Förundrad Säl

Detta tycker den äldre generationen är skoj:


Sälen: Men vadfan kollar du på?
Sälens Mamma: Hahaha, hoohohoho..
Sälen: Men förfan
Sälens mamma: Hon är heltokig den där kärringen

Men vänner, family guy osv får bara en axelryckning. Sjukt är vad det är

// En förundrad Säl

Tomtade runt i staden

Idag köpte verkstan tält till Hultan.. Det kostade 1000 riksdaler, så Hjalle 250 spänn häråt!

 Just nu: Tosse sitter här exalterad och undrar om hans 800 plus på livepokrande är nytt rekord. Jonas säger småsurt att så är inte fallet

// Sälen

Morgonlöpning

Löpning, från Barnarp till Ekhagen. Låter inte lika roligt som när jag kom på det igår. Men får väl bita ihop. Någon som har koll på hur långt det är?

Tog samma väg med bil hem. Ganska exakt 11,5. Nästa gång ska Sälen hänga på. 

/ Jonas


Dagens chock

Michael Jackson har dött!

Fast marginellt mer seriöst, dog inte Michael av mediapressen för många långa år sen? Som sen 80-talist kan jag ärligt säga att ja, jag gillade verkligen hans musik men har givetvis lyssnat på långtifrån allt. Bara hitsen liksom, och det var ju ett tag sen dem kom (skiner det igenom mkt att jag varit borta från bloggandet många dar? samt att den enda blogg jag läst sen hemkomsten är miss Wagners?)

Men visst är det tragiskt. Bara en nu levande person skulle få lika mycket (mer?) recognition vid dödsfall än lille Michael.

Jag ger er Bille Jean


// Sälen

Fy fan

Att bli väckt på bakfyllan är inte skoj. Att bli väckt på bakfyllan och höra någon som säger "om en halvtimme ska vi spela minigolf" är fan ännu mindre skoj.

Nu ska jag spela minigolf. Tydligen har jag lovat det.

/ Jonas

Blekt

Ett sånt där inlägg som skrivs för att någonting ska skrivas är vad ni läser just precis nu.

Sälen har rymt till Smögen.

Själv ska jag till Växjö och sparka boll. Sista matchen innan sommaruppehållet. Således finns det ingen bakom tangenterna i helgen och kanske är det lika bra då statistiken på grund av vädret inte är i närheten av bloggens fornstora glansdagar.

Jag lämnar er med lite information:

En vän som nämns här på bloggen titt som tätt påstår att "20% av alla 18-35 åriga tjejer i Sverige har blekt analen.".

Han tror det på allvar. Hur många finns det i målgruppen tjejer 18-35 år? 1 000 000? Kansken för många. 500 000? Isåfall går det runt 100 000 blekta analer i vårt avlånga land. För att inte tala om alla blekta utanför målgruppen. Bra business banne mig. Jag ska nog starta analblekningsfirma. Jonas analblekning ska den heta. Eller kanske Anal Bleach by Jonas låter mer professionellt och internationellt?  Varför har jag inte tänkt på det här innan?

/ Jonas

Konstaterande

Inser följande under Ally Mcbeal:

Fräknar och semirött hår.. det är hett, PERIOD!


// Sälen


Vad är nytt med Sälen?

Der är inte nytt med Sälen. Han ligger klubbad som en.. hmm ingen bra liknelse här tyvärr.

Jävla pollen att fräsa till såhär sent på året, schas!

// Sälen

Sminkning

Igår kväll följde jag, till en början högst motvilligt, med Jonna på hennes sminkkurs för att sminkas sönder och samman då det tydligen var manlig sminkning på kursschemat.

Eftersom jag inte fattar jättemycket om det här med smink satt jag något chockad och hörde det pratas om tv-sminkning hit och foundation dit. Manliga linjer här och framhäva ögon där.

Som tur var behövde jag bara sitta still. Det jobbigaste jag behövde göra var att blunda. Det tog dock ett tag att förstå att "blunda nu" inte betydde "knipa igen ögonen allt man kan" utan istället bara "stänga ögonlocken".

Men tillslut var det klart. Jag såg riktigt trevlig ut tyckte jag själv och Jonna fick ett "det ser bra ut" av sin lärare. Så långt allting väl alltså. Då fick Jonna i uppgift att göra "mode-show"-sminkning. Det togs fram glitter och det målades stjärnor. Jag har tyvärr inga bilder men jag såg ut ungefär som en kiss-medlem going dansband.

