Nyårslöften

Jaha, då ska man lova saker då. Tänkte göra mig en lista, dock inte lika seriös och lång som Hjalles.

Jonas nyårslöften:

* Sluta använda ordet "bög" som skällsord. Jag har iofs aldrig menat det som något negativt mot homosexuella. Jag har bara sett det som två trevliga konsonanter som omringar en rolig vokal. Ö är en rolig bokstav, det ska ni veta. Detta innebär att jag inte kommer få använda ett av mina favorituttryck "din jävla böghora". Detta kommer bli svårt och därför får alla som hör mig säga liknande uttryck utmana mig i sten-sax-påse och vinner ni så får ni slå mig på axeln.

* Ta examen (blir en jävla fest om det lyckas).

* Plussa stabilt på pokern (Vi sa inte att löftena skulle vara realistiska eller?).

* Dubbla besökarsnittet i bloggen.

* Inte få några röda kort i fotbollen.

* Hjälpa stackars Hjalle att förstå storheten i Tolkiens verk.

* Bli 23.

Det var nog allt. Eller allt ni får ta del av. Sedan har jag högst privata mål som ni skulle skratta åt. Så roligt ska vi inte ha.


Sälens nyårslöften:

*Lära Jonas om hur man skriver roliga eller meningsfulla nyårlöften

*Bli 23

*Ska fan spela innemittfält i fotbollen i år, inget löp på yttern för Sälens del

*Bli lite drygare

*Bli Pokerproffs, inget jävla plussande dock

*Ta en plats i Chelsea, peta den jävla Deco

*Inte röka fullt så mycket

*Locka ut Jonas ur garderoben, Sälen ska inte använda sig själv som bete nej (Sälen har från obekräftade källor fått reda på att detta är jonas "högst privata mål i livet")

*Sälen ska regissera bögporr med Jonas i huvudrollen (Han talade faktiskt om mål i plural..)

*klistra ihop vänskapsband med stefan och affe

// Sälen & Jonas

Tips

Sälen lyser med sin frånvaro här på bloggen vad det verkar... Det kanske blir så att Fejk-Sälen får presentera Sälens nyårslöften imorgon (idag, men när det blir ljust).

Ville bara ge läsarna ett tips. Basketshorts är inte ultimat i decembernatten klockan 04.30. Det blir kallt och sånt jobbigt. Ta på er under morgondagens festligheter./ Jonas

En påse cheese

Man vet att man köper för mycket snabbmat när ett telefonsamtal mellan två vänner lyder som följer:

"Åk förbi McD och ta med en påse cheese innan du kommer"

"En påse cheese?"

"Ja, ta en 10 burgare"

/ Jonas


En måndagsnatt med lite att göra

Följande inlägg är inte helt objektivt och man kan kanske skönja vissa överdrifter här och var. Men håll tillgodo ni som ändå väljer att läsa:

Ganska bra känsla att sitta på två cashgame-bord med 2,5xinköpet på ena och 2x på andra och alla försvinner. Dem respekterar mig. Eller nej. Dem är livrädda för mig. Flyr skräckslagna från pokerbordet. Mithrandir har återigen dragit fram som en orkan. Folk slänger pengarna i ansiktet på mig...

Övriga deltagare sitter och spelar på ett privat bord mot varandra. Ni som är lite insatta i poker inser idiotin i det hela då de lika väl kan spela live utan att ge rake till Unibet. Hjalle börjar snart gråta och Tosse suckar över Sälens höjningar. "Slynfitta", "böghora" och "Näääeeeäää" hörs till och från av tomtarna. 

Som inte framgår av texten var Jonas med och spelade på internet med oss en halvtimme innan detta, men han förlorade alltså allt han hade på unibet mot undertecknad. // Sälen

Som ni ser av länken så har Tosse fått för sig att sprida sina åsikter för vinden. Kan bli intressant det här.

Jag har hållt mig från att gå på toa i snart 3 timmar eftersom Tosse nyttjade faciliteterna och jag inte är sugen på att se vad han åstadkommit.

Förövrigt gnällde Tosse på hur jävligt det såg ut med all skit som låg på bordet. Det löste han genast genom att skapa en "all skräpmat vi förtärt under några dagar och annan äcklig sörja"-hög bredvid bordet på golvet./ Jonas


Född på 90-talet

Vem vet inte vem MacGyver är? Folk som är födda på 90-talet är fan efterblivna idioter (med undantag för Chea då möjligtvis). Så här går det om man umgås med människor som är födda på 90-talet:

Jonas: Ohh, kolla den här (visar upp en t-shirt med texten "What would MacGyver do?" på)

Joakim "Jag har blivit till enbart för att roa andra med min dumhet" Nordén: MacGyver?

Jonas: Ja!

Joakim "Jag har blivit till enbart för att roa andra med min dumhet" Nordén: Har nog aldrig sett det. Han var typ agent eller nåt va?

Jonas: (blänger)

Joakim "Jag har blivit till enbart för att roa andra med min dumhet" Nordén: Ja, han som typ hade en bil som kunde prata!

Jonas: Nej, det var Knight Rider. Hasselhoff du vet...

Joakim "Jag har blivit till enbart för att roa andra med min dumhet" Nordén: Jaha? (Tittar på t-shirten igen och ger upp). 

/ Jonas

 


Hotad till att skriva

Då var det dags att skriva ett inlägg igen av rädsla för att Fejk-Jonas ska skriva ytterligare ett inlägg. Jag har fan inget vettigt att skriva så tänkte att jag skulle delge er mina tankar om julen.

Jag har lite dubbla känslor inför julen, mellandagar och nyårs-fucking-afton. Julen kan aldrig någonsin toppa barndomens jular ändå. Varför ger vi inte upp?

När man var liten handlade julen om att få sin dyra hockeyutrustning, gigantiska LEGO-slott och all annan skit som Lill-Jonas hjärta innerligt önskade. På lovet åkte man pulka och lekte med julklapparna. 

Som "vuxen" anses det smått efterblivet att leka med LEGO. Pulka är nog okej att åka men snön lyser med sin frånvaro. Jag har mina teorier om att det är Patrik Ekwalls fel som så mycket annat ont här i världen. 

Förövrigt har jag kommit fram till att böcker ska vara halvbra, inte jättebra. Annars sitter man där som jag: läst ut allt på en natt och undrar vad fan som hände.

/ Jonas

Sagt om Sälen

Under juldagarna när man träffar vänner och släkt som man annars inte träffar på hela året brukar det vara den vanliga uppdateringen av liv som frågas om och återges. Min story är som bekant inget föräldrar är stolta över:
"Jaha bor hemma, inget körkort? men hur gick det med utbildningen? jaha hoppat av ja, så vad gör du nu? spelar poker jaha, dobbleri och vadslagning för din del. UNGJÄVEL" 
Så låter det på ett ungefär, blev tom kallad proffesionell slacker av en jämnårig. Ingen pardon eller nåd, ingen sympati med en Säl struggling to make it.

