Aalborg skrällde inte

Kom precis hem. Har varit iväg och kollat om Aalborg kunde skrälla mot stjärtgossarnas stjärtgossar som påstår att de är från Manchester. Äckliga Berbatov förstörde den chansen.

Har en liten tradition när jag går hem från CL-kvällarna. Sätter alltid på den här låten på Ipoden och vandrar genom ett mörkt Campus. Lite nattmusik för er som är uppe:Godnatt på er, nu ska jag försöka tjäna lite pengar och vara avundsjuk på er som kan sova.

/ Jonas

Familjesnubben

För att fortsätta på serie-tipsen. En serie som ingen borde missa är Family Guy. Säsong 7 började sändas i förenade staterna i förrgår. Ett litet tips. Titta tillsammans med någon. Har märkt att det blir om möjligt ännu roligare då.

Vissa påstår att man måste vara lite efterbliven själv för att förstå humorn. Det förstår jag inte. Jag är väl som alla andra?
Och jag skrattar som fan. Det går knappast välja ut någon favoritkaraktär bland alla efterblivna och gravt störda tecknade figurer i denna serie. Men helt klart är att "spelet" mellan Brian och Stewie är underhållning på hög nivå!

Brian Griffin: So what happened?

Stewie Griffin: Well, you wanna know what I learned this week? Being a grown-up sucks. Woman, Brian- what a royal pain in the ass. It's like, it's like, why can't you just hang out with guys, you know? Just live with someone of your own sex, just do what you would do with women, but with your buddy, you know wha... why don't guys just do that?

Brian Griffin: They do, it's called being gay.

Stewie Griffin: Oh, that's what gay is? Oh yeah, I could totally get into that.

/ Jonas

Vaknade.. på rätt sida?

Vaknade i morse, hade som vanligt några drömmar på näthinnan men känns inte så intressant kanske. Till skillnad mot vad jag skriver nu och kommer skriva sen.

Vaknade som sagt i morse. Sätter på tv:n för att kunna se vad klockan är. Klockan är 07.45, av med tv:n och ner med ansiktet i kudden igen.

Vaknade återigen i morse, den här gången var klockan 11 och Anna Book och någon kärring satt och diskutterade kvinnornas problem i dagens samhälle och bla bla bla tråkigt raljerande om fittstim och skyddsstängsel runt hjärtat och män som kan visa känslor som alla kvinnor vill ha, bla bla. Jag byter alltså kanal förbannad och hoppas på bättring på 6an. Möts av Våra värsta år. Jag tvingas alltså lämna sängen förbannad.

Mitt andra topic går även det i förbannadhetens tecken. Sofi Fahrman, gillar man henne? Nej man hatar henne. Jag hatar framförallt hennes poser. Är som Ben Stillers film om modellvärlden. 1 pose, sen inget mer. Kolla på denna bilden och sen vet ni hur hon ser ut på alla andra:


Varför ser hon alltid ut såhär? Visar 4 tänder och sen inte ett uttryck i facet. Jag hatar henne, jävla mode-bajsare. Usch

// Saelen

Jävla tenta

Då missade jag precis att anmäla mig till Bahamas-kvalet för att jag skriver om "product adaptation in foreign markets".

Det var ju äckligt. "Kuken!" sa jag högt för mig själv när Sälen påtalade det alldeles nyss. Ett riktigt kraftuttryck alltså. Jag vill ju till Bahamas.

Men får hoppas att Sälen tar en plats i finalen.

Inte bloggat något idag. Varit duktig och skrivit hemtenta. Men det kommer inlägg inom kort.

/ Jonas

Long time no writing

Jag har inte skrivit så mycket under helgen. Inte haft orken helt enkelt. Har en hemtenta i huvudet (även om jag inte skriver på den så ligger ångesten där i bakhuvudet. Jävla entry strategy modes! ).

Sälen ställde sig frågan om varför han stänger dörren på toaletten när han är ensam hemma... Jag gör nog  likadant tror jag?

Apropå toaletter, jag har en handduksvärmare på min toalett i Växjö. Nu tänker ni säkert: "Oh, schysst att torka handdukar på".  Jag har ett något mer udda förhållande till min handduksvärmare.En dag när jag kom ut ur duschen hade jag väldigt lite att göra. Jag gick naken runt i lägenheten men eftersom den är på 22kvm så går det ganska fort. Fortfarande naken gick jag in på toaletten och fick se att den gröna lampan på handduksvärmaren lös.

"Hmm, den är säkert ganska varm nu" tänkte jag.

"Undrar hur varm?" tänkte jag.

"Hur gör jag för att se hur varm den är?" tänkte jag.

Därefter tog jag min penis och tryckte mot handduksvärmaren.

Det var inte mitt smartaste drag i livet. Jag rekommenderar er inte att prova.

Men visst hade jag rätt! Den var varm!


/ Jonas

Frågor som inte går besvara

Pluggande. Varför blir det så lite av den varan?

Varför har jag inte gjort något på 4 lediga dagar för?

Mamma var hemma från Kina på fredag nu i förrgår. Idag landade hon i Malaga, Spanien. Varför behöver man inte jobba på sjukhus nuförtiden för?

Varför stänger jag ibland toadörren när jag är ensam hemma? 

På vilket sätt blir man en bättre polis om man gjort en jävla massa brott?

Varför svarar inte Veronica Wagner på mina mail för?


Dessa frågor bryr jag huvet med just nu, jag hittar inga svar på nån av dem.

// Saelen

Reality på Mtv is the shit

I brist på annat hade jag tänkt plugga lite idag. Men blir att undvika pluggandet genom att hitta på saker att göra. Försöker just nu installera Cm08, men då jag itne fattar hur det går till går det inget vidare=Mindre pluggande. Mission accomplished..

Fastnat framför 8th and ocean idag på mtv. Maraton fashion-shit eller liknande. Spännande om modeller som försöker lyckas, jag tror det handlar om det iallafall. Teddy flörtar både med Heidi och en till, låt oss kalla henne rafaela. Rafaela gillar inte det och stor del av avsnitten handlar om att hon kastar onda blickar på Heidi och Teddy. Mkt stort underhållningsvärde.. eller?

"Life is just a show, keep em laughing as you go. Just remember that the last laugh is on you" Life of Brian är skojsamt

Haha nu dansar Heidi mkt naughty med en annan kille, Teddy blir sur. Hedi frågade precis Teddy om han sett en kille som hon inte skulle lämna festen utan, Teddy blir sur ånyo. Förstår ni storheten i detta programmet?!

Tabbe. ser att hon heter Heide nu. Trist

// Sälen

Spöar husqvarna och hovslätt varje dag

Igår var det alltså match i Norrahammar. Inte vilken match som helst utan årets match, Just det, det var derby mot Hovslätt i seriepremiären av årets division III.

Tomteverkstan attendade givetvis i egenskap av matchsponsorer. Robin Bäck möttes av burop vid spelarpresentationen som sig bör när man möter sin moderklubb iklädd värsta rivalens färger. Robins mamma stog längst fram i klacken och pekade finger åt ungjäveln.

Iallafall så vann Barnarp (från förorten) med hela 6-0 (2-0 i varje period) i en match där hovslätt hade mkt boll i inledningen av varje period men inte fick utdelning pga strålande försvars och (framför allt) målvaktsspel. När man dessutom har en kedja bestående av Hälleflundran (med universums lägsta tyngdpunkt) Sollet (Ensam medlem i Barnarps pannbandliga) och den irriterande duktige Nygge (Barnarps och division III bästa spelare) kan inte publiken annat än applådera. Matchens profil Phille kom inte med så mkt i offensiven men var prickfri bakåt.Poängen fördelades som följer:

Johan Nygård 2+1
Olof Bertilsson 1+1
Pierre Gustafsson 1+0
Joakim Nordén 1+0
Fredrik Hjalmarsson 1+0
Martin Adolfsson 0+1
Gustaf Berg 0+1

Plus denna matchen går till Sollet (Joakim Nordén) Nygge (Johan Nygård) och Hjalmarsson (Fredrik Hjalmarsson) som alla 3 kysste tomteverkstan-loggan på högeraxeln efter att ha nätat. Tomteverkstans redaktion njöt i fulla drag på läktaren.

Det enda som var hugely disappointing med tillställningen var att matchsponsorn inte nämndes alls varken, före, under eller efter matchen. Dom hade också "glömts" nämnas i matchprogrammet där Barnarps övriga sponsorer stog med. Sponsorer som inte ens var på matchen är alltså viktigare än tomteverkstan. Mycket sårande.

// Sälen

Inför Matchen: Profil

Nu har fansen samlats hemma hos ena halvan av tomteverkstan. Ölförtäringen har börjat och det ska strax röstas om vem som kommer att bli matchens profil. Förhandsryktena har handlat om Philip men det hittas ingen bild på honom vilket tydligen är ett krav för att få vara profil.

Nu röstades det. Det blev Philip ändå. Eller Fille Filur som vi säger här på bloggen.

Philip har imponerat i de träningsmatcher som tomteverkstan har attendat och dessutom tycker Sälen att han är snygg.

Tosse skriker nu dessutom att han är rolig. Motiveringen löd: "Han skriker roliga saker om han missar ett skott!"

// Sälen & Jonas


Inhandlat

Laddar inför the clash of the titans med Foo fighters på wembley. I brist på öl sitter jag med whisky och slaskar plo, det är grejer det..

Har annars köpt en ny mössa:


Vad tycker du Jonas? orkade inte få bilden i fokus. Men du känner igen den va?

Har också jobbat i verkstan idag, inte tomteverkstan utan en "riktig". Fick tom lite olja på fingrarna. Hard working man indeed..

// Sälen


Underbarn?

Bli värvad när man är 9 år! Känns hyfsat för tidigt. Men kanske passar bra in i Berlusconis AC Milan Jugend.

(Ja, det var en nazist-referens. Googla Berlusconi ni som tror att Thaksin var den första ägaren som var direkt olämplig att vistas bland folk. Människor som Berlusconi skrämmer mig. Därav avskyn mot AC Milan.)

Alltså ingen ont om Edgardo Obregon, bara om hans blivande chef.

Det kan också vara så att jag är lite avundsjuk på alla "underbarn" som ploppar upp som svampar överallt.

/ Jonas

Premiär

Ikväll var det då dags. Barnarps IF spelar för andra året innebandy i division 3 och tar i premiären emot Hovslätt. Klassiskt derby med andra ord. Matchen kommer spelas i Norrahammars Sportcenter och börjar 20.30. Vi uppmanar alla läsare att masa sig till Norrahammar för att få uppleva lite av den vinröda innebandymaskinen.

Håll utkik på bloggen under dagen då vi kommer presentera en "Inför matchen profil".

Barnarps IF - Hovslätt
20.30, Norrahammars Sportcenter


/ Jonas

Nattlig sysselsättning

Favoritsyssla nummer 1 vid den här tiden är som följer nedan

Släcka ner inomhus, tända lyset på baksidan. Sätta på musik på hög volym, gå ut på baksidan och sjunga ut till mörkret på baksidan medan jag tar en cigg. Finns fan inget bättre. Ofta får man inspiration inblandat med the nick-kick. Jonas tycker beteendet är förkastligt, men liksom nu när fotbollssäsongen är slut kan man ju unna sig lite gift

Beteendet ifråga som är förkastligt är att röka. Jag håller med, men som en person med en viss grad av beroende inom mig blir det lätt så.

A monkey needs to dance, so do you

// Sälen

Kval utan val - Bahamas nästa?

Sälen har lurat in mig på att vi borde kvala in till Pokerstars Bahamas-turnering. Jag är ganska lättlurad så jag tror ju på att vi kommer klara det. Ikväll försökte vi ta oss till veckofinalen. Det gick sådär. Jag kom 8a med 3 platser till finalen. Men fick några dollar för besväret och kom längre än Sälen även om jag åkte ut som en riktig tomte.

Sälen åkte mkt skojsamt ut med KT mot AQKTx flopp...

