn mä'kar å' där vatte' di köna. Dä' fanns e' långer stång mä' å' dän hadde e' vog där di hank ett träämmre' å' to' vatten. Dä' va' för hele bynn å' där to's vattnet te hushållet. Där träff'tes fruntimmer'a om daga', ungdommer'a ôm kvälla' å' gubba' ôm söndaga"

Detta är min morfars pappa, visst är han lik dig mr b?

Nu hittar jag iofs ingen bra bild på bror ralle på datorn. Så ni som inte känner han eller vet hur han ser ut kan ju skita på sig istället eftersom denna bilden inte ger er nåt.
Till er andra, bortse från ögonen och ni har en bror ralle framför er? Iallafall en som är stöpt i samma gjuteri?

// Sälen


Saker att göra tills man når målet

Att springa är otroligt tråkigt. Att åka bil är inte jättemycket roligare. Lösningen är musik och när jag är nära att nå mitt mål så sätter jag alltid på något jag gillar och låtsas att jag är med i en film.

Idag blev det Foo Fighters mästerverk The colour and the shape. På den skivan finns många potentiella filmlåtar. My Hero funkar som "Jonas har precis räddat prinsessan och ska nu hem och hyllas"-låt. Everlong funkar också men där har jag inget tema utan nöjer mig med att sjunga med och se jävlig frän ut.

Är man på ett lite sorgligare humör så finns Walking After You eller February Stars där för romantisk komedi-pretendande.

Och får man för sig att man är med i amerikansk high school-film så kör man på Monkey Wrench.

Att låtsas vara med i en film och hitta passande filmmusik är alltså det som gäller nu. "The thing to do" på ren svenska. Bara så ni vet.

/ Jonas

Bajsning


Trist utsikt att ha när man bajsar. Trist för dem som väljer att gå in i Ralles gamla rum och kika in genom fönstret och se en bajsande säl. Trist att bajsa överhuvudtaget. Trist att liverpool vann.

// Sälen

Reseuppdatering

Jag kan ha drömt det här i feberyran men runt lunchtid fick jag ett samtal från min kära vän Axeman. Han befann sig på flygplatsen i Frankfurt och hade lite tid att döda. Han hade hittat en Nike-butik som sålde Inter-haldsdukar. Efter en kortare diskussion kom vi fram till att en halsduk troligtvis inte är det bästa plagget i Australien.

Är de så att jag börjar tänka efter lite före onödiga köp?

/ Jonas

Fever

Jag tyckte att jag var lite seg igår men tänkte inte mer på det. Vaknade upp idag och frös ihjäl. Den trevliga febern har smugit sig på. Fan.

Dagens schema ser alltså ut som följer:

Knapra piller
Gömma sig för febern under täcket

/ Jonas

Inte fan orkar ni ta er igenom detta?

mammoo säger:

hallå eller

mammoo säger:

har inte jonas någon msn


 Jonas | har lagts till i konversationen.


Sälen | säger:

han hade inte råd att skriva fler sms

Jonas | säger:

hehe

Sälen | säger:

mooo

mammoo säger:

hehe

Sälen | säger:

hehe, fan vilken tur du haft eller?

mammoo säger:

vad är det för jävla förkortningar ni använder er av? Här hade vi skickat varsitt meddelande på telefonen som löd: To(från Jonas) och mte (från Sälen)

Jonas | säger:

förkortningar?

mammoo säger:

tur??? Ok, men skickliga spelare ska ha det

mammoo säger:

eller?

Jonas | säger:

sant

Sälen | säger:

den ekvationen går inte ihop? jag har aldrig tur?

mammoo säger:

A 5 i olika färger

mammoo säger:

några råd

mammoo säger:

skit i det då

Sälen |  säger:

värt att börja chansa lite nu

mammoo säger:

har inte fått tillräckligt bra kort att chansa på än, kicker är alltid såp förbannat låg

mammoo säger:

hade A2 i olika färger

Sälen | säger:

måste sno blinds liksom

mammoo säger:

4 K nu

mammoo säger:

9 J i ruter
mammoo säger:

nu går jag all in

Sälen |  säger:

mmm

Sälen |  säger:

tycker jag

mammoo säger:

6 J

mammoo säger:

jävla skit

Sälen |  säger:

ej värt

mammoo säger:

2 6

mammoo säger:

3 2

mammoo säger:

hahaha vilka skit alltså
mammoo säger:

2 8

mammoo säger:

bra kort

mammoo säger:

hahaha

Sälen |  säger:

snart kommer dem fina

mammoo säger:

6 K

Sälen | säger:

all in

Sälen | säger:

fooold

mammoo säger:

fan

Sälen |  säger:

haha

Sälen | säger:

sjukt

mammoo säger:

jag hade haft stege

mammoo säger:

JK

Sälen | säger:

ooo

Sälen | säger:

jobba in den

Sälen |  säger:

har han AT kanske

Sälen |  säger:

såjaaa

Jonas | säger:

härligt

mammoo säger:

YEEEEEEEEEEEEEEEEEAS

Jonas | säger:

go flopp

Sälen | säger:

nice flopp

mammoo säger:

HAHAHA

mammoo säger:

back in business

Sälen |  säger:

dåå är du inne på dressman

Sälen | säger:

affär?

mammoo säger:

va?

Jonas | säger:

läs inte vad han skriver

Jonas | säger:

han är efterbliven

mammoo säger:

hehe

mammoo säger:

retarded

Jonas | säger:

det är bara pokertipsen som är värda att lyssna på

mammoo säger:

AA

mammoo säger:

nu

mammoo säger:

ska jag syna

Jonas | säger:

ooohhh

Jonas | säger:

NääääääääääääääeeeeeÄÄÄÄÄeeee

mammoo säger:

SANSLÖST sjukt

Jonas | säger:

fy fan

mammoo säger:

33

Sälen | se säger:

fyfan

mammoo säger:

otroligt

Jonas | säger:

mm, gg

Jonas | säger:

surt

mammoo säger:

KUKKKKKEENNNNNNNNNNNN

mammoo säger:

Ja ja, inget att hänga upp sig på.

mammoo säger:

nu tror jag fan att jag tar och lägger mig

Sälen | säger:

mm förstår ag

mammoo säger:

jag kan bara inte fatta sicken jävla tur aset hade

Sälen | säger:

ne fyfan asså, den är sinnes

Sälen | säger:

hälsa din fru godnatt

mammoo säger:

hon sover redan, när jag inte fick till det satte jag mig här

Jonas | säger:

hehe

mammoo säger:

Jonas | säger:

det man inte får tar man eller?

Jonas | säger:

aldrig hört talas om överraskningssex?

mammoo säger:

det stämmer, men inte när det är röda veckan

Sälen |  säger:

hahaha

Jonas | säger:

vi vill inte veta


Detta är alltså taget under midnattsmötet på svenska spel. Länge legat som utkast, men som nu Sälen publicerar med random fetstilning för att skänka er hardworking-skattebetalare lite ledigtid från jobbet. För så funkar det på jobb va? Man tar pauser för att läsa bloggar?

// Sälen


Aaaahh! Bröllop och sånt

Oh! My! God! Kronprinsessan Victoria har förlovat sig.


Min mor anser att detta är en väldigt viktig nyhet. Hon bytte till och med över från Glamour till nyheterna för att se spektaklet. Hade inte en aning om att hon var rojalist. Men skvaller som skvaller kanske, sedan spelar det nog mindre roll vilken kändis det är.

Jag har inga övriga åsikter i frågan förutom att jag troligtvis inte skulle gifta in mig i den familjen även om det var lilla prinsessan som var brud. Eller jo, visst fan skulle man det?

Åter till köttfärssoppa och plugg.



/ Jonas


Filmtips?

Jag har blivit riktigt trött på att se massa dåliga skitfilmerHjalle tipsade om två filmer för ett tag sedan. Den första sög rejält så jag vågade inte titta på den andra förens inatt.

