Lets go Red Wings!

Jag följde aldrig riktigt Nhl-hockeyn förr i tiden, det var sena tv-tider och det var nog med 3 kronor och Hbk för att fylla buken med hockeytittande. Förra året följde jag dock slutspelet lite mer, och framförallt finalmatcherna mellan Detroit (favvo-laget sen hockeybilderna föddes) och Pittsburgh.

Och vilka jävla matcher sen, det var den bästa hockey jag någonsin sett och nånstans där insåg jag att den bästa hockeyn spelas visst i Nhlpa, by faaar. Det var rutin mot ungtuppar den gången (liksom det också är denna gången) och till slut segrade dem gamla rävarna.

Och nu när nationalsången sjungs kan man bara njuta

Oooh the laaaaa  aaand of the freeeee
And the hooooo oomeee ooooof theee braaaaaaaaaave

// Sälen

Årets första earthgubbs


Krydda med en ostmacka och bilden måste givetvis upp på verkstan

// Sälen

Uppdatering

Jonas tripp norr, söderut(?), norr igen och sen söderut igen blev tydligen inte så lyckad. Han vägrade svara på mobilen, varken 1a eller 17e gången, och till slut fräste han till på sms:

"Får jag vara ledsen över hur pissdålig jag är och dampa loss i ensamhet eller?"

Det fick han vara sen

Vi är förlorareee
Vi tvååååå

Nu ska jag sova, ryktena säger att våran usa-korre ligger i hårdträning för nhl-bataljer mellan Säl, nygg och korren. Det kan bli episkt det här

// Sälen


gandalf jävel vi har ditt svärd!!!

nu har vi brutit oss in i det jävla hus, och din hund gjorde inte våran stöld mycket svårare heller för den delen!

vi har följande krav för att du ska få tillbaks ditt svärd!
1: ta ut alla dina pengar och lägg i ett kuvär, som du märker med "björnligan" kuväret lägger du i hilesh plastpåse den dom använder som brevlåda.
2: för över dina pengar från samtliga pokersidor till zeldas konto
3: klipp dig för helvete (helst hockeyfrilla)

(vi har hackat in oss i eran blogg)

Mvh björnligan

Min dag

Idag får Sälen sköta bloggen. Jag  hoppas att han kan klara av detta betungande uppdrag i hans stressiga liv. Passar på att gratulera honom också. Igår vände det rejält  för Poker-Sälen. Denna livsklonk.

Vafan? Som om du inte klonkade sönder? // Po po po poker Säl, my po poker Säl

Min dag ser ut som följer:

C-uppsatsskrivande, Växjö - Jönköping, Äta med laget, Jönköping - Smålandsstenar, Match, Smålandsstenar - Jönköping, Jönköping - Växjö.

Varför jag inte åker direkt till Smålandsstenar från Växjö? Befogad fråga. Jag håller på att flytta och har med mig massa skit som måste upp till Jönköping.

/ Jonas

Vad skulle ni valt?

Vad säger ni, tå med nagel?

.. eller tå utan nagel?


// Sälen

Det som göms i snö

En vecka kvar i den otroligt trevliga och fantastiskt underbara staden Växjö. Roligt att försöka få med sig alla pinaler upp till Jönköping. Eller det roliga är alla konstiga saker man hittar både här och där. Det känns ju som man borde ha hyfsat koll på 22 kvm.

Saker som hittats än så länge är bland annat ett par kryckor (bakom tvättkorgen på toaletten minsann), fyra 1,5liters Pepsi Max som antagligen är 2-3 år gamla (i garderoben) samt bearnaise och musli (också det i en garderob).

Nu taggar vi för finalen... Finalen menar jag naturligtvis. finalen med inledande versal. Final.

Vilket jävla rån det är med Barca i final, VILKET JÄVLA RÅN

Ett rån
// Sälen

Om några år ser vi ett annat lag från Manchester i ovan nämnda final. Finaaaal. City - Chelsea om 7 år?

/ Jonas


"Tips"

Sådär. Nu blir det comeback efter helgen. Varit lite småsur efter en fotbollsmatch. Mn när Fejk-Jonas gör ett framträdande så vet man att det är dags att fatta pennan för att blogga lite.

Fick två tips eller åsikter igår om matchen Carolina - Pittsbööj som jag litade på lite för mycket.

"Det blir 4-1 i matchen, inatt vinner Carolina, det är det kända dödsrycket på hemmaplan"

och

"Ja, det ska ju inte kunna bli  4-0 i en Stanley Cup Semifinal"

När Sälen får höra om detta tips och Carolina 3 minuter in på första perioden leder med 1-0, oddsar han givetvis på pittsburghseger. Och eftersom han var tiltad pga downswingen så blev det en nätt liten summa som for iväg, liksom det var en nätt liten summa som kom tillbaka när matchen var slut.
Detta tar jag givetvis upp eftersom det var enda ljuset i mörkret igår, dagen innan det, dagen innan det, dagen innan det, dagen inna......