När vi spelar tillsammans några stycken så är det roligaste som finns att "skrika fram" kortet som dödar den andre. Jag satt med andra ord och skrek "Kneeeeeckt"... Turn var blank, men på älskade River kom den vackra J och Sälen åkte ut med tvåpar mot stege.

Lite får man njuta åt andras olycka tycker jag allt.

Nu blir det Criminal Minds, ännu en serie som startat igen i veckan.

Och kanske lite poker, för hela morgondagen ska det skrivas hemtenta.

/ Jonas

Snabbis

Idag är det dimmigt ute. Det får mig att minnas ett av få minnen före min 16-årsdag.
Nämligen ett scooby doo-avsnitt när the "gänget! ska lösa mysteriet med den huvudlösa ryttaren som kom ridande ur dimman. Scooby Doos brorsa var med i detta avsnittet, "dum dum dum dum". Klassiskt
Jag och min bror var lite rädda för den där huvudlöse ryttaren. Låt oss säga att vi inte drog inte benen efter oss på väg hem från skolan om dimman låg tät över hedarna.. Inte sprang asså, men asså, vi hade bråttom. Är ni med?

Jag kokar ägg just nu, i en kast rullare. Dvs inte i äggkoknings-apparaten som finns, den förstod jag mig inte på. Jag vet ju inte heller hur fan man kokar ägg ordinary så katastrofen är i ankommande.

I övrigt är dagen en pluggdag så till vida att jag borde läsa men hittills har jag fastnat framför Forrest Gump på teven(trots att jag såg nästan hela för några dar sen), och nu alltså frulle. Jag vill ha en så där remote som den där bajsiga filmen kretsade runt, med adam sandler nivet. Jag vill spola fram till kvällen när jag läst hela dagen och kan känna mig bra. Vägen dit vill jag bara undvika.

"The greatest used cars-salesman alive, couldnt help me believe in your past or your lies" 

Detta inlägg var egentligen färdigskrivet, men då jag hämtade posten hade jag fått så många brev att jag var tvungen att skriva om det! Iofs utslaget på 1 vecka då jag inte brytt mig om högen som växt på köksbordet.
Hela 6 kuvert hade jag fått! Dem innehöll följande:

Aug månads Csn-pengar insatta på fel bank
Brev från Nordea
Sep månads Csn-pengar insatta på fel bank
Reklam från Jönköpings studentkår (det mesta värdelöst, en faktura om anskaffning av studentkort)
Faktura från Jusek som jag fick mail om igår att ej betala


Ja detta var det det sista brevet innehöll. Exklusiv kortlek minsann.
Jag och 99 pers till i Sverige som innehar. Eller?

// Sälen

Hur hittade han mig?!

I tisdags när jag traskade hem efter föreläsning och en stund i biblioteket så fick jag se en lastbil parkerad på handikapp-parkeringen utanför mitt hus. Det var en sån där lastbil som har en lucka på sidan. I just den här luckan stod en gubbe och sålde vad som såg ut att vara skräpmat. Jag ringde direkt till Chris Griffin för att fråga vad som stod på. Enligt honom så hade den stått där hela veckan.

Förstår ni möjligheterna? En lastbil med kebab och annan smörja precis utanför mitt hus?! Och det är till och med roliga blinkande lampor i lastbilen! Hur vet gubben att jag bor här?

När jag lugnat ner mig lite tittade jag närmare på fordonet. Det var registrerat i Bulgarien. Mina fördomar spelade mig ett spratt och jag har ännu inte handlat av bulgaren. Det är absolut sanning. Jag lovar. Jag vill inte kissa bajs i en månad.


Bulgaren såg otäck ut så jag fick ta en bild i farten.

/ Jonas

Lite längre, lite sämre

Det var länge sen jag skrev nu i bloggen med stort N på slutet. Inte just där men i vanliga fall inte heller.

Innebandy-comebacken gick alltså helt okej. Det roliga var innan träningen när Sälen kände sig ensam och övergiven och tvingades gå in och byta om med helt okända människor! Jonas och Sälen satt i bilen ett tag för att undvika det oundvikliga iallafall 10 minuter. Sen var det bara skoj, klubbtekniken var ju inte som den en gång varit (eller den var långt efter majoriteten av lirarna). Gick därför in och köttade som back, det var kul att göra nygge frustrerad när vi krossade motståndarna i matchen med 7-1. 1 ass fick jag till 7-1 målet som kanten stänkte dit iallafall.

Mitt hat just nu riktas mot alla som har palestina-sjalar på sig. Jag har retat Jonas litegrann om vad han ska bomba för nånting när han ikläder sig plagget, men iom att varenda jävel ståtar med sin politiska insatthet (eller hur) blir jag mer och mer irriterad. En normal sjal är helt okej dont get me wrong, det är den svarta och vita som jag intensivt stör mig på så fort jag ser den. Nu vet ni.

Förresten ser huset lika jävligt ut som när jag lämnade, nästan jävligare om det är möjligt. Jag fick dock en ide om en ide som Jonas tjatat om så imon ska den kanske bli verklighet. Det kan bli kul, dock kanske inte inlägget kommer imon men inom en snar framtid...

Seminarium idag, fick en fråga idag out of the blue. Ingen ville svara så läraren pekade ut Sälen och sa "Vi tar ngn av er där bak som ser så uttråkade ut". Det fanns två svar på frågan, en var redan sagd, Sälen omformulerade det första svaret och Läraren insåg att den där killen som alltid sitter längst bak och ser ut som en tattare nog troligen inte är Jurist-material. Sälen inser detta och inser även hur hans status sjönk till botten i lärarens ögon. trist

Konversation med Bussföraren:

Säl: Ungdom till Barnarp
Chaufför:Ungdom?
Säl: A, hehe..
Chaufför: Haha, tiden går snabbt
Säl: Tycker du också det?
Chaufför: HAHAHA, varsågod, hahah
Säl: Tack så mkt

// Sälen

Sälklubbning

Precis kommit hem efter sista seminariet för den här kursen. Inte så farligt svårt var det även om jag måste säga saker på mina seminarium till skillnad från Sälen som glider runt på en affärsjuridik-macka. Nu är det bara helgens hem-tenta som återstår.

Det intressanta för dagen var dock inte själva seminariet utan den delen av universitetet som vi befann oss i. Vi var i någon sorts biologidel för rummet var fyllt av uppstoppade djur. Jag var mycket road av detta. Det kan bli så att titta på uppstoppade djur kommer utvecklas till en hobby för mig.Det roligaste djuret var helt klart knubbsälen:Inga synliga ärr så troligtvis har någon, som sig bör, klubbat ihjäl detta ganska osmarta och överflödiga djur för att sedan stoppa upp det till min förnöjelse.

/ Jonas


Och så kom hösten

Idag började hösten på riktigt när alla tv-serier drog igång igen. Dubbelavsnitt av Heroes uppskattades även om det är svårt att hänga med i svängarna med alla karaktärer.

Tänker inte rabbla alla serier men här är några som startat som ni borde ta en titt på (jag tar inte ansvar för spoilers i länkarna):

Entourage
Californication
Heroes


Och så till en av många serier som jag blir hånad för att jag följer:

Om ni inte är rädda för att förlora en stor del av er manlighet så kan ni titta på One Tree Hill. Om inte för att ni gillar High School-drama så kanske för att Hilarie Burton är med, det räcker gott och väl tycker jag.Gott och väl.

God natt.

/ Jonas

Vad i?

En dag nästan helt utan inlägg eller intressant stoff skrivet sker följande: Rekord för unika träffar krossas fullständigt, en ökning av 66% från det tidigare rekordet. WHAT THE FUCK???

Jag är i chocktillstånd. Jag vill passa på att länka hit. Jag är inte i fullt tillstånd att bli kontaktad utan mobil så där har jag varit idag för dem 1 som ville veta (Jonas, min framtida sambo(Grindlägenheten ska bli ett faktum!))

Spelat poker hela dan, varken pluss eller minus. Timmar (cirka 4-5) som borde spenderats på affärsjuridisering men som blev ett slöseri av tid istället.

Tack för alla unika träffar!

// Saelen (vanligtvis ae=ä)


Priset för dagens tejpbedrift tilldelas...

En Estnisk pipeline! Har alltid sagt att tejp är den ultimata uppfinningen. Det har så många användningsområden.

Jag använder det till att  laga kalsonger, hänga upp sladdar i taket, laga mobilen, som stöd för diverse skador i fotbollen, för benskydden i fotbollen, bygga öltratt. Möjligheterna är enorma.

Nu har man alltså hittat ännu ett viktigt område där tejp behövs: Att smuggla fulsprit från Ryssland. Trofan man tejpar ihop två kilometer plaströr och bygger en smuggel-pipeline!

Dagens tejpbedrift, helt klart!

/ Jonas


Sex and the City

Glömde helt bort att nämna att i söndags vann de himmelsblå hjältarna från Manchester med 6-0, därav den fyndiga rubriken som jag läste i nån krönika i aftonblaskan.6 olika målskyttar och Stephen Ireland dominerade. Skönt att han kommit igång ordentligt och inte grävt ner sig efter diverse kalabalik förra året. En ganska rolig historia faktiskt:

Stephen Ireland befinner sig i Slovakien på landskamp. Han säger till tränaren att hans mormor har dött och får då åka hem tidigare. Dagen efter hör en levande mormor av sig till pressen och säger ungefär:

"Men vafan, jag lever juuuee!"

Stephen Ireland rättar då till sitt misstag och säger:

"Jag sa fel, det var min farmor som dött"

Dagen efter får man veta att också hon lever. Stackars Ireland sitter i klistret och får erkänna att han ville hem till sin flickvän som fått missfall. Jag tror nog att han hade fått sticka iväg på grund av det också. Idiot!

Dessutom är han 20 år och har inget hår. Typ som Kennedy. Synd om stackarn även om han är korkad.

/ Jonas

Lite historia, lite framtid

Okej.

Hade tänkt skriva massor men insåg att ne, det blir inget bra just nu.

Istället skriver jag om min debut i innebandyn b-lag idag. Dem har ett mkt bra a-lag, ett mkt bra j-lag. Dags för mig att höja b-laget till skyarna? Om 1 timme går jag på banan igen för första gången på 8-10 år nånstans.
Sista året jag spelade kom jag 3a i poängligan.. MED SPELARE SOM VAR 1 ÅR ÄLDRE!!!!!!! Nu är jag nöjd om jag inte är sämst på plan.

Go BIF!

// Sälen

Besikta eller besiktiga?

...Tydligen går båda bra, men jag väljer ändå besiktiga. Ska snart iväg och besiktiga gamla Jettan (som är en Ford Escort, men han heter Jettan).

Ville bara bjuda på beviset att jag inte är den töntigaste skribenten på den här bloggen. Sälen verkar stolt när han skriver följande på msn till mig:

Saelen | http://tomteverkstan.blogg.se säger:

gjorde en attack precis på utopia


Saelen | http://tomteverkstan.blogg.se säger:

Your forces arrive at I The Magician (2:1), and battle begins quickly...

A tough battle took place, but we have managed a victory!

Your army stole 21,359 books of knowledge!

We lost 652 Berserkers and 434 War Horses in this battle. Our forces will be again available on April 21st, YR6.

We killed about 710 enemy troops.

/ Jonas


Ofrivilligt tidelag

Var uppe alldeles för länge inatt för att kunna skriva något vettigt nu känns det som. Väcktes av en hund cid namn Joppe som är sprängkåt. Han ylar av kåthet. Varannan minut försöker han också omsätta sin kåthet på mitt ben.

Jag vet att de flesta som har träffat Joppe aldrig någonsin sett honom lugn, snäll och mysig som han faktiskt kan vara.

Det finns ett antal alternativ för att åtgärda problemet, för så här kan det inte få fortskrida:

* Avliva Joppe (något drastiskt kanske).

* Avliva Joppes penis (kastrering, effktivt men grymt).