Jonas slutsatser om manligt sminkning:

Skulle han göra det igen?: Troligtvis
Skulle han gå ut med det på?: Kanske
Skulle vi andra anse Jonas gay?: Förmodligen (Här har tydligen Sälen försökt smygkapa)
Skulle han orka stå och löjla sig i en helvetes massa tid varje dag för att bli söt?: Inte en chans
Om han hade en privat sminkös då?: Möjligtvis

/ Jonas

OOooooohhhhhHH

Såg ni Spanien-Usa idag? SÅG NI SPANIEN-USA IDAG?

Torres asså, vilken jävla kung han är!

Asså jag har sett han spela och så innan, och visst han har varit ruggigt bra då med.. Men idag, Idag när jag såg han gå förkrossad över sin usla insats och förlust mot fucking Usa såg jag nåt på hans arm.
Mitt sinne flickrade till och efter lite snabb sökning på internet hittar jag detta:

Fernando på Alviska! HAN HAR SKRIVIT SITT FÖRNAMN PÅ ALVISKA!!

Som jag skrev till Tosse, jag blev fan kåt

Och nej ellie, inga cencurerade bilder kommer komma upp.. elli?

// Sälen

Städ

Var nere en sväng i Växjö och städade lägenhet men Mamma-Marie Svensk och Farmor-Inger Dansk. Det gick oväntat smidigt.

Mobilbloggade en del men det verkar inte ha funkat nåt vidare. Ska slänga upp bilder någon gång på en lustig och rolig sak jag hittade i soprummet.

Nu sol och löpning. Ikväll väntar sämre saker.

/ Jonas


Jobbat sönder

Imorse ringde mobilen:

Sälen: öööh
Sälbror: Get your ass here, right now!

Sen börjades rivning av badrum, Sälen som fortfarade befann sig i delirium mådde allmänt kass och befinner sig därför på soffan för återhämtningsperiod.

Med en äcklig smak i munnen och alla gula fruxo uppätna väntar jag på besök av nygge. 39-39 i matcher ska förhoppningsvis bli till ledning för mig. Har efter 78 spelade matcher inte haft ledning en endaste gång.. Sick

Hoppas städningen gick bra i vecket jones

// Sälen

Kossa

Hur mycket kostar en ko? Tomteverkstan letar ständigt efter smarta investeringar. En kossa skulle va tufft diskuterade Jonas och Sälen fram. Namnet är redan klart. Den ska heta Tosse Jr.

Så... Var finns närmsta ko-affär och vad ska de ha för en kossa?

/ Jonas


Men Helloo

Idag klippte jag gräset. Man bara hallå vem klipper gräset. Det är såååå 50-tal. Varför anställer inte mamma en trädgårdsmästare? Guuuud asså.

Aja, man workade ju out lite under tiden. Sen blev det såklart träna på kvällen. Guuuud så skönt att bränna lite fett. Gått upp värsta mycket =P Bulimin är inte lika effektiv som i 9an =P.

Dagens outfit är mitt eget skinn, thats right älskade läsare. Jag har varit naken hela dan, bilder kommer senare. Kommer ni läsa min blogg igen då =P. Sötisar

Ciao sötnosar

// Sälen

s02e02

Ny tradition. På måndagar är det True Blood hos Tosse.

Skarsgård snackar svenska igen och jag och Tosse fnittrar (som brukligt är när man hör svenska på oväntade platser).

Sitter ni och kollar när skiten sänds i USA vid 3 på natten eller?

/ Jonas

Sälkänsla

Behöver gå på toaletten.

Har behövt det ett bra tag.
 
Men jag ligger ju i soffan och gör ingenting.

Så det blir nog inget toalettbesök.

Jag tror jag har hittat "Sälkänslan".

/ Jonas


Kvällsaktivitet 2

Jag råkade precis äta mitt eget öronvax.

Den smaken sitter i länge vill jag lova

// Sälen

Kvällsaktivitet

Regn + Fotbollsträning = Glidtacklingar

/ Jonas


Nu pojkar och flickor

Nu är bloggen lika cencurerad som om vi hade varit 2 kineser och skrivit fientligt om vår regering

Postat av: Hjalmar

Ni kan dra åt helvete med er jävla blogg. Det enda som varit bra med den har varit att den varit ocensurerad. Så jävla svagt att bryt mod detta endast för att helgens tema klagat. Svagt.


Om du enbart läser bloggen för att den är ocencurerad så kan jag meddela att det står dig tusen åter när du slutat läsa på verkstan.

// Sälen

Midsommar - Ur Jonas synvinkel

Sälens midsommar bestod i att på värsta paparazzi-manér ta bilder som kan vara vad som helst och sedan lägga egna meninger till dem.

Eftersom vi diskuterat inbördes om att vi inte ska ha nån censur på tomteverkstan så får jag helt enkelt låta ljuget vara kvar, dock uppskattas inte Sälens försök till roligheter.