// Sälen

Inte fan vann jag några pengar på det tipset.

Men ikväll blir det lika efter full tid. Barca - Man U. Sen vinner Barca efter mål i andra förlängningskvarten? Man kan ju  alltid hoppas.

/ Jonas som gick ganska fint plus igår men som naturligtvis lider med Sälen i hans downswing

Fejk-Jonas sjunger ut

Idag var jag ut och spatserade gågatorna ner ackompanjerad av min hund, Non-existing-Joppe. Jag hade med min ipod och svängde glatt inombords men med ett ansikte av sten utåt när jag hälsade med en liten lätt nick och ett framkrystat hej på eventuella människor som jag har haft (o)turen att lära känna lite halvt efter 23 år.

Idag vill jag bara fatta mig kort och jag skriver bara för att ryktena ska ta slut någon gång. Den så förträffliga Sälen skrev för någon månad sen att detta inte är en singelblogg längre. För er som missade det så skriver jag det igen:

Detta är ingen singenblogg längre. Jag och F-K S kilar numera stadigt, och om ni inte får tag på mig på dagarna så beror det på att vi är ute och shoppar weddingrings.

Ojdå Fejk-Jonas, jag måste kapa lite här. Jag vill påminna om att du representerar åsikter som inte kommer från varken Sälen eller Jonas. Därmed inte sagt att du och Jonas inte lever identiska liv, därmed inte heller sagt att ni gör det.
Och vem kan F-K S vara? eftersom du lever i en fakead värld borde F stå för Fejk? I övrigt kan jag för mitt liv inte komma på vem som K S kan syfta på

// Sälen

Vad trött man blir på Sälens (Fejk-Jonas) förmåga att tomta runt. Känner att det här inlägget tvunget måste kapas. Sälen får för sig saker som inte stämmer. Det här är en singelblogg. Lita på...

/ Jonas (Den riktiga)

/// Fejk-Jonas

Dementi

Det var bara jag Sälen som blåste lite rök utan eld, bloggen är inte på några vägar redo att läggas ner.. eeeellleeeeeeeeeeeeeeeeeeeer???

Vi öppnar dagen med ett kort musiktips från en tjej som gillar att spela allan

En trogen läsare ville få upp denna låten mer än något annat, så lyssna nu annars jävlar

// Sälen

Bloggen har lagts ner.. elleeeeeeeeeeeeeeeeer?

Nja kanske inte, men den ligger lite på is såhär i värmeböljans tider

In any case har bror fått nytt jobb idag, och cammomill jobbar även hon. Alltså anlitades Mängd som barnvakt för dagen och han anlitades med orden: "Om det inte går bra kan vi aldrig mer lämna bort Lovisa till någon barnvakt nånsin igen"

Givetvis hade Mängd järnkoll inför ett så stort uppdrag:


F.ö. hoppas jag på att Jonas snart gör som Elessar gjorde i 3e boken

// Sälen

Jaha men nehe?

Jo, men då får man väl ta och skriva nåt så att Sälen inte gnäller. Strax matchsamling. Förra veckans matchtaggning med ballader fick avbrytas på grund av gråt i halsen. Jag tror nog att ballader är till för pokerspel enbart.

Idag taggas det till:/ Jonas

Jonas svarar

Jag är här. Dock utan något intressant att förmedla till läsarna.

Ikväll blir det bilresa ut i skogen. Men eftersom morgondagen är en lördag och lördagar allt som oftast innebär matchdag så blir det ingen alkohol ikväll.

/ Jonas

Sälen undrar

Var är du Jonas?


// Sälen


Vad gör Sälen idag?Idag vaktar Sälen eld

// Sälen

Tyskland snart?Halvtomma flaskor och några stackars folköl (förmodligen utgångna) gör ingen alkoholtörstande stackars bloggare glad. Några unkna cider som smakar piss finns också bland de alkoholhaltiga drycker som jag äger.

Så?

Vem fixar skåpbil/buss/lastbil/stor bil och vem vill följa med på road trip till Tysklandet?

Kronan är svag gentemot Åjron, jag vet. Men det är ju snart sommar och pengar kan man alltid skaffa nya.

/ Jonas som kunde ha frågat Sälen, men just det, han har ju inget körkort

Nu ska jag iväg

Det ska spelas chicke (chiche är inte rätt vad ni än säger) i idag/efter klockan 23.00

Jag tyckte det skulle bli kul att se wagner i fråga olle, det visade sig inte var så kul.

Vi lärde oss ungefär detta:

-Hon har haft sex med 1 person
-Under sex med denna person hade hon 1 finger i stjärten
-Denna person var inte Sälen

// Sälen

Sälen blir jävlad

Pratade nyss med Sälens granne Tommöö som är en trogen läsare av verkstan. Han berättade att han skulle över till Sälen och såga vidare på hans altan (där sabbade jag Sälens åskinlägg) 

Tommöö: Hej Gandalf (Jonas), jag ska över till Zelda (Sälen) nu, tror du han kommer bli glad?

