Tvivelaktigt?

Var tvungen att visa den här ingressen som expressen har på en artikel angående epileptiker som drunkat:

"De var lika gamla. Niclas fyllde 23 år i maj. Josue skulle ha fyllt i september. De bodde bara ett par kilometer från varandra. De kämpade mot samma svåra sjukdom. Men de hann aldrig lära känna varandra. Niclas Wiell drunknade under ett epilepsianfall 24 juli. Josue Macias drunknade fyra dagar senare. Nu vill deras föräldrar - Josues pappa Jesus och Niclas mamma Birgitta - berätta om kampen för att deras barn skulle få leva vanliga liv. Det är ett nödrop riktat till dig som politiker, sjukvårdspersonal, lärare eller förälder - och till dig som skrattade åt dem i skolan när de låg på golvet i kramper. "

Var vill författaren till artikeln komma? Är detta bra Journalistik?

// Sälen

Rewiiiind

Jag gillar när dem säger det i låtar. Efter "reeewiiiind" blir det mer hip och hop-stuk på musiken. Mkt underhållande. Nu när jag tänker efter kanske dem säger "remix"? Fast jag kanske blandar ihop här.. hm

Iallafall rewind var menar som recap av gårdagens händelser, ska försöka så gott det går att få med intressanta och småroliga saker. Först och främst Fotbollen alltså.

Barnarps (iallafall topp 5) stolthet skulle alltså till Burseryd och spela fotboll igår. Burseryd ligger ungefär 1.15h neråt i landet och det är kanske inte det roligaste stället att dra till en lördag men så var det iallafall.

Nu är det ju så att jag (sälen) fortfarande är sjuk och hade alltså inte med mig några fotbollsgrejer till samlingen. Tyvärr visade det sig snabbt att det var fler som inte önskade tillbringa dagen i Burseryd och vi var 12 man, varav 2 var målvakter och 2 var tränare, som skulle försvara Barnarps vinröda färger för dagen.
Hem och hämta benskydd och skor för Sälens del alltså, vi ringde även in en Jompas Hjältar spelare (korp-fotbollslag där Sälen och Jonas är någon slags tränarstab där Klejan(Chris Griffin) kan väl sägas ingå) i form av bräälo.

Mest minnesvärt på samlingen var att Sälen fick Jonas mammas nummer så att Jonas mamma kunde skicka hennes arbetskamrats nummer till Sälen. Jonas och hans mammas arbetskamrat ska nämligen gifta sig är det tänkt, Jonas är ytterst tveksam men som god kamrat insisterar Sälen å Jonas vägnar att få till stånd ett möte inom kort.

Som Jonas redan har nämnt så var det han som drog det kortaste (längsta?) strået och fick alltså bli utespelare för dagen. Pusen vaktade alltså kassen. Såhär såg det ut ungefär:Och så förstås det startande anfallsparet, jag gillar Jonas dumflin: "öö vad händer?"


Och sen blev det förlust med 4-0. Jonas var ändå nöjd för att han gjorde lika många mål som Sälen (skyttekungen), för jag fick faktiskt spela 30 min i slutet. Något jag bittert ångrade efteråt.

Med förvärrad sjukdom åkte vi Bussen hemåt och drack lite öl, nu skulle vi alltså fira Martin Nilssons födelsedag (grattis grattis igen) och vid ankomst räckte vi över Tomteverkstans gemensamma gåva till födelsebarnet  bestående av en flaska fulvodka.
All in all börjar Sälen allt eftersom ölen åka ner att  tänka :
"Fan jag mår inte topp tunnor bra (så kan man faaan säga, ni vet topp tunnor rasande? går säkert att apply:a på andra adjektiv också), kanske var inte det här en bra idé".
Såklart jag hamnar liggande på golvet på toa lutandes över toaletsstolen 4 ggr under kvällens lopp. Jag har förr i tiden varit en ivrig förespråkare av att om man varit sjuk 1 vecka så är man i princip frisk för cmon!: hur länge kan lite halsont, huvudvärk och förkylning sitta i? Jag förespråkar inte den teorin längre, är man sjuk så är man sjuk.(punkt)

Kanten är givetvis sketpackad efter en hel del Capten och cola och säger både det ena och andra till Emmaboda (smeknamn på hans tjej). Han hävdar bestämt när Sälen ligger utslagen på sängen mellan spyorna att "Jo jag har faan 5 bumpar upp på dig, du kommer fan också ihåg när vi var 12 och var på västkusten".

Förklaring av begreppet bump:
"Hoppa upp så högt du kan och ha hela kroppstyngden bakom när du landar på någon som ligger ner. Landa gärna med knäna först på offrets lår. Okej skojigt och inte så farligt när man var liten och vägde 20-40 kg kanske. Men när folk har närmat sig 3-siffrig vikt gör det mest ont, fast det är jävligt roligt också iofs."

                                         Sälen bumpar på Kanten


Tillbaka till Martin Nilssons säng där jag ligger försvarslös och samtidigt tvingas paya attention till Kantens förehavanden då det när som helst kan komma 99 kg otymplig kant flygandes.
Lite skojsamt att Martin Nilsson kom fram till sängen och säger "kan du inte läsa? det står Martins kudde på kudden, hahaha"
Mitt svar "Men jag heter också Martin eller?(andranamn).
Martin Nilssons svar "just det ja.."

Idag på morgonen drivs jag upp av hunger och lägger mig i soffan där jag ever since har befunnit mig. Jompa konstaterar att det var kul ute igår på telefonen, suck my balls tänker jag. Jag hade fan inte kul efter 12-tiden. 

Går ut i köket på jakt efter alvedon och tänker på hur råcoolt det är på tv när någon desperat kille eller tjej behöver ta lugnande eller whatever och öser ut en 4-5 tabletter i handen. Så vill jag också göra tänker jag och sagt och gjort så får jag ut ganska många tabletter i handen innan jag långsamt häller tillbaka alla utom en. 
Tänker för mig själv hur lite rock n´ roll det är att lägga tillbaka dem där extra alvedonsen innan jag lägger mig i soffan och lyssnar på musik för att linda huvudvärken

// Sälen

Going bold

Hej hej, mkt har hänt idag. Det viktigaste utan tvekan är att Tosse konstaterade att jag håller på att bli flint.

Det var tråkigt.

Tydligen så är det i virveln som håret var tunt.

Det var tråkigt.

Nu ska vi iallafall till martin nilsson och fira hans födelsedag (han fyllde nån gång i veckan).

Det är kul.

Men jag ska alltså bli skallig inom några år,

Det är tråkigt.

VI förlorade återigen i fotbollen, 4-0. Jonas gjorde debut i a-laget som utespelare (han har ju som bekant vaktat kassen några år nu)

Det var tråkigt, men kul att se Jonas tomta runt.

Jag lyckades inte bli frisk trots att jag spelade match. Konstigt

Det var tråkigt.

Jonas mamma gav mig sitt nummer, jag ska fixa ihop Jonas men en jobbkompis till henne.

Det var kul.

// Sälen

Debut

Jonas och Sälen spelade fotboll idag. Jonas var petad i målet men fick springa runt som en stolle på planen utan att kunna ta med hand. Tomtigt värre. 45 minuter vågade de ha mig på planen. Sälen har hotat med att visa bilder på eländet. Men det ska ändå nämnas att jag berövades en straff efter 2 minuter. Bara så ni vet.

/ Jonas


Blogg-bombar

Jag kanske skriver för många inlägg just idag, men gäller att hålla sig uppdaterad , blink blink.

Minns ni för länge sen att jag startade en matserie? här kommer nästa maträtt jag gillar:

Nämligen Fika:Mm kaffe.. och 2 olika sorters munkar som jag satte ihop till en...

// Sälen

Bio ikväll

Som 3 mycket mogna män ska Pusen och Jonas och Sälen och (vet inte om det är ngn mer) gå på batmannen ikväll.

Jonas och Sälen funderade länge på om det hade varit acceptabelt att gå på "date" med en annan kille, 1 on 1 så att säga. Svaret blev nej och Pusen blir förklädet för kvällen så Jonas håller händerna ovanför midjan. Läskig kille, påminner om en kille i min klass vars förehavanden ännu ej nått tomteverkstans läsares öron.