Wristcutters: A Love Story är en kärleks/drama/komdedi som utspelar sig i en värld dit alla som tagit självmord kommer.

Från 2006 så ni kanske har sett den. Betyg: 104,23 pärlplattor



/ Jonas

Fridfullhet

Har varit på besök hos bror och camilla, som f.ö. lägger ner sin cammomill-blogg, och när jag cyklar hem har jag ständigt samma procedur. En procedur som jag numera anser är ekvivalent med fridfullhet i vardan

Jag drar på samma låt som vanligt i ipoden, bestiger cykeln och vinglar hemåt. På sista autostradan innan jag anländer till gatan där jag bor ser jag i horisonten ett rött skimrande, nästan febrigt, ljus som påminner om sunset sunrise, sunset sunrise.
Detta ljus kommer givetvis från Barnarps alldeles egna kärnkraftverk som lyser upp i natten och som gör att framtida ungar från Barnarp kommer bli slightly mer disturbed än alla andra generationer som växt upp i förorten söder om Jönköping.

Låten som spelas i mina öron, en go brittisk stämma sjunger om hur romansens frånvaro i dagens samhälle vilken klass man än tillhör, och som avslutas i ett härligt crescendo lagom till att man ställer in cykeln i groventrén.


Lam video några nissar kokat ihop dock. Men go låt.. som fan!

Well oh they might wear classic Reeboks
Or knackered Converse
Or tracky bottoms tucked in socks
But all of that's what the point is not
The points thats there ain't no romance around there


// Sälen som har ett vagt minne av att han bloggat om denna låt förut

Kött och grädde

Idag var det dags att fylla i tatueringen. Jag låg som en efterbliven på sidan med armen över huvudet i 1 1/2 timme. Men när det väl är över var det roligt. Då får man rolig plast över tatueringen och känner sig lite som ett blodigt köttstycke. Fast det är man ju iofs också.

Är det bara jag som brukar gå och trycka på köttbitarna i affären och leka med blodet på andra sidan plasten? Det har jag i alla fall tillbringat en stund med nu. Fast köttet sitter på mig och blodet är förhoppningsvis också mitt.



Efter bläck och nålar så ansåg jag att jag var värd en kladdkaka. Jag ansåg också att  det inte var värt att sträcka sig en halvmeter efter en sked, så kakan doppades direkt i grädden. Ingen familjemedlem i sikte så jag tog mig friheten och "dubbel-dippade" för glatta livet.



Sådär. Dagens andra bildinlägg om mjölkprodukter. Tomteverkstan nischar sig till alla er mjölkfetischister därute.

/ Jonas

Ännu ett skäl att hata mjölk


Nu vet inte jag hur det ser ut i koprodudukt-diskarna nuförtiden. Men köper alla denna sortens paket eller?

För man ska ju dra upp den i en slags cirkulär rörelse. En rörelse som alltid slutar med stänk när den sista biten lossnar. Ett stänk som gör mig äcklad och förbannad på hur designen på mjölkpaketen ser ut.

                                                         Bevis A

                                                          Bevis B

Fyfan för mjölk som stänker, och smakar kossa

// Sälen

Vem fan är den där Oscar?

"Söndagskväll-Schmöndagskväll" sitter jag och mumlar för mig själv. Ikväll tydligen lite mer speciell söndagskväll än annars. Det är nämligen Oscarsgala. Tydligen jävla häftigt. Hypat så in i.

Kommer troligtvis vara uppe när skiten börjar på riktigt men jag ser inte vari underhållningen ligger. Kollat en stund nu men tänker bara "Hmm... Röda mattan skulle nog funka fint som duk på mitt pokerbord."

Det är inte ens skoj att betta på... Heath Ledger har 1.04 i odds att vinna Best Actor in Supporting Role.

Det är roligt det där med Heath Ledger. Man får nämligen inte snacka skit om honom. Jag tycker också att han är en grym skådis och hans biroll i The Dark Knight gjorde mer eller mindre filmen, men jag tycker också att det är roligt att säga till folk (läs mestadels kvinnor + Pusen) att han är en sjukt jävla överskattad nolla!

Bara för att se reaktionerna liksom.

Oftast har jag fått ett "Men han är ju den bästa skådespelaren som funnits" och "Bla bla bla, han hade det så svårt och var en lidande konstnär" till motargument. Det betyder oftast bara att "Han är så snygg och jag vill ligga med honom lika mycket som med Johnny Depp".

Kanske är det bara för att jag är avundsjuk? Kanske är det bara för att jag också velat ligga med Heath Ledger? Troligtvis är det bara för att jag är trött på att folk blir så sjukt meddragna i "hypen" kring en kändis som egentligen inte tillfört något till världen förutom den skräpkultur som ju de flesta filmer är. Yta alltså. Kom igen när ni gjort något meningsfullt. Därmed inte sagt att jag inte uppskattar Heaths ibland strålande insatser eller att jag också konsumerar skräpkultur i mängder. Jag tycker bara att det är skoj att röra om lite hos folk.

Så därför säger jag: Heath Ledger är en tomte som bara får en Oscar inatt bara för att han råkade lyckas undkomma den här pissvärlden.

Så. Någon som blev upprörd?

/ Jonas


Sunday bloody sunday

Jag hade trott på att Jonas skulle orka hamra med sina fingrar på tangentbordet idag.

Men tji fick både jag och alla ni andra. Tji fick jag också innan idag, det var trist. Dubbel-tji till Sälen

Den här bilden togs igårkväll. Vi ansåg att bj-dealern hade maffiga tuttar och kände samtidgt ett behov av att dokumentera detta

Denna bilden får mig osökt att tänka på en bild på fejjan. En bild där jag under en konsert (var det hellacopters? Jönsson du vet nog..) ville gå och se Jill Johnsson istället


Torskade f.ö. i korpen idag igen. Jonas bjöd på donkan efteråt så det var lugnt

// Sälen

Min mamma

Kommer hem efter ha gått från halv 3-bussen. Manfryser och går in i ett öcken och borstar tänderna. Man stänger dörren och klär av sig och ska lägga sig i sängen under sina varma lakan.. mmm vad skönt det ska bli.

Men vafan är detta???!!

Då hade mamman bestämt sig för att jag skulle sova spartanskt/bohemskt inatt. Tack

Imorse kom hon in i mitt rum och sa at hon hade en allvarlig fråga:

Mamman: Vad är det här?
Visar upp 1,5 piller av någon slags sort
Sälen: Jag vet inte
Mamman: För jag städade bänken i gårkväll och då la jag upp den bla bla, och så imorse ligger det här i
Sälen: Jag vet inte vad det är för nåt
Mamman kollar uppenbarligen efter lögn i blicken
Sälen: Ja, jag kom hem 3 inatt och sen spred jag lite piller runt mig att ha imon. Vad tror du?

Bakgrund: Det är inte första gången Sälen tros knarka av sin mor.

// Sälen

Nu är vi off

Till rosen.... lunds asså... badet förstås.. ja asså relaxen



Wiiiieeeeee

// Sälen

Angående dolly

Våran goda vän Axel, som f.ö. drar till Australien på Onsdag, ska avfiras imorgon på relaxen på rosenlundsbadet.

Ett tips av Axel som tomteverkstans redaktion fick för några veckor sen var till denna ovanligt nakna bloggare vilken Jonas nu läser slaviskt. Sälen tittar enbart in när Jonas skickar länk, true story!

Anywho så säger Sälen "Kolla detta inlägget Jonas"
Varpå Jonas säger "Miss my hair? snarare miss my asshole, det assholet finns numera ute på internet hahah!"

Sälen sitter tyst och funderar på om han ska skratta eller gråta

// Sälen

Umgås med datorers hjälp

Sitter och spelar poker hos Jonas. Går sådär än så länge men många timmar kvar trots allt..

Klickar anyhow in på svenska spels shitstatistik och finner att jag är plus 131 923.71 på exakt 43 dagar 3 timmar och 34 minuter.