Jonas: Jävlas så mycket som möjligt!

Tommöö lovade att jävlas. Väntar mig ett "Åhh vad jobbig Tommöö är"-inlägg lite senare.

/ Jonas

Oskar och blixten på besök

Vaknar av regnets trummande mot fönsterrutan. Eller ja, kanske av blixtens och den påföljande åskans muller som fick nämnda rutor att skaka sönder sina liv.

Mycket riktigt hade blixten pangat ner alldeles i närheten, nämligen på(?) min altanHur stora är oddsen för nedslag precis jämte själva huset??

// Sälen

Livin the (American) Dream.. ?

Long time no see..
Men nu när slutet på detta äventyr närmar sig är det naturligtvis på sin plats med en summering!
Tänkte göra detta i form av en liten checklista med saker som man kanske kunde förvänta sig, eller hoppades på att få se/göra/uppleva under en termin med studier här i US and A. Vilka av alla fördommar som gömmer sig bland Svenska folket gällande den amerikanska college-kulturen (och amerikanska kulturen i allmänhet) finns det belägg för?

För att försöka skapa lite interaktion med trogna (och förhoppningsvis nyfikna) läsare, och för att kanske få reflektera över saker som jag inte visste att folk tänkte på när man tänker på college-liv i USA, så tänkte jag vänta med checklistan till imorgon. Med andra ord har ni möjlighet att via kommentatorsspåret häva ur er fördomar, funderingar och frågor om hur livet här har varit, och även saker som ni anser hör ihop med USA som jag borde gjort/upplevt/sett så skall jag svara efter bästa förmåga.

Asher Roth - I Love College on Fooooo


// Ville the Corre, Wichita, KS

Jag var inte ensam i huset..

Jag gick upp med en förnimmelse om en annan närvaro i huset

Förundrad sökte jag med blicken men såg inget annorlunda

NÄR JAG PLÖTSLIGT FICK SYN PÅ HAN!!

Och han fick syn på mig! Hans ögon glödde av hat när vi brottades för våra liv

Besten gick segrande ur fajten, Sälen låg således uppkäkad i en nöjd Joppes mage

Joppe belönades givetvis också av sin semihusse Jonas som nu claimade Sälens revir.


Innan Joppe gick hem pissade han lite i en blomkruka, Sälen muttrade inifrån magen..

// Sälen

Från Jonas till Sälen

Tack

/ Jonas

Från Sälen till Jonas

Grattis

// Sälen

Slökollar tv

Slökollat tv ikväll och just nu är det hoogey som gäller. Trist med dem långa pauserna som körs i mitten och alltså får jag kolla runt på nätet för att underhålla mig själv (helt utan snuskiga intentioner) och kommer till slut in på Veronica Wagners blogg (okej, kanske inte heelt utan snuskiga intentioner).
Hon har spelat in en reklamfilm och (vafan de senaste parenteserna låter helt fel, jag gillar henne asså. INGET annat.. snuskjonas) den visas här:


Hon ska vara med i fråga Olle på onsdag, då bänkar sig Sälen.

För att se sin framtida fru på tv såklart.

// Sälen

Dagens fundering

Är det tjockisbeteende att äta glass direkt ur förpackningen?


/ Jonas


Dagen som gått

Inte varit så aktiv i bloggosfären idag. Bortamatch som tagit halva dagen. Bussresan tillbringades med att kolla ifatt lite tv-serier. House börjar bli bra igen minsann. Sedan nykter på förfest med lite lagkompisar. När jag kört in dem till stan begav jag mig till lite udda människor som också dem umgicks med hjälp av alkohol:


Två av nötterna som ville fotograferas.

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Jag och Tosse satt mestadels skrattande men samtidigt skakandes på huvudet när "Onkel Konkel - Små Strålar Av Sperma" och liknande hits spelades upp en efter en.

Sen kom, som alltid när jag är med, en av Eddie Meduzas låtar som handlar om en kvinna med samma namn som "hon den där som fött mig".  Alltid lika roligt att höra, "Jooonas! Han sjunger om din mamma!"

Tryck på "PLAY" på egen risk. White trash och raggar-dimma kommer lägga sig tungt över ditt sinne efter en lyssning och inte skingras i första taget./ Jonas

I brist på annat

Det här gör Sälen idag:


Bevakar fotboll helt enkelt. Kul för er att veta? nej. Men lite lite bättre än en ouppdaterad blogg?

// Sälen

Sälen listar 3 snabba

Frukost är överskattat, man käkar ju snart ändå. Fika direkt är nöten!

Idag säkrar Man United ligatiteln. Fyfan vad orättvist

Dåligt av Jonas att inte blogga nått kort innan han begav sig mot Ljungbys södre regioner

// Sälen

En stilla undran

Är frallor nyttigare när dem är nygräddade?