      Jonas dröm om hur Batman-filmen ska se ut.

Och med detta inlägg så vill jag bara klargöra att förra inlägget försvann bara sådär. Ni som läste det, glöm det. Var ändå ointressant. Nu blir det nog mer grind, eller vad säger Age of Empire-Jonas?

// Sälen

Omaha-Kungen

thats me:

Saelenn [Ek, 2r, 4s, 7k]
Kingman [N/A, N/A, N/A, N/A]
Edwardsson [N/A, N/A, N/A, N/A]
*** Bet Runda 1 ***
Saelenn Höj till 15.00
Kingman Syna 15.00
Edwardsson Syna 15.00
snuffdaddy Syna 15.00
Ace of Ice Syna 15.00
*** Flop(Board): *** : [3r, 5h, 5s]
*** Bet Runda 2 ***
snuffdaddy Passa
Ace of Ice Passa
Saelenn Satsa 75.00
Kingman Syna 75.00
Edwardsson Lägg
snuffdaddy All-in 242.48
Ace of Ice Lägg
Saelenn All-in 333.03
Kingman Syna 333.03
*** Turn(Board): *** : [3r, 5h, 5s, Kk]
*** River(Board): *** : [3r, 5h, 5s, Kk, Kr]
*** Showdown *** : Rake: 15.00 Totalpott: 968.54
snuffdaddy [4r, Knk, 6k, 2k] Par i kungar Vinst: 0.00
Ace of Ice Lägger mig Vinst: 0.00
Saelenn [Ek, 2r, 4s, 7k] Par i kungar Vinst: 484.27
Kingman [2h, Er, 6r, 7h] Par i kungar Vinst: 484.27


sickt för ni som fattar Omaha hi/lo (Jonas)

// Sälen

Klonk-kväll?

Jag har ont lite överallt i min annars så fysiskt starka och vältrfänade kropp. Jag har fått för mig att jag kan göra cykelsparkar och andra akrobatiska konster på fotbollsplan. Det kan jag inte och även om jag knappt lämnar marken så faller jag tungt vilket resulterar i ovan nämnda smärta.

Annars gick fotbollsträningen över förväntan då jag lyckades göra en "bakom benet med andra benet och så en tunnel-fint" på min målvaktskollega Pusen.
Sitter och spelar femhunkaturren på Svenska Spel. Hälften kvar med 3 min till paus. Har en bra bit över medel så då vet vi hur det här kommer sluta. Jag kommer komma runt 23e plats med 20 platser betalda. Om jag mot förmodan kommer i pengarna så får ni en update senare ikväll eller imorgon.

Vill så gärna komma på något roligt att håna Sälen med. Han ska vara i skolan klockan 08.00 för seminarium i morgon. Men det kanske räcker så.
 
Vara i skolan klockan 08.00.

Nu ska jag hämta nattmat. Cornflakes och mjölk. Inte världens sexigaste nattmat. Men snäppet sexigare än korvmacka. Jag vill ha en blåbärsmuffin och 27 000 kr.

/ Jonas


För fan lägg av nu

Här ligger man och hostar och mår allmänt pyton när mamma meddelar:

-Marie kommer förbi sen ikväll. Jag gör en fiskgryta.
Mammas tankar: För fan var normal för en gångs skull.
-Jahaa, är det ett gammalt recept eller ska du göra något nytt?
Sälens tankar=mums fiskgryta, det gillar sälar. Men fan om det är nytt recept, är fan aldrig gott..
-Det är ett gammalt recept som vi ätit några gånger
Mammas tankar: Haha nu ska jag lura den jäveln
-Vad gott
Sälens tankar: mums fiskgryta

Sälen ligger och hostar i soffan några timmar och kollar national treasure 2..

Vid matbordet:

-Vad är det här för hopkok??
Sälens tankar: Vafan det är ju nytt recept!?
-För hopkok? Det är lite fisk, och lite..
Mammas tankar: Hahahaha
-Jaha, det var inte gott.
Sälens tankar: Jaha, det var inte gott
-Ta lite bröd också
Mammas tankar: ät nu och håll käft
(Sälen berättar allmänt om hur skolan varit)
-Kan man frysa ner soppan? Så kan du ju bjuda din kompisar på detta imon?
Mammas tankar: Nu ska vi retas lite också
-Vem av mina kompisar skulle gilla det här?
Sälens tankar: None!
-Jonas
Mammas tankar: Den övergödda fan
-Jo men..
Sälens tankar: Den övergödda fan

Fy vad tråkigt att läsa om Juridik. Men viktig dag imon så lets focuse

// Sälen

Sjuk

Immunförsvaret var väl inte på topp i slutet av förra veckan så att vara ute och gå på söndanatten och träna på tisdagen är väl inte dem mest genomtänkta besluten jag nånsin gjort. Nu ligger jag här med trolig halsfluss och förstorande mandlar eller vad det heter och bara mår för jäkligt.

Tänk host istället för spya..


Till råga på allt har jag seminarium imon. Seminarium går ut på att sitta och diskutera med en grupp om olika problem som har anknytning till det man läst i skolan veckorna innan. Mao en recap av veckans lektioner fast i problemform. Man ska ha läst i sina böcker man köpt, eller lära sig ett och annat i anteckningarna man tagit på lektionerna, eller helt enkelt lyckats hålla sig vaken under nämnda lektioner.
 
Då tyvärr inget av ovanstående(nåja, 2 första iallafall) (iallafall inte i stycket direkt ovanstående) stämmer in på mig så ska jag nog sitta och iaktta under stora delar av seminariumet.
Klockan 8-10 dessutom!!
Jag har iallafall några timmar på mig att läsa på JIBS-net om uppgifterna och lite olika andra hjälpmedel som finns där så helt jävla fucking bad kan det la inte gå.

Mkt att fundera på nu asså. Men som med alla problem så är det många faktorer att väga in, även om det oftast är en speciell faktor som spelar in mer än dem andra..

// Sälen


Remember when we first met John McClane?

Kollat på Generation Kill i kväll och känner att amerikanen som bor i mig tittar fram. Jag sitter och muttrar "Motherfucker" och andra coola uttryck för mig själv. Då kom jag att tänka på den här videon. Den klart tuffaste actionfilmshuvudrollsinnehavaren av dem alla.

Mr John McClane:Nu ska jag återgå till att kurera mig från "efter tenta får man tillåtelse att släppa lös alla sjukdomar som man förnekade under pluggandet" -sjukdomen

/ Jonas

Uppdatering!!

Sitter och degar i väntan på att äntligen få mig själv en buddy i högskolans anda att "alla elever får vara med och leka". Dvs dem som egentligen ska mobbas ska känna tillhörighet och skolanda. Fast jag vill ju inte bli mobbad iofs så det här är en jävligt bra idé!

Fick f.ö. tillbaka mobilen idag. Vandrade tillbaka efter lunchning när jag såg Campbell sitta och snacka med nån på hans cellphone. Campbell är f.ö. australiensaren som hade hand om min mobil på Rosenlundsbadet.
Blev påtvingad telefonen och helt plötsligt snackade jag med hans mamma om vem fan jag var och hur jag hade det. Det var ltie surrealistiskt (våran kursföreläsare uppmuntrar användande av juridisk svenka, dvs svenska för högutbildade, dvs såna som mig och Jonas, eller.. glöm Jonas. Marknads-nått liksom. tomte) men australiensare är alltid trevliga.

Anyways var telefonen paj så in i helvete, men simkortet hade klarat sig. hihi, simkortet... Lånade ny mobl (jaja) och nu jävlar kan alla nå mig på mobben där jag svarar immediately som brukligt är.

Vad är skillnaden på borde och torde? torde är när nåt är högst troligt att ske och borde är när  sannolikheten för händandet är lite mindre? Fan vad dålig jag är

Cammomill och jag diskuterade om hur o-ofta man uppskattar att vara helt snorfri i näsan, eller hur mkt man borde uppskatta när man inte har ont i huvudet osv. Så dagens uppmaning till er friska läsare är: njut av friskheten för snart jävlar ligger ni i sängen med någon slags skavank och ooar er!