Sitter och spelar poker hemma hos mig själv. Går sådär än så länge men många timmar kvar trots allt.

Anyhow, Sälen utbrister "Joooonas, titta på din statistik". Jag finner att jag är 61 421.46 på exakt 62 dagar 6 timmar och 17 minuter.


Nu undrar vi:  Hur fan ska man tolka den statistiken? Vad är det som räknas? Och vem fan har snott dem pengarna?

// Sälen och Jonas

Ibland vill man gråta!

Jag lyssnar på P3 i bilen eftersom de oftast har musikproducenter som enligt mig har hyfsad musiksmak. Men under en kort bilfärd idag fick jag panik. Kelly Clarkson! Ahh... Byter snabbt över till en av de kommersiella kanalerna. Panik igen, den otäcka Rock Star-låten med vetifanvilketskitband. Byter till en annan kommersiell kanal. Tro fan att Kelly Clarkson hade hittat dit också. Förföljd av Kelly Clarkson är inte roligast.

/ Jonas


Money money money money money money money monety, aj fan där sprack det

Ville bara en sen kväll rekommendera en sida för alla som är spelberr där ute.

En gamblers Vardag är en sida som innehas av proffesionella spelare på många sätt, poker, trav, och sportsbettning (lången för vanliga dödliga). Vet inte hur mycket jag är plus på framförallt Hattens och Druidens tips. Jonas du borde följa den lite mer tycker jag..

Vill också slå ett slag för att döda svenska spel, deras odds är BETYDLIGT sämre än alla andra sidor pga beskattningen. Nu antar jag att hobbylirarn inte öppnar konto på tex. Unibet utan kommer fortsätta gå till den lokala spelbutiken och vinna mycket mindre samt riskerar samma summa. Equityn körs i botten..

Gillar för övrigt denna rubriken, vad fan liksom?


// Sälen som fetstilar efter att ha skrivit inlägget och det blir därefter


Sälen undrar


Är det äckligt att suga upp sitt eget blod a la vampyrer?
Är inte blod från dig själv nyttigt att slurpa upp?
Varför är jag klumpig?

These are all good questions

// Sälen

Come agaaaain då!

Då hoppas jag att alla läsare sitter och håller tummarna för Manchester City som ikväll är i Köpenhamn för att vinna mot FCK i UEFA-cupen. 0-0 efter 12 minuter.


Hoppas skrev jag, för antagligen sitter ni väntar på nästa fiasko så att Sälen ska kunna håna mig.

/ Jonas


Jag mötte en polisstudent

Ilskan över att leta efter saker och inte hitta dem kan lätt tas ut på sånt som inte alls har med saken att göra. I veckan letade jag efter en bok. Jag visste att jag hade den någonstans i min gigantiska lägenhet på 22kvm. Letandet började på självklara ställen som bokhyllan och nattduksbordet men gick sedan över till panikletande på toaletten och i ugnen.

Tillslut kom jag på det. Hade jag inte en del böcker längst in i översta garderoben? Jag ställde mig på tå (Här hade Sälen behövt ha en lyftkransanordning eller liknande eftersom han är en dvärgliknande varelse runt 1,70) och vad fick jag se? Jo, en jävla massa böcker, men såklart inte den jag sökte. Samtidigt slog jag i min onda fot och någon skulle självklart få ta på sig mitt misslyckande letande. Inklämd bland böckerna fanns också ett lila gosedjur. Det fick bli oskyldigt offer i min ilska som lätt skulle kunna likställas med ilskan hos någon med bokstavskombination-diagnos.

Ut genom fönstret flög den lila enhörningen och samma sekund så tänkte jag, "Det var ju jävligt onödigt". Ner för trapporna sprang jag och väl utanför fönstret mötte jag en förvånad polisstudent som under tystnad lämnade över djuret till mig. Inte ens negerjävel sa hon till mig. Konstig polis.

Djuret åter upptryckt i garderoben.

/ Jonas som ska börja tänka på de pinsamma konsekvenserna av sin ilska


Tittat golv, fast tänkte mer såhär ska min morron se ut

I möbelhallen eller nåt liknande befann sig Sälen i idag.

Det skulle kollas golv men det var lite för tråkigt för nämnda Säl så han strövade iväg på egna äventyr. Dörrar och badrum och kök och allt fanns.


Såhär tråkig spegel vill man ju inte ha. Fan se sådär sur ut varje gång man kollar i den


Nej då återgav den här spegeln ett trevligare intryck. Honom vill vi ha!

Fast det inte fanns några blommor att lukta på

// Sälen

"I'm going to Wichita"

ja, så lyder första raden i sista versen i den populära låten "Seven Nation Army" med The White Stripes.. (läses med en inre röst som får det att låta som melodikrysset)

Det är en av de senaste upptäckter jag gjort under min tid här. Detta får mig att tro att det trots allt inte är en slump att jag hamnat här utan att det någonstans i mitt undermedvetna har lagt grunden till detta beslut som annars kan verka slumpartat då ingen (som inte bygger flygplan) någonsin hört talas om Wichita.

Anledningen till att folk som bygger flygplan kan ha hört talas om Wichita är för att det tydligen är "Air capital of the world" och varenda flygplanstillverkare värd namnet har någon form av verksamhet här.


Utöver detta så har jag gjort många små upptäckter den senaste tiden, tyvärr är det fortfarande lite dåligt med avslöjanden i klass med maryland-cookies bluffen. Men några upptäckter som gjorts är följande:

Rednecks gillar Rednex - Då jag häromveckan testade utelivet i denna halvmiljoners-hålan gjorde jag en smått fantastisk upptäckt. På stadens största nattklubb, Americas Pub, var det som alltid fullt med folk och rätt bra drag på dansgolvet. Det som fick min uppmärksamhet och gjorde kvällen till en oförglömlig upplevelse var dock när hela stället fullkomligt exploderar redan under introt till en gammal dänga jag kände igen sen barnsben. Det är Cotton Eye Joe med Rednex som skapar denna explosion och jag har fortfarande inte bestämt mig om jag skall anse detta vara lite kul eller bara tragiskt.

En annan sak jag konstaterat är att folk i regel inte klarar av att köra bil. Detta trots att man till 99% kör automatväxlade bilar vilket alltså tar bort ännu ett "koncentrationskrävande" moment från själv bilkörningen. Något i stil med högerregel existerar inte heller utan varenda korsning har trafikljus vilket bör innebära än bättre förutsättningar för att inget skall inträffa. Då jag bor väldigt nära en ganska stor korsning har jag kunnat konstatera att så är inte fallet utan det smäller hej vilt lik förbannat. Om detta har att göra med det faktum att alkoholgränsen är 4 ggr högre än hemma låter jag vara osagt.. en sak är iaf säker och det är att jag inte kommer köra en meter om det inte är absolut nödvändigt, och jag hänvisar allt som oftast till att jag inte vet om mitt körkort gäller, trots att jag fått förklarat för mig att det fungerar utmärkt.

Nästa upptäckt gjorde jag häromdagen när godis skulle inhandlas inför en lång natt av studier (ja, jag lyckas stundtals klämma in studier vid sidan av journalistiken)
Det jag till min stora förvåning hittade i godishyllan var följande:



mhmm.. riktiga pastellfiskar som finns i de flesta välsorterade smågodis-hyllor där hemma.

Dessa pastellfiskar är inte direkt något jag har som personlig favorit i vanliga fall, och jag har heller aldrig reflekterat över att skulle vara typiskt svenskt. Men dessa kommer garanterat inhandlas vid flera tillfällen för att bota eventuell längtan efter lite riktigt smågodis. Och trots att det endast fanns röda (vilket väl inte ens finns hemma i Sverige, någon som kan bekräfta?) så var de nästan på pricken vad gäller smak och konsistens.