// Sälen

TMNT

Jag har hittat min drömhemsida. Eller det var inte jag som hittade den, jag fick ett läsartips från Richie-O. Han gillar också att leka med Turtles och onanera samtidigt.


När jag är på BR (det händer oftare än man kan tro att jag befinner mig i en leksaksaffär, nostalgi är livet) så brukar jag gå förbi maskeraddräkterna och blänga lite. Varför? För att Turtlesdräkten är alldeles för liten för mig. Därför!Jag har vissa vänner som anser att jag ofta pratar om Turtles. Det är möjligt att jag gör men det beror på fyra enkla anledningar.

1. De är tonåringar
2. De är mutanter
3. De är ninjor
4. De är sködpaddor

Lite kuriosa: I vissa länder hette serien Teenage Mutant Hero Turtles eftersom "Ninja" lät för våldsamt. Kanske hade det varit en smart idé även i Sverige. Jag vill med bestämdhet komma ihåg att vi lekte ninjor som små på gatan och det gick ut på att slå varandra med kedjor. Ninjalekarna avslutades sedan någon gång på mellanstadiet när man gjorde kaststjärnor i smyg av metall i träslöjden och kastade i väggarna.

/ Jonas som vill tilbaka i tiden på något konstigt Lost-vis. Dock utan att samtidigt vara lika gammal som nu. Cirka 8 år hade nog varit lagom att vara. Ni som kollar Lost hajar. Ni som följer det på tv har jag säkert spoilat för. Ni som inte följer alls lär tycka att det här stycket var underligt och lustigt. Det här blev en lång Jonas...
 


Ett första steg

Idag föll hovrättens dom i det (inom pokerkretsar) uppmärksammade målet mot två män som anordnat en turnering 2007 i Grebbestad.

Det kan ni bland annat läsa om HÄR och HÄR.

Förhoppningsvis var denna dom ett steg i rätt riktning. Om lagen tolkas på detta sätt samt att EU sätter mer press på Sverige att tillämpa EG-rätten så kanske vi inom några år slipper spelmonopolet och kan spela upp våra pengar var vi vill.

/ En numera laglig Jonas

Kapar lite här, så du hävdar alltså att du bara spelar på sidor som återfinns inom Europa?

// En klonkar-Säl

En kommentar från Jonas mamma

Mamma  (marie.danielsen@bredband.net) om Födelsedagspresent:
Jag har sett dig snusa

Me det visste vi väl alla? Han har ju tom en snusdosa gömd på rummet

Dagens skönaste är förresten att xboxen numera går att sätta på och stänga av med hjälp av en fjärrkontroll. Ännu mindre anledning för mig att resa mig ur soffan

// Sälen

Ensam

Så fort jag skrev ordet ensam kommer till min förtvivlan och förtret "I´m mr lonelyyy" med Akon upp i huvet.

Det var dock inte skälet till att jag började skriva det här inlägget, men efter ett par rader insåg jag att jag hade tagit mig vatten över huvet och tänker inte rabla på om min syn på ämnet som rubriken föranleder.
Faktiskt kommer jag inte ens ihåg vad det var förutom det som jag inte skrev som jag skulle skriva..

Hmm, nu kom jag på det litegrann. Jag skulle nämligen påpeka att Jonas har gått och lagt sig och därmed är jag alldeles ensam på msn. Märkligt eftersom klockan bara är 3..

Kollade på bio idag med Pusen in ho samt Richie ho(som f.ö. hade en rolig gångstil eftersom han sträckt sig dagen före, han hade nämligen sprungit 15 meter). Änglar och demoner stog på schemat, och när jag hade hämtat ut biljetter träffade jag en msn-kompis som jag inte sett live på år och dar. Jag frågade vad hon gjorde där (i kön in till Änglar och Demoner biografen). Sen kände jag mig dum, hon konstaterade att jag odlat skägg (2a gången på 5 minuter som nån påpekade det f.ö.) och vi skildes åt.

Jag och Pusen in ho delade på en guldmeny eller max eller vafan skiten hette, 2 stora color samt jättekassen med popcorn. När filmen var slut hade jag hälften kvar och var tvungen att visa Richie ho vad Sälar gör med resterande popcorn.. Slänger i nån papperskorg? nej. Låter den bara stå? nej. Tar med hem? nej. Man häller ut skiten på sin plats så städtanter och städgubbar får städa upp skiten, precis som dem är anställda att göra

Fan det här blev ju ett långt inlägg ändå, vi avslutar med en suddig bild på Pusen in ho i färd med att köpa en 1-kilos godispåse på Vip:


// Sälen

Grasscutting

Klippte gräset idag. Tydligen tyckte mina grannar det var roligt för dem filmade mig med mobilkamera

Dem stog bakom hörn och filmade
Dem stog i slänten och filmade
Dem fnittrade som småflickor när dem filmade mig "arbeta för första gången nånsin"

Nu kan man få för sig att regissörerna till denna film är under 10. Tvärtom, den ena är 20 och den andra är inte långt efter.
 