Det ryktas om att Jonas har en bild i sin ägo som visar Sälens svaghet för starksprit. Den visar också Sälens ovilja att ha kläder på sig. Den bilden letas det nu frenetiskt efter.

Jag återkommer alltså i ärendet.

Du vet mycket väl att vissa grejer ska det inte skrivas om Jonas, Miss ommar var inte något du tabu-bela

// Sälen

/ Jonas


Miss ommar

Dagen började som sig bör runt 12 tiden när Sälen tvingas masa sig upp ur sängen för att duscha. Det skulle nämligen spelas shot-poker, ett spel vars regler borde förklaras här på verkstan inom en överskådlig framtid.

Dagen fortsatte till Nicole där det åts sill och potatis och gräddfil (vem fan äter gräddfil? var var grädden??!!) och kollades fotboll. Sverige-torsk men dem spelade ju bra igen lillkillarna iallafall..

Mobilbilderna får förklara kvällen så långt det går(Temat för festen var Jonas och *cencur*):
*cencur*
*cencur*
*cencur*
Jonas var givetvis glad som en mås och svävade högt bland molnen


Klockan 3-4 nånstans blev Sälen utslängd. Tillsammans med 4 rekorderliga karlar hade han fört alldeles för mkt oväsen allt enligt värdinnan Nicole som nu hade tröttnat på att försöka sova med oljud i huset.
Hon kommer därför klampandes upp för (jag hävdar att det inte är en särskrivning här) trappan. Jonas flyr in i ett sidorum där Jonna (såklart) befann sig, Tosse fejksover på en soffa medan Sälen, Ville och Jens gömmer sig bakom en gardin. Följande samtal utspelar sig:

Nicole: Vad håller ni på med?
Tosse: Vaaaööö, jag sover (låtsas vara nyvaken och pratar i omtöcknad röst)
Nicole: Var är dem andra då?
Tosse: Jag vet inte.. nedervåningen kanske?
Nicole(som precis alldeles uppenbarligen har kollat om oljudet kom ifrån nedervåningen och letat efter oss därnere): Ne, jag kollade precis där nere
Tosse: Då vet jag inte

Här tar Nicole ett par steg in i rummet och spottar givetvis vårt gömställe bakom gardinen. Gardinen är nämligen genomskinlig och alldeles för smal för att "skymma" alla 3 som gömmer sig bakom densamma.

Nicole: Killar nu får ni komma fram och gå hem
3 killar bakom gardinen: fniss fniss
Nicole: Jag ser er bakom gardinen, ni får gå hem nu.
3 killar bakom gardinen: fnissellifniss
Nicole: Måste ni va såna 12-åringar i huvet, tror ni inte jag ser er bakom gardinen?

Vi revealar oss själva och vi förklarar högt ut i luften:
Sälen: Det var ett jävligt bra försök(att gömma sig) ändå
Ville: Det var ett jävligt bra försök

Efter det blev det hem till Sälen, det spelades Nhlpa och Sälen stod givetvis som vinnare när krutröken lagt sig.

I övrigt kan nämnas lite snabbt:

Elli klagade på att en kille följde efter henne hela tiden, problemet löstes när "han pillade lite på mig", allt enligt Elli
Nygge hånglade med Emma, som Sälen f.ö. har jobbat tillsammans med en sommar för länge länge sedan och som han inte hade träffat på flera år.. förrän i fredags dvs. På frågan varför hon hånglade med Nygge hade hon ryktesvägen förkunnat att han hade tjatat så förjävligt
Tosse och Jonas hade förtroliga samtal i Nicoles garderob
Sälen vann Tosses och Jonas alldeles egenkomponerade tipspromenad. Han prickade in 12 rätt av 12 möjliga! 2an klarade bara av 9..
Jonas bror kom och drack upp all Jonas Mintu, sen åkte han iväg med en illamående Nygge (som givetvis, precis som alltid, hade spytt. Jag minns framförallt att han hade en undran om blod i spyan vad något som var normalt)
Jonas och Tosse kysstes och smekte varandra
Sälen spöade *cencur*:s syster, Nina, i lavettleken
Nicoles hus blev trashat av okända förövare, soffor och blomkrukor va sönder. Rödvin hade dränkt in diverse möblering i huset. Sälen har iofs ett förflutet av pangning av blomkrukor, men han hävdar intill döden sin oskuld. Det var mkt löst folk som figurerade i huset ett tag runt 12...
Linus däckade vid 21-tiden och fick figurer målade på sig(som brukligt är)

Jonas trädde in i röda-hand-klubben:


Sälen fick frislag på Jonas efter att han oprovocerat hade sparkat Sälen på benet. Eller iallafall oprovocerat från min sida. Han kom nämligen upp från nedervåningen med en historia att förtälja:

Jonas: Jag och *cencur*låg i sängen när Tosse kom ner och drog fram min snopp och visade den för mig och *cencur*. Sen hällde han öl på oss (därför Jonas figurerar utan plagg på bilden)
Folket som lyssnade på Jonas historie-berättande: Drog han fram DIN snopp? HIHIHI
Jonas: Men åååh! Och strax därefter sparkade han på Sälen

Jonas fick f.ö. förnyat medlemsskap i klubben några gånger till under kvällen.