* Lura på nån stackare honom för några hundralappar (grymt mot denne stackare).

* Fixa fram en tik och låta Joppe få sitt roliga.

* Fixa hit Johan Nygård och låta Joppe få sitt roliga. (grymt mot Joppe?)

* Släppa ut Joppe och låta honom bekanta sig med valfritt objekt i grannskapet.

/ Jonas


Gårdagen

Jaha. Då vaknade man upp utan att vara bakfull och utan att hitta en spya gömt någonstans i närheten av sängen. Lyckad dag än så länge alltså...

...tills jag såg min otäcka stämpel och kom på att vi hamnade på Centrum igår. Centrum är för er som inte vet det (eller för er som inte har vett att tycka så) helvetet i Jönköpings uteliv. Jag tänker inte ens bemöda mig med att motivera.

När minnena börjar komma tillbaka så har också följande hänt under kvällen:

Jag och en kompis vid namn Pusen kommer på den briljanta idén att jag borde nog hångla upp honom framför hans "tjej". Eller det kanske var min idé när jag tänker efter. Men den genomfördes aldrig och det är jag hyfsat nöjd med idag.

Jag förlorade Kings. Med reglen att den som drar sista kungen får en smäll av alla andra. Jag ogillar den reglen.

Tappade också mitt VISA-kort och fick gå tillbaka efter stängning för att fråga runt. Hittade det i en av barerna. Min uppmaning till mig själv om att leva studentliv och inte slänga fram kortet har inte gått igenom än.

Dagen är planerad och kommer troligtvis se ut som följer:

15.00 - Tv-Pucks final! Småland i final!

15.00
- Chelsea - Scums jävla äckelhoror (Kommer faktiskt hålla på Chelsea här!)

16.00 - CITY - Portsmouth Varför är det 1.90 på Cityvinst? Jävla spelbolag som tvivlar)

16.00 - JIK - Barnarp (Junior-DM, lär inte besökas)

18.00 - Sälen spelar en turnering som det ska kollas på om jag inte kvalar in själv.

Mitt i allt kommer någon pizza eller två förtäras, föreslagsvis kebabpizza eller jalapeno stark, utan jalapeno.Och som Sälen sa. Vi var aldrig i Gislaved. Mitt knä höll inte igår. Men det höll inte inte i Gislaved.

/ Jonas

nepp

Idag mår Sälen illa. Han försöker bota det med apelsin-juice och kaffe.. Ni vet, skonsamma saker för magen

Han har även hunnit med att spilla ut gammal (och nu menar jag waaaay gammal) kebabsås som stog i kylskåpet. Det var tungt att tvingas städa en dag som den här också.

Slog f.ö. rekord imorse. Öppnade en ost, efter 4 hyvlingar var backen ett faktum

Men nu kallnar kaffet

// Sälen


Inställd resa

Vi var aldrig i gislaved. Därför kommer ingen rapport om vad vi gjort idag. Förutom en rolig anekdot, som inte hinns med nu. Aja ni förstår, Lördag!

// Sälen

Idka samlag med en anka

Till Gislaved bär det av om en halv 60 minutersperiod som vi av okänd anledning kallar för timma.

Vi möter de överlägsna serieledarna i säsongens sista match som inte betyder något alls. 

Känner ni taggningen hos mig?

Ähh!! Fuck a Duck säger jag. Knulla en ankjävel.

 

/ Jonas

So close

Oooh, försökte att vakna självmant vid 10. vaknande 7.59, 9.02 och 10.06! Det var ju ganska bra iallafall..

Bussen går till gislaved om 1.5 timme. Skål

// Sälen

Feel good in(lägg)c

Fick tips idag om att ställer men bara in kroppen på en tid man ska vakna. Ja då gör man det.
Testet är mycket viktigt då jag inte har väckarklocka och måste lära mig lita på min biologiska klocka (män har också en sådan.. som mäter tiden helt enkelt) (ja jag är en man) för att komma i tid till föreläsningarna kommande vecka.

Märkt att mina inlägg varit lite svarta på sistone och att min överdrift har varit närvarande. Många bra saker hände idag också, jag blev bjuden på glass och matade ankor i parken. Jag vann en lokal pokertourna och vi kom återigen upp i det tangerade rekordet för unika träffar för en dag. Fick även reda på att vi har lov i skolan, fattade inte riktigt vad dem dillade om men det var nåt speciellt med veckan som startar iom inträffandet av 6 oktober. Helgen började ju idag också. Dessutom fick jag reda på att Chell ska spöa man u på söndag och inte imon vilket gör att jag kan se den.
Härligt att spöa 2 manchester-lag inom 8 dagar.

Dessutom:  
  Salvador Cañete Det var stenhårt, uppoffrande träningsarbete som förbättrade hans speluppläggsförmåga från unik till legendarisk.

Va häärligt

Ska testa att vakna 10. Har jag tänkt.

rubriken? gorillaz ni vet, saknar dem lite

// Sälen

Will there ever be a rainbow? (south park replik för att tydligöra min ogayhet)

Dagen idag har varit dålig på alla sätt och vis:

Trött som fan släpar man sig in till skolan. Där hålls ett mkt tråkigt och outvecklande seminarium som man i stort sett kunde varit utan. Sen sitter min grupp kvar i skolan i cirkus 4 timmar utan att åstadkomma nåt.
Går hem till Ralle och Cammomill. Är bara trött och sliten och går in på facebook och kollar. Där skriver en tjej som Sälen träffat lite att hon "gillar mig också men mer som en kompis". Deppar kvar på liljeholmen ett tag innan jag åker hem. På råslätt får jag vänta 30 min för 14 hade dratt innan utsatt tid och inte väntat in 1an (som den ska göra). Kommer innanför dörren, tänder lampan och pang där slutade den fungera. Slänger mig i soffan och bloggar om dagens misär.

Kommer inte på något med hela dagen som inte sög. Trist. Trist. Trist.

// Sälen


För er som inte visste...

Nu blev det helg.

Igår vann City i UEFA-cupen. Vi får hoppas att de lottas i samma grupp som Kalmar. Då jävlar."Bluuuuue Moooooon! You saw me standing aloooooone, without a dream in my heart, without a love of my own"

/ Jonas

Däck + d

La mig kvart i 12 igår. Vaknade:

1.45
4.00
5.00
5.50
6.20
6.50 och låg fram till min hotellväckning ringde 7.15

Nu jävlar ska det pluggas massor i skolan!

// Zombie-Sälen

Namnleken

Efter en vända i stan där jag lyckades införskaffa en ny mössa och bära 7 flaskor rosé åt min kära projektarbetskamrat är jag nu hemma framför bloggen. 7 flaskor vin och och 10 öl tyckte han borde räcka till måndag/tisdag någon gång. Jag förvånas inte då jag under dagen i biblioteket fått höra kommentarer som:

"Fan va trött jag är! Jag behöver sprit! Fatta vad energi det är i sprit!"

"Klockan är över 12. Min farmor säger att man får börja dricka då!"

och favoriten;

"Jag kan vara nykter om jag vill, det är bara så jävla mycket roligare att vara full!"

Nu sitter jag och umgås med kanelgifflar och kall mjölk tillsammans med den här herren:Det där med SmartPhone var inte riktigt min grej. Han verkar vara smartare än mig. Men jag pillar på så får vi se hur det går.

Sitter och funderar på vad han ska heta? Några förslag?

Jag måste välja ett av namnen ni föreslår i kommentatorsfältet. Föreslå på!

/ Jonas


What if you were right the first time?

Insåg just när jag stängt ner butiken att jag ska upp imon vid 7. I samma ögonblick insåg jag att jag har ju ffs ingen väckarklocka. Hur ska detta gå till är det tänkt? Bulle också

// Sälen

Down no telephone line

Nytt tangerat rekord vad gäller unika träffar idag.

Har precis gjort sista fotbollsträningen för i år idag. Nu är det bara match på lördag kvar, det känns trist. Känner ni min tristhet förmedlas genom skärmen? Om inte, läs det här för att uppnå större tristess. Rekommenderar absolut inte att trycka på länken, tvärtom, jag avråder. Men om ni vill veta hur trist jag har det, kolla den..

Seminarie imon, det här står längst ner i en 4a-sidig förberedning inför seminariumet:

Särskilt rekommenderade litteraturavsnitt för detta seminarium:

Adlercreutz, Axel: Avtalsrätt I, s. 15-137, s. 150-225

Grobgeld, Lennart: Konsumenträtt, s. 27-39

Håstad, Torgny: Den nya köprätten, s. 311-342

Tiberg, Hugo & Dotevall, Rolf: Mellanmansrätt, s. 13-157


Läst 50 sidor i första boken där. Oddsen sjunker drastigt på Sälens avhopp innan Jul enligt Ladbrokes

// Sälen


You can't look into those eyes

Jaha dagen efter min status gick från mobilinnehavare till mobillös kan jag kanske skriva ett inlägg som inte genomsyras av ilska och hat mot att jag tagits i onåd av världens krafter.

Både igår (i mörkret runt midnatt) och imorse var jag och bror och letade mobil. Inte ett spår efter den och därmed fick jag ringa och spärra skiten. Hej och hoppla. Haft samma skitmobil i 3 år, sen får jag låna 2 nya och båda alltså av ett eller annat skäl ej användbara längre. Jag frågar i förundradens tecken: Hur är det möjligt?

Jag har inget att säga men försöker skjuta upp läsningen av Axel Adlercreutz "Avtalsrätt 1".

Dags igen asså, hehe.. Jag är sämst med paint. Ändå roligt


Jonas är i skolan idag, så här kan det se ut då:


// Sälen

Kollo is living the dream!

Sitter och skriver projektarbete i biblioteket. Nu efter lunch stötte jag ihop med Kollo (mer känd som Chris Griffin här på bloggen) och vi hade följande samtal:

Jonas: Vafan snackade du om igår när du ringde? Nåt om jag kunde köra och sen slängde du telefonen i örat på mig?!

Kollo: Va? Ringde jag dig igår? Höhö...

Jonas: Ja, men jag kunde ju inte köra för jag hade druckit öl.

En bakfull kollo började sedan förklara om hans äventyr som innefattade trappor, blodiga haksår och lipande tjejer. Jag tror Kollo trivs som student.

/ Jonas

Ännu en mobil åt helvete

Hej hej, som ni vet huserar jag, Sälen, på http://tomteverkstan.blogg.se och jag gör det inte utan skäl.

Idag hade vi sur föreläsning. Sen händer inget förrän förfest på toopa. Sen vidare till korp-match med Jompas Hjältar, byter om i allra hastighet och låter alla saker hänga vid ett avbytarbås där bla. Boda och tjejer sitter.
Sälen är målvakt för "han är full" och vi förlorar med 4-0.. Mot samma lag i veckan, som det då blev 4-2 mot med Sälen som utespelare. Coincedence? I thinkt not!

Efter matchen får Sälen skjuts av Kant och Boda hem till Liljeholmen. Han bär slarvigt alla grejer över armen och när han anlänt till Lillgatan på Liljeholmen märker han, var är mobilen?
Exakt huuur jävla klantig får jag vara? Ringer till mob, den är ej här men signaler går fram.
Ringer igen 30 min senare, nu går inte signaler fram.

Slutsats: Sälens mobil är hittad, och snodd av random tjuv. Han väntade dessutom på viktigt sms som han nu aldrig får läsa. 2 mobiler är sönder/tappade för ett sammanlagt värde av 7 lök på cirka 1 månad.

Jag blir (är tydligen) helt jävla dum i huvet och klantig nog för 1000 pers.

HBFKHB helt enkelt

HBFKHB=Helvetes Balle Fitta Kuk Hora Bajs

// Sälen

Det blev visst ett inlägg om det svaga könet

Igår promenerade jag och Stefan (det ryktas att det inte är hans riktiga namn) till ICA för att inhandla nädvändig förtäring till Champions League-fotbollen. Följande intressanta diskussion utspelades sig i kassan intill. Vilket, som så många gånger förr, bevisar det motsatta könets intelligenskvot:

(Ja, jag tycker om att dra alla över en kam. Livet blir lite lättare om man lever med fördomar och förutfattade meningar! Så ni tjejer som påstår att ni har någon form av svåridentifierbar intelligens ljuger kanske inte. Jag är väl medveten om att en del tjejer till och med har något vettigt att säga, jag har träffat ett fåtal, grattis till er!)