Sen snackade dem crossar med mig och min bror, kolvar som behövs bytas och massa annat bajs. Sen kallar dem mig tönt för att jag inte fattar nått och för att jag "inte kan köra cross och sitter och spelar datorn, haha". Jag uppskattade ironin en hel del

// Sälen

Fil

Hur länge sedan var det inte man åt fil då? Jag slängde i mig lite fil och fick dagis/hotelfrukost-flashbacks.

Har för mig att fil är bra för något? Magen? Nåt med tarmar och shit är det har jag för mig. Aja, kände mig lite nyttig i vilket fall som helst så ska nog bege mig ut en sväng och röra lite på mig.

/ Jonas

Födelsedagspresent

För ett tag sedan fyllde min inte fullt normala vän år. Jag funderade länge och väl på vad han skulle få i present. Det blev tillslut snus. Men inte vilket snus som helst. Eller jo, men inte i vilka dosor som helst. Han fick en limiterad utgåva av "ful bild på Jonas"-snusdosa-snus. Ännu ett av mina otroligt smarta impulsköp som verkar väldigt bra för stunden. Jag valde såklart den fulaste bilden jag kunde hitta på mig själv.

Så här glad blev Tosse av presenten:


Enligt obekräftade rykten finns denna snusdosa i några extra exemplar och kommer troligtvis att lottas ut i någon tävling här på tomteverkstan eftersom jag aldrig någonsing snusar.

/ Jonas

Överflödigt inlägg


Ett blaffigt blåmärke helt enkelt (nu syns ju inte det men det där är i princip hela mitt lår). 

// Sälen som-kör-på-kort-text-under-en-ointressant-bild-idag

Denna vardagsstress


Diskberget växer sig allt större.. denna vardagsstress

// Sälen

Premiär för min föreställningFörra veckan var det premiär för min föreställning "Gallimatias" där jag håller en 2 timmars monolog om massa viktiga saker som flodhästar, finbestick och tuschpennor. Missa inte! Kommer snart till en scen nära dig!Det var väl inte direkt någon publiksuccé. Men jag kämpar vidare.../ Jonas

Byte

Ibland trilskas pokersiterna och vill inte att man ska vinna några pengar. Det har de bestämt. Eller så spelar man uselt. Idag var en blandning. Då tyckte Sälen att Jonas skulle testa Pokerstars, och vips var Jonas plus.

/ Jonas som tackar Sälen för "ska vi spela en turnering på Stars elleeeer?"


Resan igår

Det hade bestämts att det skulle kollas Prison break igår under bilfärden till Göteborg. Jonas paxade högerbak och Sälen satte sig alltså på högerbak vilket ledde till mkt irritation internt i tomteverkstan och Jonas lovade att "om du gör minste lilla grej på mig till kommer jag dunka dit huvud i något hårt så fort vi kommer fram till Göteborg". Givetvis knäppte Sälen direkt upp Jonas bälte..
Väl framme i göteborg körde Tosse fel så in (den killen kan vekligen inte följa skyltar) samtidigt som det inte fanns parkeringsplatser vilket ledde till att vi äntrade Kasinot 3 minuter innan turneringen började, alltså slapp Sälen stryk.

Eftersom medtrafikanterna i Tosses bil var förbannade blev det sömn nästan hela vägen
F.ö. kom Sälen längst i turneringen och slogs efter 4 timmar ut som 23a..

Tosse åkte med AT mot 22
Jonas åkte med QQ mot KK
Sälen rök definitivt med 47 mot AQ

// Sälen

Proffs

Tosse: Ser du hon bruden som sitter vid Sälens bord?
Jonas: Ja, vad är det med henne?
Tosse: Jag känner igen henne som fan, är hon proffs?
Jonas (som har bra koll på pokerkändisar): Känner inte igen henne alls så troligtvis inte...

Sälen anländer i pausen

Tosse: Jag känner igen henne vid dit bord som fan
Sälen: Jag också... En porrskådis va?
Tosse: Jaahaaa, det är därifrån jag känner igen henne!

Jonas tänker: Ja, men då var hon ju proffs i alla fall

/ Jonas

Visst känns det fint att va vid liv, en dag till

Jag gick och la mig för 2 timmar sen. Vad jag gjort sedan dess skulle jag aldrig kunna förklara

Smög dock runt lite på Wagners blogg, hon har tydligen kärleksbeskymmer. Inte fan är jag inblandad heller för den delen så man kan säga att vi båda har kärleksbekymmer.. eller? Bara Jonas som det går på räls för

Hehe. Nemen, det går som tåget..