Ikväll pratade mamma med mig, det lät såhär på en höft:
"Hur tänker du egentligen?"
"Hur tÄÄnker jag egentligen lilla mamma?"
""Varför säger du så? har du inga planer"
Haar jag inga planer?"
"Har du det"
"Har jag inte det?
"Sluta ställa motfrågor hela tiden! Sitt inte bara där och spela poker"
"Hehe"
"Tänker du bo här hemma med mig hela livet eller hur tänker du?"
"Ne jag vet inte"
"Planerar du ingenting? ska du inte söka utbildningar som du gjorde förra året? vad säger dina kompisar egentligen?"
"jag vet inte"
"planerar du ingenting, låter du bara dagarna flyta förbi?"
"LÅÅÅter jag bara dagarna flyta förbi?"
"lägg av nu, hur tänker du?"
"Jag vet inte, tar det dag för dag tror jag mest"
"Jag vill bara inte att du ska bli en vagabond, en sån där tattare"

Mammor gillar att tjata på oss yngre förmågor helt enkelt, helt utan grunder dessutom..

> Rudeseal has left the tournament in 1st place, winning €548.70
> Rudeseal has left the tournament in 1st place, winning $127.82
Inte undra på att Jonas backade rakt ut idag, härligt.

Måste klämma in det här lite snabbt, sagt om en kompis semi-tjej (alltså inte ihop):

Humm humm skulle jag inte ta före någon gris i världen om så alla grisar hade hiv

// En Slackig Säl som anser "Jag bloggar, därför finns jag"


För många inlägg?

Har aldrig kunnat relatera till tv-serier där dem i serien får problem med teven och bara kan kolla på en kanal. Tex är fjärrkontrollen borta, jamen fan om programmet är uselt så res på dig och byt ffs.

Nu hände detta mig, bytte till ngn skum radiokanal med stillbild och pling pling-musik och kunde fan inte byta till någon annan kanal.. Men jag orkar bara inte resa på mig vilket leder till att nu kan jag äntligen relatera till Joeys och Chandlers ovilja att byta kanal när dem hade gratis porr. Fast det är inte samma "problem" som jag har iofs.
Fan

// Sälen


Hej alla medmänniskor på denna planet (haha inte flygplan dummisar =))) (dubbelhaka)

Idag var jag ut och spatserade gågatorna ner ackompanjerad av min hund, Non-existing-Joppe. Jag hade med min ipod och svängde glatt inombords men med ett ansikte av sten utåt när jag hälsade med en liten lätt nick och ett framkrystat hej på eventuella människor som jag har haft (o)turen att lära känna lite halvt efter 22 år

Jag har alltså inte hört av mig på länge, men pga Jonas frånvaro så är det dags. Sälen klarar ju helt enkelt inte av att driva den här bloggen på solomanér.

Jag är så förbannad på alla som inte tycker sina föräldrar är coola. Jag ser att Jonas inte är glad på Jonas mamma och att han ångrar att han visade sin mor denna blogg. Det tycker jag är helt fel, jag menar det var ju ändå mamma marie som klämde ut ungjäkeln och han borde tycka att hon är en cool mamma.
På tal om coola mammor så brukar jag svänga mitt fläsk i takt till denna låten. Fast jag säger Mommy cool istället.


Var den riktiga Jonas håller hus har jag fan ingen koll på, han skulle va i kyrkan och be böner vid 6 iallafall. Ungefär samtidigt skulle han klippa sitt hår kort för att passa in i kyrkokören

// Fejk-Jonas

Att spå framtiden

Chelsea leder med 2-1 efter att ha vänt ett 0-1 underläge mot Fulham. Sälen skriver med Tosse på msn:

Sälen says:

nej fulham, inte nicka in en fitthörna i sista minnen Fulham får hörna i 88e minuten

Sälen  says:

trofan dem gör det Fulham sätter nämnda hörna

Tosse says:

heheeeeee

Tosse says:

nee??

Sälen says:

jo Sälen tycker att denna söndag helt plötsligt blev mindre trivsam

Varför händer orättvisa saker för? Såna här problem måste vi lösa för att få en bättre värld

// En nedstämd Säl


Inatt drömde jag

Jag drömde en dröm där  det fanns en magisk spegel som visade framtiden. När jag tittade i den såg jag mig själv fast mer med det här utseendet:

Nu mår jag allmänt dåligt, sjuk alltså. Var det här en sanndröm?

// En sjuk Säl

Shit pommes

Ser här att vi har lika många besökare som en vanlig dag, och att då skymfa er med att för andra dagen i rad inte ha ett nytt spännande och fräscht inlägg att visa upp är ju inget annat än en skandal.
Å andra sidan är det ju nästan varje 2-dagars intervall vi inte lyckas visa upp något som är vare sig spännande eller fräscht här på bloggen. Mao så är ni lika glada som vanligt, bra så.

Sååå, hade ni en god jul? Jag hade en god jul detta till trots att jag inte är en fan av maten som serveras. Det är köttbullar, prinskorvar, och Säl som jag är kan jag bara inte gilla fisk som är nerstuvad i potatisgratäng. Vad är meningen med det? Ruin nice fish, precious..

Nu laddar vi för Sverige-Finland som spelas på andra sidan atlanten.

F.ö. så har jag försökt sexa med en av mina första fruar på Fable 2. Men man måste läsa en bok för att veta hur man gör tydligen. Vilket är absurt eftersom alla vet hur sex går till.. Is it something with a shoe?

// Sälen


Julklappar och sådant

Nu kanske ni tror att julafton är en stressig dag.
Så inte för Sälen, han kan blogga han.. Samt spela tv-spel.. En traditionell Jul för pälsbeklädda djur

Julklappar har inhandlats och prövats ut runtom i Sverige, såhär såg det ut när Jonas prövade löparskor:

Det löptestades

"Njaa, dem hära kändes sådär. Men fan vad svettig om magen jag blev" Jonas-citat


3 par skor testades, och då slog Jonas fast "Ne dem första var bäst"

Sen köpte Mamma Marie skorna som lilla Jonas hade valt. Jonas sa senare:
"Så dyra skor ville hon inte köpa till mig, hehe"

Mamma marie

F.ö. anser jag att ferdinand är tråkigast av alla "sagor" i Musses och Benjamins julprogram. Knarkande pacifist är vad han är Ferdinando.

Min bästa julklapp jag fick var Fable 2 till 360. Beroende på udda eller jämnt antal besökare ska min karaktär bli ond respektive god. Udda antal blir han ond kör vi på

// Sälen som hade på sig full tomtemundering, går säkert att läsa om här innan klockan slår 12?

God Jul telefonboken

Det här har nämnts i diverse andra bloggar men är inte ett dugg mindre störande för det. Fenomenet som ska behandlas verkar vara något slags modernt julkort. Det går ut på att man skriver en sjukt opersonlig julhälsning i mobiltelefonens sms-funktion och sänder ut till halva sin telefonbok. Det har plingat konstant hela förmiddagen. Ni menar säkert väl. Ni är bara mindre begåvade än det sms-skickande snittet. Era föräldrar kanske är syskon? Vad vet jag, vad vet jag.

Så det är inte det att jag inte orkar skriva tillbaka. Jag bojkottar bara svar i hopp om att ni nästa år skickar ett personligt julkort med silvrigt glitter och gulliga tomtar på. Då jävlar ska ni få se på ett snyggt julkort till svar.