Fyfan, en halvtimma tog inlägget att skriva. Nu blir det semi-bingen

Jonas respons på detta inlägg:

Jonas | säger:

fan va du tomtar runt


// Sälen

En tjurig säl

Ikväll efter fotbollsträningen fick jag i uppdrag att åka och köpa tre glassar och komma förbi Sälen för att titta lite fotboll. Sälen var glad i hågen och skojsammheterna flödade ur hans mun. Det var mycket trevligt helt enkelt.

Då hände något...

Jonas och Tosse råkade nämna att vi skrivit Sälens riktiga gay-klingande namn på en tipspromenadsfråga till morgondagen. Då ville Sälen inte vara glad mer. Han ville inte vara något alls.

"Jag ser inte fram emot morgondagen"

"Jag ska däcka direkt"

"Jag ska nog inte ens bli full"

Ovanstående är alla exempel på vad Sälen muttrade under kvällen. Troligtvis är det något annat än namnincidenten som gnager i Sälens sinne. Förhoppningsvis drev han bara med stackars Jonas som började undra vad som pågick.

Jag ber om ursäkt till Jonas, Toss och nygg. Kan inte skylla på att det öste blod ur mitt underliv men svaret är ganska enkelt till varför jag var tjurig. Jag hade/har idag lågt blodsocker pga dåliga matvanor och humöret sjönk som en sten till botten.

// Sälen


/ Jonas

Natten väger tungt över tunga sinnen

Ibland funderar Sälen på hur nyttigt hans nuvarande liv egentligen är. Han läste precis på den eminenta bloggen stefanochaffe att han ingår i en duo bestående av tomtar vars dygnsrytm är helt uppfuckad.

Tittar man på det så undrar man ju lite, såhär ser en dag ut i stort sett för Sälen:

Vaknar runt 12, sover 1-2 timmar fram till Nygge messar och frågar om vi ska spela tv-spel. Det ska vi. Spelar allt ifrån 2 till cirka 5 timmar.
Ungefär klockan 5 ska Nygge hem och äta och Sälen får contemplata för sig själv och fixar mat själv i brist på annat att göra
Klockan börjar närma sig 1800 och är det inte träning så är det ungefär nu som det är dags att börja jobba. Således kontaktas Jonas och sen jobbas det fram till cirka 02.30.
Ungefär då beger sig Sälen från Jonas eller Jonas från Sälen och under en timme slökollas det någon random tv-serie (Hells Kitchen f.n.)
Klockan halv 4 börjar South Park och efter det ska det läsas några kapitel i en bok (biografi om John Reul f.n.)

Lite smått börjar man undra vad fan man håller på med. Gjorde folk såhär för 20 år sen? För 5 år sen? Är vi kanske nyskapande tomtar? Nyskapande tomtar som skapar en oerhört destruktiv livsstil som slutar med att man inte klarar av att ställa om från månader av deg till utbildning? Kommer jag nånsin bli något annat än en blaha i livets cykel? Men skulle jag vilja göra nåt annat (sälkramare isf.. kanske)?

Svaret är ett unisont nej, jag vill inte ändra på någonting. Och här nånstans börjar tankarna bestå av funderingar på när det egentligen började gå åt helvete för mig

// En förtappad S(j)äl

Ute och löper

Verkstan beger sig nu ut och löper, en syssla som tomtar håller nära hjärtat.

Ser ut att bli regn/bloggning känns tråkigt

// Sälen


Resultat

Nu har jag tryckt i mig lite grillat och sitter med en ljummen öl i en ganska skön soffa. Resultatet från straffturneringen:

Omgång 1: Räddar första skottet
                     Missar första skottet
0-0

Omgång 2: Släpper in mål
                     Skjuter stolpe
1-0

Omgång 3: Räddar!
                     Skjuter över värre än Baresi
1-0

Omgång 4: Räddar!
                     Gör mål
1-1

Omgång 5: Släpper in mål
                     Gör mål
2-2

Övertid 1:   Räddar!!
                     Gör mååååål!

2-3 till Jonas!

Lite rikare, mycket gladare!