Virre listar upp den ena jämförelsen efter den andra:

Killar är som körsbär, omogna eller alldeles för gamla..
Killar är som äpplen, ju mognare desto bättre!

Vafan, är inte omogen the shit? Vi är på olika sidor i livet min kära Veronica

// Sälen


Gamble

Roligast med Casino Cosmopol: Alla blinkande lampor och "ding, ding, ding"-ljuden

Tråkigast med Casino Cosmopol: Lika riggat som alla andra spel i livet

/ Jonas

Sent en lördagkväll

Sitter och glor på slutspel i Nhlpa. Washington-Pittsburgh på menyn, mumma det

Och Nick Backstrom är ju inte kass direkt, han spelade tydligen halva sista perioden i jakt på kvittering.

Annars vill jag bara förmedla att verkstan samt Tosse ska bege sig till vår huvudstad Gothenburg imon. Det ska vinnas massvis med pengar på casino cosmopol nämligen. Eller ja, vi ska spendera massvis av pengar..

Hungrig är jag också

// Sälen

Snart match

Fick gå upp i tid idag för att lyckas få i mig två mål mat innan match. Så nu sitter jag här utan något att göra fram till samling om två timmar.

I tristessen exprimenterar jag med uppladddningen. Jag använder mig av Ralle "Rolle Stoltz" Holms berömda ballad-tagg. Han anser att ballader är ultimat för att tagga igång till matcher. Jag ger det ett försök och får väl återkomma med utgången senare.

Så i två timmar blir det nu tv-serieballader för hela slanten. Bra musik? Stundtals. Lökiga texter? Oh ja! Taggad? Inte än.

En av balladerna har redan fastnat och jag skäms aningen.Ne, nu ska jag klippa naglarna och bajsa. Kanske samtidigt.

/ Jonas


B-lag

Dags att bege sig iväg för att kolla på Barnarps IF - Egnahem i regnet innan Sveriges semifinal i VM. Bra uppladdning inför min egen match imorn. Apropå fotboll och Barnarps IF så gjorde Tosse B-lagsdebut i söndags. En strut klarade han av, dessutom ett missat friläge och två byten.Tosse fick precis se bilden och utbrast: "Faan va snygg jag är asså! Kolla på mig!"

Både han och Sälen (t.v.) ser hyfsat efterblivna ut anser jag själv.

/ Jonas

Uppvaknande

Finns det något bättre än att vakna upp till Martin Nilssons ljuva  röst? Jag skulle vilja påstå att det finns en jävla massa bättre sätt att vakna på.
 
Men idag blev det Martin Nilsson och ibland får man nöja sig med det.

/ Jonas


Tjena moss

Det är jag som är Sälen

Alltså, Sälen skrev här nyss

// Sälen

Tjernobyl-barn vilse i småland

Tog gamla Jettan på en åktur i trafiken. Halvroligt väder, halvroliga vägar, Helrolig buss!

Hamnade bakom en stor vit buss med blå dekaler. Jag lade inte så mycket kraft på vad det stod förens det började lukta kärnavfall och ryska småpojkar genom AC:n...

...Och mycket riktigt var det Tjernobyl-barnen som var på roadtrip på de småländska vägarna.Lägg märke till att barnet i loggan bara har två armar och två ben. Vem försöker de lura?

/ Jonas

Skulder

Sälen och Jonas blir ibland skyldiga varandra pengar. Oftast efter dumma vad och tävlingar.


Då dyker det upp ett mail.

"Hej mithrandir86,

Vi har överfört $XXXX till ditt konto efter begäran av 'Saelen'.

Lycka till båda två.

Hälsningar,

PokerStars Kassa"

Slipper kontanter och har mer pengar att spela bort... På samma gång. Helt perfekt! Dessutom slipper man träffa varandra. Ännu mer perfekt.

/ Jonas


Lite mer skadeglädje

Hjalle har "startat om" sin blogg för trettonde gången och finns nu på ny adress. I senaste inlägget skriver han om Sälens misär.

Det är tydligen synd om Sälen. Förklara gärna för honom i kommentatorsfältet att ibland slår det fel om man håller på ett lag utan hjärta.

/ Jonas

...// Sälen under jorden alt. total apati alt. Jonas får sköta bloggningen på obestämd tid

Skadeglädje/ Jonas

Ikväll..

Vi ska samla oss och göra vårt bästa för att gå till final

Vi ska be till högre makter (domarna)

Vi ska jubla som fan om vi går vidare

Vi ska vara okontaktbara om vi åker ut

Alternativt går vi helt enkelt under jorden och isolerar oss från omvärldens hån

(sista bilden är min utekissfläck i trädgården, gräset har visst dött)


// Sälen

Uppsats

Idag var man åter iväg och skrev lite på uppsatsen

3 bra saker under dagen:

* Lunchen
* Vi fick iaf några sidor skrivet
* En tjej jag mötte i dörren på vägen ut luktade popcorn (nu kanske ni frågar er vad som var så jävla bra med det? Jävla bra sa jag inte. Och inte var det dåligt. Popcorn luktar gott).