Flicka
(sträcker fram ett pantkvitto från Willys): Tar ni emot det här kvittot från Willys?

Kassörska: Nej, det gör vi inte här på ICA!!

Flicka: Nehe?

Pojke bredvid flicka: Men för fan! det är ju OLIKA företag!?

Flicka (förvånat): Men tänkte att jag kunde i alla fall fråga.

Jonas (ville säga): Var fan var du den dagen då dem delade ut intelligens?

Men eftersom jag är en feg liten usling så sa jag naturligtvis ingenting utan går hem och skriver det på min blogg. En feg liten usling indeed.

/ Jonas

Dröm-inlägg

Jonas efterlyste ett morgoninlägg så enjoy nu.

Somnade inte i tid igår så nu är jag tyvärr lite lagom trött. Dessutom så vaknade jag mitt i natten. Fördelen med det är att jag kom ihåg en dröm jag hade, tyvärr har jag ingen egentligen kronologisk ordning på den men ja:

I en del står vid strandkanten och ser 2 fenor i vattnet. Den ena åker därifrån, pga att jag är något slags djur så simmar jag mot fenan och tänker mat. När jag väl kommer dit är det en haj, som snabbt byter skepnad till min bror på en undervattenscross. Han jagar mig in till strandkanten och likt ett tv-spel får han poäng för detta. Jag hinner dock undan.
Nästa del är i ett flervåningshus. "VI" bor högt upp. En bil ska hämta mig men jag kommer på i sista sekund att jag glömt nått. Springer in i huset.
Nästa del är en slags stålbur som man tvingas gå runt runt i för att komma till mitten (som man tydligen vill). Dock ligger det folk överallt så man tvingas klättra på stålväggarna. Då andra också gör detta böjs dem ganska mycket. Jag och någon okänd skrattar åt detta faktum. Det var något med någon efterbliven kille i denna delen av drömmen.
Nästa del smyger jag och pluto (musses hund nivet) runt i ett hus som är bevakat av killar med vapen. När vi kommer till slutrummet som är massa pölar där små insekter lever i. Pluto försvinner på nått sätt och jag känner hur han håller på att dö men att han kämpar för sitt liv nånstans i en pöl med insekterna. Jag letar efter nåt, hittar det. Men blir påkommen av vakterna. Dröm slut

That was all

// Sälen

Dagens insyn i studentlivet

Idag hade jag föreläsning med vad jag anser vara en av de mest efterblivna lärarna jag har haft under min universitetskarriär. Låt oss kalla henne för Subban.

Subban inleder alla sina föreläsningar på nya kurser med att gå igenom sin livs historia och berätta om sina jävla barn. Därefter berättar hon om hennes man som har någon viktig roll i nåt investmentbolag för att sedan fortsätta om familjen i allmänhet. Detta tar ungefär 15-20 minuter. Lär jag mig mer om marknadsföring för att jag har lyssnat på hennes livsöde?

Subban tror att hon är väldigt viktig. Subban tror också att hon kan prata engelska. Det kan hon hjälpligt. Tråkigt för mig att kursen är på engelska. Idag fick vi höra henne undra om vi skulle hoppa över vissa delar av föreläsningen som vi redan gått igenom. Hon frågade: "Should we jump it over?" Jag blev genast väldigt trött och bläddrade från Metros korsord till Sudoku-sidan. Löste båda enkelt så jag fick tvinga mig till att lyssna på vad Subban hade att säga den sista halvtimmen.

Så är livet på universitetet.

/ Jonas

Dagen i korthet

Sälen bloggar mitt under champions league-matcherna?
Ja vafan, Chelsea leder 1-0 efter 15 min och med det försvann all spänning så här kommer en dagsrapport.
 
Jag uttryckte igår min o-se-fram-emot-seminarie-känsla. Jag kom iallafall dit och satte mig och lyssnade på det allmäna seminarie-tjatet (typ den bästa undervisningen) och tar paus efter 1 timme. När nästa timme kommer igång inser jag snabbt att "vafan, det här är inte dem uppgifter jag pluggat på".
Snabbt kryper jag ihop och gör mig osynlig för lärarens frågor om vad Bengt egentligen ska göra med trädet som Anders planterade vid tomtgränsen, vad Anders skulle gjort annorlunda och huruvida rekvisiten är kumulativa eller alternativa osv. Ni vet, basic juridik.
Själv hade jag läst på om Herr Erikssons äventyr i Colombia och Venezuela. Jag var inte hemma i diskussionen som ägde rum så att säga. Trist. Lyckades dock undvika att få några frågor. Mkt tacksam över detta

EFTER skolan sitter jag kvar med några kamrater och läser skadeståndsrätten. Får reda på hur jävla långt efter jag ligger jämnfört med vad dem läst. Känner mig liten och dålig, känner mig lite bättre när dem beskriver 1.5 på högskoleprovet som "jävligt bra".

Åker hem och tränar fotboll, vi är så lite folk så vi spelar fotbollstennis och leker hela tiden, Sälen skrattar mkt fast det var en tråkig träning. Får reda på att Mammoo och Johnny nästan 100% säkert tränar oss nästa säsong. Härligt

2-0 chelsea förresten nu..

Slår i huvet i duschen, på schampoohållaren. Inget blod som rinner märker jag men nu i efterhand har jag torkat blod i håret. En bula också tydligen.

"Chelsea är ju så överlägsna, lite sövande till och med"

// Sälen


Freeeeeeze!

Jag var precis och handlade. Jag är dålig på att handla. Jag köper alltid massa saker som jag inte behöver.

Värst är det när jag ska handla mat. Jag köper både den ena grönsaken och den andra såsen som jag aldrig skulle få för mig att äta när jag väl kommer hem.Den här "Police Force"-leksaken gick jag runt med i korgen fram tills jag upptäckte att alla verkade titta intresserat ner i min korg. Då fick jag kalla fötter och lämnade tillbaks den i hyllan. Så här i efterhand ångrar jag det beslutet grovt. Ser ni dem orangea pilarna till pistolen? Vet ni hur roliga sådana är? Och den kostade typ bara 69 spänn eller nåt sånt. Fan.

/ Jonas

Sleepfull

Jag sov så jävla mkt inatt så jag hann med att drömma 3 drömmar. Får se om jag kommer ihåg alla nu:

Dröm 1: Jag spelar innebandy, jag är tydligen ganska bra. Men jag tappar byxorna hela tiden, inte fronten så att säga men där bak så baken syns. Jag spelar tydligen i jeans.

Dröm 2: Nej kommer ej ihåg. Sitter i en bil ett kort tag.

Dröm3: Detta var en grön dröm. Mer minns jag ej

Så detta var misslyckat inlägg. Om 20 min går bussen mot högskolan iallafall. Inte taggad fört.

// En utvilad Säl

Sleepless

Jag har den inställningen att sömn är ganska överskattat. Ändå krävs det ibland att man somnar en viss tid för att inte vara halvdöd dagen efter. Har haft en del problem med att somna det senaste året. Igår kväll tänkte jag att "Om du nu ska upp halv åtta så borde du iaf somna nån gång runt 01.00". Det gick inget vidare. Jag tänkte på allt annat än att sova.

Jag försökte somna med hjälp av musik. Det brukar fungera. När inte det hjälpte så tittade jag på ett avsnitt av Tintin (!). Tintin var i Amerika och större tomte än honom får man leta efter. När jag väl slumrade till framåt 03 hälsade mina gamla vänner mardrömmarna på och jag vaknade 05 och 06 för att klockan 07.00 ge upp och kravla mig upp ur sängen.

Nu ska jag köra bil. Vi får se hur smart den idén är.

Vad för knep finns det för att somna som inte innebär att man knaprar piller? Varm mjölk? Godnattsagor?

/ Jonas


Tankar första kvällen själv

Tomteverkstans redaktion spelade som sagt Korpen-match (emot reglerna då vi är registrerade spelare) men det blev torsk med 4-2 (4-0) efter en usel 1a halvlek och en 2a halvlek där vi borde gjort en hel del mål till.

Jonas lyckades dock göra sin "klacka över sig själv och motståndaren"-fint, den friställde honom! men han sköt i stolpen. Sälen gjorde 1 mål och 1 assist. Men det goes kanske without saying.

Anledningen till att jag skrev inlägget är följande:
Sälen hade för några månader sen besvär med ont i halsen varje dag han vaknade. I början trodde han att det var för att något fönster stog och blåste hela natten (Sälen är känslig, detta fenomen har hänt förr). Men det visade sig snart att så var inte fallet.
Förbryllad fick han anta att han snarkade för mkt så han fick ont i halsen. Den berömda snark-halsonten helt enkelt. Men nu på sistone har Sälen märkt på kvällarna innan han ska lägga sig att när han andas med näsan så skär det som rakblad i halsen. AHA! det hade med att göra att jag andas med näsan under natten. För att motverka måste jag öva in andningstekniken så jag undviker näs-andningen. Jobbigt att tvingas ta en läkerol när man gör den obligatoriska mitt-i-natten-vakningen.

Ser nu att jag har lektion varje dag denna veckan och nästa vecka. Det var inte därför jag började plugga. F.ö. borde jag plugga inför seminarium imon. Hoppas på att föra en anonym tillvaro en gång till på seminariumet.

Ikväll sover jag ensam i huset. Hoppas att jag klarar av det!

// Sälen


tjosan

Sälen och Jonas är tro det eller ej mkt involverade i ideelt arbete med sportklubbar runt om i Jönköping.

Dem återfinns i rullorna som sponsorer till division 3-laget Barnarp och coachar ett fotbollslag. Idag är det dock ont om folk i Jompas Hjältar (fotbollslaget) så genom kontakt med klubbordföranden har dem lyckats få dispens att spela själva och dessutom har dem tagit in Johan Kluft i laget. En härlig satsning mot slutspel helt enkelt.

Sälen har under dagen inte gjort mkt, men han har ändå blivit lämnad ensam av sin mor. Anvisningar om tvätt har bytt ägare och förmaningar har kommit i tjog.
Sälen har ändå hunnit med att plugga lite. Såhär kan texterna se ut: 
 
Beträffande G:s påstående, att E blivit inom en prövotid av 2 mån. muntligen uppsagd från
anställning hos bolaget, finner HovR:n -- i den mån en sådan uppsägning skulle kunna
äga betydelse förbedömningen av storleken utav E tillkommande ersättning -- att G
mot E:s bestridande icke styrkt sitt berörda påstående.


Sälen gillar inte att läsa sida upp och sida ner av liknande text så han bloggar istället. =(

// Sälen

Att "ladda ner"

Eftersom jag och många av tomteverkstans läsare är uppväxta med Internet så ter det sig ganska naturligt för oss att tillbinga en del av vår tid med att ladda ner musik, filmer och spel. Jag har försökt lära mina föräldrar hur man "laddar ner" utan någon direkt framgång. Jag har försökt i hur många år som helst. Varken Napster, Direct Connect eller Torrents har lyckats penetrera deras skyddande "men det verkar svårt och farligt"-murar.

Idag har jag inte direkt överdrivet mycket att göra och min hund har tröttnat på att umgås med mig så jag tänkte tipsa om lite sköna torrent-trackers för alla er som inte upptäckt fördelen med snabba torrents. Alla är medlems-trackers vilket innebär att du måste bli medlem och sedan ladda upp en viss procent av det du laddar ner så att hjulet fortsätter att snurra.

www.powerbits.org - Mkt av det mesta

www.swebits.org - Svenskt

www.piratebits.org - Mkt svenska releaser

www.thepokerbay.org - Poker i massor

Kom också ihåg att man inte får ladda ner upphovsrättskyddat material. Då kan man få smisk. Inte trevligt upphetsande smisk, utan riktigt otrevligt smisk. Sälen kan säkert informera er om de juridiska bitarna.