/ Jonas

Sälarnas tecken på att Julen nu är här

Dagens tecken på att Julen är kommen:

Det blir ingen text, kolla istället ut. Just det, ingen snö.

Fyfan asså, här hade jag skrivit en massa sen förstör internet hela texten. Balle

God Jul då för helvete

Jonas nu får du fan skriva nåt juligt under, jag klarar inte av detta!

// Sälen


En tomte

Jag känner mig julsnäll och det visar sig genom att jag erbjöd Hjalle skjuts till Egnahem (?!). Väl uppe på berget får jag årets värsta flashback. Jag är någonstans runt 16-17 år och kan knappt stå på benen. Jag har en flashback från en riktig fjortisfylla.

Jonas: Fy fan vad jag känner igen mig här. Jag tror jag har varit full här!
Hjalle: Vänster nästa...

Jonas: Jag hittar själv. Säg ingenting!
Hjalle: Okej, okej...

Vi åker och åker och åker. Nu snackar vi kilometer. Tusentals meter alltså. Tillslut finns bara en avstängd skogsväg och en sunkig idrottsplats framför oss.

Hjalle: Här tar Egnahem slut.
Jonas: Vi är fel alltså?
Hjalle: Jaa, du skulle svängt typ för jääääättelängesedan, men du sa att jag inte fick hjälpa.
Jonas: Phust!

/ Jonas


Dan före doppardan

Jag har luggit och grämt mig i 2 timmar för hur mkt jag har att göra, och hur lite tid jag har på mig. En ekvation som givetvis inte improvar om jag inte gör någonting.
Nyss plingade det dock på dörren och morfar lämnade av blomma och chokladaskar så nu är jag up and going.

Saker to do:
Baka pepparkakor (1-2h)
Fixa Julgranen (1h)
Slå in alla julklappar (20 min)

Jag kommar inte bort till dig än på ett tag Jonas!

// Sälen

Egentligen bara kompletteringsbilder till Såja-inlägget

Jonas och Hjalle sketfulla:

Klonkar-tosse:

Storsnusarn(ja det är en snus marie, din son snusar!)

Jonas och Tosse sover klockan 11 efter att ha älskar passionerat hela natten:


Kapat inlägg - Det vi gjorde var fan inte att "älska". Kanske på sin höjtd "knulla". Jag vill påstå att vi "satte på varandra i sketan så det small om det". Följande kapning gjordes bara för att Tosse har bögfobi. Såja.

/ Jonas

// Sälen

Såja

Ni kanske har märkt att helgen har bestått av Sälens pinsamma försök till att skriva inlägg bara för att publicera ett inlägg. Lite som att passa på att bajsa bara för att man plötsligt fått tillgång till en toalett. Det blir aldrig lyckat. Blogginlägg och bajsning ska ske under välplanerade former.

I helgen spelades det fotboll. Av någon konstig anledning så har Sälen inte nämnt att han gjorde mål (två?)  (Jag gjorde 1 mål och 3 ass samt fixade 2 straffar varav en missades. Folk på läktaren hade hörts säga att "det spritter i labbarna på Sälen".. slut på kapningen // Sälen) och spelade fram till några. Första gången jag har sett en liten gnutta blygsamhet i hans taniga kropp. Den enda matchen värd att nämna var väl 2-2 matchen mot Råslätt som senare spelade final. Resten var skit.

I övrigt bestod helgen i fylla och på söndagen blev jag av någon anledning sjuk. Ont i huvudet och slö. Ville spy. Kom från ingenstans när jag vaknade i en jävla soffa i söndags. Pizza och fotboll hjälpte dock en aning. Men att man alltid ska bli sjuk på söndagar. Någon borde gå till botten med det här!


Lördagens aktiviteter bestod i att försöka få Hjalmar att lära sig det rätta sättet att säga "såja" när någonting bra händer och "Näääeeeeäää" när något inte så bra händer.


För lektionerna stod tomteverkstans allt-i-allo-expert Tosse som förövrig vann fyrsiffrigt på BJ och  jag var inte ens avundsjuk för då kunde han betala tillbaks sin skuld till mig. Då uppskattas andras lycka. Aldrig annars.


Kvällens "Rutten människa som inte borde lura fulla människor på pengar" blev Pusen som lurade på mig hans jobbjulklapp som jag glatt köpte för för dyra pengar. Grisen i säcken. Eller fotbadsalt i paketet. Nu ska jag använda det imorgon bara för sakens skull. 

En annan dum sak som gjordes runt halv tre-snåret var att köpa groggvirke till efterfesten av korvgubbar. 10 33cl fanta-aktiga läskeblask var vi ute efter och det lyckades tillslut.

Det här inlägget påbörjades för två timmar sedan men ett finalbord i poker ställde till det lite. Hade chans på 25k men kom bara 5a. AK svek mot KJ. Men ändå lite klirr i studentkassan.

/ Jonas


I enbart kvalet

Tydligen har mamma köpt en tomtedräkt.
Tydligen ska jag vara tomte
Tydligen har jag inget val

// Sälen


Jonas skickar mass-sms

"Hej på er alla och Martin Nilsson... I morgon kväll (tvekar lite på vad morgon kväll är red. anm) är det tänkt att traditionen med julpoker ska ske (att traditionen ska ske? red.anm) om det finns tillräckligt med intresse. Hör av er om ni är sugna så får vi se vad som händer / Tom Barrasso"

Han är säregen den där Jonas aka Tom Barrasso

// Sälen

Hej hej hallå

Nu har vi skrivit ett inlägg idag också. Kul va?

// Sälen


Statement

Okej jag blir jävlig när jag är full// Sälen

Fy fan

Uppe innan 07 en lördag. Därav "Fy fan":et i rubriken. Fotboll är det alltså som gäller. I tipshallen. Roligt men tidigt. Fy fan.

/ Jonas

Uppdatering projektet

Sälen sa: "Jag är jättetrött"
Jonas sa "jag med"
Vi kom fram till att båda hade sovit lika lite inatt och att ingen "vann".
Sen la Jonas sig ner och började sova

Jaha sa Sälen. Jaha sa bull

// Sälen


Sälarnas tecken på att Julen kommer

Dagens tecken:

Finns det säkrare tecken än snögubbstomtar på toalettpappret? tror inte det

// Sälen

Projekt "Stanna uppe länge och gå upp tidigt så du kan gå upp tidigt påföljande dag också" Kodnamn: Projektet

Thats right!
Som rubriken lyder måste jag hålla mig vaken länge och gå upp onyktert tidigt imorron bitti eftersom jag ska upp vid 7 på lördag pga inomhusfotboll. Bomber och granater som skalman skulle ha sagt

Just nu kollas family guy och slänger upp ett klipp bara för att

"Jag tror fullt ut att man måste vara smart för att förstådet roliga med family guy" // random pellejöns

Imon lovar jag inlägg vid 9! Väl mött

// Sälen

Då livet var lite enklare och musiken lite bättre?