Sista upptäckten för den här gången handlar om ett vanligt förekommande spel på våra förfester hemma - "Fuck the Dealer". Detta spel utövas även här till min stora förtjusning.. Det finns dock två stora skillnader vad gäller regler. Den första är en mycket konstig och där anser jag att vi ligger steget före i utvecklingen, och det har med 7orna att göra.. här är 7an som vilket annat kort som helst.. alltså något man kan gissa på om man vill, absurt! Den andra avvikelsen däremot är betydligt bättre och bör GENAST införas även i den svenska versionen. Detta är vad de här kallar "social" vilket kort o gott innebär att när alla 4 kort inom en valör är lagda dricker alla en klunk för att "fira" detta.

Det får va allt för den här gången.. men nya avslöjanden lurar runt hörnet så misströsta icke!

So long suckers

/ Ville the Corre, Wichita KS

Sälen bloggar!

Jonas klagar på mig. Så nu bloggar jag

Eller rättare sagt jag lägger upp en bild med fler roliga bottnar än Jonas har hakor

Aj fan, nu ser man ju inte mer än en rolig bild. Surt..för er, texten var de övriga bottnarna

// Sälen

Bandsläpp

I sommar blir det Hultan! Ska få med mig två kompisar som på något konstigt sätt lyckats undvika festivaler så här långt i livet.

Idag släppte Rockparty fyra nya band. Bland annat Hello Saferide och Peter Bjorn and John. Dags att inhandla billet alltså. Ser bra ut än så länge på bandfronten.

Dropkick Murphys, The Killers, Regina Spektor
klara sedan innan + den vanliga svenska artisteliten. Kan bli en rolig vecka.

Nu: Luncha med en farbror (han är snart 30! Snart 30!)

Sen: Tyvärr tentaplugga

/ Jonas

Solen i ögonen

MMS

testar mobilblogg, 5 mils bilfärd kvar


Sälen diktar om sitt liv

Nu är det såhär. Sälen goes kontaktannons a la Zlatan.

Jag vill ändå tro att vi når samma publik:

På morgonen när det hörs gol av en tupp
och då även Sälen står upp
Ligger han ändå kvar för att inte missa
befrielsen av att äntligen få kissa


På dagarna han i soffan ligger
och svär men samtidigt tigger
"Fan nygge, kan inte mina målvakter ta en puck?"
vid 4 måste maten göras, ackompanjerat av en suck


På kvällen när Sälen pengar ska vinna
Ser han dem istället oftast försvinna
Jonas i webcammen actar som vanligt gay
ställ er i kö tjejer: vem vill inte ha mig?

Men vafan, får Nygge dikta om tjejer får la jag också det? Käften på er

Hört om nygge på msn:

Jonas | I live in eternal hope... | säger:

nygge är fan skön


// Sälman (Bellman tog efter mig, samma fenomen som i Lost hände mig i veckan)


Angående onödiga köp, alternativt; den som har mest prylar när den dör vinner

Det såddes ett frö i mitt medvetande för några månader sedan när jag upptäckte jag att inte fick plats med datorn i min nyinköpta väska. Vad göra? Köpa ny väska? Använda datorväskan?

Såklart valde jag det enda naturliga valet: Att köpa en mindre dator.

Jag ansåg för en stund att man troligtvis inte kunde överleva i den här världen utan en ytterst liten dator. Såhär i efterhand så kan jag se vissa småfel i mitt resonemang. Trots allt skulle jag nog överlevt och kanske, kanske skulle jag köpt en ny väska istället.



Jajaja, men ni ser ju hur liten den är eller? Vem kan motstå? Nu planeras för nästa onödiga prylinköp... Har ni tips om vad man måste ha? Helst dyr skit. Förslag mottages tacksamt i kommentarer.

Konsumtionssamhället - Jonas, 117-0

/ Jonas

Livet



Såhär på en måndamorgon, när tröttheten hör till, vill jag ge våra kära läsare hopp om att snart kommer helgen igen och allt vad det medför. Pizza, poker, ledighet och sömn. På nåt sätt är det pelarna i Sälens religion. Jag har dock ingen bok av magitricks eller hokus pokus, jag utför mirakel på en vardaglig basis.

Vissa religioner pratar om 4 pelare, Islam har 4 pelare och jag antar att kristendomen har något foundation att stå på. Dock jobbigt med alla grenar av religionen som tolkas fram ur Bibeln av människan. Fast det är å andra sidan bara bra kanske. För antalet genrer som finns inom tillbedjan till högre makter ökar ju chansen någon promilles promille att någon snubblar över den korrekta.

"Av alla miljarder olika sätt som universum skulle ha kunnat komma till på, är det inte omöjligt att någon finner den rätta. Att det skulle vara någon av de teorier som återfinns här på jorden är emmellertid oerhört liten"
Sälen hämtar ur minnet

Hur fan kom jag in på det här? Jag skulle ju bara påminna om att alla måndagar har sin tillhörande helg.

// Sälen

Dagens viktigaste fråga

Vad tycker ni, ska man raka benet?


Bakgrund: Ett ledband som inte har läkt men jag vill ändå röra på mig.

Lösning: Tejpa foten/benet som satan.

Problem: Tejp fastnar lätt i kroppsbehåring.

Alternativ 1: Raka benet för att kunna slita bort tejpen efter träning utan stor smärta.

Alternativ 2: Vara en man och tejpa trots hår med resultatet tårfyllda ögon och skrattande lagkamrater efter träningen.

Mycket svårt val. Behöver råd. Återkommer med resultat efter träningen.

Det blev alternativ 2 och jag tränade hela träningen så tejpen var blöt/svettig och ramlade av väldigt smidigt. Dagens lättnad.

/ Jonas


Angående Fjällen och dess intoxicanta påverkan på förnuftet

Här följer Sälens favoritsyssla, långsökta och närsökta ordvitsar angående Richie-O:s äventyr i fjällen med en klasskamrat vid namn Fanny:

RIchie-O gillade Fannys Fanny
Fanny kallade inte Richie-O för Richie-O, utan Richie-Oooooooooooooh
Fanny gillar inte tex-mex, men väl sitt Richie-sex
I fjällen blir ofta lärarstudenter på smällen
Gammalt Richie-O ordspråk


Fan det var ju inte speciellt många och alla koms på 2-3 någon natt. Men nu är detta inägg överst

såja

// Sälen


Glasögon, inte för vem som helst...

Ett inlägg för er som vill ha något att läsa på söndagsmorgonen (egentligen enbart för att få den groteska bilden på mig i förra inlägget att hamna lite längre ner).

----------------------------------------------------------------

Sagt av en vän för några veckor sedan helt apropå ingenting:

Vännen: Jag hatar fan negers med glasögon!

Resten av folket i rummet: Vaaa?!

Vännen: Ja, alltså i porrfilmer!

Så kan folk tycka... Tydligen. Och att det bara var i porrfilmer lugnade ju oss avsevärt? Vännen har bett om att få vara anonym. Så blir också fallet även om en namngivning lockar något otroligt.

Nu blir det någon dålig film eller annat liknande skräpkulturellt insupande.

/ Jonas

Milkshaking

Seriöst så vanvettigt skoj Jonas, jag kissade nästan på mig. Vi måste publicera?
Kolla förhandsgranskningen

Så stog det alltså länge i ett utkast (läs opublicerat inlägg) men nu känner Sälen att det är dags att publicera.

För blir det mer roligt än såhär?


Jonas menar på att hans milkshake bringar alla boys till yarden



Peter beg to differ (hmm, youtube verkar inte gilla att man länkar till family guy-klipp, snälla funka 1 av dem)

// Sälen


Tekniken går framåt

Jaha, då var det fredag och som vanligt så peakar besökarantalet för att avta under helgen.

Tyvärr verkar det inte finnas mycket intressant att skriva. Vi får se om Sälen skriver något briljant senare. Jag är mycket tveksamt.

Har tittat igenom gamla bilder på datorn under veckan och började sakna min gamla telefon där man kunde göra såhär roliga effekter:



Framtiden är här tänkte jag då, för 4 år sedan. Jag börjar känna att jag kanske överdrev en aning. Lite som att man tyckte att NHL 98 var fantastiskt realistiskt.