Ja jag är förkyld och ont i huvet. Ikväll är det Kåren som gäller woohoo!

// Sälen


Relationship and service marketing can kiss my...

Tentor klara.

Huvudet värker. Kroppstemperaturen är nog inte var den borde.

Hur många värktabletter kan man trycka i sig under en dag utan att det är farligt?

Går över till öl istället. För jag är "streetsmart". Det kallas så. När man är ett socialt geni som fixar det mesta.

Jag är nog inte "streetsmart".

/ JonasDiverse med kringång av det viktigaste

Så åkte man bussen in till JIBS för första gången för en riktig lektion. Det kändes tungt i hjärtat men resan lättades upp när man fick sällskap av en gammal enso-anställd.

Kom fram till skolan och köper en lagbok lite huxflux sådär innan dags att gå på lektion. Ännu har inte kroppen segat ihop av tanken på 5 års plugg och hjärnan var aktiv första timmen(rna) iallafall. Mkt tjat om olika slags lagar och skit som jag än så länge ger blanka fan i. Tydligen ska man även läsa 40 timmar i veckan som minimum, more like 40 minutes hahaha.

Mobilen är ej tillbakagiven än, australiensarn hade den på sitt rum på råslätt. Fortfarande "totally fucked" tydligen vilket innebär att det är tillbakagång till gamla 24-timmars-batteri-telefonen som gäller. Vill inte låna en mobil till only för att paja den med liksom.

Sjukt sjuk förresten, ena örat har locket på. Ena näsborren har andra locket i sin ägo.

Australien liksom? vad gör man där?

Börjar 13 imon men ska upp vid 8 för att leverera hulken t-shirt till ovan nämnda enso-talang. Men på kvällen är det fest som gäller, det blir så när man vinner årets nollor-grupp. Tomtar

But seriously?

// Sälen


Utkast: Min dag ...

Min dag ser ut såhär idag, till skillnad mot Jonas som befinner sig i växsjö med Chris Griffin har jag inte gjort ett skit.

Jag lyckades efter många om och men och en del ommen att klura ut när fan jag ska på lektion i veckan. Tiss, Onss och, Free visste jag innan. Nu vet jag även hur schemat ser ut, härligt. Nu vet ni liksom.

Just det, min insparksgrupp lyckades bli årets grupp. Rocky rules (så hette gruppen) för vi fick även årets nolla, andra grupper likt brokeback mountain var genomusla rakt igenom.
Amanda heter hon som blev årets nolla iallafall, skulle knappt kunna peka ut tjejen i en folkmassa men men. 2 av våra faddrar var nominerade till årets faddrar även. Storslam eller vadå liksom? AJ AJ AJ regerar. AJ har bara billiga brudar!  wohooo

Idag ser f.ö. min kost ut som följer:

frukost: kebab i bröd från shalom

middag: cam-ben från ica maxi

kvällsmat: nån skum rätt från soya

Aja, hoppas Jonas lyckas med tentorna nere i växjö så han inte hamnar i total depression efter mkt trolig petning som förstemålvakt i a-laget. Pusen som sista utpost, herregud...

// Sälen


Sjuknar in, men sjukdomen får vänta några dagar

Nu är delar av tomteverkstan i Växjö för att skriva tenta och gå på inspark.

I min säng sitter nu killen med de många smeknamnen, jag väljer att kalla honom Chris Griffin. Han har tydligen inte tillgång till sin lägenhet än vilket jag tror är en ganska lam ursäkt för att få se mig naken.

Idag har jag frusit, svettats och haft ordentligt ont i huvudet. Det känns som om pyttesmå smurfar gruppvåldtar min hjärna just nu. Ändå kryper små tankar ut därifrån. Kanske inte de smartaste sådana men det är ändå tankar:


  • Jag upptäckte tidigare idag när jag satt och filosoferade på en toalettstol att mina kalsonger för dagen (och gårdagen också förresten) matchar min sjal. Mycket intressant tänkte jag och läste sedan vidare på tvålförpackningen.
  • Jag för inte alltför längesedan nej till en Delicato-boll. Jag korrigerad mitt misstag snabbt och nu har jag mumsat i mig den.
  • City har 0-0 i halvtid mot Västra Skinkan, det lutar åt förlust som vanligt.
  • Den berömda Drulle-radien blir ytterst svår att undvika i en liten etta. Jag kan inte gömma mig någonstans.

/ Jonas


Kom igen nu

Söndagen präglas ofta av ett "kom igen nu".

Det har länge suttit i människors natur att söndagen är en vilodag även om vi alla har olika skäl för att skylla på att vi sitter i trädgården, kyrkan eller framför teven och hoppas få in 13 rätt på stryktipset när den där sista hängmatchen spelas klockan 4.
Hur som helst är jag en stor fan av vila, in fact så står jag längst fram bland alla ivriga (eller iallafall inte apatiska) anspråkare av att införa fler vilodagar i veckan.

Här är några vetenskapligt bevisade skäl enligt en artikel jag just kom på alldeles själv:

Overall effektiviteten ökar (hur taggad är man inte på att jobba när man varit ledig 3-4 dar?)
Mer barnproducerande och renare gator (då folk stannar hemma och inte har något bättre för sig)
Inflationen minskar (den ökar när vi jobbar, minskar när vi inte jobbar?!)
Alla får mer pengar (inga onödiga inköp efter lite fönstershopping på jobblunchen)
Depressioner blir ett minne blott (c´mon liksom, vem kan bli depressed efter en sovmorgon?)

Så kom igen nu alla miljoner läsare tomteverkstan har. Skriv till sketfeldt och kräv införsel av helgdagar fredag-måndag, varje vecka!  För att skapa förvirring kräv mer pengar till studenter också. Dem är Sveriges framtid!

// Sälen (vars skribent-kunskaper inte sträcker sig längre än Jonas gör efter voluntärarbete)


msn-prat

John J says:

inte finmidda?


Saelen says:

ne, jag är för ful för det


John J says:

jopp


Saelen says:

vad gör ni då?


Saelen says:

alla kör på var sitt håll?


Saelen says:

onn-maraton i webcam?


John J says:

mm


Saelen says:

äckligt


John J says:
nee

// Sälen


Ett skojigt skämt

Var och drack och badade på rosenlund igår, förkyld idag även.

Iallafall så hade jag värdesaker med mig dit, och man kunde ej låsa in dem i skåpen som är brukligt (walter melon sa senare att man kunde lämna in värdesakerna i kassan så fick man ett nummer skrivet på sig, undrade över dem där numrena hela kvällen) så jag bad en australiensisk klasskompis om att ta hand om min mobil(en plastgrejsak kostade 20 spänn, fattig student ffs) som jag trots allt var lite rädd om.

Efter ett tag sa han att hans påse läckte och jag svarade:
 "nevermind. I dont care. if its fucked its fucked, as long as its not stolen liksoooom"

Efter ett tag till sa han
"ok now its fucked"

Efter att ha tänkt efter kom jag på, det var inte bra ju. Varför räddade jag inte den när påsen började läcka?

Okej dagens skämt:
"fan jag tappade mobilen i vattnet så den blev helt blöt."
-Ne, jäkla oflyt.

Dagens 2a skämt:
"fan jag tappade mobilen i vattnet"
-surt
"mm, men den klarade sig för simkortet satt ju i"

Nu nån gång borde jag äta för att ladda inför barnarpsdagen. Först straffsparkstävlinng på Jonas och Pusen(som f.ö. har högre bmi än Jonas, sinnes) och sen match igen.

// Sälen


Lättroad

Jag och Sälen har en slags tyst överenskommelse om att vi inte ska ändra varandras inlägg. Därför gör jag ett experiment i natt: Jag lägger upp ett klipp som han ogillar eller rentav avskyr. Nattunderhållning så god som någon./ Jonas

I Presenternas tider

Såhär när jag sitter och luktar på bakfyllans välgörande effekt på toa slår mig följande tanke:

"det här ska jag skriva på bloggen:

"Såhär när jag sitter och luktar på bakfyllans välgörande effekt på toa slår mig följande tanke"

"
Det kom ingen tanke vds(vill det säga), däremot så hade jag kommit hem och sett att huset hade städat sig själv efter min nergrisning. Eller iallafall blivit beboeligt för en 50-talist även. Mamma kom hem samma dag, coincedence? I think not!