/ Jonas

Ett fyllevad

I lördags var jag lite full. När jag är lite full gör jag dumma saker. Lördagens dumma sak bestod i att jag proklamerade min skicklighet på straffturneringar i fotboll. I min närhet befann en lagkamrat som påstod sig kunna vinna över mig. En lite full Jonas ville såklart blanda in pengar i det hela. Överenskommelsen var följande:

Efter tisdagens träning ska det avgöras. 5 straffar skjuts, 5 straffar försöker räddas. Är det lika vid 5 straffar så blir det en förlängningsstraff tills man kan skilja de tävlande åt.

Tävlingen innefattar en viss summa pengar. Det är inte jättemycket pengar, men det är helt klart så att det svider lite om man nu skulle förlora. Dessutom är äran värd minst lika mycket, om inte mer.

Wish me luck. Återkommer med resultat.

/ Jonas

Drömmar (Att få tyst på en Säl)

Sälen ringer Jonas på morgonen för att informera om en dröm han haft.

Sälen: Är du vaken eller?
Jonas: Nu är jag det.
Sälen: Jag drömde att ni hade två hundar! Har ni det?
Jonas: Nej, det vet du väl för helvete?
Sälen: Ja.
Jonas: Jag drömde att vi spelade mot Tranås.
Sälen: Vann vi?
Jonas: Nej, du var ju med.
Sälen: Näääeää... Men ville bara ringa och jävlas (här nämndes också något flummigt om rostat bröd och frukost). Hej då.

/ Jonas

Soundtrack of my bilfärd

Heeeeeello...
I've waited here for you
EverlongLjust ute. Kom precis hem från jobbet. Dags att sova. Ny dag. Nya omöjligheter.

/ Jonas

Jonas övergång till Säl-livet

Idag är det stressigt. Idag ska det ätas toast och tittas True Blood hos Tosse. Det ska till banken och det ska handlas något klädesplagg. Dessutom ska jag adressändra. Allt detta innan fotbollsträningen. Jag förstår nu vad Sälen menar med att han har ett stressigt liv. Vi har ju jobbat hela natten. Man blir trött av att jobba.

Och här får ni lite ögongodis i form av ett bildspel från helgen. Nu måste jag bege mig mot stressen.

/ Jonas

Sagan om Tur

Det var en gång en tur, som gick en tur.

Den gick förbi Sälens hus, den gick förbi Tosses hus

Turen vandrade vägen ner och gav all sin tur till Jonas, såa

// Sälen

Sant blod

Mitt i bakfyllan kommer man på det! True Blood har säsongspremiär ikväll i Amerika. En liten lättnad i denna alkoholförbränningens dag./ Jonas

En helt vanlig helg

Hur ser en helt valig helg ut för tomteverkstan? Jo:

Jonas Kristna församling vinner ånyo

Sälens satanistiska jävlar förlorar ånyo

// Sälen

Jobbkväll

Ligger i ett nedsläckt rum och "spelar" poker. Situationstecken eftersom jag inte spelar. Mina arbetskamrater är ute och shoppar mat och

Och mitt öga klias så in i helvete och insåg precis, och hoppas att inte, gelen som jag tog på foten är boven i dramat. "Undik kontakt med ögonen", jo jag tackar jag

// Sälen

1 miljard för brylkrämsmulatt

Fy fan vilken äcklig hora han är C.Ronaldo. C is for Cunt. Men skönt att slippa honom i Premier Leauge nästa säsong./ Jonas

Till Hjalle H

You gonna die DIE die DIE die hard.

Skön klonk inatt Jonas, får man låna livsklonken?

// Sälen


Det ryktas...

...om att nästa utmaning här på verkstan handlar om en hälsoutmaning. Reglerna håller på att funderas ut. Vad ska godkännas och vad ska inte? Man kan ju till exempel inte förbjuda öl på sommaren.

/ Jonas

Trött

Nehe, om man skulle sova snart

// Sälen

Barnarbete

Det känns ju inte okej sådär på en snabb höft.

Men efter några månader utan nästan noll investering av tid lyckades jag igår göra en vinst på 1500 spänn. Trofan man nu funderar på att öppna fabrik i Kina eller i andra länder med liberal inställning till allt som bryter mot Genèvekonvention.

Är förresten i semichock. En svettig Jonas med gympaskor på dök upp vid min ytterdörr, min världsuppfattning håller radikalt på att ändras here people..

// Sälen i bloggartagen

Och det här kollar ni alltså på?Och det är inte ni Family guy-tittare jag klankar på här. Youre Awesomeee

// Sälen

Natten

Så var NHL-bataljen över och det blir en sjunde avgörande match på fredag. Nattens match var en sevärdhet, med röda och blåa linjer. Dessutom hade de målat fem cirklar strategiskt över isen.

Okej, jag slumrade till ibland men slutet såg jag. De röda vingarna orkade inte kvittera på slutet och jag fick åka hem dödstrött.

Väl hemma är jag naturligtvis piggast i världen. För så fungerar det.