/ Jonas


Se på Fan

Fan har bara spenderat hela dagen på degarsättet. Mitt favoritsätt alltså

Såhär på kvällskvisten när svenska spel stänger ner fabriken vid midnatt blir det film. Ingen skånsk film från 90-talet nej Jonas. Men innan det är det dusch som gäller. Ställer mig på vågen helt naken för en gångs skull och se på fan (bokstavligt(jag är osäker på om man säger bildligt här)):
Jag väger 66.6 kilo (digitalvåg)! Jag menar, är inte det sjukt eller? Hämtar kameran i all min naturlighet, ställer mig på vågen(farlig vinkel för att få med annat än siffrorna..), men när jag kollar ner står det 66.9. Nog fan tänkte jag inte på att kameran vägde lite också.

Resultat: Ni är befriade från Djävulens tecken tills vidare i denna bloggen. Jag själv får dras med han några timmar antar jag.

Ordet fan återkom några gånger ser jag, det highlightar vi och drar en paralell till en annan som hade en djävul närvarande:
 "I can see him, there is no veil between me and the wheel of fire"

// Sälen

Ännu ett matinlägg

Hej hej, Jonas skrev om gårdagen. Så jag skriver om går-gårdagen.

Idag är det avskedsmiddag hemma hos oss. Bror och Camme och Little lo är här och äter också.

Iallafall går tankarna till häromveckan (nu i veckan givetvis) när jag åt rekord (iallafall i år) många pizzor. Nämligen 4.5 stycken! En av dem (som var en kebab i bröd) förtärdes i Boxholm, detta klassiska samhälle några mil utanför tranås.

För att vandra ifrån ämnet. Följande ord-skämt (som Sälen f.ö. är mkt bra på) som jag kommer ihåg drogs om Boxholm.

-Dem gör nog bra lådor här
-Spelas nog mycket xBOX här
-Ok dem är bra i power play (vi kollade innebandy) men är jäkligt grymma i BOX play
-Mike Tyson lärde sig BOXas här
-Frågar Rasmus Holm nåt kan man svara "Yes BOX HOLM"
-Han gjorde en xBOX 360
(När Hjalmarsson snurrade ett varv)
-Undrar vilka slags kalsonger dem flesta har på dig? "BOXer såklart"
-Killen från BOXer bor här
-Vilken slags hund är det, en tax eller? "Nej en BOXer"

osv

Tillbaka till matinlägget då. 

Chris Griffins kompis hade hört att kebaben i Boxholm hade blivit framröstad som Sveriges godaste. Visade sig vara högst medioker (jag vet inte om Jonas har en annan åsikt) kvalitet och i klass med Barnarps ökända Lacce-Kebab...

Iallafall så åt jag en av dem där 4.5 pizzorna på La Cardinale (Lacce) och då går det till såhär:

Man går alltid fram till menyn, no mather what, även om man nästan alltid beställer samma sak (Jalapeno stark..utan Jalapenos)


Mumsar i sig Pizzan (just detta är ingen Jalapeno stark... utan jalapenos)


När man inte orkar äta mer skrapar man bort allt som ligger på och letar efter champinjonerna. Som ju trots allt är det mest njutsamma av all fyllning.


ps. The Blues vände och vann med 3-1 mot city. Sälen och Jonas hade 2 vad på matchen, Sälen vann båda och inkasserar(?) 200 från just Jonas ds.

Ne nu ska vi snart äta äppelkaka. Hej hej

// Sälen

Att förlora och annat ointressant från en ointresserad

Ligger i soffan med datorn och stirrar med tom blick mot skärmen. Idag har jag ont i huvudet. Jag kan inte för mitt liv förstå varför.


En förlust mot Chelsea är något man får räkna med. Det svider dock. Eller svider kanske inte är rätt ord. Det känns som ett otäckt jävla skavsår på ollonet. Allt var ju upplagt för en vinst. Köpet av Robinho framför näsan på Abramovitj var bara början på hånet. Robinhos frispark var fortsättningen. Trodde jag. Jag var i alla fall i himlen under 5 minuter.

Jag väljer att inte gå in på några djupare analyser av matchen. Det känns fortfarande som samma gamla City. Tyvärr.

Förlorade två vad mot Sälen och tog sönder Jompas glasögon i ren frustration gjorde man visst också. Penis.3 saker jag hittade i fickan på vägen hem tidigare idag:

En femkrona från 1972. "Plikten framför allt" är så mycket häftigare ordspråk en den nuvarande knugens "för Sverige i tiden".

Ett taxikvitto på en resa mellan 02.53 och 02.57. Känns nödvändigt. Jag ska sluta slänga fram kortet lite varstans på fyllan. "Du är student, Jonas!" ska jag tänka i fortsättningen.

En lapp med ett telefon-nummer. Vem fan skriver inte in ett nummer på mobilen? Tydligen jag.Joppe ligger här bredvid och drömmer. Det verkar som han är ute och springer en sväng. Det ser ganska roligt ut. Jag ska joina honom i en tupplur tror jag allt./ Jonas


Skånsk 90-tals porr

Igår fick jag ett YouTube-tips.

Jag tänkte som vanligt att "nu måste man titta och låtsas skratta åt eländet" men oj så fel jag hade. Klippet var från en skånsk porrfilm från 90-talet. Inget barnförbjudet utan bara, vad som verkar vara, en introduktions-scen innan själva "knullandet".

Titta och förundras över 90-talet. Det årtionde då tomteverkstan var oförstörda små barn:Frågor att ställa sig efter klippet:

- Är det bara jag som vill se hur fan det slutar? Den här filmen ska det letas efter.

- Är det någon sjuk människa som kan tänkas bli upphetsad av det här?

- Hur har Gurra från början hittat det här klippet? Tror inte YouTube är ultimat för porrsökning Gurra!

/ Jonas


I brist på annat

Jag inser ju att pokerinlägg överst inte är det allram est (han var fan rolig, babben och chet, babben och chet, sommarn 95 vi glömmer aldrig den) tilltalande för majoriteten av våra 5 läsare. Så här kommer ett inlägg med fokus på något annat.

Vafan jag har inget att skriva om.
Jag och Jonas ska iväg och handla snart iallafall. Nu verkar det också som om Jompa är tveksam på att gymma också. Vi ska ju testa "första gången gratis" igen var det tänkt, men nu verkar det falla i stöpet.

Om 3 dagar åker mamma till Kina. Då blir jag ensam ett jävla tag med mitt eget svineri och tölpiga uppförande. 
Förmaningar jag fått hittills:

Du vet väl hur man tvättar?
Se till att kolla värmepannans filter nån gång, blir kallt annars.
Tvätta av borden.
Ät inte pizza hela tiden.

Det här kommer säkert gå strålande...

// Sälen

Helvete

 Spelade cirka en timmes poker idag. Jag blev brutalt våldtagen av svs. Kanonhand på kanonhand. Inte en höll. 
Jag säger igen: INTE EN ENDA HAND HÖLL. och det är inget selektvit minne. Nix, på denna korta tid torskade jag 3 tusen. Detta var handen som var droppen:

***** Hand 799517539 *****
2.50/5.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 11 september 2008 22:02:59
David 16 (Vanlig /Cash Game )
Plats 2: crawk (750.08)
Plats 3: Marre10 (1274.95)
Plats 4: DarthVader (342.01)
Plats 5: bIGmAMA_ (1439.14)
Plats 6: Tai-Pan (1026.40)
Plats 7: Akropolis (915.00)
Plats 8: Ghost_Ace (1121.43)
Plats 9: Jamte1 (1029.87)
Plats 10: Saelenn (1000.00)
Saelenn lägg LM 2.50
crawk lägg SM 5.00
Ghost_Ace lägg AM 7.50
** Giv **
Saelenn [Eh, Ek]  WOHO
*** Bet Runda 1 ***
Marre10 Lägg
DarthVader Lägg
bIGmAMA_ Lägg
Tai-Pan Höj till 15.00
Akropolis Syna 15.00
Ghost_Ace Lägg
Jamte1 Lägg
Saelenn Höj till 75.00 SKA FAN VINNA EN AA/KK
crawk Lägg
Tai-Pan Syna 75.00
Akropolis Lägg
*** Flop(Board): *** : [7r, 6s, 4k]
*** Bet Runda 2 ***
Saelenn Satsa 120.00
Tai-Pan Syna 120.00
*** Turn(Board): *** : [7r, 6s, 4k, 4h]
*** Bet Runda 3 ***
Saelenn Satsa 208.75
Tai-Pan Syna 208.75  YES JAG LEDER; HAN SYNAR INTE MED SET BARA
*** River(Board): *** : [7r, 6s, 4k, 4h, 5r]
*** Bet Runda 4 ***
Saelenn All-in 596.25
Tai-Pan Syna 596.25  JJ-KK ELLER?
*** Showdown *** : Rake: 20.00 Totalpott: 2007.50
crawk Lägger mig Vinst: 0.00
Marre10 Lägger mig Vinst: 0.00
DarthVader Lägger mig Vinst: 0.00
bIGmAMA_ Lägger mig Vinst: 0.00
Tai-Pan [5h, 5s] Kåk Vinst: 2007.50 NEHE HAN RIVRADE KÅK. SKOJ FÖR HAN
Akropolis Lägger mig Vinst: 0.00
Ghost_Ace Lägger mig Vinst: 0.00
Jamte1 Lägger mig Vinst: 0.00
Saelenn [Eh, Ek] Två par, ess och fyror Vinst: 0.00

// En mkt förbannad Sälen

Hur maximera vinsten?

***** Hand 798817682 *****
2.50/5.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 11 september 2008 01:01:34
David 13 (Vanlig /Cash Game )
Plats 1: mithrandir (719.08)
Plats 2: Lellur (303.21)
Plats 3: KungFoo (0.00)
Plats 4: Littlejoe (373.07)
Plats 6: Nightrider (1111.98)
Plats 7: vladdeN83 (435.00)
Plats 8: JonnyBolle (0.00)
Plats 9: Asson. (322.53)
Plats 10: Bjornelit (354.54)
Nightrider lägg LM 2.50
vladdeN83 lägg SM 5.00
** Giv **
mithrandir [Knh, Knk]
Lellur [N/A, N/A]
Littlejoe [N/A, N/A]
Nightrider [N/A, N/A]
vladdeN83 [N/A, N/A]
Asson. [N/A, N/A]
Bjornelit [N/A, N/A]
*** Bet Runda 1 ***
Asson. Lägg
Bjornelit Syna 5.00
mithrandir Höj till 20.00
Lellur Syna 20.00
Littlejoe Lägg
Nightrider Lägg
vladdeN83 Lägg
Bjornelit Syna 20.00
*** Flop(Board): *** : [3s, Knr, Kns]
*** Bet Runda 2 ***
Bjornelit Passa
mithrandir Passa
Lellur Satsa 40.00
Bjornelit Lägg
mithrandir Syna 40.00
*** Turn(Board): *** : [3s, Knr, Kns, Er]
*** Bet Runda 3 ***
mithrandir Passa
Lellur Satsa 50.00
mithrandir Syna 50.00
*** River(Board): *** : [3s, Knr, Kns, Er, 2s]
*** Bet Runda 4 ***
mithrandir Satsa 123.75
Lellur Lägg
*** Showdown *** : Rake: 6.18 Totalpott: 241.32
mithrandir Vinner potten Vinst: 241.32
Lellur Lägger mig Vinst: 0.00

Borde jag betat flopp? Eller check-raise? Hur spelat man den här handen ultimat? Hjälp mig Martin Nilsson eller någon annan kunnig på området!

/ Jonas

Censurera mera? Nej du!