Hade också fått en present från WWF för att jag aktivt stöder (skickar 100 spänn i månaden) räddningen av östersjön med växt och djurliv med allt vad det innebär, algblomning osv.
Såhär såg presenten ut:Han ligger och mullar loss på min nya xbox-hårddisk eftersom den gamla börjar paja ihop efter år av abuse.

Fan nu börjar bakfyllan kicka in, aja idag ska vi vara på "festival" på Vätterstranden för att därefter bege oss mot Rosenlund och SWE-eventet. Nordens största badfest eller något liknande. Ska bli skoj, men match imon igen så blir mest bada och skvätta vatten... eller?

ps. kollade igenom inlägget, antalet "iallafall"s var över min normala ratio. ds.

ps2. så jag ändrade och tog bort många "iallafall"s. ds.

ps3. hittar inte ett enda "iallafall" nu. ds.

// Sälen

Sälens update

Shit äntligen en stund där jag inte är galet trött och faktiskt har ett par timmar att bara ligga i soffan och ligga.

Som ni alla vet (hahahaha) så har jag, Sälen, börjat studera. Vilket ungefär klockan 8 i måndass transformerade mig från en glidande luffare som bodde hemma och spelade poker till en fattig student som bor hemma för att klösa åt sig varje extraslant som är möjligt. Så ser världen på mig.

Tankar om ovan: Jag borde nog snart ansöka om csn-bidrag?

Nämen on a more serious berättning. Såhär sa Läraren till Sälen och 100 andra det första som sades:

"Den här linjen kommer rivstarta; Ingen kurs är svårare än Juridik; Kursen är unik för att bla bla; Första kursen är på 20 poäng, cirka 4000 sidor av lagar och bajs att läsa(kan minnas fel, hon sa nog inte så ordagrant red.anm); Nämnda litteratur kostar cirkus 5000; 70% kugger första tentan"

Efter dessa uppmuntrande ord (egentligen före) smsade jag till Jonas "Okej Jonas, 3 snabba frågor. Var är jag? Vad gör jag här? Varför är jag här?" Mao känslan var kiss. Iallafal hem till Camme och Lovisa för reconciliation och vila lite inför cocktailpartyt som skulle äga rum senare på kvällen. Följade samtal utspelades:

C "hur var första dagen
S "bajs, bajs bajs bajs"
C "jaha men det blir nog bättre"
S "mm men jag vet inte"
C "Ne du ska ju fan inte gå nåt som du inte vill jobba med"
S "nee, 5 år också liksom..."
C "Skit i det säger jag"

Gick och borrade en skjorta av Jompa (det var ju trots allt cocktailparty) och gick dit, snodde åt mig massa gratisdrinkar innan förfest och utgång. Det var faktiskt helt okej. Över förväntan =).

Nu ligger man här som en förlorare pga Jonas och kollar sverige, och intrycket från dan är fortfarande Usain Bolts världsrekord, i motvind och allt möjligt, sjukt. Missade loppet live dock, kollade family guy, men hade ändå en förnimmelse klockan 16.10 (han sprang 16.20) att det var nåt jag skulle göra. Men längre gick inte tanken.

Nu ska jag bara mulla i soffan och vila, såhär kan det se ut då:


Det där är lägenheten i Sydney f.ö. Det är också vin i glaset, mm kulturell är jag.

// Sälen

Påståenden och en fråga

  • Jag gav bort minst 1 poäng i kvällens match! Missbedömde ett inlägg så grovt man kan och stod efter 5 minuter och såg ut som en jävla klant.
  • Man får äta Bearnaise-sås på mackor efter en jobbig förlust!
  • Nygge borde ha satt straff i innebandymatchen! Jonas hade satt den. Sälen hade satt den. Han försvarade sig med "Jag gjorde ju iaf 1+2 så jag är nöjd."
  • Är man gay om man börjat följa Gilmore Girls?

I veckan kommer det förövrigt presenteras att Tomteverkstan sponsrar ett visst innebandylag från Jönköpingstrakten.

/ Jonas


Hehe

Nästan årets säkraste uppsägning alla kategorier?

// Sälen


Sälen har semester

Fast egentligen är han bara så jävla trött. Hörs om någon vecka troligen

// Sälen


LW

Min morbror var förbi på ett besök. Han hade med sig en beställning som jag gjorde förra veckan.

Lars Winnerbäck - Bränt Krut Vol. 3 - Vi var där blixten hittade ner

Fick med en överraskning också:
/ Jonas

Blev ingen sömn

Efter ett oväntat men mycket trevligt nattligt samtal kommer ett You Tube-klipp till. Den här gången för att minnas en person som inte längre är med oss. Ibland är tomteverkstan seriös./ Jonas

Dumsnäll it is

Just nu ligger Sälen sömnlös. Han är nervös för det är första dagen i skolan imorgon. Men det ska inte rotas i hans ångest. Så jag låter honom skriva några rader själv om skolan när han är redo.


Kvällens citat från anonym:
"Jonas, förfan va inte så jävla dumsnäll. Eller fortsätt med det."


Här kommer nattens låt. Ni kanske har uppfattat min förkärlek för "singer-songwriters". En mycket vacker röst och ett ganska stämningfyllda låtar. Det är Sophie Zelmani det. Låten jag ska försöka somna till:/ Jonas

1 fundering som blev 2

Hur fan lyckas man skära sig på ett pokerbord?

Och jävlar i min lilla låda vilka snygga händer jag har./ Jonas

I bakfyllan

Jag och Tosse var hos Jompa för en stund sen. Han hade ont i huvudet. Han trodde det kunde bero på all sprit, vin och öl han drack under gårdagen. Han var inte riktigt säker dock.

Jag och Tosse begav oss därefter till Sälen för att insupa lite Premier League-stämning. Här ligger vi nu i soffan och har sett en usel match med Chelsea som hade noll underhållningsvärde. Nu visas Aston Villa - City som är aningen bättre fotboll om man säger så.

Sälen ska iväg på okänt uppdrag i staden om en stund. Jag är förbjuden att nämna vad han ska hitta på men jag kan säga att det kräver att han duschar innan.

/ Jonas


Rastlös

Sitter här och väntar på att få åka till matchsamling. Är aningen rastlös. Brukar ha saker att fixa innan match som t ex den obligatoriska nagelklippningen (mycket viktigt). Men fick för mig att göra den igår. Så nu sitter jag här med färdigklippta naglar och börjar inse att det här inlägget låter riktigt, riktigt mycket gay (gay=feminint i min något fördomsfulla hjärna).

Idag möts JBK. Sälen tror på allvar att han ska lyckas göra mål. Det kan hända, men inte troligt. Ungefär lika troligt som att han kommer klara över en månad på affärsjuristutbildningen. Jag kommer göra en toppmatch som vanligt och Sälen kommer bytas ut med kramp eller håll efter ca 40 min. 

Vaknade upp av att två människor oberoende av varandra skrivit följande citat på min msn:

"Jag såg City förlora mot Midtjylland i torsdags. Det var så uselt att jag ville skära mig i handlederna. En nedbantad Tal Ben-Haim gjorde en plattmatch som vänsterback. Richard Dunne var nära ett nytt klassiskt självmål men räddades av en (för övrigt usel) Petrov på mållinjen. Till och med Michael Johnson var dålig."
- Erik Niva

Känner mig ganska tom. Men jag hoppas ändå på att dem kan ta sig i kragen. Vem försöker jag lura?

/ Jonas

Sälen vägrar inse att han ska upp tidigt på måndag

Fyfan asså. Jag har tankar på att starta en omröstning här på bloggen:

"Hur många veckor klarar Sälen sin utbildning som affärsjurist innan han förgås av arbetsbördan?"

a. Insparken
b. 2 Veckor, men mentalt slutar han redan efter 1 vecka
c. Kanske 1 månad, sen kommer en svår kurs
d. Han är kvar 1 år sen blir han Säl-forskare
e. Han bli nästa justitieminister (det kan hända?!)