Nu tryter tiden. Måste iväg. Pax för att inte skriva nästa inlägg!

/ Jonas

Triskaidekafobi

Det är tur att man inte har triskaidekafobi för nu ska man iväg på seminarie och  presentera sitt projektarbete. Den stora frågan är bara vad jag ska säga. Det blir någon sorts improvisation som vanligt. Det brukar funka.

/ Jonas


Sne Barnarps-entré, alt. Jonas med tutan



Jonas honkar lite med tutan till vad han tror är ett kort, MEN DET VISAR SIG VARA EN FILM!

// Sälen

Usch för Sälen

Men fyfan vad jag tråkar ut mig själv, vilket innebär att jag måste tråka ut er nåt helt jävla enormt. Men jag vette fan vad jag ska skriva för att göra saken bätte? Finns det något jag kan göra?

Lägga upp en bild kanske?

Löser det nåt?
Nej, nej det gör det inte.

Det ska bli mer Jonas framöver, bloggtorkan har slått mig på käften nåt makalöst.



// Sälen


Jonas

Det är inte många gånger man känner att "grind, hurra!" Men nu närmar sig detta

Dags för shorthanded .25/.5.. 10 tabling

// Sälen

Känslor

Sån uppgiven panik jag har i kroppen som nu har jag itne haft på länge

Jag vill kasta nått i väggen, jag vill slå sönder nåt och bara slå och slå tills nävarna är helt blodiga, jag vill dunka mitt huvud i ett granitbord tills jag däckar så jag slipper det här

fy in i helvetes vad riktigt fittigt

// Sälen


Tips

Cheese Cake med jordgubbssylt från ICA. Extrapris 5:-

Not worth the investment!

Framkallar lätt spya och obehag. Möjlig diarré att vänta. Återkommer i ärendet.

Men visst fan ser den aptitlig ut?


Sälen musiktipsar ånyo

Jag går igenom låtar som jag har inspelat på min ack så gamla dreambox:

Jag har blivit lite smått kär i synten, dududu dududu du duduud duduud duduudu duuudu duuuu

Vad vore jag i teknikens värld utan min bror? Ännu mer handikappad säkerligen

// Sälen

Hur ska det här gå?

Jag fick till min förskräckelse veta igår att kvällens landskamp sänds på Eurosport. Jag har inte Eurosport och det är långt att gå med ond fot till folk som har. Men så hittade jag en stream från en Österrikisk kanal som tydligen ska sända matchen.

Klockren kvalité på backhoppningen i alla fall och kommentatorerna heter häftiga Österrikiska namn som Frans Hoffbauer och sånt. Nu hoppas vi bara att man kan se bollen när fotbollen börjar.

Och att Frans Hoffbauer kommenterar.

/ Jonas

Jag och Nygges Nhl-kväll

Ska Nygge nånsin besegra mig i Nhlpa? Verkar inte så, han får satsa på godisätning istället


Som motvikt till den bilden kan jag nämna att jag var ute och sprang i kylan igår.

Hur går det med din träning Jonas? Din lilla slacker


// Sälen


Jag hatar att jag älskar dig

Manchester City förlorar mot Stoke, vinner knappt mot Middlesbrough och spelar allmänt uselt.

Brasilien vinner mot Italien. Två av världens bästa landslag spelar och två City-spelare avgör matchen.

Okej, dem har inte mycket till hjälp i City kommer någon säkert tänka. Men titta här:



Hur mycket hjälp har Robinho här? Han tar till och med tillbaka bollen själv. Han kissar på Italien. Om någon säsong eller två så kissar City på Premiel League...

Äh, vem försöker jag lura? City kommer alltid vara City. Troligtvis kommer allt att gå åt helvete. Följande text fans att läsa på en City-utställning och den stämmer så väl:

"I live in eternal hope. I expect the unexpected. I am City til I die."

/ Jonas

Inget roligt

Tänkte skriva roliga saker. Men pga av att man gjort massa dumma saker (läs dumma saker på fyllan) så brukar det låta ungefär såhär:

"Om du bloggar om det här så ska jag fan berätta om när du..."

Oftast är det Sälen som säger så, för han har en del hållhakar på mig. Den här gången var det inte han, men det blir ändå inga roligheter för er ikväll. Tyvärr.

/ Jonas


Nationaldag

Strax efter 08 ringer Martin Nilsson och meddelar att jag minsann får gå upp och beställa biljetter till Sverige - Danmark i VM-kvalet på nationaldagen och som den lilla bitch jag är så kravlar jag mig upp och betalar 5 biljetter.

Men helt klart värt det. Sverige - Danmark. VM-kval. Nationaldag. Fullt Råsunda. Smaka på det ni!

Och tydligen slut på 45 minuter. Jag tror Martin Nilsson ska får betala dubbla priset.

/ Jonas


Nattligt "På spåret" med Jonas

Nu blev jag lite trött på att skriva om marknadsföring på internet-communities och att inte vinna något på poker även om Sälen skänker pengar till mig så jag fick en briljant idé. Jag ska iväg någonstans och ni får gissa vart och vad jag ska hämta där.

Får hoppas på att ni är ärliga och inte tjuvtittar längst ner direkt.

PÅ SPÅRET, Tomteverkstan-style

BILD 1, 10 Poäng

Vi börjar en studentlägenhet någonstans i Sverige. Klockan är 01.00 och undertecknad är trött på det mesta men speciellt trött på marknadsföring.Han bestämmer sig att nu jävlar ska vi ut i natten och hämta något. Var ska han och vad ska han hämta?



BILD 2, 9 Poäng

Han beger sig mot dörren. Suget är stort en måndagsnatt efter just det han ska hämta.



BILD 3, 8 Poäng

På vägen till dörren hämtar han mössan. Det är alltså inte solsemester som avses.



BILD 4, 7 Poäng

Tydligen behövs skor på denna resan. Ska vi gå över krossat glas? Eller sparka på någon?



BILD 5, 6 Poäng

Nej, det är inget sjukhus. Bara en vanlig korridor utanför en studentlägenhet.



BILD 6, 5 Poäng

Ner för trapporna bär det av och ner för min strupe ska det som ska hämtas.



BILD 7, 4 Poäng

Inna bild 7 sker en del gående men mörkret gör det svårt att fotografera. Vi är alltså vid ett beryktat fordon, extrapoäng ges till den som kan namnge detta fordon.



BILD 8, 3 Poäng

Det norrländska guldet är funnet. Vet ni inte vad det är för dryck så får ni inte vara med mer. Jag ska personligen banna era IP-adresser från åtkomst till den här bloggen.



Nu var det slut på poäng men inte bilder.

Kommer tillbaks igen lagom till Numb3rs. Bra skit.



Mmm... Det var värt att hoppa på en fot i kortbyxor till bilen för att hämta en kall öl mitt i natten.



Var det någon som fick poäng? Vinnaren får en oöppnad chockladkalender med Disney-prinsessor på. Går ut 2010 någon gång.

/ Jonas som borde applicera Porters femkraftsmodell på online-communities men har bättre saker för sig


Sälen förstår inte

Dååå trodde jag att du var en vän Jonas?

Och inte en tjyyyyyyv

Bevis:
 Jonas Danielsen kl. 00:46 den den 10 februari
Jaja, jag stal med berått mod! Utan tillstymmelse till ångran.

// Sälen

Skandal enligt Cammomill

Det är verkligen någon sjuk läggning vi har i vår fansupport av fotbollslag Jonas. City vet vi alla vilken kris dem alltid och förmodligen för alltid kommer befinna sig i.

Men Chelsea är fan inte långt efter numera. Nu har alltså 3 tränare sparkats på 2.5 säsong, det första misstaget att sparka Mourinho var ju helt otroligt korkat förstod alla. Sen följs det upp genom att låta den tillfälliga ersättaren som bara tog dem till final i champions league (för första gången i klubbens historia) samt kom 2a i ligan få kicken är förståeligt.