Kvällens 3 bäsa:

* Gurras gitarrspelande

* "Du kysser en och knullar med en annan" - Random dum brud i danska Paradise Hotel

* Detroit får nu avgöra på hemmaplan

Sämst:

Svärdduellen fick skjutas på framtiden då "Ni kan ju aldrig hålla käften och det är natt. Ni får fan inte väcka grannarna  med en svärdfight, jävla idioter". Jonas och Sälen rättade in sig i ledet och hade tråkigt.

/ Jonas

Du är ful och imon är jag nykter

Såg ni Boston Te Party-Party förra veckan?

Filip och Fredrik brukar prata mycket och gärna, och Fredrik sa något vist som jag totally höll med om. Han sa på ett ungefär:
"Anekdoter om saker som hände för jävligt jävligt länge sen och som dessutom är detaljerade tycker jag är oerhört intressant"

Jag är också en sucker för såna grejer, låt vara om det är för 2000 år sen eller på 90-talet:

"Så här samma dag som kanske säsongens sista hockeymatch ska spelas (eller kan Pingvinerna tvinga fram en sjunde avgörande match?) passar det bra att påminna om vad Peter Forsberg en gång sa till mig då jag frågade honom om Tomas Holmström.
 "Jag var elva-tolv år då jag spelade mot Holmström första gången. Vi hade farsan som tränare och han sa åt mig före matchen att ha koll på deras nummer åtta. Det var Holmström. Han gjorde mål direkt och farsan bara stirrade på mig...

Redan när han var pojklagsspelare höll han på med en del fula grejor. Det var brottning och allt möjligt. Han har alltid varit en hårding och han jobbar oerhört hårt. Det är verkligen kul att vi möter varandra i NHL numera. Det mest imponerande med Tomas är att han är helt orädd. Han tar ur mycket stryk som helst.""

Inatt är det Nhlpa hos Tosse, ska jobba lite innan det.

Väl mött i natten

ps. Vem tror ni fixade rubriken åt mig? Vinnaren vinner massa vinster!

// Sälen


Chockrosa

Nu är det så att jag beställt chockrosa målvaktströja  med tillhörande lika chockrosa shorts. Kommer klä mig tror jag. Nu ska den bara komma hem och sen till tryckeriet så kanske att jag hinner debutera i den innan sommaruppehållet.

Förövrigt så inhandlade tomteverkstan två ytterst nödvändiga sjörövarsablar idag i skumgummiplast. Inatt kommer en svärdduell utkämpas och troligtvis filmas. Bara en tomte kommer överleva.
'
There can be only one..

// Sälen

/ Jonas


Målvaktsträning

Den här berättelsen har sin början i att Jonas fått kritik i början av träningen eftersom han inte kommit ut ordentligt i staffområdet under en inläggsövning och istället ställt sig bekvämt på mållinjen som en lökluktande hora. Efterföljande övning slänger sig Jonas som ett hårt kastat plommon framför "motståndaren" och boxar bort bollen.

Målvaktstränaren utbrister:

"Så ska det se ut Jonas! Du klarar det även om du är trång! Bra!"

Där fick träningen stannas upp lite och vi kastade oroliga blickar på vår tränare. Han förklarade sig dock snabbt och bra (?):

"Ja, alltså trängd menade jag. Du är ju inte trång... Eller, det kanske du är. Det vet ju inte jag."

/ Jonas som höll ett vakande öga över axeln i duschen efter träningen


Lillklockan klämtar

Visst fan känns det som sommaren snart är slut?

Morgondagens önskan
Fint väder för lektyr på nybyggd altan

// Sälen

Topp 5 gånger det är bäst att äta

Det börjar ljusna ute och fågeljävlarna kvittrar för fullt. Nattliga funderingar i form av mat. Mycket djupa funderingar. När är det bäst att äta?

Topp 5:

1. Tröstäta

2. När man är hungrig

3. Bakis

4. Full

5. Bjudmat


Bubblare:


Bäver, Hittat mat, Färgglad mat

/ Jonas


Antiklimax

Försökte mobilblogga lite igår från matchen men det ville sig visst inte. Det kanske kommer bilder imorn. Bland annat på en tjej som en anonym (Albin) sa "Det var de fetaste jag sett, nånsin!" om, och han hade så rätt så rätt. Vi andra instämmde och smygfotograferade. De var maffiga.

I varje fall så var det en riktig äcklig resa. Varför kunde inte Kongo satt straffen? Varför kunde Micke Nilsson inte släppt bollen? och varför i helvete har vi norra europas mest passiva målvakt? Inte en spelare i backlinjen litar på sprattelgubben från Trelleborg! Kommunikation med backlinjen verkade vara obefintlig. Tillslut sket Mellberg i honom och nickade bort allt trots snack bakifrån.