Annars så är det match i fotbollen idag igen. Vill bara påminna Jonas att om Sälen gör mål idag blir det en resa med Sälen som reseledare och just nu ligger sälskådning på västkusten nära till hands =).

Gött att premier league startar imon förresten, ja en del lag spelar idag men först imon spelar guldkandidaterna.. Satta förresten en långtidsbet på att city kommer på den undre halvan av tabellen. Moneyy in the bank, dududu.

// Sälen

Vakna

Idag ställde jag klockan på 08.00 för att gå upp och titta på OS. Damernas Handboll stod på schemat. När klockan ringde hade jag en kort överläggning med mig själv om det var värt att förflytta sig till soffan.  Överläggningen gick fort. Jag somnade och vaknade klockan 10.00.

Sälen har börjat vakna innan 12 enligt rykten. Han förbereder sig inför måndagen. Då ska han vara i skolan klockan 8. Det ser jag fram emot.

Idag kommer min dag troligtvis bestå i diverse hån eftersom det stolta Manchester City lyckades med bedriften att förlora i UEFA-cup kvalet mot danska FC Midtjylland. Jaja, vi vinner med 2-1 borta så är saken biff.

/ Jonas

Högklassig musik, med betoning på hög

Jag älskar det gamla red hot chili peppers, när dem fortfarande tog sjukt mycket droger.
Här kommer en nerknarkad John Frusciante några månader efter han slutet i rhcp för att ta just droger istället. Bästa citaten ur hela klippet:

"..and this guy who I though was a real jerk, I sat in the outfield n´ made up a song about him. how I´d like to.. how I thought he should die" // en 9-årig Johns tankar om en kille i sitt baseball-lag

"it was just a fun place to be. I heard ghost on the whole record and I always say to people when we were playing it (blood sugar sex magik-albumet) for them, -Dont you hear those ghosts? listen. And flea would say -Not everyone hears ´em, just we here ´em."

"I dont think death is a big deal, I dont care if I die right now. Doesnt mean I´m self-destructive I really love life"

"Ok you want me to say something soulful? Drugs, Im a junkie and I love shooting up and if that means im self-destructive (rycker på axlarna) you know.. is that good enough?"

Äh vafan så intressant var det ju inte. Här kommer klippet! Grymt härlig

// Sälen

Fantasy Premier League

Nu gör ni så här:

Gå in på http://fantasy.premierleague.com/ och registrera ett lag. Det är helt gratis så studentskaran av läsare behöver inte oroa sig.

Det går ut på att ta ut det bästa laget efter en begränsad budget. Alla Premier League-spelare finns att välja på. Man får bara välja 3 spelare ur samma lag så tyvärr kan man inte ha Man Citys startelva Martin.

När ni skapat ett lag så går ni med i följande liga:

Santa Premiership

Kod: 1003672-177910

Mycket nöje!

/ Jonas

Wacki Tacki

Bara tog ett kort på den inköpta walkie talkien. Bara tog en bild utan tanke på bakgrund.
Jonas och Sälen ansåg Wacki Tackin skulle vara en bra grej eftersom vi bor ungefär 5km apart (2,5 fågelvägen enligt Jonas, 3km om man kör vägen). Räckvidden skulle vara 5 km men det visade sig vara 0,5km. Ännu en pryl läggs undan till grindlägenheten.

Har inget att säga, fast egentligen...

Ville bara förmedla låten som rullar nästan konstans på sälens xbox och ipod (med svenskt i)

Gratulationer undanbedes

Även om det är en stor dag för mig så vill jag att ni håller tillbaka med gratulationerna och hyllningarna. Jag är som vilken annan människa som helst. Eller i vilket fall som vilken  av oss 10% övermänniskor som helst. Jag är nämligen vänsterhänt. Idag är det vänsterhäntas dag.

Till skillnad från er smått efterblivna högerhänta så tvingas jag leva i en värld där man ständigt blir diskriminerad och får anpassa sig till den svåra världen som ni högerhänta har skapat. Ni är normen. Vi får glida med och klara oss bäst vi vill. Det finns dock en som gör något åt saken. En som vill göra livet lättare för oss. Tråkigt nog är det en animerad figur.Vänsterhänta som är värda att omnämnas (Idel övermänniskor):

Leonardo Da Vinci
Brad Pitt (enbart för att Hampus tänder enormt på denne man)
Albert Einstein
Jimi Hendrix
Wolfgang Amadeus Mozart
Pablo Picasso
Jonas Danielsen
Gud (Motbevisa mig!)
Mahatma Gandhi
Franz Kafka
Bill Gates
Brain i Turtles (Har iofs inga händer, men jag gör ett antagande så gott som något)

/ Jonas

Ge mig era favoriter

Många gånger sitter man framför datorn för att man inte har något bättre för sig. Slösurfande är ibland ett ganska trevligt tidsfördriv. Tills man besökt sina "Favoriter" (Ja, jag tycker att IE är en helt okej webbläsare och orkar inte byta) och det känns som man tömt Internet. Alla bloggar, nyhets-sajter, forum och diverse communitys är besökta. 

Tjuvlyssnat är en av de sidorna jag besöker med jämna mellanrum... Men inatt är det slut på sidor. Jag behöver hjälp. Vilka sidor bör jag ha bland mina favoriter? Den som ger bäst tips vinner mina trasiga cykelbyxor.

/ Jonas


Hihi/fnissJonas är lite tjurig för tillfället. Har det men mannen på bilden att göra? att Sälen spottade på hans ben på fotbollsträningen med flit att göra? Ingen vet. Men visst är det härligt med miljardärer som köper fotbollsklubbar. Chelski i all ära Jonas., men nån jäkla brottslig person vill man ju inte ha som ägare. Det vore trist, jag skulle inte vara glad

// Sälen

Fussball

Har ni av någon händelse Jönköpings Posten hemma och har kvar måndagens utgåva så kan ni läsa om Jonas och Sälens bravader i matchen mot Kulltorp. Sälen omnämns som målskytt (när han råkade få bollen framför fötterna på en hörna) och Jonas hyllas som hjälte. Låt mig citera: "stod för många svettiga räddningar".

Har ni av någon händelse sett en åldrad f.d thailändsk premiärminister någonstans så säg gärna till. Thaksin heter han. Tror han kommer om man ropar (här gäller det att vara övertydlig för en av våra läsare är smått efterbliven. Martin Nilsson, jag antyder alltså att Thaksin är en hund).

Thaksin skulle infinna sig på rättegång i går men dök aldrig upp och är nu internationellt efterlyst tillsammans med sin äckliga fru. Nu ber vi alla en bön till den himmelsblå himmelen och ber City-gudarna att idioten säljer City inom en snar framtid.

Förövrigt s ska jag passa på att hylla en alldeles underbar kroat som har ett stort hjärta. Vedran Corluka stannar i City.

/ Jonas, CTID

Jonas Tomterier

Redaktionen för tomteverkstan var på söndagen och en liten del av måndagen på besök i växjö.
Följande saker lyckades Jonas med:

Komma 20 min sent (så Sälen HADE kunnat se klart desperate housewives-avsnittet)

Undra var mobilen är, han hade hört den i bilen nånstans. Turns out han satt på den. Detta var även skälet till att han var 20(!) min sen

Missade att köpa köttfärs när vi handlade inför taco-night i växjö. Alla andra ingredienser komdes ihåg.

Stekte nämnda köttfärs med för 1 år sen utgången smör. (övriga kommentarer överflödig)

Satte upp bajsarförbud eftersom han inte hade toapappar. Hävdade samtidigt att man inte kan åka och köpa bara toapapper för då tänker folk "jävlar han är bajsenödig".

Plugga i fel bok inför omtentan (som också var enda skälet att han var i växjö). Kommer givetvis inte få godkänt på tentan(eller?)

Hade bara en säng till förfogande. Något Sälen inte hade fått som uppfattning när hans medresenärande bestämdes. Till hans försvar ska nämnas att han gav bort täcket och sov under en pläd (definitivt ingen filt enligt Jonas) istället.