Det finns en musikgenre som de flesta kallar för låg/mellanstadiedisco (nu snackar vi människor som inte kissar på sig eller snart är stendöda. Människor födda mellan 1980-1990 ungefär alltså) Det är låtar som för tankarna till nedsläckta skolmatsalar med billiga strobljus. Dricka, minichipspåsar och tryckartävling... Those were the days.

Genren kan också beskrivas som Tossemusik. Tosse är en återkommande figur här på tomteverkstan. Ni har bland annat fått möta honom i detta inlägget.

Tosse älskar den här musiken. Inte ironiskt och tillbakablicksdrömmande som jag kan tänka mig att de flesta gör. Nej, Tosse älskar musiken på djupt allvar och är inte rädd för att låta folk få reda på det. I nedanstående YouTube-kavalkad så får tomteverkstans läsare exklusivt ta del av vad expertens korta tankar kring låtarna:

Paradisio - Bailando

Tosse säger: "En klassiker som alla kan texten till, men som ingen kan texten till."
Sash - Ecuador

Tosse säger: "Ett beat som gör att nacken får ett eget liv..inget disco utan Ecaudor!"Scatman John - Scatman

Tosse säger: "Den mest efterblivna låten någonsin, men kanske också den roligaste och bästa i sitt slag."Och så en tryckare:

Bonnie Tyler - Total Eclipse of The Heart

Tosse säger: "Asså turn around e ruggig...helt otrolig, början asså...börjar fan lipa!"/ en nostalgisk Jonas

En lögn

Eftersom jag hade tråkigt och inte är direkt trött kollar jag igenom gamla mappar och dokument för att få mig ett gott skratt. Hittar bla. det här i vad som verkar vara en resume, eller cv eller nåt:

Sälens Personlighet: ansvarstagande, social, motiverad för nya åtaganden, noggrann

Okej det stog inte "Sälens" först men ni förstår...
Men vänta nu, alla ord efter :  var ju lögn? Okej alla ljuger om allt men att jag beskrev dessa sidor som min personlighet får mig att bubbla av fnitter (det är fan sent!)

Detta är också rent guld, hälsoprofil från 3an i gymnasiet:

""Om jag skulle leva ultimat skulle mitt liv se ut såhär: Jag skulle få sova ut tills jag vaknade självmant(check), jag skulle gå upp och äta en rejäl frukost (nåja) för att sedan åka iväg till arbetet (what the Faaaaaaaaack?) eller sitta hemma (jag tänkte väl det) med mitt egna företag eller projekt (what theFaaaaaaaaack?) .""

Betyder detta att jag snart når nirvana? Stefan du som är kungen(full pott på författarna), vet du?

// Sälen


Deckare, Jag hatar verkligen skiten

Det var länge sen jag skrev ett inlägg, verkligen skrev ett inlägg.

Och nu när jag har påbörjat ett så inser jag direkt att det inte kommer bli särskilt roligt och frågar mig själv då om det är värt att skriva.
Såklart det är, det är ju Sälen som flashar sina åsikter!

Okej såhär är det:
Vad fan är det med deckare egentligen, och vad är det med svenska folket som hungrigt kastar sig över en mordgåta i bokform snabbare än svampar poppar upp i röran under min säng.
Särskilt den där killen som dog och som fick sina böcker publicerade efteråt. Ett sting av förakt skönjs i mina ögon om någon berättat hur bra han skriver. Jag har aldrig läst om loppan eller mankell (knappt nån koll på vad de nya "deckardrottningarna" heter (camilla läckberg heter nån)) och det enda guillou jag har läst har inte varit mordgåtor.
Seriously, vad är så bra med skiten?
Jag blir förbannad på hela uppbyggnaden av deckaren. Såhär ser manus ut för samtliga deckare i olika former:

Det är en känslosam/skarpsynt/beundrad polis med personliga problem (kanske något som hände i dåtiden) som snubblar över ett mordfall som bara blir mer och mer komplicerat. Det verkar omöjligt att lösa, och vid sidan om arbetet hopar sig problemen, kanske med en dotter eller fru/man.
Gåtan verkar olöslig när den känslosamma/skarpsynte/beundrade polisen med personliga problem plötsligt kommer på nåt och vips så vet han/hon vem mördaren är. Sen fångar polisen mördaren och den känslosamma/skarpsynte/beundrade polisen med personliga problem förklarar varför mördaren gjorde som han gjorde och nästan alltid "slutet gott, allting gott".
Sådär, nu kan jag skriva en storsäljande deckare om jag vill.

Inte ens på tv blir det särskilt bra, midsommer murders, kommisarie morse och nån till funkar.. Men kom igen, CSI? Random skit som går på 5an och 4an? Usch! Likadant wallander (beck funkade förr, men kollar aldrig om det är på tv nu förtiden)  och allt vad dem heter. Marknaden är enorm och jag, fattar, inte, grejen.

Tacka vet jag författare som inte skildrar världen som den är, S K, E-A P, E H. Ett långfinger åt er med Gah! craving efter deckare

// Sälen

Tidigt länktips och tack till Mister Jäääj

Tenta om någon timme, har sovit någon timme inatt. Inte på bästa humör men tänkte passa på att tipsa om en riktigt dålig julkalender. Och då menar jag inte dålig som att den är tråkig. För den är alldeles lysande dåligt rolig:

www.oioioi.se

Jag fick tipset av en läsare vid namn Jönsson aka Mr. J [Mister Jäääj], Jösche, Mösche eller kort och gott Fredrik. Okej, Mr. J är kanske bara jag som kallar honom i mitt huvud. Men de andra namnen har uttalats högt någon gång tror jag allt.

När jag var hemma hos Mr. J för några veckor sedan så visade han stolt upp "the new thing" som han lagt vantarna på. Detta nya och alldeles fantastiska är ett musikprogram som streamar all musik du kan tänkas vilja lyssna på. Med en design snarlik Itunes, möjlighet att dela spellistor med vänner och tillgång till all musik streamat (med några undantag) så kan konceptet inte bli annat än succé:

www.spotify.com

Ett stort tack till Mr. J som förra veckan skickade mig en invite, för det måste man nämligen ha om man vill slippa betala för sig.

/ Jonas

Sälen goes Dante.. sort of

Var och handlade julklappisar i stan idag. Fick 1 köpt iallafall..

Men såg detta uppställt mitt i stan. Mina damer och herrar, jag ger er himmelriket:

Thats right, en donutshop! Fyfan vad jag älskar donuts. Köpte en att mysa med i kylan

Sen eftersom jag såg himmlen kom en reaktion direkt. Jag stirrade ner i helvetes flammor:

Fyfan för att jobba

// Sälen

Den ultimata marknadsföringen

Som marknadsföringsstudent så letar jag ibland efter roliga marknadsföringsknep när jag är och handlar. Idag hittade jag det ultimata sättet att få folk (läs Jonas) att köpa saker.

Väldigt smidigt och lätt: Man sätter helt enkelt en bild på Obelix på förpackningen. Det gick inte att undvika ett köp. Min vanliga tandkräm fanns inte i mitt medvetande, jag såg bara Obelix och stoppade snabbt ner honom i korgen.Kom nu inte och säg att jag är lättpåverkad! Jag vet att 90% av läsarna hade gjort samma sak. Det är ju för fan Obelix vi snackar om!