3 dåliga saker:

* Var tvungen att gå upp tidigt
* Kom för sjuhundrade gången på att kulturell sponsring inte är överdrivet intressant
* Facebook-spelen gick inte bra

/ Jonas

Så mycket står på spel

Ikväll möts alltså Chelsea och Barcelona i sandlådan som kallas stamford bridge

Citat om matchen:

"United mot Barça skulle vara en drömfinal"

"På frågan om "Kan något lag hota United i finalen?"
Ja, Barcelona (66.8 %)Alternativ ALT1
Ja, Chelsea (10.4 %)Alternativ ALT2
Nej (22.8 %)Alternativ ALT3

"Det vore tjänstefel att tro på Chelsea"

"Hoppas att det bästa laget (barca) går vidare"

Mitt kära chelsea är alltså nederlagstippar utav bara helvete. Förtjänar dem det? Nej, är vi inte båda i semifinal månne? Nollade vi inte Barca senast? Är verkligen en match mot Real något att värdesätta med tanke på vilken kross samma Real åkte på mot Pool? Samma Pool som Chelsea slog ut (och var bättre än)?

Skulle dock Chell åka ur kan jag ta det, men jag kommer säkert hånas hårt då jag hånade Arsefans igår. Fick en vis kommentar av hjalman: "Det kändes säkert bra att hånas i nuet, men du kanske får äta upp det ikväll"

Ikväll ber jag för att droggen och lamps ska göra några pytsar så vi kan få revanch för straffdebaklet i förra årets CL-final mot just united. I år halkar du inte terry!// Sälen

Bild från helgen


Helgens match slutade med vinst och jag fick priset som matchens spelare (så fick man nämna det också).

Sjukt att de visste att jag var spelberoende... Eller jag menar "tycker om att spela". Vinsten var ett Svenska Spel-kuvert med diverse lotter. Jag lyckades med lite tur och mycket skicklighet skrapa fram vinster till den nätta summan av 20 riksdaler.

/ Jonas

Tommy Svensson

är gäst i Champions League-studion... Det fick mig att tänka på SVTs roligaste produktion någonsin.

Tomteverkstan ger er ännu en gång Varan TV:/ Jonas

Suck (mkt djup)

Efter extremt mycket om, och en del men lyckas jag äntligen fixa att deklarera online med bank-id. Återstår att se om jag slipper betala en lök i bötesbelopp som random tjej i skatteverkets telefonväxel halvt om halvt lovade.  

Och nu ska jag dessutom göra en sås som tar 15 min att göra, och efter det träna och efter det jobba

Stressen tar kål på mig, den tar kål på mig I tell you!! =(

// Sälen

Att maila sig själv

Är iväg och skriver lite på C-uppsatsen. Problemet är att jag inte har något USB-minne så när jag hittar intressanta artiklar får jag maila mig själv. Egentligen behöver man kanske inte skriva något i meddelandet utan bara bifoga filen, men visst är det trevligare att komma hem och öppna mailen för att se detta:

"Hej.
 
Du är snygg och bra, kanske bäst. Smart är du också din jävel. Smart som snus.
 
Puss
 
Evert"

/ Jonas

Sälen skrattar åt deklarationen

Som rubriken lyder så förstår alla att ingen deklaration har skett i Sälens namn.

Är det någon som vet vad böterna ligger på? (saftiga går ryktena)

// Sälen

Okonventionell lösningNär Jonas i helgen hade vaknat upp med en pizza i ansiktet hade han tyvärr inte råd med taxi eller buss hem, mobilen hade han tappat och smöret hade han ätit upp.

Lösningen var att ta lättklädda bilder för en känd damtidning (Nämligen Amelia under rubriken: Mäns passion-Kan titta fram när du egentligen bara vill titta på tv och inte känner för det men tvingas släppa till för att slippa hans tjat) som kommer ut med lösnummer den 14e Maj.

Håll utkik i butikerna gott folk

// Sälen


Aus-update

Axel hörde av sig för ett tag sedan. Klockan var 05.00 i Australien och Axel ville berätta att han varit med i en öl-reklamfilm. Jag förstod inte så mycket men han babblade på om någon get och att han helt plötsligt hade gått från statist till biroll i reklamen. Återstår att se om han blir kändis alltså.

Annars är Axel sig lik. Vi pratade lite om poker och följande diskussion tar fart:

Axel: Dansken, får jag låna lite cash av dig när man kommer hem eller?
Jonas: Jo, det ska vi kanske kunna ordna. Vad behöver du pengar till?
Axel: Det är ju Britney Spears-konsert i sommar! Kostar fan 8-900!
Jonas: Är du dum i huvudet? Trofan inte att du får låna pengar till sån skit.
Axel: Men hon är ju så jävla het. Då måste man vara där elli?
Jonas: Vem ska du gå med?
Axel: Det är ingen som vill gå med mig på Brittan ju...
Jonas: Nej, där ser du!