Visst ser det inbjudande ut, NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOT


Bestämde sig att efter 10 minuter av tystnad klockan kvart över 3 att sätta på lite sovmusik. Sovmusiken håller i sig i 2 minuter innan det blir upbeat istället.

// Sälen

Nattens låt

Snart 3 A.M

Här kommer nattens låt:

Kleerup Feat. Marit "Haggan" Bergman - 3 A.M/ Jonas

Polischefen

Visste han hette Jack! Serien heter the District.

Såhär ser han ut/Såg jag ut i drömmen


// Sälen (som slutade bombardera bloggen med inlägg... nu)

Drömtydning

Ok, försök att analysera var jag fick materialet till drömmen ifrån.

Dansk stad=Jonas och kompisar var på öl-resa nyligen, Jonas berättade om Gurras obsession att säga alal danska städer på svenska. Exempel: Maribo=Mariebo
Julafton eller Nyårsafton=Sälen var sugen på att dricka öl igår, festa helt enkelt. Blev inget av det
Jompa=Snackade med han på facebook
Jompas syrra och familj på semester=Trackback till deras Aus-besök(som f.ö. var över Jul och Nyår (aha!)) Linn är ju annars standard att tänka på innan man somnar. Frågan är om Jompa läser bloggen iofs, inte så kul om han inte läser detta annars ju.
Vatten överallt=Allt regnande på senaste
Hitta Pengar för att vi ej hade några=Backade 1000 på pokern igår, grievance över lost money
Repbro med hål i=detta verkar vara symboliskt, kommer inte på för vad
Bank med byggnad till vänster= Vet Faktiskt inte
Hissåkandet; Jompas försvinnande=Den här delen av drömmen verkar konstig, Kan man tolka Jompas försvinnande ur drömmen med att Hiss finns i Jompas byggnad i stan? Och att man måste ta den för att åka därifrån (läs: Jompa "försvinner".) Enda hissen jag har åkt på ett tag iallafall
Gurra G i banken=En av Jonas kompisar på öl-trippen till Danmark var Gurra G. Gurra G är också ekonomisk av sig (därför han dök upp i en Bank?)
Sälens Pass=Har ju inget id-kort, har fått en del tråkningar för att jag har passet med mig ut på krogen..
Kroatien och byte av nationalitet= Längtan efter utlandet?
Konversationen=Jag har ju varit i Kroatien 1 gång, varför lögnen om 2 ggr vet jag ej. F.ö. får man ingen stämpel i passet när man färdas inom Europa.
Skyldig pengar till banken=igen, pokerförlusten
Bloggskrivande i drömmen=Tja, ständigt på jakt efter scoop till bloggen.. eller?
Ville P i privat möte=möjlig fadder till Sälens inspark om 1 vecka. Pratade med honom om detta på bussen till Kulltorp.
Wienerbröd=Ångrade att han inte köpte några till filmkvällen i fredags.
Turkar=smygrasism om att Turkar är tjuvaktiga?
Beskjuten=sett skotten vina på tv antagligen.
Flamethrowern=hmm, Tänkt på att jag inte hade någon eld igår när jag ville röka och hade cigg.
Byte av kläder=Uppenbarligen är det något jag gömmer, och ikläder mig en disguise. Kan vara miljoner saker egentligen
Poliserna=wtf, denna fattar jag inte. Rädsla för att bli påkommen?
Byte av miljö=standard i drömmar, just baksidan för att jag flyr till ett tryggt ställe.
Ger upp=eee, hade ju liten ge-upp känsla när jag backade på pokern igår (notera att jag spelade och sen gick och la mig direkt därav influenserna därifrån, sista intryck osv)
Desperate Housewives; Orson Hodge=kollar nästan varje dag lite på serien ifråga, Varför just Orson? Kan jag inte svara på
Sälen blir "räddad"=Upplevde det som att vi blev "räddade" från fiasko om vi tappat poäng mot Kulltorp igår(troligen inte men enda jag kunde komma på)
Blir polischefen(Kom på att han var med i my name is earl också, som fångchefen, anyone som minns?)=undrade varför jag slutat följa my name is earl häromdan. Det är ju trots allt en kul serie

// Sälen Freud

Hade en dröm

Drömmen utspelar sig i en dansk stad, nån speciell dansk stad med en skylt nånstans som man tydligen ska ta kort på med sig själva framför.

Det är antingen Julafton eller Nyårsafton

Sälen och Jompa, hans föräldrar och han syrra står i en port. Vi har inga pengar för att ta taxin in till city

Staden är uppbyggd likt Venedig, dvs vatten överallt

Jompa och Sälen beger oss ut för att hitta pengar

Vi går på en bro gjord av rep, jompa leker och hoppas upp och ner ur hålen i bron

Vi kommer fram till en bank, tillvänster är något slags hus där vi går in

I huset tar vi hissen upp och sen ner, nu är det oklart vem som är där med mig.

Efter hissåkandet går vi ut och in i Banken

Nu är Gurra B i kassan och försöker snika pengar

Sälen lägger sitt pass framme vid kassan, visar sig vara vid en kroatisk kassa

På nått sätt får dem i kroatiska kassan för sig att jag ville ha delad nationalitet och frågar varför "du har ju bara varit i kroatien 1 gång."

Jag svarar "2 Gånger"

"Det är bara en stämpel från kroatioen i passet"
"Jag har bytt pass"
Kroaten i Kassan ringar in lite grejer i passet, Sälen har blivit Kroat.
Det här ska jag skriva om på bloggen tänker Sälen.
"Det blir 194 276 tusen danska"
Sälen blir förbannad och svär och går och sätter sig
Kroaten i Kassan ropar att det var ett misstag, felräkning
Plötsligt kommer Ville P ut från ett privat möte med nån inne i banken.
Lika Plötsligt är det bara Sälen och några oidentifierbara kompisar med honom på banken.
Några Turkar kommer och snor Sälens wienerbröd (som han fick som kompensation för felräkningen) och går sen ut igen.
Sen börjar nämnda Turkar beskjuta banken och kräva Sälens och hans kompisars pengar.
Plötsligt är det inga Turkar längre utan kända svarta skådespelare som skjuter på oss.
Sälen blir skjuten, och får även eld på sig från en flamethrower.
Sälen smyger ut och lyckas hitta likadana kläder som tjuvarna.
Plötsligt kommer polisen och skjuter på Sälen.
Sälen springer runt på baksidan av Banken och befinner sig nu på baksidan av sitt hus.
Där ger Sälen upp och går med händerna sträckta i vädret mot polisen.
Sälen faller ihop på knä
Plötsligt är han Orson Hodge i Desperate Housewives, och berättar-rösten i nämnda serie säger nåt om att
Orson hodge never thought that...
Sälen blir räddad
Utan Tjuvkläder på sig är han plötsligt han polischefen i den där serien i (tror det var) washington som gick på fyran för några år sen.


// Sälen med ett av dem vettigaste inläggen på länge

 


Vadslagning 2 "the unknown vade(vad på engelska)"

Som Jonas påpekade var det en vadslagning om Jonas hållna nollor i 2 raka matcher. Nu blev det ju inte så eftersom han inte höll tätt i dagens 3-1 seger.

On the contrary så hade vi ett vad gällande Sälens målproduktion, mål 2 matcher i rad skulle få Jonas medtvingad på någon Säl-idé.  Och efter ett mkt vackert mål av Sälen i dagens match har Sälen så smått börjat fundera på vad Jonas ska med på för något evenemang:

Hetast spår just nu:

Sälen och Jonas som supporters på en Chelsea-match i höst.

Kallt spår:

Sälen och Jonas på homobröllop med Jonas som brud.

Möjligt spår:

5 flak öl till Sälen från nämnda Jonas =).

// Sälen

Vadslagning

Så här ligger det till:

Håller jag "nollan" i de två nästa matcherna i Div5NV så måste Sälen följa med på Winnerbäck-konsert. Eftersom jag har formtoppat till återstarten av serien så ska det inte vara några som helst problem.Nu ska jag iväg på en bussfärd till Kulltorp (?!)

/ Jonas

InköpJag kunde inte hålla mig... Kommer inte dricka av den. Ni som känner mig vet att det nog inte är en bra idé att dricka av den. Ni vet nog också att jag antagligen kommer dricka av den.