Eftersom jag ser mig själv som någon sorts social-liberal människa så är jag emot censur. Inte i alla dess former men efterhandscensur av tomteverkstans egen blogg ska inte få förekomma. Inte ens av mig själv. Varför babblar jag då om censur? Jo, Sälens trevliga förstoring på morgonbilden av mig där jag mest liknar ett spöke fick mig att genast vilja gå in och ändra/ta bort/fixa bilden. Men då jag är principfast kör jag helt enkelt på en annan taktik:

Nu gäller det att skriva inlägg ofta så nedanstående inlägg försvinner i mängden.

Vad kan jag då bjuda på? Jag skulle kunna visa er riktig humor. Här framförd av Anders och Måns. Riktig humor:
/ Jonas

Usch, blä, fy och spott

Först och främst: Årtiondets värsta slöseri av tid ägde rum idag. Makalöst:

7.45 ringer klockan
8.40 går jag upp (snooze)
9.17 går bussen mot högskolan.
9.50-ish anländer jag. Går in till biblioteket där min grupp sitter, vi skulle träffas vid 10 för att snacka igenom oss inför möte med läraren.
10.30 går vi till mötet efter att min grupp pratat om mat i 35 min. Tro det eller ej, jag fann det ej amusing med sådant prat när man slitit upp sig i förtid.
10.31 sitter med läraren och vi ska berätta lite vad vi gjort, läraren förklarar vad vi gjort fel.
10.52 färdiga.
10.59 gick bussen till råslätt.
11.35 går bussen till barnarp från råslätt.
11.56 kommer jag hem och undrar varför i helvete jag lämnade sängen idag.

Enda jag fick ut av dagen var följande citat:
"haha, men visste du att en cigg förkortar livet 2 min. Ett glas vin 3 min. Men en arbetsdag förkortat livet med 8 timmar"

Det tyckte jag var kul, skämtet har säkert florerat ett bra tag men om det har nått mina öron har det förträngts.

Eller vänta nu. Ännu roligare hittills med dagen var ju det här:


Haha. Det var den värsta bilden jag någonsin har sett. Helt seriöst haha, Hur fan ser du ut?
(kan inte sätta fingret på det men något med det här kortet är allvarligt fel, är det nått med pannan?)

Dagens tips om morgondagen: Den här är bra. Man kan köpa den i samband med köp av expressen.

// Sälen

Zombie i skolan

Klockan är ungefär 10. Ska träffa min projektgrupp nu och förbereda inför seminarium. Jag har varit uppe sen 07. ungefär. Ändå är jag sen. Ändå ser det ut som jag just har vaknat.Men så har jag skjorta på mig. Inte en lika stilig som Sälens, men ändå. Jag tror att skjortan kommer göra att de har överseende med min trötthet och sena ankomst.

Hoppas Sälen kan koka ihop något lite intressantare under dagen för jag är mest nervös inför presentation på engelska.
/ Jonas

Natt-film!

I natt tittas det på den här filmen. Den är ganska rolig. Om man spelat poker är den roligare.

The Grand:
/ Jonas

A first for everything

På Växjö Campus finns ett café som drivs av mongos. Eller de har ju hjälp av några andra men det är någon slags dagsverksamhet för mentalt handikappade. Det innebär att de inte behöver göra något vidare resultat mer än att gå +/- 0. Detta betyder i sin tur väldigt billiga baguetter med diverse innehåll.

Jag intog min lunch där idag. När kyckling-currybaguetten var uppäten och jag skulle gå ut genom dörren fick jag se något jag reagerade på. En av de arbetande stod utanför och rökte! Första gången jag sett ett mongo som rökte. Det var underligt tyckte jag.

Sen kommer jag hem. Och vad får jag se i min blogg?! Ett till mongo som röker. Denna gången lakrits-pipa. Två på samma dag. Jag har upptäckt en trend bland de mentalt handikappade!

/ Jonas


Regarding plugg

Igår åkte jag som usual buss till skolan för grupparbete. Då åkte jag förbi Ica. Då kom jag att tänka på att det är en affär.

Tankegången var följande:

"hmm, Ica är en affär. Jag läser affärsjuridik. Är det på Ica jag i framtiden kommer stå och Juridisera då?"

Iallafall så lyckades jag köpa dem 3 viktigaste böckerna för utbildningen igår. Jag var beredd att betala 600 för dem men när jag frågade bruttan vad vi sa för pris svarade hon 400. Glad i hågen och plus 200 för dagen åkte jag hem och började affärsjuridisera.

Jag var lite vilsen regarding dresscoden när man ska läsa dem här böckerna. Så jag gjorde mitt bästa för att klä upp mig propert och passande för just dem här böckerna


Som ni ser på mitt bekymrande uttryck fattar jag 0. Men skjortan (som tyvärr får spela andrafiol i den här bilden) och Godispipan förhöjer känslan så pass mycket att jag är säker på att mina lärare kommer godkänna mig om dem ser hur much effort jag la ner på mitt pluggande.
Backslicket får icke godkänt, varför ligger det inte slickat för? Står säkert i boken hur man fixar till det "the store youreyedike-way".

Och för att svara på era frågor, nej jag har inte mycket att göra idag

// Sälen

00-teorin

Har inget att göra nu på kvällen egentligen. Mamma pratar med morfar, då sätter hjärnaktiviteten igång direkt.
Lever alla dubbelliv?

Mamma har en grej att när hon pratar med sin pappa slutar alla verb, eller ja egentligen alla ord, som egentligen slutar på bokstaven "a" slutar på bokstaven "e". 

Kolle
Hemme
Klippe
Regne
Vile
Åke
Slöser
Göre
Jobbe
Göre

Alla dem orden kom inom loppet av 20-30 sekunder, sjukt låter det. Irriterande också. Det hänger i några minuter efteråt också så man får håna lite.

Så tillbaka till dubbelliv-teorin. Lever alla dubbelliv? mm, sug på den

f.ö. trodde jag det var allmänt känt att jag INTE klarade av morgonpassen på enso, antalet väckningar med brandslangen går inte räkna på varken fötter eller händer. Hade dock en taktik som fick ut på att somna med ena foten på rullbanden så när varan ifråga jag skulle kontrollera kom fram, började rullbanden rulla och voila! Sälen vaknar till

// Sälen

Väder och sånt

Det är något fel på Växjö. Vädret här är inte som i andra delar av Sverige. Det är som någon Narnia-häxa har överhanden här. Vädret är inte alltid uselt. Men nästan alltid deprimerande.

Angående Sälens inlägg tidigare idag. Jag är beredd att hålla med. Dagis var nog höjdpunkten i mitt liv. Jag var kung på legobyggande och inte helt usel på "vilostund". Man borde antingen gå på dagis hela livet eller vara hund. Äta, bajsa, sova, leka. Om något går åt helvete så finns det någon där som fixar till det. Det måste finnas en marknad för vuxendagis!

Efter att ha tillbringat dagen på biblioteket för att bli klar med ett projektarbete i nya kursen så har jag inte mycket vettigt att komma med. Jo just det. Jag såg en tjej igår med väldigt feta armar men "normal" kropp. Det var lustigt. Men jag orkar inte utveckla.

/ Jonas


Angående mornar

Ni, precis som jag, vet hur det känns den där morgonen när man ska upp tidigt och åka till jobbet/skolan/ och man verkligen verkligen inte vill gå upp. Den känslan hemsöker mig ofta och jag tror problemet är min barndom.

Jag tror att jag under min barndom (jag skriver tror eftersom jag inte kommer ihåg) fick sova säkert till 9-10 om jag ville. Detta kommer tillbaka som en baksmälla lika stor som efter Jonas 45-minuters-vodka-sjuttis-historia. Jag menar varför fick man inte slita ont dem där första åren så man kunde glida runt nu i "vuxen" ålder?
"Börjar jag 8.30? då kan jag ju ligga och dra mig till 7!"-känslan kommer aldrig med största säkerhet infinna sig för mig. Jag avundas morgonpigga och jag hatar därför alla som går runt och är så pigga och fräsha under den värsta zombie-perioden i början av dagarna.

Tittar ut genom fönstret och ser förljande väst-karavan


Konstaterar att livet aldrig blir bättre för dem än det är just nu. Ledda som en fårskock utan beskymmer och troligtvis morgontrötthet. "Är du trött Nils? Jamen ta en tupplur på några timmar mitt på dan nu då"

// Sälen


Att åka buss

Jag har en fobi. Det är inte spindlar eller höjder eller någon annan mer "vanlig" fobi.

Jag hatar att åka buss. Eller kollektivt över huvud tagen. Man kan inte bestämma själv när man ska åka. Man kan inte skynda på eländet. Man kan fan ingenting. Därför undviker jag att åka buss nykter. Är man full som en åsna så kan det gå. Annars är det bara ångest. Det finns för mycket idioter på bussar.

För väldigt länge sedan var några av våra läsare ute och åkte buss. Då stannade bussen. Det finns många anledningar till att en buss stannar. Detta är en av de mer ovanliga:(Tack till Richie Rich, Klubban och Horan för bilden, kommer inte ihåg vem jag fick den av)

/ Jonas

EDIT: Bilden är menad som ett avskräckande exempel! Martin Nilsson och alla andra som glorifierar våld och andra otäcka saker i samhället ska INTE tänka: "Fan va coolt! Jag ska åka buss!". Det är farligt med trafikolyckor! Tänk på det!

Alternativ till riktig mat

                     Börja med en lagom stor kladdkake-bit


Fortsätt med en pistagelängdbit som du köpte dagen före på shell


            Sen lägger du till kaffet som du har gjort under tiden


        Glöm inte det viktigaste, 2 dl grädde på kladdkakebiten


Lägg dig i soffan, njut. Kolla en rolig tecknad serie. Spill inte kaffe på dig


Den uppmärksamme uppmärksammar fondu-väggen bakom som avskiljer vardagsrum och "fin"rum. (visst inte så lätt att uppmärksamma då man bara ser en vägg. fan)

// Sälen

Jaha

Jonas, du lovade oss ett förmiddagsinlägg? Jag kan hur jag än försöker inte se något.

Men ni fantastiska läsare ska ej misströsta. I eftermiddag skriver jag ett lite längre inlägg igen


soo fucking what? soo fucking what!

// Sälen

Dagens ord: Melankoli

Idag är jag mycket mycket uttråkad och asocial.

Så vad ska man göra? jo jag gillar att sitta ute och bara glo. Här är min utsikt, regnigt och dystert:Samtidigt så gillar jag att ha musik på i bakgrunden. Blir även sugen på att spela med i låtarna så hämtar basen.Gillar annars min gothia cup tröja. Det är den perfekta t-shirten, mjuk och go.

När jag kollar på utsikten så ser jag högen med bråte ligga på "allmäningen". Tankar går till förrförra sommaren, eller om det var förra. Minns inte så bra.
Ralle och klantrådgivaren var här och eldade lite på nämnde bråte. (Kolla noga hur skitglad ralle är när han får elda)


Jag hjälpte iallafall till med att kratta in pinnar i elden. Helt plötsligt bryts musiken i min ipod, jag har kommit åt hörlure-sladden med krattan och själva ipoden har flygit iväg nånstans. Letar lite men den står ej att finna i det höga gräset. Rotar lite i elden för att försöka se om den har flygit in där. Men den är puts väck.
Några timmar senare hittar jag den:Den hade visst spenderat sin lediga tid i elden. Jag antog att den inte gick reklamera

// Sälen


Teorier blir till fakta

Sälen framförde igår två teorier om vad som hände under matchen. Här kommer den sanna versionen. Den är mest lik Sälens andra teori.

Under de första 20 minuterna funkar den nya backlinjen utmärkt. Motståndarna får lite halvlägen men vi har de vassaste chanserna.

Då inträffar incidenten.

Ett "halvfriläge" uppstår och spelaren petar bollen förbi mig men jag får ut händerna och stöter bollen till hörna samtidigt som spelaren faller över mig. Helt klart först på bollen tänker jag "fan vad gött, jag räddade ett friläge". Då kommer signalen. Domaren (som förövrigt dömt ett antal straffar mot oss tidigare i år) står och pekar på straffpunkten. Sedan går han fram och plockar upp ett gult kort. Det tilldelas mig.