Men nu ryker alltså även den tillfälliga ersättarens ersättare, världsmästare på landslagsnivå, efter endast 6 månader i klubben. Är det Gianfranco Zola som tar över inför nästa säsong tror ni? Då, och bara då skulle denna kickningen vara förståelig.

                               Guden Gianfranco

För fan vem det än blir, rädda säsongen från dunderfiaskot som är på väg att ske.

// Sälen

Sista roligheten från stocket

Så skedde det så at Sälen skulle gå och lägga sig sent en lördagkväll. Han fumlar efter någon slags lampa vid sängen men den verkar inte funka (detta beroende på att man var tvungen att ha sitt rumsnummer-kort isatt, i en kortmaskin precis innanför dörren, för att överhuvudtaget någon lampa i hela rummet skulle funka)

Sälen fumlar lite mer tills han ser en röd knapp under lampknappen, hmm en aktiveringsknapp tänker Sälen och trycker till.

Det skulle han inte gjort.



Ett, jävla, tjutande, sätter igång.

Ett riktigt jävla tjutande ackompanjerat av en flashande lampa. Sälen panikar och försöker hitta en lösning på problemet men efter 15 sekunder ringer det på telefonen:

Sälen: aa HallÅ?
Röst: Är det Sälmamman jag pratar med
Sälen (som tydligen måste låtit feminim): Nej det är Sä,, eeh, asså..
Röst: Är allt som det ska?
Sälen: Ja jo, jag råkade bara trycka på fel knapp och..
Röst: Stäng av det med knappen under panelen.
Sälen: Ahaa, Ok.

Då var problemet löst tyckte Sälen, till sekunden efter han inser "VILKEN JÄVLA PANEL???"

Nu kickar den riktiga paniken in, inte fan ska dem behöva ringa 1 gång till och undra om allt är okej. Löper tillbaka till knappen jämnte sängen, nej inte fan finns det nått där. AAAAAH!! Löper till dörren och mycket riktigt blinkar en liten jävla knapp som Sälen, efter ha slängt sig ner raklång på golvet, trycker till.

Allt blir tyst och mörkt. Kvar ligger en svettig Säl och undrar vad fan det var som just hände

// Sälen


Dansk grogg

Under en födelsedagsfika i helgen med delar av släkten serverades det citronläsk. Eller Citronvand som det heter på danska.



Min farmor var med vid fikat och hyllade denna läsk från hennes hemland.

Farmor: Det här är riktig dricka, mycket bättre än det som finns i Sverige.

Jonas: Jaha.

Farmor: Ja, jag brukar släppa ner en snaps i glaset så blir det en grogg.

Jonas: Jasså du?

Farmor: Jonas, det är mycket bättre att dricka sprit med dansk dricka!

Så fick jag lära mig att Citronvand är det ultimata groggvirket. Jag lade till det i min "Farmor tipsar om bra grejer att blanda med sprit"-lista som påbörjades när jag var 16.

Där står nu att läsa:

Citronvand
Jokk Bärdryck 

/ Jonas


Förbrödring

Att fyra män badar nakna i en 2-manna jacuzzi är inte otäckt. Det är förbrödring på hög nivå.

Det är först när en av männen börjar spy som det kan ses som lite otäckt.

/ Jonas

Inför matchen

Det skulle ju på nåt sätt bli en tradition att skriva inför matchen-inlägg här på verkstan men det har ej skett pga prioritering av andra projekt. Men idag är vi återigen matchsponsorer och då kommer plikttroget ett inlägg:

Laget från förorten har alltså utökar försprånget i toppen (teoretiskt sett) eftersom Husqvarna inte kan spela innebandy. De torskade igår i mot Ljungby med 8-7, något som Hjalle kommenterade med ett högt och utdraget SÅÅÅÅJAAAAA.

Laget från förorten ligger nu alltså 5 poäng före 2an Husqvarna (1 match mer spelad) och 7 poäng ner till killarna under "strecket" under vilket Westerwik befinner sig, ett lag som med stor sannolikhet kommer gå förbi Husqvarna efter kvällens match mot Borgholm.

Det börjar mao se väldigt bra ut med 12 poäng kvar att spela om, dock ej för Nygge som fortfarande inte lyckas toppa poängligan i div III. Trots att:

Nygge: Jag har ju dubbelt så mycket poäng som dig Gurra. spelar med tungan
Gurra: Nä, det har du inte.
Nygge: Nej, jag har mer än dubbelt så mycket. Skiner upp med hela ansiktet
Gurra: Precis.
Nygge: Men en center ska ju spela mer defensivt och täcka ytor.
Gurra: Käft (alternativt lång utläggning om vilka positioner på banan som man inte gör många poäng från)

Matchens profil:
Här väljer Sälen att lyfta fram laget istället för den individuella. Vad skulle Barnarp vara utan laget med
* Lannes och Stenström med klister på händerna
* Det stabila backspelet med Ägg som härförare
* Det eleganta anfallspelet med Gurra som spindeln i nätet och Nygge som rödhårig kille
* De vassa armbågarna och tyngden hos killar som Bacon, Vmo, Kenta (kedjan som verkstan kallar köttarlinan).. tja Ägg måste nog nämnas här igen (egentligen hela laget va?)
* Osportsliga killar som Hjalle
* Stjärnstatusen hos Jocke/Sollet (personlig spons från verkstan givetvis)
* Spelare som tittar på boll lika mycket som Ekwall
* Ludde från Stockholm


Nu får det fan räcka med hyllningar, dem som ej nämns får inte känna sig ofördelade.

Sälen orkar helt enkelt inte skriva mer


// Sälen


Sälen förklarar

Jonas ringer för 3e gången inom halvtimmen:

Jonas: Vem fan är Monika Berg?
Sälen: Jag vet inte, i vilket sammanhang?
Jonas: Hon ville bli vän med mig på facebook.
Sälen: Jomen är det inte den där tjejen man ser ibland..
Jonas: Va?
Sälen: ..som man hälsar på?
Jonas: Ne jag v...
Sälen: HEJ HEJ MONIKA, HEJ PÅ DIG MONIKA hahahaha
Jonas: Hejdå

// Sälen

Musiktips från Sälen



Låten var med på Goldeneye, KASHMIR!

// Sälen

Super Bowl-Sunday & Thirsty Thursday..

Då var det återigen dags att avlägga en rapport från staterna.

Det har hänt en hel del sedan senaste avhandlingen, dock kanske inte så många sjuka upptäckter som man kanske hoppats på.

För att börja med den kanske största händelsen, så var det ju som ni säkert alla vet Super Bowl häromdan. Intresset för detta spektakel, för ett spektakel är vad det är, visste man ju skulle va stort, men lik förbannat blir man ju smått överraskad.

Det kan tilläggas att jag alltså bor i en stat som inte har något NFL-lag, går på en skola som inte har något am fotbollslag, och det NFL lag som geografiskt sett ligger närmast är helt jävla bedrövliga (KC Chiefs). Det var alltså endast ett fåtal av alla som bor här där jag bor vars favoritlag faktiskt spelade.

Men det som var mest överraskande var att här där intresset för lagen som spelar själva matchen inte är så stort så är det ju ändå så mycke annat som gör det så speciellt. Bara det faktum att dom sänder dagligen från arenan hela sista veckan innan matchen säger ju endel. Jag kollade på matchen ett av våra uppehållsrum. Vi var väl runt 50 stycken som mest, varav kanske 3 Steelers fans, 1 Cardinals fan och 46 st som höll på Cardinals för att dom var underdog.