/ Jonas

Okej ett sista nattinlägg

Som bekant spelar både jag och Jonas poker, som obekant så gör även vår tränare, Martin Mammo, i fotbollen det.

Jag letade iallafall upp han och hejade på han i chatten, eller.. drygade mig som vanligt. Till slut kom han in på ett av mina 2.5/5 bord och satte sig till höger om mig, dvs jag har position på honom. Följande konversationer utspelade sig (med vår tränare i fet stil) :

vad heter dansken?
mithrandir
haha, vad fan är det
Gandalf(sagan om ringen)
Fast på alviska
hahaha
jag vet, låt honom hållas
var är han nånstans
han ligger nog och sover eller drar i han
haha


Efter en serie av lös/passivt spel (mkt limpar(synar) pre och checkar post((pre=före flopp, post=efter flopp)) som lett till en diminish av hans pengarulle bestämmer sig Sälen för att kliva in och hjälpa honom (igen vår tränare i fet stil):

du spelar för många händer adidas   (mr. adidas=mammos nick på svs)
dagens tips från coachen
tack
tänk om man fick såna bra tips på fotbollsplanen
det får du jämnt
bara att du inte lyssnar
jag väljer att inte lyssna
du lyssnar inte på någonting
skriv en lapp
mkt effektivt


Vid det här laget har jag lyckats vinna 1 all in mot vår tränare (han köper bara in för 100 varje gång) och nu spelar vi en pott i vilken jag drar ut honom med högre tvåpar på rivern, all in på turnen (vår träna.. ja ni fattar):

otroligt
haha, jag skrattar
hoppas du har lika mkt tur på lördag
skicklighet mammo, skicklighet
kalla det vad du vill, men på planen visar du det inte
haha
nu skrattar jag igen

Efter att ha tatt hans pengar en 3e gång vid all in ska han gå och "slagga". Sälen känner sig lite smutsig men ändå nöjd över att ha något att mobba vår tränare för på lördag när serien i fotboll börjar igen.

Klart slut
// Sälen

Okej ett snabbt inlägg till

Härligt

// Sälen

Segar dag

Jonas är trött, Sälen är trött. Vi är båda trötta. Men inte trötta tillsammans Martin Nilsson!
Båda har legitima anledningar att vara trötta. Vi ber om ursäkt för att frånvaron av inlägg är närvarande..

Såhär trötta är vi. (Pälssälar.. =)


// Sälen (som är medveten om särskrivningen)

Jonas framtid som Författare

Jag skrev för ett tag sen att jag skulle visa ett family guy-klipp som var skräddarsytt åt Jonas, tyvärr så var klippet ifråga borttaget och det enda som var kvar är ett lamt remake men jag hoppas ni förstår.

Bakgrund 1: Jonas skriver en roman, en s.k. novell och har gjort för ett ganska långt tag.

Bakgrund 2: Klippet handlar om (förutom lite musik i början) att Brian (the dog) ska vara med i "the bachelorette", har varit med i "the bachelorette" och skrivit en artikel åt en tidning. I den ordningen. Stewie dissar honom genom att fråga om hur arbetet fortsskrider med Brians Novell.

Bakgrund 3: Jonas(Brian); Sälen(Stewie)

Bakgrund 4: Att prata i falsett som stewie gör är f.n. det roligaste Jonas och Sälen vet.// Sälen

Tvingad att skriva inlägg

Sälen påstår att läsarna går runt i cirklar och väntar ett nytt inlägg. Därför skriver jag ett nytt inlägg.

Inatt bär det av till Tyskland för undertecknad då jag ska på en musikal i Berlin. Jag är ett stort fan av musikaler och tror att den här kommer att vara mycket bra. Musikaler är som balsam för själen.
Trofan inte att jag ska åka till Tyskland för att gå på musikal! Jag ska köpa öl och sprit!

/ Jonas


The Blues

Det kan inte ha undgått någon att Manchesters enda lag i Premier League Manchester City köptes upp av snubbe från Thailand. Tydligen har han varit premiärminister, tydligen har han fifflat och fuskat, tydligen har han avrättat en del folk ganska "osnyggt"...MEN... Tydligen skulle den här snubben ha en helvetes massa pengar. Så Jonas tänkte att "vem fan bryr sig om vad han har sysslat med innan, här ska det handlas spelare och långsamt göra City till ett lag att räkna med".

Nu verkar det inte som om Thai-Thaksin har några pengar och dem han har är frysta i väntan på rättegång om diverse småbrott som han är anklagad för.

Senaste ryktet: Corluka på väg bort för 7 miljoner. Jag orkar inte mer. Jag vill pissa på Thaksin Shinawatra och trampa sönder hans påstådda "fotbollsintresse". Blanda dig inte i din gamla thai-hora!Kom igen nu, håna mig för att jag håller på City! Jag är van. Jag kan ta det. Jag vill ha det. Ge mig!

CTID

/ Jonas


Doh

  ***** Hand 765398598 *****
2.50/5.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 5 augusti 2008 23:04:09
David 24 (Vanlig /Cash Game )
Plats 1: abstrom (1112.84)
Plats 2: Nexo (1456.36)
Plats 3: Mr.Lee (94.69)
Plats 4: swezze (565.61)
Plats 5: Nykomling (495.00)
Plats 6: Läjsing (458.90)
Plats 7: Rolken (249.37)
Plats 8: jorden333 (494.76)
Plats 9: Marraccas (439.20)
Plats 10: Saelenn (1465.59)
abstrom lägg LM 2.50
Nexo lägg SM 5.00
** Giv **
Saelenn [Es, 7s]
*** Bet Runda 1 ***
Mr.Lee Lägg
swezze Lägg
Nykomling Lägg
Läjsing Syna 5.00
Rolken Syna 5.00
jorden333 Lägg
Marraccas Lägg
Saelenn Syna 5.00
abstrom Lägg
Nexo Höj till 20.00
Läjsing Syna 20.00
Rolken Lägg
Saelenn Syna 20.00
*** Flop(Board): *** : [Ds, Dh, 8k]
*** Bet Runda 2 ***
Nexo Satsa 25.00
Läjsing Lägg
Saelenn Syna 25.00
*** Turn(Board): *** : [Ds, Dh, 8k, Dr]
*** Bet Runda 3 ***
Nexo Satsa 50.00
Saelenn Höj till 240.00
Nexo Syna 240.00
*** River(Board): *** : [Ds, Dh, 8k, Dr, 5k]
*** Bet Runda 4 ***
Nexo Passa
Saelenn All-in 1180.59 (efter lång stekning)
Nexo All-in 1171.36 (efter lång stekning)
*** Showdown *** :
Nexo [Er, Eh] Kåk Vinst: 2920.22
Saelenn [Es, 7s] Triss i damer Vinst: 0.00

tomtar

// Sälen

Förbannad

Jag vet inte varför men förbannad är jag. Läser "den andra tjejens blogg" Kenza som har 1 miljard läsare per dag. Varför? för hon är den nya august strindberg såklart varför läser man annars en 17 årig modells blogg. För att hon skriver bra eller? För att folk vill kommentera och ha ständigt medlidande och hålla med och komplimera hennes tankar och frustrationer om livet i stort eller? Jag fattar grejen, okej hon tar lite bilder på sig själv med putande läppar med fokus på dem långa benen och kort kort. Men jag stör mig på det.

Folk beskriver henne som "Lika vacker på insidan som på utsidan, tjejen som har fått allt" . Men jag menar, HALLÅÅÅÅÅÅÅ. Hennes hjärnaktivitet är fan mindre än min armhåla. Det är shopping, det är nattkäk, det är egentligen tomma ord med en bild på hur hon såg ut. Visst bloggar är väl sånna i allmänt men hur har hon byggt upp en kundkrets med inlägg som detta :

" Hej mina ostkakor! (Ja, det är ju en "trend" att kalla sina läsare för typ cupcakes, gräddbakelser osv.....får jag kalla er för ostkakor då? Eller låter donuts bättre? *itwasajoke*)"

kommentar:
HAHAHA. Vilken rolig tjej! Henne vill jag knulla så jag läser hennes blogg om att i hopp att när jag träffar henne kunna prata om alla kommentarer och medlidssamma svar jag gett vilket enligt min egen logik kommer få henne i sängen. HEJA KENZA DU ÄR SÅ SÖT OCH SMART WOOOOOOOOOOOO

Fan asså

// Sälen

Living the life of Sälen

Idag har bloggen varit runt och shoppat och hjälpt släktingar med datorproblem vilket roade Sälen väldigt.