Martin Nilsson kom ändå fram till 3 plus med resan:


+ De danskar vi åkte förbi på väg upp till Stockholm då Martin kunde "hytta" med näven mot dem

+ Marschen med Camp Sweden till Råsunda
+ De första 10 minuterna av matchen

/ Jonas


Jonas var förbannad

Spela lite Lpa hos Pusen igårkväll, innan det begav sig av mot långkebb och jobb (surt på en fredagkväll, men å andra sidan får man vara glad att man har ett jobb i dessa tider) hos tossemoss.

Allt är som vanligt och Sälen loggar in på jobbet och börjar spela samtidigt som han tuggar på pizza, tosse gör likaså medan Jonas behövde skriva in nätverksnyckeln ånyo för att logga in på det trådlösa internätet.

Då händer det. Jonas dator gillar inte det Jonas just gjorde och dampar loss nåt helt makalöst. Den blinkar och den öppnar 70 nya fönster och stänger dem lika snabbt, allt i en fart som skulle imponerat på det snabbaste flygplanet som nånsin har gjorts!! En epileptiker hade klarat max 2 ms tittande på skärmen.

Jonas tar till den mest drastiska lösning han kommer på för att lösa problemet...

Dun dun duuuuuuun!, 

...och startar således om datorn. Och mycket riktigt, istället för en blinkade skärm visas nu matinéfilm:


Jag pratar givetvis om The Matrix. Sälen och Tosse småfnissar åt jonas elände allt medan Jonas proklamerar att han inte ska spela nån jävla poker mer i sommar samtidigt som han avslöjar vilda planer på att köpa en stationär dator och spela Fotball Manager istället.

En anekdot till bilden:
Sälen: Det ser fan inte ut som dig på bilden Jonas
Jonas: Nehe?
Sälen: Hmm, det liknar ngn känd bög
Tosse: Jag tycker det liknar Adam Fransson

Två anekdot till bilden:
Visst matcher ränderna på skärmen persiennerna? snyggt

// Sälen

VM-kval

Ser Sverige - Danmark på Råsunda ikväll  och i morgon är det bortamatch i Värnamo-trakterna någonstans så jag är oförmögen att skriva något vettigt under helgen. Sälen tar över rodret  på den här skutan tills i morgon kväll någon gång.

/ Jonas som naturligtvis håller på Sverige

(Nörd)Erkännande 2

Det finns bara 1 sak jag ångrar i hela mitt liv:

Bakgrund
När jag skulle gå på Sagan om Ringen-premiären för många år sen skulle jag ha kommit så långt i tolkienläran som jag gjort idag. Det är detta jag egentligen ångrar, eftersom jag..

Ångergrejen
..Då hade kunnat sitta på bion och se Balrogen träda fram ur skuggorna och högt förkunnat:

"Den har vingar!!"
 
Tack för mig

// Comeback-Sälen

Erkännande!

Sälen erkänner att jag är smartast! Eftersom det är svårt att utläsa ironi i text så får vi anta att han är allvarligt som en rödbeta.

Sälen klenar om att hans hand är bruten. Jag fick historien återberättad. Sälen fick en jättehård fotboll på handen på träningen. Tydligen var det storlek 5 på bollen så Sälen blev livrädd och anser nu att ont i handen = bruten hand.

Jag gnäller på honom och följande konversation utspelar sig på msn:

Saelen | Bruten hand säger:

nääääeee

då är sommarlovs-jonas pardonlös

Jonas | säger:

då finner jag livet ganska njutsamt just nu

me på löpet imorn btw?

Saelen | Bruten hand säger:

dååå är du välkommen

har du tejp så att jag kan tejpa foten eller?

Jonas | säger:

nope

klenar du fortfarande alltså?

Saelen | Bruten hand säger:

mm, kan ju inte ens trääna

Jonas | säger:

men du tränade ju idag? det är förresten bra att springa på det om man inte överbelastar

Saelen | Bruten hand säger:

mm, men jag bara står och trixar lite till 5

asså? men det är ju dygnet runtsvullet sen 3 veckor tillbaka

Jonas | säger:

du skulle ju haft tryck på det direkt sa jag ju... då sa du nåt i stil med "orka tryck"

det är din egen dumhet som kommer tillbaka och biter dig i sketan

Saelen | Bruten hand säger:

meeen, det hände ju för 3 veckor seeeen

i sommeeen då var itne du dääär

Jonas | säger:

men jag sa det efteråt... och då var du tamejfan likgiltig inför vad som komma skulle

min fotled är fortfarande större än den andra

Saelen | Bruten hand säger:

jaa okej, då är smaart och jag duum

duuu

/ Jonas


Sälens statement

Sälen tar bloggpaus ett javla tag nu

Hur länge beror förstås på hur lång tid handen ska vara i gips

Jag bröt den idag ja.