Nu blir Jonas en aning upprörd. Följande samtal utspelar sig mellan Jonas och Herr Domare:

J (skrikande): Men för helvete. Jag är ju på bollen din jävla idiot!
D: Tyst!
J: Så jävla dåligt!
D (springandes mot Jonas): Tyst sa jag!
J: Klockrent på bollen, är du blind? Så jävla dåligt!!!
D: Inte sådana ord!
J (en halvmeter från domarens ansikte): Så HIMLANS dåligt!

Straff och mål.

Efter straffen skriker jag lite på linjedomaren. Frågar om han inte såg att jag var på bollen. Jo, svarar han och skrattar åt mig.

Där brister det för Jonas som sin vana trogen sparkar sönder stolpen och efter det sparkas resservbollen iväg. Det uppskattas inte av Herr Domare som tilldelar Jonas sitt andra gula kort.

(Det ska dock tilläggas att det är aningen tuffare att bli utvisad som målvakt då man får slänga av sig handskar och tröja i frustration på planen.)

/ Jonas

My side of the case

Sälen ser som vanligt saker ur en något udda och smått efterbliven synvinkel. Föregående inläggs teorier har fragment av sanning i sig men ni borde alla veta att det inte är sanningar som Sälen sprider!

Mina ögon vill slita sig från det här blogginlägget och titta klart på Foo Fighters Live At Wembley Stadium. Så får det bli. Jag berättar om mitt vredesutbrott och domarens fatala misstag under morgondagen.

Nu: Åter till das DVD.

Heeeello!  I´ve waited here for you. Everlong.

/ Jonas

Jag kom, "Jag såg", rätt lag segrade

"Här ligger jag således en lördagskväll och glor..."
J-P Bruichard

Är orolig för att folk inte kommer fatta rubriken, undervärderar jag er läsare? Klart jag gör

Nu har jag börjat skriva nånting 4 gånger men inte kommit på vad som ska dryftas så jag kör lite freestyle. 
Stureplans Vackraste på 1000apor var jäkligt rolig. I brist på annat att göra kom jag in på denna lite annorlunda blogg där elak humor bedrivs, något som jag f.ö. finner tilltalande, som f.ö. var uppenbart för varför skulle jag annars rosa den här liksom?

Idag var Tomteverkstan i hillerstorp och tomtade runt. Särskilt Jonas, berättar mer snart.

Vi spelade alltså match igen, för 2a gången i rad befann sig Sälen på bänken (trots risk för infarkter och flimmer för hjärtat pga Sjukdomen (med stort S). Samma elaka sjukdom som f.ö. håller honom hemma ikväll) men Jonas befann sig återigen i målet efter ha spelat som utespelare, för första gången på något decennium, senast.

Jonas utan målvaktströja, så det borde förblitt(förblivit?)


Snart:
I matchens 20e minut bryter random hillerstorpspelare sig in i straffområdet och petar bollen förbi Jonas. Två teorier finns om situationen..

Teori 1: Jonas är som bekant inte den smärtaste medlemmen (böjning på smärt) av Sveriges befolkning, inte heller betraktas Jonas som slank i sitt egentliga hemland Danmark. När således någon kommer inom nämnda Jonas radie, är det oerhört svårt att inte på något sätt stöta till hans rultiga buk och därefter falla som en fura.
Just detta händer den stackars Hillerstorpspelaren som blir fälld i straffområdet och tilldelas straff. Jonas blir furiös och blir varnad för förseelsen.

Teori 2: Jonas kommer ut snabbt och får ut ena labben på bollen som den randoma Hillerstorpspelaren försöker peta förbi honom, efter att ha fått ena labben på bollen kapar Jonas (som en följd av Fysikens regler orsak och verkan) spelaren ifråga. Domaren missar dock att Jonas kattlika reflexer har earnat honom kontakt med bollen utan dömmer straff samtidigt som Jonas blir varnad. Jonas blir furiös och skriker på Linjedomaren som flinar lite och svarar på Jonas fråga ("DU måste ju ha sett att jag var på bollen"): "Jag såg".

Vilken teori som är sann? därom tvista de lärde!

Tillbaka till matchen och straffen. Jonas släpper tyvärr in 1-0 i matchen som gäller ungefär det här: Om vi inte vinner så är säsongen över och dem återstående matcherna är betydelselösa.
Jonas blir givetvis förbannad och sparkar i stolpen och gormar lite otydbara ord som låter ungefär som "öööh men vafaaa heee din jävla ööö". I samma sekvens känner han (troligtvis) lite smärta i foten och ser en av reservbollarna ligga retligt upplagd precis vid stolpen. Denna tycker Jonas är en bra idé att sparka iväg så långt han orkar. Domaren tycker inte lika mycket om Jonas upptåg och ger honom hans 2a gula--->1 rött.
Jonas utvisad i årets ultimata ödesmatch. Richie Rich iklär sig målvaktsrollen och gör inte bort sig i målet men vi förlorar till slut med 6-0 efter att Pierre fått ett rött kort även han. Sälen skrattar gott åt eländet matchen igenom. Ville P kan inte heller han göra annat än att skaka sin nyfriserade skalle.
Lite kul var detta(kanske måste man ha varit där?):

Cast:
Johan Kluft (utbytt kapten som gillar att skälla på domaren)
Sälen(Inbytt kapten som gillar att skälla på domaren)

Johan(40 meter därifrån skrikandes): För helvete domarn nu får du ju fan skärpa till dig (diverse svärord)
Sälen(40 meter härifrån skrikandes): Johan tyst istället. Det går inte snacka med honom, han lyssnar inte.
Johan(40 meter därifrån skrikandes):Du är ju kapten bibbe, snacka med honom.
Sälen(40 meter härifrån skrikandes):DOMARN!

hahahahahahahahahahhahahahahahaha...eller?

Nu ligger man här och skriver ett inlägg och hostar äckel och äter kladdkaka och dricker kaffe och funderar på hur livet hade varit på födelsefest och/eller kräftskiva istället. Men Sälens nya agenda är att bli frisk, han gillar det tillståndet mer än att hosta upp slem ur bukhålan(nu tar jag det fritt från luften, bukhålan är väl nåt som finns i närheten av halsen? bukspottskörteln?) och dödsrosslingar vars ursprung i kroppen tycks komma ända nerifrån min å ena sidan normala fot, å andra sidan foten där äckeltån befinner sig. Nej nu tänker jag ej skriva mer i detta inlägget (förutom signaturen som Jonas f.ö. glömde nyligen)

// Sälen

Sent inlägg

Känns sjukt att vara trött vid den här tiden på dygnet. Brukar ju normalt piggna till ungefär... nu!

Orkar inte skriva nåt heller egentligen. Ville bara visa att vi är här för er trogna läsare.

Har en ny rolig lärare också i skolan. Halvfinne, och mkt skojsam gubbe. Kan bli nåt det här med affärsjuridik. Vem anade det?

// Sälen

Nattens citat

Oasis är som ni kanske vet trogna fans av det ljusblå laget i Manchester. Håller man på Manchester City så hatar man Manchester United. Så är det.

Angående Citys nya arab-pengar:

"I always kind of knew that 40 years of loyalty would be repaid somehow and I always knew that a day would come when we stagger everyone in football. It'll be nice to know that every gallon of petrol a Manchester United fan buys is going into our transfer kitty."

- Noel Gallagher, Oasis


Update från VXU

Eftersom Sälen (Wibbe) redan försöker hitta ursäkter för att komma ifrån skolan så tänkte jag sammanfatta veckan i Växjö:

Ny kurs, International Marketing, läser just nu en otroligt intressant vetenskaplig artikel som behandlar entry-strategier hos multinationella japanska företag. Vi snackar om otroligt intressanta saker som transaktionskostnader och Bargaining Power Strategies.

Campus börjar vakna till liv och det är folk överallt. Som vissa av er vet så hatar jag folk. Folk är i allmänhet erfterblivna och korkade. Men det ser ganska trevligt ut med lite folk på campus. Igår fick jag inte mindre än 4 gratis Fanta B´good då dem står och slänger Fanta i huvudet på folk. Det är bra marknadsföring mina damer och herrar. Sen kan man ju diskutera om Fanta kanske måste ge bort produkter gratis eftersom ingen vill ha dem. De smakar som kolsyrad multivitamin-juice.

Resultat från två omtentor kom idag. Satte båda. 3 dagars pluggande krävdes. Jag har utnämnt mig själv till akademiskt geni. Fast då kanske jag borde klarat dem på första försöket eller?

Nu ska jag försöka powernappa, blev bara 4 timmars sömn inatt.

Stay tuned för Martin Nilssons åsikter angående vad som händer i Manchester City. Tonight. Som sagt. Stay tuned.

/ Jonas

Alt. till plugg?

Jag har som sagt deklarerat att mina vänner inte tror på att jag ska nöja mig med plugg i 5 år. Följande sms-konversation är jag indragen i för tillfället: (eventuella stavfel och särskrivningar tar jag ej ansvar för)

"Tja. Letar efter res kamrat till usa om ett par månader. Så sluta plugga. Och häng på"

"nja, vet inte om jag hinner med.. plugg och så"
(det här meddelandet är mystiskt borta men innebörden är nog samma)

"Nej nu får du fan. Hänga med. Åker om typ. 3månader. Ska bara få ihop lite pengar. Träna ikväll."

"Kommer nog bort och skjuter en boll. Men inget springande. Fan 3 månader? Jävla as är du. Jag kommer om 5 år"

"Nej häng på nu. Du ska ju ändå inte göra något ändå"

"Sluta locka mig sådär för fan =)"

"Vad fan har du att förlora. Vad skulle du annars göra. Tänk du och jag . två vänner. Åka runt. Lära oss att surfa. Hade varit jävligt coolt. För helvete wibbe vi blir inte yngre"

"En del av oss har ansvarskänsla.. Men det är gott om tid för mig att hoppa av plugg och hoppa på usa"


Conclusions:
-Jag ska inte springa nått ikväll
-Jag ska inte göra något på 5 år.
-Jag blir (och inte andra heller tydligen) inte yngre
-Jag gillar att skriva "en del". Man behöver inte själv vara inkluderad i den där delen

// Sälen

Be a foooool!

Under sommaren har det spelats en hel del fotboll. Jag går ofta ut en stund innan övriga laget för att värma upp så att jag kan ta det lugnt lite innan matchen.

När jag som bäst satt och stretchade ljumskarna hördes en riktigt pojkbandsdänga ur högtalarna och ut från omklädningsrummet kommer en utespelare. Förblindad av solen försöker jag förgäves att se vem det är. När jag förbannat solen några sekunder så kommer refrängen och jag får  äntligen veta vem utepelaren är.

Det är såklart Sälen vars dans till pojkbandsdängor inte går att ta miste på. Han rör sig rytmiskt med både armar, kropp och huvud för att få till den ultimata pojkandsdansen. Det hela ser mycket komiskt ut och det roligaste av allt är hur seriös Sälen är med denna dans. Det är inget skämt. Det är inte en lustighet som han hittar på för att roa andra (även om det faktiskt roar andra). Det är fullt allvar och man ser hur han njuter av både låten och sin egen kunskap i pojkbandsdans. Det är ett sjukt beteende. Men det skadar ju ingen annan... så jag ler och låter honom hållas./ Jonas

Jag vet, dem kommer tätt

Här kommer ett äkta tomte-inlägg:


     Jag har en okänd tvilling som härjar i skåne (suddig bild tyvärr)


            John Frusciante spelar "How deep is your love" av Bee Gees.


                Min kärlek är mycket djup för dig John, mkt djup

// Sälen

När Sälen sällade sig till den breda massan

Våra läsare får ursäkta för dålig uppdatering. Varken jag eller Jonas har haft någon tid idag helt enkelt. eller?