Sälen har lite problem med att förstå sig på vad ordet fondvägg innebär.

Idioti nr 1:
Jonas och Sälen pratar om ett stort rum som man måste avskärma på något sätt.

Säler utbrister: "Ahaaa, men man sätter ju bara upp en fondvägg!"

Jonas: "Så vi får många smårum om vi målar ena väggen i en annan färg?"

Sälen tittar oförstående på Jonas.

Idioti nr 2:
Jonas och Sälen befinner sig på en restaurang.

Jonas: "Har det inte vart något som delade av rummet förra gången jag var här?"

Sälen: "Joo, visst, det var salladsbaren, typ som en fondue-vägg"

Jonas får åtrigen förklara hur jävla dum Sälen är.


Har för övrigt lyckats smutsa ner 5 timmar gamla vita skor. Bra bra Jonas.


/ Jonas

Dagen igår och inatt

Det var pokerkväll hos Jonas som nämnt tidigare i bloggen. Den jäkeln hade osannolik klonk och plussade drygt 1300 spänn eller nått. Jag backade givetvis 300 efter min bad beat. Mest notabelt i övrigt var att Kanten gjorde comeback i källaren och att Dejanov ansåg bordet moraliskt och etiskt förfallet när han blev utfloppad med triss mot kåk mot Jonas givetvis.

På vägen hem åkte tomteverkstans redaktion till Shell (vi var ju som bekant där även före pokern). Nu var det så att Sälen köpte en red bull och när Sälen nästan satte sig på den när vi satte oss i bilen kom vi in på att Sälen ifråga skulle ta sönder den med bara händer. Ungefär såhär lät det:

Du kan ju fan inte ta sönder en burk, har du något spetsigt i röven eller?

Kan inte jag? jag får göra det här i bilen då.  (med händerna red. anm.)

A visst.

Men jag kan inte göra det här, det blir klabbigt ju.
...
Jag gör det här vid fötterna så blir inte bilen kladdig.

Aja

-hrrrrrmmm-
......
-aaahrrmmaaguuummmhhrr-
......

Det gick ju inte

Haha, Ne trodde du det?

Jamen han kunde ju
...
Med colaburken, duvet
....
Världens starkaste duvet

Ja världens starkaste kunde ja
....
....
....
Tomte

Nu ska vi tydligen iväg och handla mobil åt Jonas, Jag är bara hungrig, men det fixar jag med att koka lite kaffe. Suck

//Sälen


En liten update

Har ungefär en kvart kvar tills det är ny vecka och mitt pokerkonto tillåts spelas på. Efter förra veckans tunga minus på nätet så lyckades jag vinna live igår på fyllan (lagfest) och fick en nästan gratis utekväll och ikväll slog jag Johans endast veckogamla plusrekord i källaren.

En rolig hand under kvällens livepoker:

Sälen med KQ (K i s)

Bäck med 93s (som han re-raisar före flopp ?!)       

Flopp: 8TQ alla i s

Sälen check-raisar all in (mycket viktig detalj enligt han själv)

Turn: 8TQ 5s

Sälern drar ut och Bäck ser ledsen ut.

Alla utbrister samtidigt: "Bara spader J som kan rädda nu!"

River: 8TQ5 J

Alla runt bordet samtidigt: "Ooooohhhh!!!"Det tyckte jag var kul.

Och förresten, köps inte Kinapuffar lite i förhållande till dess godhet? Jag älskar dem. Men köper dem inte. Däri ligger Kinapuffsmarknadsförarnas problem.

/ Jonas


Sega bloggskrivare

Såhär dagen efter tenta-skrivning och lagfest känner sig Sälen och Jonas inte sådär jäätesugna på bloggskrivande men vad gör man itne för er trogna läsare.

12 stycken läsare i snitt ligger vi på och det är mer än vi hade för 1.5 månad sen! Då existerade inte bloggen iofs men dem sorgetiderna är förbi.

Dagens tankar är som följer:

Myten om tjuvaktiga polacker fick sitt slut. När vi var och handlade mat på shell för någon kvart sen hörde vi skärande illa engelska språkas bakom vår rygg. Vi lyssnar intensivt fast vi låtsas som att det regnar och får veta ungefär följade:
En plånbok har hittats
Upphittaren är polack
Han lämnar plånboken till personalen på Shell
Det earnar honom titeln "a nice person"

Dagens andra tankar:
Polackar 'r tjuvaktiga jävlar
Han hade säkert snott kontanterna från plånboken
Uppgav sitt nummer för att få hittelön
Jävla polacker


//Sälen

Tentaångest

Inatt ska de tryckas in lagar, principer, rättssystem och annat skit som man troligtvis inte kommer ha användning av i livet (Förutom Sälen då som ska bli affärsjurist).

Tagit en paus i pluggandet. Tänkte bara lägga upp ett klipp som ni borde lyssna på. Mina "vänner" gjorde vad de kunde i sommar för att jag inte skulle få se denna artist. Det slutade med att vi efter varsin XL-Pizza somnade lagom fulla på en filt. Jag anlände till festivalområdet 10 minuter efter konsertens slut.

Jag ger er Sälens favoritartist, varsågoda:/ Jonas

Sälens 5 Godaste Maträtter

Då Jonas har startat en serie inlägg om serier gör jag också något liknande, först ut bland mina favoriträtter är Isterband och makaroner.

            Hacka gurka och körsbärtomater och lägg på en tallrik


                            Mixa grönsaker med makaroner och ketchup


Bränn 2 isterband(inte goda obrända)njut av den kulinariska upplevelsen


//Sälen

Bastu

Min lägenhet ligger riktigt illa till för en värmebölja. Solen går upp över mitt grannhus ca klockan 11 och där hänger den, soljäveln, vilket gör att min lilla etta förvandlas till en bastu. I och med detta så tänkte Jonas "känns det som en bastu, så är det en bastu = inga kläder". Har tillbringat de senaste 5 timmarna naken och håller ändå på att dö.

Målet med det här inlägget är att äckla Sälen till den grad att han backar på pokern ikväll. Återstå att se om jag lyckades.

/ Jonas


Diverse

1a Aug idag. Det innebär vanligtvis att det är dagen som mamma fyller år. Så även i år. Grattis mamma! Skillnaden i år är att min bror och hans sambo och deras kärleksbarn (kan man säga så om sambos barn eller är det en term för ett barn som gjordes utanför ett förhållande med en 3e part?) är i Kungshamn så firandet skjuts upp någon vecka. Skamfyllt har jag tänkt att då behöver jag inte ha någon present tills idag, in fact har jag inte gjort något som helst som skulle kunna uppfattas som födelsedagsfirning. Kanske borde hitta på något iallafall...

On another topic hade vår trognaste läsare(nu då Martin Nilsson är på kärlekssemester med Jompa på "mallis") ett tips om brasilianska ligen (insider-tips?) om att Gremio skulle vinna borta till 3.0 och att deadline var om 5 min klockan 23 igår typ. Sälen litade blint och satte 300 på Gremio. Mkt riktigt hade Sälen 900 extra på kontot på morgonen. Tackar vi för Dejanov.

Jonas sitter i detta nu och hetsläser inför om-tentamen. Han klagar på tråkigheten hos konkurrenslagen, kanske han borde ta en paus och lira lite poker eller nåt. Kan ju inte bara plugga menar jag på. Han gillar f.ö. att verka hurtig och skriva på msn när jag går upp: "Nu har jag varit på biblioteket i 3 timmar, vad har du gjort?". Anser att det inte är något att skryta med att man måste slita sig upp tidigt för att plugga till en tenta som man missat en gång. Men kanske har vi olika views på saker och ting trots att vi huserar på samma blogg.

//Sälen

RSS 2.0