/ Jonas

Sälarnas tecken på att Julen kommer

Dagens tecken:

Till Julen görs det mycket godis och gottesaker. Sälen tillstår att han är i favör av dem flesta, lussebullar är fan höjdpunkten på året i bulle-väg. Såklart görs det även mycket godis och sånt till Jul, knäck och liknande kan rent av ta knäcken på dig.
Alltså: När du käkar godis som fastnar lite lättare i tänderna än det brukar göra är det ett tecken på att Julebocken och companions lurar i faggorna

// Sälen

Bortskämd, Bortskämdare, Joppe/Sälen

Det är något som är fel när man kommer på sin mor med att skicka julkort i hundens namn till hans hund-"kompisar". Den här hunden har det för bra och han är inte sen att utnyttja situationen. Samma gamla återkommande tanke: "Man skulle vara hund".

Joppe
är nästan lika bortskämd som Sälen. Nästan.(Ja, det är Joppes penis man ser där någonstans bland allt hår)

/ Jonas


Förtydligande

Jag skulle gått upp 10.30 idag. Så skedde inte för jag snooza

Jonas gick upp 11.30 idag. Så skedde för han var tvungen att snuusa


// Sälen

Sälerier i den sena timmen

Två tomtar är uppe den här tiden. Jonas och Sälen alltså.

Jag bestämde idag att lite rutin ska införas i mitt liv, jag ska därmed sätta alarmklockan på 10,30. Det största skälet är att då får jag cirkus 6 timmar av egen säl-tid istället för dem nu två mycket korta timmar jag har innan säl-tiden är up.

Nu när ni vet det, skälet till att två tomtar är uppe såhär sent är givetvis den nya serien prison break. Vi har försökt sälja in denna eminenta serie hos våra kompisar ett tag men har inte lyckats.
Så nu tipsar jag er, och kom ihåg var ni läste det först!, Prison Break är en jättebra serie.

Kapat inlägg - Jag har sett bättre serier men om man väl börjat titta på en serie så är det svårt att sluta. Det är t ex därför jag är på säsong 8 av Smallville. Jag har lyckligtvis lyckats avvänja mig The Hills och Andra Avenyn. Eller?

PS. Wentworth Miller kan möjligtvis läggas till min "om jag var tvungen att ligga med en kille för att rädda livet på en familjemedlems-lista". Han och Lucas Scott. För ni vet väl att Lucas Scott finns på riktigt?

/ Jonas

Och därför är Jonas den största tomten av dem alla.

Raskolkinov hade ett bra(roligt? vet inte) klipp nästlängst upp, om killen som flippar.
Det var skoj

// Sälen

Söndagen

Om ni undrar var Jonas är idag så är han på provspelning i fotboll hos.. jag fick ju inte säga vilket lag men jag gör en rebus:

___slagare -slagare+ Sälens första bokstav+___&lagom -&lagom

hmm, vad kan det månne vara? VI hoppas han lyckas bra

Annars gjorde en legend comeback till sandlådan idag, men inte fan fick jag se det. Ne innebandy var det som gällde. Det var tråkigt, lika tråkigt som resultatet i matchen. Usch
Inser precis nu att man kan tro jag menar innebandyresultatet vilket är okorrekt, menar givetvis fotbollen

Sen hade jag lite mer tråkigt och spelade betapet, men där blev det också pisk så nu ligger jag utslagen i soffan och tänker, såhär tänker jag:

Jag hatar mitt meningslösa liv, hur är ditt liv? kommentera!

fan vad jag hatar lasse w... Och usch vad jag hatar att skriva såna här blogginlägg. Är jag så jävla dålig? bättre än inget?


Läs ej! Ekonomi-teoretisk smörja

Veckans största nyhet har nog varit statens räddningsaktion för svensk bilindustri.

Visst kan vi rädda industrin för stunden med åtgärdspaket, jodå. Men vi skjuter ju bara problemen framför oss. Sverige har för längesedan (eller iaf för en stund sedan) slutat att vara ett industriland. Vi ska inte stå och banka på plåt i någon större utrstäckning. Vi har inte medel att konkurrera med lågavlönade långbortistan-länder.

Jag är medveten om att vi kanske inte kommer få någon större debatt om detta på tomteverkstan. Läsarna får ursäkta men jag har inte jättehöga tankar om er kunskap i nationalekonomi. Därmed inte sagt att jag har höga tankar om min egen kunskap heller.

Har ni hört talas om någon som kallas komparativa fördelar? Enkelt förklarat så produceras de varor som man är bäst på relativt de andra varor man själv skulle kunna producera. Ett enkelt exempel: Vi har två länder. Vi har två varor. Även om det ena landet är bättre i produktion av båda varorna så tjänar de på att dela upp produktionen.

Kapish? Inte? Var tvungen att få ut skiten någonstans. Nu vet ni vad jag har tänkt på i veckan. det, studsbollars förträfflighet och smörgåstårta har jag tänkt på mest i veckan. Fan vad längesedan det var man åt smörgåstårta.

/ Jonas

Sälarnas tecken på att Julen kommer

Sälen anser att Lindaslya  alltid får ta skit i sin blogg. Hon gör inget mot andra. Utan hon skriver det hon känner för i sin blogg. Jag vet inte hur många gånger jag sett elaka & vidriga kommentarer till henne. Blir så trött rent ut sagt. Blogg.se verkar inte ha alla FLINGOR i paketet som inte ens stänger av dom idioterna. Jag ska nog köpa blogg.se sen ska jag stänga av alla bloggar som inte ger mig en orgasm. Ja så ska det bli! Jag kommer skicka harmynta till er alla annars. Bloggvärlden är så blind. Det är dom fula människorna & dom fula människor menar jag då inte utseendemässigt utan jag menar hur man kan vara ful på ett sätt eller flera. Mig spelar det ingen roll men varför ens mobba någon i bloggvärlden. Iallfall dom som inte gjort ett skit!

Sen vill jag skicka harmynta till http://stefanochaffe.blogg.se/
en blogg som tror att dom kommer bli kända genom att stalka Linda & försöka få henne obekväm på flera sätt! Men vet ni grabbs, flicks eller vad ni nu är för några monster mig kommer ni aldrig komma förbi & jag är muren över allt & alla! Jag är er mentor!

Ni kommer krossas som tomater på burk!

Ps: bloggvärlden behöver mer kul & inte mer mobbing

HÅLLER INTE ALLA MED MIG?!!111+1+1+

ps.. nu måste jag göra en latte! HEHEHEHEHE!

Over and out greven!

Detta är ett tecken på att Jonas profetia om världen stämmer, dessutom ett sältecken inför julen givetvis

// Sälen

Ajajajaj

Sälen har ont i axeln och smörjer in den med tigerbalsam
Resultat: Det känns bättre

Sälen tvättade inte handen efter massagen utan gick på toa och kisselurade
Resultat: Det svider ganska hyfsat mycket under bältet

Jävla skit också förresten, vaknade först nu pga att mobilen hade dött så ingen väckarklocka ringde. Hatar att ligga och dra mig såhär länge på... är det onsdag idag? hmm fredag?