/ Jonas


Jag vill upplysa läsarna om..

Ja vadå egentligen?

Jo att jag gillar hemlagad pizza bättre än den "riktiga"

Blir fan inte mycket bättre.. kebabpizzor släng er i Jonas mage

// Sälen


Jag vaknade också

Men grejen när jag vaknar är att ansiktets sperma (som Jonas så äckligt refererar till), mitt snor, har gjort mig oförmögen att andas med näsan och istället vaknar jag upp med en saharaöken i munnen. Torr, torrare, ännu mer än torrast.

Tänkte ungefär för en vecka sen, "Fan, pollen verkar inte vara så farligt i år. Snart Maj ju!". Efter att ha tänkt den tanken släppte min kropp garden och nu snyter jag mig lika ofta, i tid räknat, som jag ligger nånstans med en laptop på magen. En heeel del alltså

Jag blir segare än jag brukar vara, vilket alla då förstår är väldigt seg och jag kan inte annat än undra om världen vore en bättre plats om växter inte fanns? Slippa pollen och växthuseffekten i ett slag? ska vi trycka t-shirts du och jag?

// Snor-Sälen

Så kan man också vakna

Hade ställt klockan tidigt, men ännu tidigare väcktes jag. Jag fick ett sms som löd:

Vad väljer du: äta ditt eget bajs eller äta nån annans sperma? (ca en tesked)

Funderat ett tag och jag tror att man skippar sitt eget bajs. Eller?Uppdatering: Svarade sperma. Fick tillbaks "Fan va äcklig du är!"

/ Jonas


Jonas kväll slutade i.. tja se själva

På efterfesten valde Jonas att börja må väldigt illa

Tosse: Men Jonas, du lovade att vara pigg på efterfesten!!
Jonas: Ja men för helvete, ska jag spy på soffan eller?


Efter att ha lagt en pizza från balkongen, la vi en pizza på en väldigt frånvarande Jonas


En perfekt hel hallongrej från en mitten av en äten Singoalla klämde han upp, det är inte nåt som gemene man klarar av på en höft!

// Sälen


Grattis millen

Tomteverkstan passar också på att säga grattis till cammomill som fyller eeh, eeh (det är iallafall under 30)

Grattis!!

// Sälen och Jonas

Komplettering till gårdagen

Bilden kommer sent, men den som väntar på något gott..


Jonas är extra stolt över sin jacka, upprepade gånger har han förkunnat "Hoppas fan det regnar på hultan så jag kan ha min jacka på mig, och om det inte regnar kan man ha den på sig på kvällen". Jackans material är nämligen mycket likt en soppåses..
Det som Jonas håller i handen är leksaksbilens (på golvet) styranordning

// Sälen som var uppe alldeles för tidigt en lördamorgon

"Min dag-Tjejblogginlägg" fast tvärtom (innan det har hänt)

Dygnet är planerad som följer:

In till stan för att få i sig lite frukostbuffé.

Sätta sig i en buss och åka till Metropolen Hovmantorp för match och försök till tredje raka.

Sätta sig i en buss och för färd tillbaka.

Försöka dricka ikapp.

Efterfesta.

Sova.

Vakna upp.

Må skit.

/ Jonas

Shoppingrunda på A6et

Tosse köpte:
Truckerkeps
Radiostyrd leksaksbil

Sälen köpte:
Shorts

Jonas köpte:
T-shirt
Jacka
Skärp
Skor
Radiostyrd leksaksbil

Sammanlagt kostade allt 3k... Vem som payade mest får ni själva gissa

Jonas velade länge om att köpa skärp, till slut avgjordes det på följande vis:

Jonas: Ska jag köpa det eller?
Tosse: Vi klunsar om det, om du vinner så köper du skiten
Sälen: Han måste vinna 3-kluns för att få köpa då

Jonas väljer påse, både Tosse och Sälen väljer sax varpå Jonas vandrar tillbaka till skärpstället

Sälen: Hehe, torsk direkt
Tosse: Då TORSKAR han direkt
Jonas går förbi och säger hastigt med skärpet fortfarande i handen
Jonas: Jag ska fan köpa det jävla skärpet

Jonas och Tosse fnissar som skolflickor när deras "leksaksbilar krockar!!" med varann.

Liveuppdatering: "Vi fnissade bara för att vi körde datten ju" Lättroade nötter säger

// Sälen

Fjortisfyllans högtidsdag

Eller så kan man säga Valborg. Det är valfritt. Jag hoppas att alla mår så in i helvete jävla dåligt. Själv mår jag utmärkt. Jag har match på lördag så avvaktar med allkoholförtäring tills dess att den är över.

Jag är inte bitter.

Jag är nykter.

Fast det är kanske samma skit.

/ Jonas

RSS 2.0