Ni som såg matchen vet att det var ganska spännande och svängde endel på slutet vilket gjorde att det var ett jävla liv i ovan nämnda uppehållsrum. Här kommer dock en av de första sakerna som fascinerade mig in. Trots att i stort sett alla amerikaner är experter enligt egen utsago och därför kommenterar ganska mycket hela tiden så var det några tillfällen då alla var helt tysta. Det var under de omtalade reklamerna! ALLA var tysta och lyssnade på dessa reklamer som företagen alltså betalar hutlösa priser för att få visa upp för första gången under Super Bowl.
Det var naturligtvis upplyftande för en ensam svensk att se BUD Lights omtalade reklam där Conan O'Brien gör en homoerotisk reklam som var riktad enbart till Sverige...
Nästa fascinerande sak var all förtäring. Det är ju lite tradition att äta Chicken Wings till fotboll i allmänhet här och Super Bowl är naturligtvis inget undantag, snarare tvärtom. Och jävlar att det åts Chicken Wings. Kan dock inte klandra amerikanerna för detta för pizza o dylikt i all ära, men godare snabbmat till öl o idrott finns nog inte! Skall inte bli allt för långrandig vad gäller maten då detta kommer analyseras närmare senare.
Slutsatsen jag alltså försöker komma till här är att även om jag tidigare kollat på Super Bowl hemma i Sverige så är det en helt annan grej att faktiskt se det här då det är ett spektakel utan dess like med alla reklamfilmer, pre-game program - och klassiska Chicken Wings!

Den andra  trevliga upptäckten jag gjort inträffade så sent som igår.
Jag har konstaterat att staten Kansas är i USA precis vad Jönköping anses vara i Sverige - Lilla Jerusalem. Det är mycket vanligt att man stöter på kristna människor i min ålder som t.ex inte dricker, inte röker, inte svär, aldrig säger "Oh my God" då det är att missbruka herrens namn och ja ni fattar poängen. Det i sig är inget som stör mig, även om det får en att tänka en gång extra innan traskar runt i korridoren i en t-shirt med Jesus som fotbollsmålvakt omringad av texten "JESUS SAVES"

Inte smartaste klädvalet att gå till skolan i
Inte smart klädval när man går till skolan här.

Som tur är får man väl ändå säga finns det också en hel del undantag. Men hjälp av dessa undantagsfall har jag konstaterat att det inte alls är omöjligt att införa liknande traditioner som vi studenter har i Sverige, festa mitt i veckan med andra ord. Finns dessutom ett utmärkt begrepp för detta fenomen som ni kanske listat ut vad det här laget.. just det.. Thirsty Thursday!

Tror det får räcka för den här gången, trots brist på avslöjanden i klass med Maryland-skandalen, men hoppas kunna leverera fler upptäckter nästa gång!


So long suckers!

/ Ville the Corre, Wichita KS

Ett brev

Är det någon som tycker om brev från statliga instanser? De väcker genast oro när man ser dem i brevlådan. Jag upptäckte ett sådant brev i början på veckan. Inatt tog jag mod till mig och öppnade det.

Då fick jag reda på att det något som heter retroaktivt bostadsbidrag.

Såja! slantar in på kontot! Inte mycket slantar men väl slantar.

/ Jonas


Undervärlden


Fan finns det egentligen bättre filmer än med vampyrer och varulvar?

Snart kommer 3an ut gott folk


// Sälen


Joe Labb-error

Var som skrivit och kollade på killen och se vilka moves han hade. Och visst, en del tricks förstår man mycket väl hur det går till. Sen blir man helt bortgjord av något annat. Fingerfärdig är killen iallafall...
Läskiga medarbetade hade han också, fan helt plötsligt står den där killen från Angmar bakom en. Läskigt. (Jonas kapar här för en liten undran om hur många procent av läsarna som fattar Tolkien-referensen? Slutkapat)


Labben  kastade ut 10 kort eller nåt i slutet, jag blev träffad av ruterdam och skulle såklart få en autoraf på skrället. Så man fick snällt efteråt gå fram och växla ett ord och få en autograf.

Sälen: Får man ta ett kort herr Labero?
Joe ....
Sälen: Kan du blinka med ena ögat in i kameran?
Joe: ...
Sälen visar hur han menar övertydligt med en blinkning med ögat
Joe: ...
Sälen: Tack så mycket

Ser ni blicken? Joe Labb och jag lär knappast luncha ihop nån gång..

// Sälen

LOL

I början på veckan så var jag med Sälen och Axel och  tittade runt lite i diverse affärer. På Media Markt kom Axel uppsmygandes bakom mig och Sälen och pekade "Titta, det finns ett dokument på den datorn som heter lol".

Det var underförstått att han ville att jag skulle öppna dokumentet.



"Hahaha", sa Axel och tyckte att han var roligast i världen.

"Hahaha", sa Sälen och tyckte att Axel var roligast i världen.

Jag valde att vara tyst.

/ Jonas

Mullighetens uppkomst?

Använder du ofta ordet "mulligare" för att beskriva något bra? Jag blev svårt chockad

"
Jag längtar redan tills nästa idrottsgala, fast det vore ju mulligare om jag kunde ta mig opp på scenen då.. Drömma kan man jue.. Jag menar.. jag har ju ett VM i höst.. ;-)
"

// En chockad Säl

Virre svarade 4 februari 2009: Du menar att du aldrig i ditt liv har hört " åh det vore mulligt!"
Då är jag gryyyyyymt chockad i så fall.. vilken planet bor du på ... ler..


Jag har aldrig hört ordet mulligt användas på det sättet utanför min kompiskrets, därav den chockade Sälen.

Men har nu fått reda på att uttrycket "mulligt" förekommer också i Stockholm även om jag kommer hävda att vi började använda ordet först..


// Sälen


Virre svarade 5 februari 2009: hahahhaha det kan du ju hävda.. men loooool!!! Har använt det hela livet.. så jag fattar inte riktigt.. höhö


Vafan Mulltien? Vi har väl hållt på med det i 10 år eller nåt eller? Hur fan kan stockholmarna vara före? Svara!!!

// Sälen


Otaggad

Att ta tag i projektarbetet eller icke ta tag i projektarbetet, det är frågan.

/ Jonas

Anländer till Stockholm

En trött Säl stiger upp ur tunnelbanan och är redo att checka in på hotellet.

Slumrande kollar han var han är nånstans, Stockholm ska det vara tydligen, och får syn på ett apotek. Men inte vilket apotek som helst:


Fan är jag med i The Sälen Show eller?
Bara för att jag är paranoid betyder inte det att jag inte är förföljd!

// Sälen


Fotuppdatering

Kom hem, tänkte att nu är det dags att linda om foten. Tog av lindan. Ett mörkblått ljus mötte mina ögon:



Igår tänkte jag "Jag kan nog springa lite lätt på söndagens träning".

Idag tänkte jag "Men kuken dåååå!",  "Fan i helvetes rövsvettande hora!" och andra liknande svordomar.

/ Jonas

Glad födelsedag

Ja, det var ett jävla gnäll på mig men det är helt befogat. Sovit 2 timmar inatt för att min jävla fot är efterbliven.

Det är tydligen min födelsedag idag också. Bra start på mitt 23e år får man väl säga. Bitter? Ja, så in i helvete. Hade förberett ett utkast igår om att jag och Gavin Degraw har samma födelsedag. Tänkte skriva något finurligt men nu skiter jag fullständigt i det. Men det här klippet ska fan upp på bloggen. Idag bestämmer jag. Idag förtjänar jag ett dåligt klipp. Sälen får säga vad han vill. Han kommer börja kolla tids nog. Blödiga amerikanska dramaserier är för svåra att stå emot.



/ Jonas som fortfarande har en fot the size of Martin Nilssons huvud

Ett rykte

Legat och vridit mig i sängen ett bra tag. Ont som helvete i foten. Det dunkar. Inte ens lugna spellistan i högtalarna hjälper Farbror Blund (eller vad han nu heter) att komma på besök.