// Sälen

Om Jonas och hans tur

Jag ställer frågan rakt ut Jonas:

Har du en turamulett till dig samt en voodoo-säldocka som ger mig otur?

Jag gillar inte din livsklonk

Såhär ser han ut när han vinner minst 4700 i mötet (chans på 11500):

Han har lyckats köpa en dator med display på baksidan av datorn. Hur jävla rik får man va?

// Sälen

Sälarnas tecken på att Julen kommer

Dagens tecken:

5e Tecknet är Tecken 5

// Sälen

Att fingera sanningen aka att dra en vals

Idag skulle jag, snäll som man är, hjälpa en mentalt handikappad före detta klasskamrat med att hämta hem två nyinköpta barstolar. Han har nämligen inget körkort... Och när vi ändå är inne på ämnet, det har inte Sälen heller (ville bara få det nämnt).

En annan sak som är värd att nämnas är att ex-klasskompisen är från Dalarna. Där pratar man konstigt. Hade mina öron haft smak så hade den dialekten smakat svagt av urin och navellud. Men han är snäll i alla fall. Det är ett plus.

När jag gick ut till bilen som stått oanvänd i några dagar eftersom jag tänker på miljön och växthuseffekten och all sån viktigt mumbo jumbo så fick jag till min förskräckelse se att att all veckans nederbörd hamnat på min stackars Jetta (min bil). Jaja, tänker jag, då är det bara på med handskarna och skrapa av isen och snön. När jag som bäst håller på så kommer två medstudenter av det kvinnliga könet fram till mig. Samtalet låter ungefär så här (fritt från minnet):


Tjejor: Hej hej,,,
Jonas: Tjenixen på er.
Tjejor: Du har inga startkablar? Vår bil krånglar.
Jonas: (Sneglar mot bagagen där mina startkablar ligger) Näääeeeeeeeee.. Tyvärr.
Tjejor: (Besviket) Vad synd.
Jonas: (Mumlar) Hmm joo...

Helt sanningsenligt så berodde inte mitt ljug på att tjejerna var tjocka och fula. Jag hade inte hjälpt snygga tjejer heller. Eller?

Och för att klargöra så var det inte tjockheten som gjorde dem fula. De var apfula ändå. Jag har inget emot tjocka människor. Dem kan vara vackra. Jag påstås till och med själv vara tjock av mindre intelligenta "vänner".

/ Jonas

Sälarnas tecken på att Julen kommer

Dagens tecken:

Sälarna blir confusade av allt mörker denna årstid. Deras naturliga fiende grodorna finns knappt att få tag i så enda sättet är att stanna uppe hela nätterna med hjälp av en bull eller två och lura på dem jävlarna så man får lite krubb i kistan..

// Sälen

The fine art of tack-kort

I början av sommaren så var jag och Sälen med flera hos vår lille gode vän Nygge för att gratulera honom. Han hade nämligen lyckats ta studenten. Inte illa pinkat. Dessutom går han i Jonas fotspår. Han valde att gå Samhäll-Ekonomi och utbilda sig till absolut ingenting. Bra där.

För några veckor sedan så fick man tacket för att man pallrat sig till hans hus och våldfört sig på en mycket god studentbuffé med alla tänkbara läckerheter. Ett tack i form av ett tack-kort. Väldigt vuxet må jag säga.Nygge är stjärna i det lokala innebandylaget. Därav innebandytemat på kortet. En tjusig nygge poserar i studentkostym och innebandyklubba. So far so good. Men i vänstra hörnet händer något. Nygge verkar plötsligt ha fått lust att improvisera lite. Vad tänker pojken?"Ne, om jag skulle ta och försöka äta upp innebandyklubban på ett av korten. Det blir väl skoj? Lite lagom crazy sådär."


/ Jonas


Sälarnas tecken på att Julen kommer

Dagens tecken:

Eftersom jag är en mkt aktiv säl som ofta är ute i mitt närområde och spatserar samlas lagom till varje jul (och medföljande kyla) alltid en hög med vantar direkt innanför dörren. Engångs-vantarna förvarnar oss för att tomten och hans renar inte är långt borta och det börjar närma sig julklappsinhandling..

// Sälen

Var ju på hoogey som sagt

Ni som läser aftonblaskan och ex-prällen vet ju att det finns kommentatorfunktioner på diverse artiklar där nivån allt som oftast blir väldigt låg och smutskastande återfinns i stort sett alla inlägg.

Liksom på bloggar kan det bli väldigt roligt när detta sker, ett sätt att förgylla vardagen om man har tråkigt

Angående en Hv-artikel om champions leaguematchen mot Espoo, där Thörnbergs uppträdande var sådär, och diverse fans till klubbar med mindevärdeskomplex (läs rögle, aik, riktiga aik och leksand och andra ute-på-vischan-lag) skriver massa skit i kommentarerna. Då reagerar Liam och skriver: (Jag fattar själv knappt vad jag menar här, hoppas ni gör det)

Oj oj oj!!! Vilka smarta inlägg ni har! Verkligen hör IQ på den här sidan. Framför allt niklas, har du spelat på Thörnberg så du vet att han spottar när han pratar?! Tror inte det! Resten av er på borde ta en nybörjarkurs i svenska. Finns ju ingen av er som kan stava rätt, snacka om skamligt...

Ibland blir det bara så, så roligt

Som sagt jag är trött och har tråkigt..

// Sälen


Sälarnas tecken på att Julen kommer

Dagens tecken:

Dagens tecken är när Calzonen med champinjoner är så äcklig att det är omöjligt att äta annat än enbart "locket". Detta sker för att Malek, den äckligt-bakande-pizza..-nej-det-kan-inte-ens-kallas-pizzor-bagaren, tvingas baka pizzorna borta på den lokala pizzerian då Tony, den semi-gott-bakande-pizzabagaren, är ute och handlar julklappar.

// Sälen


To do

2 måsten på dagens schema:

1.
Avlägsna ansiktshår för att slippa se ut som en 14-årig mopedist.

2. "Närvara" på en Excel-lab i skolan.

I den ordningen...

/ Jonas

Hmm

Såhär i em-krönikans tider måste jag bara påpeka:

Var i helvete är mina vunna öl som typ 14 pers slog vad om i somras i samband med fotbollen? Jag vet att ni som torskade (iallafall ett par) läser bloggen...

// Sälen

Stand-up

Nu: Matlagning

Sen:
 

Bege mig till staden och se på stand-up. Kristoffer Appelquist heter mannen som ska ses. Det är sjukt att skåningar kan vara så roliga. I landskapet med mest efterblivna människor (har inga siffror som backar upp teorin, men vafan, alla vet ju) finns också Sveriges roligaste människor.

Appelquists stand-up är åt det lite mer sjuka hållet. Inte så mycket samhällskritisk bitterfitta alá Betnér utan mer "jag är sjuk i huvudet och tänker förklara lite om det under den närmsta timmen"-stand-up. Med andra ord ungefär min typ av humor.

Jag såg honom på universitetet i våras och han kommer faktiskt inte riktigt till sin rätt i alla manusuppstyrda tv-produktioner där ni kanske har stött på honom. Se honom live!