Men låt mig berätta en liten historia för er.

Det var en gång en ung Säl som alltid hade uttryckt en tanke (inte för ngn annan person direkt) att han aldrig skulle införskaffa ett särskilt föremål. Han ansåg det helt enkelt vara totalt onödigt, även om det ibland hade många praktiska fördelar som han gärna har utnyttjat om tillfälle getts.
Han tyckte att dem kunde vara snygga men trodde själv aldrig att han skulle enda up med en sådan helt enkelt. Det var inget som ingick i hans tankar överhuvudtaget, inget som ens fanns på kartan. Han var nöjd med att ha det som han hade det.
Det såg krångligt ut, den utgjorde helt enkelt ett ansvartagande. Inget för Sälen eftersom han aldrig (och aldrig kommer?) vara  personen som kommer ihåg saker som inte sitter på honom.
Vi har 2 exempel från veckan, 3 egentligen, som gått där han har tappat saker (fast egentligen hela tiden haft dem på sig) som skulle vara stora förluster både emotionellt och ekonomiskt. 
Det 3e exemplet från idag var en tappad plånbok som dock återhittades snabbt eftersom jag råkade känna efter i fickan och märkte att den inte låg där. Snabbt tillbaka till föreläsningsalen och där låg den givetvis.

Tillbaka till historien om plagget, eller accessoaren if you will. Sälen har alltså alltid varit emot detta plagg eller haft ett annat komplement för att reda ut det hela.
Men idag så skedde det, han var på a6 och letade specifikt efter en sådan som Sälen pre-högskolan aldrig trodde han skulle ha. Han hade börjat känna att bära block (och kurslitteratur när det väl införskaffas) i handen inte är nöten direkt helt enkelt. 

Han vandrade planlöst runt med sin klantighets-rådgivare tills han hittade det han sökte efter på Ålens:En manbag helt enkelt. En liten del av Sälen dog alltså idag.

Träffade hälleflundran på råslätt, han undrade var det var för märke på den.
"vet inte" svarade Sälen

// Sälen

Killen med koll(o)

Bruno kom precis över för att få hjälp med ett usb-minne som inte fungerade.

Det var en usb-hub.

Man blir trött ibland.

/ Jonas

Hej detta är en FRA-nisse som övervakar litegrann. Glöm ej att det är förbjudet att ha dynamit i usb-hubbar.

// Sälen (som går in för första gången i Jonas inlägg och förstör)

I brist på annat att skriva om...

Här kommer en liten historia om tomteverkstans favorit-tomte Chris "Bruno" Griffin:

I egenskap av körkortsinnehavare fick jag nöjet att köra Bruno och hans klasskompisar till Media Markt där han som han själv uttryckte det skulle "köpa nätverkskabel" för att hans trådlösa router skulle fungera. Jag tittade på hans router och konstaterade att han behövde en strömkabel som han på något sätt tappat bort.

Media Markt hade naturligtvis inga sådana utan hänvisade oss till Jula som ligger en bit därifrån. Inte heller där fanns det några med rätt volt. När vi kom tillbaka till Media Markt hade Brunos klasskompis köpt en nätverkskabel för han hade inte råd med en router. Bruno utbrister förundrat: "Vafan kan man köra med sladd? Varför gör jag inte det istället?"

Kom på nu att det inte var så rolig historia. Skriver den för att Sälen tjatar om ett nytt inlägg och Bruno sa "Skriv för fan inte om detta på bloggen."

22 unika förresten... och 3 timmar kvar på dygnet.

Och Robinho gick till Chels........ Nej just det: Manchester City.

/ Jonas


Woho

Tro det eller ej men vi har, likt cammomill gjorde häromdan, satt nytt rekord i unika besökare idag. 21 stycken!

Det firar vi med följande låt av flaming lips. Roskilde 2007 hörde JAG denna låten första gången och den är up to date den grymmaste livelåt jag har sett. Videon är la också smårolig, låten är sådär också. Enjoy


With all your poweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer

// Sälen

Minnet är dåligt

Jag läser som sagt Affärsjuridik (inga extra " på lager idag) och min föreläsare i första kursen är följande:

1. Tysk
2. Bättre svensktalande än mig
3. Jävligt smart
4. Jävligt låg toleransnivå (han försöker dock hålla den hög i början nu)
5. Jävligt rolig

Såhär ser han ut också


Jag antecknade följande saker i handen (inte i mitt anteckningsblock för där vill jag bara ha det som är essentiellt) som jag ansåg var galet roliga, tvingades förkorta lite men trodde jag skulle komma ihåg ändå. Det gör jag inte. Ledorden var:

1. Protes
2. Munksjön
3. Softball

När jag inte kan återge fullt vad han sa så väljer jag att inte skriva något. Bra va? Ska köra med samma sak på tentorna i framtiden har jag tänkt. Borde ge pluspoäng..

// Sälen


För er njutare där ute

Här kommer ett nytt inslag i Sälens matserie. Jag har även kategoriserat alla tidigare matinlägg så ni kan om ni så vill skippa skitsnacket i vanliga inlägg och gå direkt till matinläggen.

   Hacka champinjoner, lök, paprika, salta peppra. Släng i lite Skinka


                   Knäck ett antal ägg över den härliga fyllningen


               Mjölet är ej att underskatta som viktig ingrediens


           Och tadaaa, eller ja första var inte så jävla lyckad kanske


          But the 2nd batch var helt underbart god, Thats omelett for ya


// Sälen


Orka blogga...

...tänkte jag idag. Får se om det ändras i veckan.

Idag har jag umgåtts en hel del med min hund Joppe. Han är en korkad hund. Men ganska rolig ibland. Inte alls lydig. Men ganska snäll ibland.

Vi var ute och traskade en del idag. Satte oss på en sten och jag fick lite skisser gjorda till en ny tatuering. Skrev lite också, men det vågar jag knappast nämna då nästa inlägg troligtvis kommer vara ett hån från Sälen med diverse Family Guy-repliker om en viss "novel".


Joppes normala "jag lägger mig ivägen för alla och ser efterbliven ut"-liggande


Ibland är han inte alls jobbig. Idag var en sån dag.

/ Jonas

Ja, Jag är klantig

Okej ni vet ipod-historien, och att jag är klantig? Först vill jag ge en bakgrundshistoria som utspelar sig förra onsdagen.
 
Sälen hade varit på Buddy-fest i skolan på kvällen. Men nu mår han inte bra pga sin sjukdom(asså, inte alzheimers eller nåt sånt, bara allmänt) och ringer sin bror som ska hämta honom vid högskolan. Först och främst står jag och pratar telefon så Bror Rasmus kan inte nå fram till mig mobil och är därför förbannad när han väl hittar mig till slut. In i bilen och skällsorden haglar på en onykter Sill som bara låter allt glida av honom.
Väl hemma på Liljeholmen får Fylle-Sillen panik i blicken och ångest i tanken: "Ralle.. jag tror jag tappat min mössa vid högskolan".
Snäll bror som man har åker vi alltså tillbaka där jag får retraca steppsen från där jag senast minns jag hade den på mig. Nu var det så att jag brukar ha den i fickan, men inte helt nedstoppad som jag på något vis tycker är lite snyggt.
Efter ha gått ett tag på trottoaren (nämnade jag att det regnar?) och ralle kör längs med vägen några meter ifrån stoppar jag ned handen i fickan, och minsann. Där känner jag mössan ligga undanstoppad, jag funderar kvickt på att lägga den nånstans och låtsas "hitta den" men jag kan inte hålla masken och Rasmus blir än en gång, inte förbannad men, trött på mig.

Men den lilla historien in mind så hade jag som sagt tappat min ipod som jag hade haft i min jacka, själva jackan hade jag burit i handen eftersom det är varmt ute idag. Tänkte lyssna på lite musik när jag vandrade på staden när jag till min fasa upptäcker att jag inte har ajpodden i jeansfickan. Kollar snabbt jackan, men den är väck!
Eftersom jag succesfully förra gången "hittade" mössan när jag retracade mina steps gör jag alltså detta återigen. Men ingen framgång denna gången.
Går in på restaurangen där jag käkade och frågor personalen om jag får leta, det får jag. Lite förstulet kollar jag under bordet där vi satt men nada. Lite besviken på mig själv försöker jag få Thai-personalen att använda svenska språket med mig till ingen nytta. Dem fattar fan inte vad jag vill men jag lämnar iallafall mitt nummer i kassan om "någon hittar en svart liten sak med hörlurar på" så kan dem nå mig på detta nummer. Blicken jag får till svar säger typ :
"jo och efter vi ringt dig ska vi slåss för tibets rättigheter och sluta käka hundar". Dvs dem eldade upp numret så fort jag gick därifrån under hånfulla skratt och tribe-danser. (Kul att jag använder uttrycket elda upp eftersom det var ödet min förra ajpod råkade ut för)

Möter Camilla och beklagar mig och hänger med till hennes jobb för avlämning av födelsedagspresenter. Får säga till att jag inte är far till Lovisa, men orkar till slut inte säga orden "camillas pojkväns bror". Camilla avslöjar också min tappade ajpod-historia, får den seriösa frågan "du är ganska klantig va?".

Det var tråkigt.

Nu till meningen med detta inlägg, kunde jag skrivit det kortare? troligen. Kolla bilden här:

Ser ni fickan UNDER huvudfickan, där låg den gynnaren (ajpodden) och gömde sig. Fan vad jag hatar när jag gör såhär. Men samtidigt så får man ju en lite glad känsla när man hittar sakerna igen, lite som en lottovinst kanske?

Summan av mumman är att, tappar man en sak finns tusen åter gömda. Och omelett lettar alltid upp. fniss..

// Sälen

Ett inlägg av sämre karaktär

Jonas frånvaro lyser med sin närvaro så att säga så här kommer ännu ett Säl-inlägg. Jonas skyllde på sjukdom senast jag hörde av honom men då skulle han se mitt hjärtas oregelbundna slag och flimmer.

Iallafall så var det skola idag igen, klockan 10-12 plågades jag igenom föreläsningar om "affärsjuridik". Jag skriver "affärsjuridik" eftersom det är "affärsjuridik" jag läser och jag hade en hög med " att slösa bort.

Men det var intressant, läs och häpna, med skolan idag. Om olika rättigheter och skyldigheter. Även om att det finns 2 olika sorters straffbara "personer" (dem ligger på hög). Fysiska personer och Bolag. Jag kan inte förklara eftersom jag inte fattar men ett bolag ses juridiskt som en person och även om man äger bolaget helt själv är alltså bolaget en helt annan person som i princip kan konka totalt medan man själv kommer undan utan att förlora ens privata kapital osv.

Fan vad usel jag är på att förklara, jag fattar inte själv det jag skrev ovan men believe me det är roligt.

Annars tappade jag i(fan vad jag hatar att jag numera säger "aj" istället för svenska "i")poden idag nån gång mellan halv 1 och 2. Jag gick runt där jag hade gått men inte fan låg den kvar nånstans. Känns tungt, särskilt eftersom jag eldade upp förra ajpodden när vi eldade på bakgården för säkert 1.5 år sen.
Meeen jag antar att det var dags för en ny, den borttappade hade ju en hel del skavanker eftersom jag tappat den i betonggolv, blött ner den otaliga gånger, ryckt ut den ur usb-laddaren utan säker borttagning. Så lika bra att slänga skiten.

Men OM ni hittar en svart ajpod på stan som det på baksidan står: "Red Shakers, soon on ipods near you" så please return it till min adress.

Tomtevägen 15
tomte tomte tomte
http://tomteverkstan.blogg.se/
tomtelandet

Nu är jag på besök hos Cammomill och kollar family guy jag redan sett. Hon ger mig olika tips om livet men dem flesta är sääämre. Så jag lyssnar lite på "my man Jimi" som Woody harrelson uttryckte sig i en basketfilm för länge sen.


"Its alright baby she said its alright, take anything you want from me. Anything"

// Sälen

RSS 2.0