Ont gör det, ont

// Sälen


Sommarlov

Sista sommarlovet i livet börjar just precis nu! C-uppsatsen verkar bli godkänd. Jag kommer sakna akademisk kvart, lunch till frukost och inte så jättemycket mer.

Nu börjar sommarjobbet. Press att gå plus har man nu för första gången i livet för att inte bankrullen ska sina. Återstår att se hur det går. Sammanfattningsvis kommer mitt liv i några veckor att se ut  som Sälens. Jag kommer vara en smartare version av Sälen.

Nu bär det av upp till Jönköping för träning och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Pilla lite navel, klia lite pung och kanske ta en tupplur? Som Sälen fast snygg.

/ Jonas

Somnade 4

Stängde av tv:n efter södra parkens slut på fyran igårkväll, klockan 4...

Klockan 10.09 ringer mobilen, det är ralle, och det meddelas: "Om 30 minuter ska du hjälpa mig bära 300 kilo kakel, var beredd". Jag tror att jag aldrig har vaknat på ett sämre sätt

Ikväll blir det att kolla på 2 avsnitt av Hillsan, tyvärr är det tydligen Laurens sista 2 avsnitt i serien innan hon ersätts av Kirsten (som ni alla vet dateade hon Brody innan Lauren, samt introducerade Heidi för Spencer!) i några extra sk. bonusepisoder.  

Som tur är har vi redan en spin-off med Whitney i the city, och enligt ryktena kommer även Audrina försöka göra en "Joey"

    Whitney              Audrina

Mao är vi räddade för en tid framåt, även om saknaden av Laurens visdom kommer vara stor:

Sa jag att Lauren inte gillade Kristin?

// Sälen

En typisk sådan där dag

Idag marathonnar jag Sagan om Ringen. Känns rätt på nåt sätt

The world is changed
I feel it in the water
I feel it in the earth
I smell it in the air
Much that once was, is lost
For none now lives who remember it


Dagens tävling blir följdaktligen, När är en trollkarl försenad?

En ny Powerking står på spel (Väntar du med att gissa lite Jonas?)

Givetvis tar vi bort fuskares svar och publicerar bara ofuskares kommentarerTrofan att när jag tar semester så väljer Sälen att ta upp mitt favoritnördintresse i bloggen. Alltså måste jag göra ett litet avbrott i min semester för att kapa.

Hjalle undrade i en kommentar varför inte Tom Bombadill var med i filmerna:

Enligt filmmakarna (jag vill uppmärksamma er på att det är ett lite roligt ordval av den anledningen att Peter Jacksons fru var inblandad i "makingen" av filmen, så haha på det, eller kanske lol för att  läsare som är under 20 också ska förstå, det var roligt alltså. Ordvits = automatisk roligt.) så bidrog inte Tom Bombadill till att föra historien framåt. Således valde nötterna att ta bort kapitlet.

Du kommer upptäcka att kapitlet  i slutet som på svenska heter "Fylke rensas" (om jag inte
missminner mig) också är borttaget eller bortvalt ur filmerna. Så rådet är att läsa och förundras över gubben Tolkiens mästerverk.

/ Jonas

// Sälen


Sommaren börjar först nu va?

Idag är det alltså 1a Juni och det vet vi ju alla vad det innebär.

Fram till idag har Jonas och Sälen spelat poker för att ha medel att röra sig med under Sommargrinden vars början infaller just idag.

Eftersom vi båda vill ta det lugnt efter en hård höst/vinter/vår ska vi bara sommarjobba vid pokerborden och till viss del även över lången-förslagen. På så sätt kommer vi undan obekväma timmar i fabrik, samtidigt som vi båda kan sola våra fläskiga lekamens så man iallafall slipper se ut som Hjalle (blekfet) på Hultan. Förhoppningen är att vi kommer undan med att bara kallas "feta".

(Den sista delen av det stycket skriver jag de kursiva "vi", "våra" och "a" i enbart så att Jonas inte ska gå in och likt en nazist editera och ta bort saker han inte gillar, som han på senaste har gjort utan anledning)

Idag börjar vi således sommarjobba, önska oss lycka till!

// Sälen


Semester

Härmed ansöker Jonas om ledighet från bloggandet fram till torsdag. Dagarna ska tillbringas med sol, tentaplugg, fotboll och random idioti.

Sälen kommer säkert skriva något roligt under den här tiden.

Sälen, får Jonas ledigt?

Jonas, du får ledigt av Sälen! Därmed inte sagt att fejk-jonas kommer hålla sig borta

// Sälen

/ Jonas

RSS 2.0