Det här är ganska roligt dock:Han har förövrigt en blogg som är helt gudomligt rolig. Läs den HÄR!

/ Jonas

Sälarnas tecken på att Julen kommer

Ny serie inför Julen som kommer:
¨
Dagens tecken:

Ser ni köttbullen på täppan? Han vägrade rulla sig i stekpannan. Det börjar märkas att Jesus trollerikonster är i luften när mirakel sker i vardagen, om man bara tittar efter noga så finns dem där. Miraklen asså. Bara be och be så kommer ni bli hjälpta av en osynlig kraft

// Sälen

Godmorgon!

Jag hade nästan glömt bort att man kunde gå upp på morgonen när det fortfarande var mörkt ute. Inser att vissa läsare kommer ogilla föregående mening och tänka "Vafan, jag går upp i ottan varje dag, skärp dig jävla slacker". Jag går faktiskt upp tidigt lite då och då. Men som student så är man ganska bortskämd med att ha sovmorgon. Det fanns en tid när man skulle stämpla in 05.56 varje dag. Det var tider det.

Nu är jag mest förbannad över att Sälen troligtvis somnade för en timme sedan, om han ens har somnat. Man skulle vara en hund. Äta, sova, skita, leka, sova, sova, äta. Eller vara en säl. Det är nog ungefär samma procedur.

Slutsats att dra från detta: Sälen är inte helt olik en hund.

/ Jonas

Bloggtorka

För att sammanfatta och förklara bloggtorkan som råder på tomteverkstan från min sida: Vill skriva mycket. Skriver knappt något.

Ni vet hur det känns när man är riktigt bajsnödig? Tarmarna vill inte ha kvar sitt innehåll. Men kroppen vägrar lik förbannat att släppa ut något.

Så känns bloggandet idag. Förstoppad. Ruggigt många idéer kläcks i huvet, men inte fan orkar man resa sig från soffan, vandra till toan, sätta sig, och sedan trycka ut dem där lysande grejerna att skriva om. Man lider av innan-bajs/idé-torkning. Bloggtorka helt enkelt // Sälen

Kan bjuda på en bild som togs 03.17 i fredags natt. Kändes för stunden jävligt värt att lära Joppe några trick. Det gick naturligtvis inte. Dålig hund. Det är i sådana lägen man vill hitta kvittot och lämna tillbaka honom./ Jonas


Vi har varit borta! okej?

Igår var roligt.

Sälen väcks av Jonas när han ringer klockan 11.45:
Jonas: är du vaken
Sälen: mm
Jonas: bra bra, kommer bort om en halvtimm
Sälen: ok ok.

Nån gång efter 12, troligen halvvägs mot 13 ringer det på dörren. Sälen vaknar upp snabbt och hälsar Jonas välkommen till huset. Jonas är semiförbannad på Sälens osvikliga lathet.

Efter ett besök på systemet och ätning av långkebbe från rhodos och omklädning av tosse så förflyttas verksamheten för stunden till Jonas källare, kort och gott "Källaren".
Jonas och Sälen spelar heads up, en mot en, poker. Förloraren för varje omgång tvingas dricka en shot. Fort går det, kul är det.

Åker framåt kvällningen till Stockaryd för att kolla på innebandy. I pauserna blir det ut och dricka öl och kasta innebandybollar närmast en stolpe för att vinna pengar. I slutet av matchen när Barnarp ligger under med 4-2 med 3.5 minut kvar vill Sälen åka hem. Jonas muckar stryk med ett inavel som Jonas kallade ditt jävla inavel. Nykterhets-polisen Tosse lugnar ner en uppretad säl och en helahavetstormar-förbannad Jonas, vi var i underläge rent numerärt mot lokalbefolkningen. Tom. Äggs brorsa Bacon hytter med klubban från planen och säger till oss att vara lugna. VI Håller oss således lugna

En lugn Jonas i Sälen coola, numera borttappade glasögon

Tillbaka till Innebandyn, 3.5 minut kvar och underläge alltså. Med 3 sekunder kvar och ställningen 4-4 får Barnarp ett frislag, ett frislag som allas våran favorit-filur fille hänger ditt i krysset på Nygges passning. Glädjen är total och 4 glada Barn-nappare stormar planen och firar in dem 3 poängen med från förorten låten.

Sen bär det av in till stan, möter upp med Gurra (som gjorde mål) och Jompa (som gjorde mål, i b-laget..fan) och Jocke och sen in på Kåren. Mkt skojigt, har lite bilder därifrån. Bla på Jonas penis när han pissar från en balkong som jag sa att jag tog bort från mobilen, vilket jag också gör...efter att ha skickat den till min mail. Vet inte om jag ska lägga upp den riktigt... Ni får nöja er med en blondin och Jonas istället


// En bakfull Säl


Meeen!

Schemaläggaren på univeristetet verkar inte förstå någonting. Det har lagts in en föreläsning imorgon klockan 08.00!?

Imorgon ska ju jag ha sovmorgon! Vet dem inte det? Gör om, gör rätt!

/ Jonas


Snö öppnar upp så många dörrar

Fyfan asså, var och kollade hockey igår. Sista matchen i år för Hv i champions league. Det utlovades seger och att killarna skulle göra allt för att avsluta snyggt sades det.


Pinsammare laginsats av mitt kära hv har jag aldrig varit med om. Petrasek inne på 5 bakåt, Louma lika usel som han alltid är numera, Bengtsberg i målet håller absolut inte ngn som helst elitserieklass.
Det enda glädjande var pausmusiken, under själva matchen satt jag och grät:


Vandrade sedan hemmåt, visst ser det inbjudande ut att lämna gatlampan behind?


Avslutade en pissig dag med att pissa mitt namn i snön

Ganska stiligt om jag får säga själv

// Sälen

Musiktips or The inlägg without ironiska undertoner

Det var ett tag sen ni fick ett inlägg utan ironiska undertoner.

Är det bara jag eller brukar inte de flesta försök med cover-skivor gå åt helvete? Det är i alla fall bilden jag har fått av cover-skivor. Narcissistiska jävla artister som vill visa sin storhet.

Men... Så snubblade jag över Timo Räisänens nya skiva And Then There Was Timo. Den har gått varm i Ipoden senaste veckorna.

hittade inget bättre klipp, men här har ni i alla fall Timos version av Whitney Houstons gamla ballad Didn't We Almost Have It All:/ Jonas

Hungrig

Så jäkla jäkla jäklaaa... Frukost är underskattat

// Sälen


Förfrågan

När åker vi och inhandlar alkohol via lagliga vägar utomrikes nästa gång Jonas?


// Sälen

3 spridda dagar (fast 2 back to back iofs)

Var ju som sagt i stockholm, slänger med lite bilder därifrån lite snabbt

Städa lägenheten och tända ljus (jag tände ljusen) är viktigt när...

... Henning skulle komma över på lägenhetsfest lite senare

Drog ut och festade på lördan, många heta tjejer där. Den hetaste:


Jaha det var stockholm snabbt sammanfattat, märkte att intresset inte var på topp så jag skiter i att ta upp den resan mer, massa unused bilder får ligga kvar i mappen i väntan på användning.