Då får jag ett samtal. Det är Ekwall som ringer från den svenska fjällvärlden. Han är där med klassen. De åker skidor och super sönder vitala delar av kroppen. Han är väldigt uppspelt denna Ekwall. Jag kan tillägga att det är andra gången vi språkas vid över telefonen. Vi är som man kallar det flyktigt bekanta. Han spelar innebandylaget som tomteverkstan sponsrar. Förra gången vi pratade var jag skitfull och skrek något om att han "tittade för mycket boll". Därav min förvåning över detta sena samtal.

Men åter till ämnet. I Ekwalls klass går Richie-O som tidigare nämnts i diverse inlägg av Sälen tidigare här på bloggen. Tydligen har Richie-O blivit lite på lyset i fjällen och gjort saker med klasskompisar som man kanske möjligtvis kommer ångra när man vaknar upp nykter.

Ett nytt inlägg om detta signerat Sälen kommer ni att få när Richie-O är hemma från sin resa. Det blir roligare så.

Nu ska jag försöka gnaga av min fot och sen kanske få lite sömn.

/ Jonas

Drömmen är Wagner

Alltså hon var med i drömmen, därmed inte sagt att hon inte är drömsk

Drömmed var som följer(kronologisk ordning är jag osäker på):
Jag gifter mig med Veronica.
Efter att ha känt varann i 1 vecka.
Vi flyttar in i någon stuga bara några meter från hennes föräldras hus, där hela hennes tjocka släkt verkar bo.
Virres Farmor och Farfar är jättegamla, men har sex med någon maskin som finns i 3 delar under matbordet. En aktivitet som dem har hållt på med senaste 2 åren berättar dem glatt. 
Tjocka släkten har några grodor i ett litet bad.
Sälen döper ena grodan till Barad-dûr.
Jämnte grodornas lilla bad finns ett badlandskap där krokodiler och gråvithajar simmar. Varför dem heter gråvithajar vet jag ej men det gör dem uppenbarligen.
I badlandsskapet finns det en rutchkana, och massa övervatten-banor man kan balansera sig fram på.
Jag hittar en sån där saltsnusgodisdosa med pengar och ett kreditkort i.
Virre får utseendet av Hjältinnan i True Blood, hon med gluggen ni vet.

Drömmen slut!

Ledsen Mulltien, men mullade henne inte nån gång vad jag minns.

// Sälen

Foten också...

Sammanfattning av min kväll:

Bra: Jag fick nya fina målvaktshandskar.

Dåligt: Min fotled bestämde sig för att ge vika och svullna upp och bli nästan lika gigantisk som Martin Nilssons huvud.

----------------------------------------------------------------

Bra bild:



Och för alla fotfetishister:

Dålig bild för mig, på något konstigt sjukt sätt bra bild för er:



Nu mina vänner så ska jag ta av mig naken och halta runt i bara handskarna och en linda runt foten för att "känna in" handskarna. Det är ett gammalt beprövat sätt för att "bli ett" med sina handskar. Kanske ska jag t om ta på mig själv samtidigt. Det återstår att se om rätt stämning infinner sig.

Då kapar Sälen fan Jonas mjäkiga klagande inlägg om hur ont hans lilla fot gör. Schaffs säger jag Jonas, Schaffsig är du. 

Nu ska jag berätta om Sälens skada som uppkom på hans träning idag.
Sälen löper som vilken Säl som helst, dvs kravlar mest fram andfådd och med karpaltunnelsyndrom när han plötsligt känner skadans uppkomst. Han tänker förskräckt att han måste avbryta träningen men viljestark, med en vilja av stål kanske man kan säga, fullföljer han träningen.

Efter träningen undersöker Sälen skadan. Han tar av plaggen försiktigt för att inte göra den redan befintliga skadan värre. Han tar av sig tröjan och ser ner på bröstvårtan. Den är lite röd och den skaver! Sälen säger till tränaren att han behöver 3 veckors semester och beställer via mobilen biljett till Las Palmas.

// Sälen

Prova gärna hemma!

/ Jonas

Sälen bli chockad

I Sälens unga år myntades många ord och ja, ord.

Ett av dessa var mulligt (jag vet att det fanns innan). Men det gjordes om till att betyda härligt/bra/skoj. Nånting var mulligt helt enkelt, eller mulligare än nåt annat, eller mull mull, eller mull pull osv.

Exempel:
-Vi vann med 2-1 i helgen, vi gjorde 2-1 målet med 1 minut kvar.
-Nehe? Mulligt

Jag kanske tror mig förmer än jag är nu men visst var det så att mulligt-uttrycket kom till i Barnarp?  Iallafall blev jag svårt chockad när jag ser Veronica Wagner skriva såhär i sin blogg:

"
Jag längtar redan tills nästa idrottsgala, fast det vore ju mulligare om jag kunde ta mig opp på scenen då.. Drömma kan man jue.. Jag menar.. jag har ju ett VM i höst.. ;-)
"

Vad är det som händer? Svara snälla

// Sälen som f.ö. drömde om nämna wagner inatt, beskrivning av dröm kommer senare


Royal

Under de år som jag spelat poker så har jag kanske uppskattningsvis spelar 500 000 händer (eller hur mycket har man spelat Sälen?)

Igår var andra gången som jag fick Royal Straight Flush. Mina AJ i hjärter passade fint med den röda floppen: KTQ.

Det var första gången som jag tjänade lite pengar på handen också.



Nu får man väl vänta några 100k händer till innan det händer igen...

/ Jonas

Sälen prövar på aktiviteten "Frukost"

Sälen brukar aldrig äta frukost.
Sälen brukar däremot äta frukostliknande mat framåt 2-tiden.
Sälen var i helgen i Stockholm och behövde näring.

Alltså:
I helgen prövade Sälen på att äta hotellfrukost klockan 10. KLOCKAN 10!!!!

Macka med leverpastej och paprika och juice och ägg och flingor och.. Haha ne jag skojar

Detta är min frukost:

1a portionen bestående av pannkakor, melon, paprikabit (som jag ej åt) och giffel

2a portionen tänkte jag mer åt det brittiska hållet

Skrambladde Ägg och Bacon och.. ja pannkakor igen

// Sälen som imorse återigen intog frukost lite efter 14.00 

De kallar mig artist

När man livnär sig som artist så får man ibland ta vad jag brukar kalla för "Skit-gig". Det gäller ju att överleva så ibland får man nöja sig med ett uppträdande bredvid pastahyllan på Willys.



Liver är hårt. Vi artister har det nog hårdast.

/ Jonas

Till Mike Reilly

Okej, du väljer att ge Lampard rött direkt för den tacklingen. 

Men hur försvarar Ni att Ni för en identisk tackling 5 min innan bara ber Gerrard att ta det lugnt?

Tycker Ni själv att er bedömning är rättvis?

Din lille fan

F.ö. nära 2k plus på oddningar idag. Februari verkar göra en bra follow up efter Januari som var någon slags rekordmånad sen comebacken efter Aus. Måste räkna lite påt för att se hur det ligger till men det lindrar iallafall en aning se efter att inkasserat ännu en förlust i jakten på Premier League-titeln


// Sälen

Tid att döda

Det finns tid som är så jävla onödig. Jag halvligger i sängen och inser att det är just precis så länge till träningen att jag inte hinner hitta på något roligt. Det är däremot för mycket tid för att bara sitta och stirra.

Just nu, i skrivande stund, kom jag på det. Jag kan byta lakan i sängen. Min tatuering verkar gilla att färga ner lakanen. Vaknade upp och var halvt orolig för att det bara var en gnuggis.

Jag lämnar kvällen öppen här på bloggen åt Sälen som förhoppningsvis kommer underhålla er med några betraktelser från hans äventyr.

/ Jonas

Middag på Hamburgerbörs

Högklassig mat måste jag ändå säga, dyr men högklassig.. Oxfillen (hehe, fille) beställdes in.
Jag ville ha den blodig, rare eller iallafallen liten ven pumpande inuti. Istället fick jag den genomkokt

Men god var den, den simmar fortfarande lyckligt i min mage.

Också drinkarna var högklassiga. Massor av sprit? Är det massor av slattar då eller?

// Sälen

RSS 2.0