Som sagt är jag skadad i vänst överarm, upp i nacken och till högeraxeln. Det kommer lösa sig. Men tyvärr ramlade jag även runt ovanligt mycket på träningen och upptäckte mitt bens utseende nyss, konstgräs-knän all over again:


Hade uppesitterkväll igår...:

..Parkerad i soffan till klockan 10...

...Innan jag äntligen gick och la mig. Väl mött läsare, nu är jag sugen på lussekatter

// Sälen


Uttråkade osovande sälar borde klubbas

Ville inte gå och lägga mig med minus-siffor i pokern så jag somnade sent inatt. Men tydligen inte lika sent som Sälen. Han somnade inte. Tydligen ville han inte att jag skulle göra det heller.

SMS till Jonas mobil klockan 07.15: Haha. Weeds är skoj

SMS till Jonas mobil klockan 09.53: Nu ska jag sova lite


Och det går fan aldrig hämnas för idioten har alltid sin mobil på ljudlös.

/ Jonas

Julkalender

Såg precis årets julkalender "Skägget i brevlådan". Det verkar faktiskt lovande. Anders och Måns är geniala så jag litar på att dem levererar.Annars ser jag, liksom Hjalmar, ett avsnitt av Sunes Jul om dagen. Har alla avsnitt sparade på min externa hårddisk sen förra julen. Alldeles briljant. Längtar till avsnittet med julbordet.  Och när håkan gömmer pepparkaksdeg. Och när de åker pulka. Och när...

/ Jonas

Rysliga aningar

Jag hittar inte tv-dosan.
Jag slängde massa pizzakartonger igår.

Det är inte nån jävel som gömt den eller nåt? Jag blir förbannad isf

Mvh
// Sälen

Godmorgon

Jag har märkt att många populära bloggar skrivs av tjejer i tonåren. Är det receptet för att få sjukt många läsare? Det har vi lite svårt att kopiera här på tomteverkstan. Man kan dock se ett återkommande fenomen framåt morgonkvisten på dessa bloggar och som den blogghoran jag är så gör jag ett försök att kopiera:

Godmorgon kära gulliga söta små läsare!

Helgen har varit toppen. Bla bla bla, random ointressant skit om min helg, ny vecka nya möjligheter, bla bla bla... Jag blev full och sen mådde jag mindre bra och sen tittade vi på Idol och antingen hatar jag Johan eller så älskar jag Johan, bla bla bla.Kram på er allihop, Love you!

Nu har jag gjort min del av dealen. Nu fungerar det som så att ni skriver jävligt ytliga kommentarer som inte alls behöver handla om inlägget i sig och ni ska själklart ge fina komplimanger i stil med "sötiz" och länka till era egna alldeles förträffligt innehållsrika bloggar.

Vad väntar ni på? Sätt igång!

/ Jonas

Igår var det 1a advent

En liten miniserie såhär inför julafton sker på Sälens alldeles egna bevåg. För att lyckas skaka av sig den breda massans favoritbloggämne väljer alltså Sälen att skriva om adventen först efter midnatt. Jonas ville såklart sälla sig till dem främre leden och skriva en djupgående krönika om barndomen och adventens betydelse i just hans liv. Men eftersom jag är främst verksam för er läsare och aldrig skriver något blasé om mig själv eller tar upp min egocentriska syn på världen slänger jag iväg ett inlägg skrivet rent allmänt på småtimmarna.
Obs: Jag läser inte igenom nu så bloggordbajsning är och kan vara förestående.

Så:
Adventljusstakarna är säkert tända på många håll och mys med familjen och liknande har säkert varit ett stående inslag throughout vårt avlånga land.
Så har inte skett hemma hos Sälen, ensam och övergiven ända sen klockan 23 och numera även övergiven på ms röj. Det är inte sjyst.. Det är faktiskt inte okej. Sluta med det.

Snabbt kommenterat om Jonas version i förra inlägget: Hittar inte ett sant ord.


Sälen lagar nyttig mat i sin ensamhet. Mmm, kebabköttbullar

RIngade in mitt blåmärke ifall ni inte är skarpögda nog att se vad som orsakar min smärta

För länge sedan när jag var en liten Säl och hade heltäckande overåål tomtades det runt mkt på söndagen den 1a advent. Kan jag tro iallafall.Jag minns inte. Säkert var iallafall att snön låg tät och grottor och gubbar byggdes och pulkan (eventuellt snowracern) styrdes ner för backarna i en slags oskuldsfull värld där inget var betungande och framtiden var ljus för barnarpsskolans stjärnelev.
Den tiden saknar man lite, en sorgens, samtidigt som glädjens tid kan man sammafatta december som. Den flydda tiden kommer aldrig igen och vinterlov är det inte tal om längre.
Känslan av att titta på klockan i klassrummet och räkna dagarna fram till lovets ankomst är svunnen och minnena börjar redan blekna. Vad har vi kvar då? En gaggig Säl som på ålderdomshemmer spelar bridge med Harriet och liknande. Fast pensionärerna i framtiden istället kommer ha namn såsom Frodo och Coca-cola.
Det var bättre förr

// Sälen

The beautiful game

Sälens version:

Sälen tränade fotboll idag. Han var inte mycket vaken och ramlade och slog sig mest hela tiden.

Jonas tränade fotboll idag. Han stog mest still som sig bör med den kroppshyddan.

Sälen kunde ha dött efter 45 min eller nåt, han ramlar på bollen eller om han blir fälld eller nåt men in i väggen flyger han. Handlöst och med huvet före såg det ut för en sekund som om Jonas skulle bli ensambloggare.
Nu blev det istället så att Sälen lyckas tackla väggen med axeln och istället har jätte jätteont i den, samt lite nackspärr.

När jag låg på golvet lite omtumlad är det enda jag hör Jonas råa kalla skratt. "haha, lets check out rullstolsmodeller" typ.
Vissa människor saknar empati. Jonas är en sådan.


Jonas version:

Visst tränade vi fotboll idag. Så långt är min version den samma.

Vi kom först i samma lag men förklarade för Mr. Tränar-Johnny att så kunde det inte vara. Målet med inomhusträning är ju att håna varandras uselhet. Sälens lag började bra men gjorde mest mål när Sälen satt på bänken. När han väl var inne så ramlade och snubblade runt.

Jonas var rena väggen och förutom några av Mr Albino-Klufts avslut så räddades det mesta. Alla närvarande kunde se hur Sälen tröttnade på sin egen oförmåga att göra bra ifrån sig. Detta resulterade i att Sälen började filma i var och varannan närkamp.

Så till "nära döden upplevelsen": Sälen kommer springande på Jonas högerkant och Jonas står nonchalant lutad mot stolpen och tänker "det här kommer gå åt helvete".

Sälen får kroppkontakt med backen och väljer då att snubbla in i väggen. Axeln träffar väggen samtidigt som huvudet och Sälens ansiktsuttryck i den sekunden gör att Jonas inte kan hålla tillbaka skrattet.

Jag får tillägga att jag innerst inne var lite orolig för Sälens välbefinnande och jag kan intyga att han har ett litet litet blåmärke på axeln.


// Sälen & Jonas


RSS 2.0